Gyuri bácsi 9 gyógynövénye az ízületi gyulladás csökkentésére

gyógynövények ízületi gyulladás kezelésére házilag

Szerintem ma már alig akad valaki Magyarországon, aki még ne hallott volna Szabó Gyuri bácsiról, a bükki füvesemberről és az ízületi gyulladás gyógynövény használatával történő kezeléséről. De ha Te azok közé tartozol, aki még nem hallott Gyuri bácsiról, akkor röviden bemutatom Neked.

Gyuri bácsi nyugdíjba vonulását követően fordult a természetgyógyászat felé. 2010-ben megszerezte Fitoterapeuta oklevelét is. Továbbá az ÁNTSZ és a kórházak is számos alkalommal hívták már meg rendezvényeikre előadást tartani.

Gyuri bácsi annyira híres, hogy határon túlról is nagyon sok beteg keresi fel azért, hogy megtudják melyek is a bükki füvesember teái betegségekre. Így az sem csoda, hogy a cukorbetegség elleni teája Ausztráliától Brazílián át, Svédországtól Afrikáig ismert.

Most, hogy már Te is tudod ki is az a ”bükki füvesember”, megosztanám veled azokat a teákat és gyógynövényeket, amiket Gyuri bácsi ajánl ízületi gyulladás illetve egyéb ízületi problémák kezelésére. A gyógynövények használatával ízületi gyulladás gyógynövény krémet is lehet készíteni. Az izületi gyulladás kezelése házilag megoldott az Ő gyógyfüveit felhasználva. Természetesen kezelőorvossal egyeztetve.

A Györgytea honlapján láttam ezeket a javasolt gyógynövényeket az Ízületi gyulladás, arthritis betegségek alatt. Ezek szerint a reuma kezelése gyógynövényekkel lehetséges! Ez 9 ízületi gyulladáscsökkentő tea segíthet neked is enyhíteni az ízületi gyulladást és fájdalmat. ( Gyulladáscsökkentő tea Szabó Gyuri Bácsi módra )

 

A 9 ajánlott gyógynövény az ízületi gyulladás kezelésére házilag:

 1. Cickafark (Achillea millefolium)
 2. Diófa (Juglans regia)
 3. Kamilla (Matricaria recutita)
 4. Mezei zsurló (Equisetum arvense)
 5. Fekete nadálytő (Symphytum officinale)
 6. Erdei málna (Rubus idaeus)
 7. Tejoltó galaj (Galium verum)
 8. Réti legyezőfű (Filipendula ulmaria)
 9. Körömvirág (Celendula officinalis)

 

Mind a 9 fent említett gyógynövény rendelkezik valamilyen olyan tulajdonsággal, ami miatt érdemes lehet a főzetük fogyasztása belsőleg, vagy külsőleg amennyiben ízületi gyulladástól és/vagy fájdalomtól szenvedsz. Van köztük olyan, ami gyulladáscsökkentő, és van olyan is, ami erősíti a csontozatot. Amire szintén rendkívül fontos odafigyelni! Ezek a bükki füvesember izületi gyulladás és ízületi panaszokra ajánlott gyógynövényei.

Ha szeretnél többet is megtudni ezekről a gyulladáscsökkentő gyógynövényekről, és a használatukról, akkor, kérlek, olvasd el ennek a cikknek a folytatását is, ahol részletesebben is bemutatok majd Neked néhány gyógyfüvet. Azokat, amelyekre ebben a cikkben nem térek ki.

Sok érdekeset és újat megtudhatsz ezekről a gyógynövényekről, amelyeket a bükki füvesember ízületi gyulladás esetén ajánl! Ezeknek az információknak az ismeretében az ízületi gyulladás kezelése házilag megoldott.

Bevallom Neked, hogy ebből a kilenc gyógynövényből én csak négyet ismertem. Hogy még pontosabban fejezzem ki magamat, csak négynek ismertem néhány felhasználási lehetőségét. Azt azonban egyikről sem feltételeztem, hogy még az ízületi gyulladást és fájdalmat is hatékonyan kezelik. Ezért, csak arra az 1-2 egészségügyi probléma kezelésére alkalmaztam őket eddig, amelyekről már hallottam.

Valószínűleg ezt a négy gyógynövényt már Te is használtad valamilyen formában, valamilyen problémád kezelése során házilag. Akkor is, ha nem is tudsz róla, mert nem Te, hanem az anyukád készítette el azt a bizonyos gyógyfőzetet. Ezt azért merem így kijelenteni, mert többnyire minden anyuka használja ezeket a gyógyfüveket, amikor természetes módszerrel akarja enyhíteni a gyermeke egészségügyi problémáját.

A szóban forgó négy gyógynövény a fentebb felsorolt kilencből a következő: cickafark, diófa, kamilla és körömvirág.

 

A 4-es "teafogat", ami messzire repít az ízületi gyulladásoktól, avagy 4 ízületi gyulladáscsökkentő tea

 

Sajnos nagyon hajlamos vagyok a gyulladásokra. Ezért kamilla teafüvem mindig van itthon, amit házilag készítek és mihelyt megfájdul a torkom máris inni kezdek. De ha gyomorproblémám van, akkor is. Úgy gondolom, hogy a kamilla teafű nem hiányozhat, és nem is hiányzik egy háztartásból sem! És hála Gyuri bácsinak, ma már azt is tudom, hogy ízületi gyulladás kezelésére is alkalmazható! Hiába, a bükki füvesember teái betegségekre meglehetősen sokoldalúak! Így tehát a kamilla gyógytea ízületi gyulladásra is alkalmazható!

A reuma kezelése ezzel a gyógynövénnyel az alábbiak szerint javasolt: fogyassz el naponta 1-3 csészényi kamilla teát étkezések között. Ugye milyen egyszerű az ízületi gyulladás kezelése gyógynövénnyel? Így a reuma kezelése házilag lehetséges kiegészítő kezelésként.

a kamillatea - otthon elkészíthető gyógynövényből készült tea

Aztán ott van a körömvirág is a bükki füvesember listáján, mint reuma kezelésére alkalmas gyógynövény. Korábban ezt csak külsőleg alkalmaztam, kisebb gyógyuló (zárt) sebek gyulladása esetén, kisebb égési sérüléseknél, mint amilyet a Nap is okozhat, vagy rovarcsípésekre. Azonban miután rájöttem arra, hogy belsőleg is kiválóan lehet alkalmazni, inni is kezdtem belőle. És úgy tapasztaltam, hogy valóban enyhíti a gyulladásos tüneteket. Ezért már nem is lepődöm meg azon, hogy Gyuri bácsi is ajánlja, mint az ízületi gyulladás kezelése során alkalmazható hatékony természetes megoldást. Ezért, ha ízületi gyulladásra gyógynövény kellene a számodra, akkor próbáld ki bátran a körömvirágot!

Diófalevelet csak külsőleg használtam eddig, de olvasva Gyuri bácsi oldalát, most már látom, hogy belsőleg is érdemes lesz alkalmaznom. És Neked is azt tanácsolom, hogy fogyassz diófalevélből készült teát. Ugyanis képes csökkenti a vércukorszintet is!

Ahogy azt már talán Te is tudod, a testben felhalmozott fölösleges cukor az ízületek ellensége, és az ízületi porckopás egyik felerősítője. Lehet, hogy már Te is észrevetted, hogy amikor sok süteményt, csokit, vagy bármilyen más édességet eszel, akkor a rákövetkező néhány napban fellángol az ízületi gyulladás a testedben. Ez a felhalmozott cukor miatt van. Ezért is olyan jó hír az, hogy a diófalevélből készült tea csökkenti a vércukorszintet, ami a maga rendje és módja szerint enyhíti az ízületi gyulladást.

És akkor még nem beszéltem a cickafarkról! Őszintén szólva én magam még nem használtam házilag, vagy legalábbis nem tudok róla. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy kisgyermek koromban édesanyám gyakran fogyasztott cickafark teát. Most már azt is látom, hogy nem véletlenül!

Noha első sorban arról híres, hogy a női bajok orvosa, azonban nem szabad csak erre korlátoznunk a képességeit, Ugyanis, mint kiderült számomra a bükki füvesember betegségekre javasolta teáit átböngészve, a cickafark az ízületi panaszok okozta gyulladásokra is rendkívül jó hatással van. Ezért ebből a teafűből is érdemes lehet naponta 1 csészényivel fogyasztani. Vagyis a cickafark is lehet hatékony ízületi gyulladáscsökkentő tea férfiak és nők számára egyaránt.

Gyuri bácsi gyógyfüvei ízületi gyulladás kezelésére

A gyógyteák egyik szépsége pedig, hogy felváltva is alkalmazhatjuk őket, vagy teakeverékként. Így egyfelől nem ununk rá az ízére, másfelől szünetet is tarthatunk egyik vagy másik gyógynövény alkalmazása során. És mégis folyamatosan gondoskodhatunk az ízületi gyulladásaink kordában tartásáról.

Izületi gyulladás kezelése gyógynövénnyel?

Ma már értem, hogy miért ivott minden nap valamilyen teát a nagymamám. Nem is hallottam panaszkodni az ízületeire soha! Hiába, a régi időkben még szinte mindenki értett valamennyit a gyógynövényekhez. Vagy legalábbis akkor még jobban fennmaradt, és elterjedt, hogy melyik növénynek milyen gyógyhatása van, és hogyan kell felhasználni azt a kívánt eredmény eléréséért. Nem véletlen, hogy az ízületi gyulladás kezelése gyógynövénnyel lehetséges és régen is sikerrel alkalmazták.

Aztán ez mind feledésbe merült, és csak mostanság lett megint divatos a természetgyógyászat. Ami érthető is, hiszen hatékony megoldást tudnak nyújtani a természet adta gyógynövények. És nem csak a fent említett teafüvekre gondolok most. De a kurkumára, illetve a benne levő kurkuminra is. Hiszen ennek a növénynek is kiváló ízületi gyulladáscsökkentő hatása van. Ezért is használtuk fel mi is, ennek a fűszernövényként is ismert gyógynövénynek a kivonatát az Artroflex Plus készítése során.

FONTOS: Noha a természetes kezelések, mint amilyenek a gyógynövények is, hatékonyak tudnak lenni, és a mellékhatásuk is minimális, a kémiailag előállított gyógyszerekéhez képest, azért nem ajánlanám, hogy csak erre hagyatkozz. Sajnos, ha egy betegség tünetei jelentkeznek, és huzamosabb ideig tartanak, akkor bizony igenis ajánlott, hogy elmenj orvoshoz, és alaposan kivizsgáltasd magadat. Elvégre nagyon sok betegségnek hasonló a tünete, és így könnyen megeshet, hogy félre kezeled magadat. Hiszen az ízületi gyulladás és az ízületi fájdalom is jelentkezhet több okból kifolyólag is. Noha ugyan az a tünet, de a háttérben meghúzódó betegség lehet artrózis (porckopás) és lehet reumatoid artritisz (sokízületi gyulladás) is. És kezelés szempontjából nagyon nem mindegy, hogy melyik betegséggel állsz szemben! Az ízületi gyulladás kezelése házilag gyógynövénnyel lehetséges, de ne támaszkodjunk csak erre a kezelési módra!

A reumatoid artritisz autoimmun betegség, és valóban nem találtak még rá megoldást. Sajnos, ez valóban visszafordíthatatlan betegségnek tűnik ma még.

Azonban az ízületi porckopásra (artrózis) már megtalálták a megoldást.

Az izületi gyulladás kezelése házilag gyógyteákkal, Gyuri bácsi teái és teakaverékei segítségével lehetséges, de javasolt megelőzni a betegségeket és előre felkészülni rájuk.

Kérdések:

 • Vállizületi gyulladás, térd, kéz izületi gyulladás kezelése házilag lehetséges? Természetesen, hisz a testünkben bárhol fellépő ízületi gyulladásra hatásosak az eddig említett módszerek.
 • Szabó Gyuri bácsi étkezési zselatin használatával foglalkozik? Nem, Gyuri bácsi a gyógyteáival tud rendkívül sokoldaluan eredményeket elérni.
 • Izületi gyulladás kezelése gyógynövénnyel lehetséges? Némely esetekben rendkívül hatásos tud lenni a gyógynövényes kezelés, de minden esetben természetesen ez sem tud teljes gyógyulást ígérni.
 • Reuma kezelése házilag lehetséges? Mind a kamilla, mind pedig a körömvirágból készült teát reuma kezelésére ajánlja Gyuri bácsi, így mindenképpen érdemes kipróbálni ezeket.
 • Izomgyulladás kezelése otthon: mindenképpen javasolt orvossal egyeztetni, hogy pontosan milyen gyógykezelés javasolt, de bizonyos teákkal segíteni lehet a gyógyulást.
 • A nyáktömlő gyulladás kezelése otthon lehetséges? Igen, a nyáktömlő gyulladás (bursitis) kezelése otthon is lehetséges, különösen a kezdeti stádiumban vagy enyhébb esetekben. Fontos azonban, hogy ha a tünetek súlyosbodnak vagy hosszabb ideig tartanak, mindenképpen forduljon orvoshoz. Az otthoni kezelés célja a fájdalom csökkentése és a gyulladás enyhítése. Itt van néhány javaslat az otthoni kezelésre: 1) Pihentetés: Kerülje azokat a tevékenységeket, amelyek megerőltetik az érintett területet vagy fokozzák a fájdalmat. A pihentetés segít megakadályozni a további irritációt és elősegíti a gyógyulást. 2) Jég alkalmazása: A jégcsomagok helyi alkalmazása az érintett területen 15-20 percig, naponta többször, segíthet csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat. 3) Kompreszió: Egy enyhén szoros kötés alkalmazása az érintett területen segíthet csökkenteni a duzzanatot és támogatja a gyulladt nyáktömlőt. 4) Felpolcolás: Az érintett végtag magasabban tartása, lehetőség szerint a szív szintje fölött, segíthet a duzzanat csökkentésében. 5) Gyulladáscsökkentő gyógyszerek: Nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok), mint az ibuprofen vagy a naproxen, segíthetnek enyhíteni a fájdalmat és csökkenteni a gyulladást. Fontos azonban, hogy ezeket a gyógyszereket csak az orvos által javasolt adagban és ideig használja. 6) Gyógytorna: Miután a gyulladás és a fájdalom csökkent, bizonyos gyengéd nyújtó és erősítő gyakorlatok végzése javasolt, hogy javítsa az érintett terület mozgékonyságát és erősségét. Ezeket a gyakorlatokat fizioterapeuta irányítása mellett kell elkezdeni.
 • Térdizületi gyulladás kezelése házilag minden esetben alkalmazható? Nem, a házi gyógymódok a kezelést csak kiegészítik, minden esetben a kezelőorvossal folytatott konzultáció után javasolt bármit is alkalmazni házilag.
 • Gyógytea izületi gyulladásra is használható? Igen, a cikkben összeszedtünk több olyan gyógyteát, ami kifejezetten izületi gyulladásra használandó.
 • Mi a legjobb izületi fájdalomra Gyuri bácsi szerint? Gyuri bácsi, sokféle természetes megoldást javasol az ízületi fájdalmakra. Ezek között gyakran szerepelnek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású gyógynövények, mint például az aranyvessző, a mezei zsurló, vagy a csalán. Ezek a növények segíthetnek az ízületi gyulladások enyhítésében és az ízületek mozgékonyságának javításában. Gyuri bácsi gyakran hangsúlyozza a megelőzés fontosságát is, például a megfelelő mozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás révén. Emellett az ízületek védelmében javasolhat olyan gyógynövény alapú készítményeket, amelyek támogatják a szervezet természetes gyulladáscsökkentő mechanizmusait, valamint elősegíthetik a porcok regenerálódását.

A következő cikk megjelenése egy hét múlva, kedden várható. Látogasd meg addig is a Facebook oldalunkat, és kövess minket, ha még nem tennéd. Így biztosabb, hogy nem fogsz lemaradni az új cikkeinkről sem.

Írd meg Facebook kommentben, hogy mit gondolsz a cikkről, Gyuri bácsiról és az ízületi gyulladást enyhítő gyógynövényekről úgy általában.

De annak is örülünk, ha megosztod másokkal is ezt az információt! Vagy ha csatlakozol a zárt Facebook csoportunkhoz, ahol még több hasznos információhoz juthatsz az ízületi gyulladások, fájdalmak és egyéb ízületi panaszok kezelését illetően!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

 • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
 • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
 • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
 • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.