Íme az 5 legjobb módszer a porckopás természetes kezelésére

Íme az 5 legjobb módszer a porckopás természetes kezelésére

 

Sokan nem is gondolnák, hogy a porckopás kezelése teljesen természetes módon is történhet. Ami érthető, hiszen sok esetben, amikor az ember orvoshoz fordul a panaszaival, csupán annyi javaslatot kap, hogy szedjen fájdalomcsillapítót. Előrehaladottabb porckopás esetén ezen kívül esetleg még a szteroidos injekció kúra, illetve a protézisműtét is szóba kerülhet.

Persze vannak orvosok, akik ajánlanak természetes módszereket is, ha a porckopás kezelése kerül szóba. Mert bizony ilyenek léteznek, és nem is egy! Több olyan természetes megoldást is ismerünk, amelyek nemcsak hatásosan képesek csillapítani a porckopás okozta fájdalmakat és az ízületi merevséget, hanem még a probléma gyökerét is képesek orvosolni.

Most egy csokorba gyűjtöttem számodra az 5 legjobb, természetes módszert a porckopás kezelésére.

Fontos azonban kiemelnem, hogy az alábbi természetes módszerek nem egyik pillanatról a másikra oldják meg a problémádat. Kitartóan kell alkalmaznod őket és lehetőleg párhuzamosan többet is közülük. Ugyanis egymás hatását remekül kiegészítik. Sőt, van olyan módszer, ami nem is használ a másik nélkül! Tehát mindenképpen érdemes komplexen alkalmaznod őket, hogy a porckopás kezelése valóban hatásos legyen. De ha nem is tudod mindegyiket bevetni, ebből a cikkből megérted, hogy mely módszereket fontos együtt alkalmaznod.

 

Top 5 természetes módszer, amivel lehetséges a porckopás kezelése

 

1.Gyógyvíz

Mi magyarok igen szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen hazánk csak úgy bővelkedik a gyógyvizekben. Elég csak Hévízre, Gyulára vagy Miskolctapolcára és csodálatos gyógyfürdőire gondolnunk.

A gyógyfürdőkben található ásványi sók képesek enyhíteni az ízületi fájdalmakat.

Ehhez egy gyógyvízben érdemes a

  • nátrium-kloridot,
  • brómot,
  • szénsavat,
  • radont,
  • ként,
  • kalcium-magnézium hidrogén-karbonátot,
  • illetve a jódot

keresned.

A gyógyfürdők egyébként már önmagukban, a hőmérsékletüknek köszönhetően is enyhíthetik az ízületi fájdalmakat. Kivéve, ha gyulladásról van szó. Ebben az esetben nem szabad meleg fürdőkbe menned, mert csak még inkább fellángolhat a gyulladásod.

Ha sikerült enyhítened a gyógyfürdőkkel a fájdalmaidat, akkor jöhet a porckopás kezelése szempontjából egy még előnyösebb módszer, a gyógytorna!

 

2.Gyógytorna

A mozgás az egyik legjobb módszer, ha a porckopás kezelése a cél. Ennek ellenére az embereknek mégis csak egy igen kis töredéke alkalmazza. Pedig, ha elterjedtebb lenne, szinte biztos vagyok benne, hogy nem lenne ennyi porckopással élő ember, mint ma. De valamiért gyerekkorunkban még sokat mozgunk, aztán ahogyan idősödünk, elkezdünk dolgozni, egyre több lesz a feladatunk, és a rendszeres sportolás háttérbe szorul. Ami persze teljesen érthető is, hiszen millió fele kell figyelnie az embernek. Idősebb életkorban pedig hiába lenne rá esetleg több idő, már eszébe sem jut az embernek, hogy mozogjon. Vagy éppen semmi kedve hozzá – többek között a fájdalmak miatt.

Porckopás esetén még nehezebben veszi rá magát az ember a mozgásra. Pedig sajnos azt kell, hogy mondjam, a mozgás nemcsak a megelőzésre, hanem a porckopás kezelése szempontjából is roppant fontos.

Amennyiben már előrehaladott porckopásról van szó, a legjobb a gyógytorna. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a gyógytornász, mint szakember, olyan gyakorlatokat tud adni a számodra, amelyek teljesen egyénileg, a Te izmaid, ízületeid és porcaid állapotához a leginkább igazodnak. Így kevesebb fájdalommal is járnak, illetve pont úgy mozgatják az ízületeket és az izmokat, hogy a gyógyulás a lehető leghatékonyabb legyen.

A gyógytorna egyrészt megerősíti az ízület körüli izmokat, amelyek jelentős terhet vesznek át a porcoktól, másrészt helyreállítja az esetlegesen rossz testtartást, amitől a porcok kopása fokozott lehet. A gyakorlatok növelik az ízületek mozgástartományát is, ami hosszú távon rugalmasabbá teszi a mozdulataidat.

Nem beszélve arról, hogy hozzájárul az ízületi porckopás megoldásához is, ugyanis tornázás hatására a porcok több tápanyaghoz tudnak jutni az ízületi folyadékból. Ez mozgás nélkül nem lenne lehetséges, így a porcok tápanyag hiányában folyamatosan leépülnének, a fájdalmak pedig fokozódnának.

Tehát mindenképpen javaslom, hogy keress fel egy gyógytornászt, aki otthon is végezhető gyakorlatokat tanít számodra!

 

Porckopás kezelése 5 természetes módszerrel.

 

3.Porcerősítő étrend

Ha most azt hiszed, hogy valami nagyon speciális étrendet fogok javasolni számodra, ami egy csettintésre megoldja a porckopásodat, akkor sajnos tévedsz. Ugyanis a porcerősítő étrend nem igazán különbözik az egészséges táplálkozástól. Amit egyébként a legtöbb ember sajnos nem követ.

Porckopás szempontjából döntő jelentősége van annak, hogy mit eszel. Lehet bármiféle gyógyszert, injekciót alkalmazni a porckopás kezelésére, de ha az ember táplálkozása folyamatosan károsítja a porcokat, akkor az mind hiábavaló.

De mit is jelent az, hogy porcerősítő étrend?

Egyrészt segít leküzdeni és megelőzni az ízületekben a porckopás mellett nagyon gyakran jelentkező gyulladást. Ebben a legnagyobb szerepük a zöldségeknek és a gyümölcsöknek van, amelyekben a számtalan színanyag és vitamin antioxidánsként viselkedve képes csökkenteni a gyulladást. Nem beszélve arról, hogy tele vannak rostokkal is, amelyek a bélflórát támogatják. Az egészséges bélflóra pedig szintén hozzájárul az ízületi gyulladás csökkentéséhez.

A gyulladás leküzdése érdekében nem mindegy az sem, hogy milyen zsírokat eszel. Többségében a növényi zsírok, ezeken belül is a telítetlen zsírok ajánlottak. Szemben a telített zsírokkal, ami főként az állati eredetű termékekben van jelen. Kifejezetten segítik a gyulladás leküzdését az omega-3 és az omega-9 zsírsavak, mint a halolaj, a dió, a lenmagolaj vagy az olívaolaj.

Fontos azonban kerülni a gyulladást fokozó ételeket, mint a cukros édességek, illetve a már említett telített zsírok.

 

Porckopás szempontjából döntő jelentősége van annak, hogy mit eszel.

 

4.Étrend-kiegészítők

Hiába az egészséges táplálkozás, vannak olyan tápanyagok, amelyeket nem tudunk ételekből kellő mennyiségben magunkhoz venni, mégis égetően fontos szerepet töltenek be a porckopás kezelésében.

Ilyen például a C-vitamin is, amire porckopás esetén fokozottan szüksége van az embernek. Ennek oka, hogy segíti mind a porcok tápanyagának, a kollagénnek a termelődését, mind pedig a beépülését. Tehát elengedhetetlen a porckopás kezelése szempontjából, hiszen hiányában nem tudnak regenerálódni a porcok.

Szintén lényeges a porcok felépítésében a D-vitamin, amit sokan csak a csontritkulás megelőzése és kezelése, illetve az immunerősítés kapcsán ismernek. Pedig fontos alkotója a porcoknak is.

D-vitamin ugyan termelődik a bőrünkben napsütés hatására is, ám ehhez a napon el kellene töltenünk naponta minimum negyedórát – nagyrészt ruha nélkül, tehát legalább rövidnadrágban és pólóban. Ám ez valljuk be, télen nem igazán megvalósítható. Főleg, hogy télen a napsütéses órák száma sem túl sok. Emiatt októbertől áprilisig erősen javasolt valamilyen D-vitamin étrend-kiegészítő fogyasztása.

 

5.Porcerősítő

A porckopás kezelése csak egy jó minőségű porcerősítő segítségével lehet hatékony. A porcok fő anyaga, a II-es típusú kollagén peptid termelődése ugyanis a korunk előrehaladtával folyamatosan csökken. Emiatt a porcok tápanyagát kívülről kell bejuttatnunk a szervezetünkbe. Ehhez jó szívvel ajánlom az Artroflex Plus porcerősítőt!

 

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

 

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.