Erősítsd fel kollagénes kávéval a porcerősítők hatását!

A kollagénes kávé hozzájárulhat az ízületek regenerációjához.

 

Elsőre lehet meglepő lesz a számodra az, amit most mondani fogok a kávézásról: a jó minőségű kávé rendszeres fogyasztása képes enyhíteni az porckopás okozta ízületi fájdalmakat. Sőt, nemcsak a panaszokat képes csökkenteni, hanem hozzájárul a porcerősítés folyamatához is, ha mellette jó minőségű porcerősítőt is szedsz. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kávét iszol nap mint nap, főként abban az esetben, ha ízületi porckopásod van. Ha speciális kollagénes kávét iszol rendszeresen, azzal gyorsan enyhülhetnek a panaszaid. Ám sajnos ez egy átlagos kávéról nem igazán mondható el.

Tudom, hogy a kávé jótékony hatására vonatkozó kijelentés elsőre igen megdöbbentő, mert a kávéról sok ellentétes információ kering az interneten, ami az egészségre gyakorolt hatását illeti. Egy pár tíz évvel ezelőtt még mindenhol azt lehetett hallani, hogy a kávézás milyen káros, növeli a magas vérnyomás kockázatát, vagy éppen gyomorfekélyt okoz. Ma már egyre több helyen olvasni, hogy a kávénak pont ellenkezőleg, mértékletesen és megfelelő módon fogyasztva számtalan jótékony hatása van. Szerencsére ezt már több kutatás valóban be is bizonyította. Így van ez a kávénak az ízületi fájdalmakra gyakorolt hatásával is!

Azonban ezek a kutatások csak a jó minőségű kávé hatását igazolták. A piacon kapható, számtalan gyenge minőségű kávéra ezek az állítások nem vonatkoznak. Az ízületi porckopás kezelésében pedig kifejezetten csak a kollagénes kávé hatásos.

 

Ezért nem mindegy a kávé minősége!

 

A kávé pozitív hatásai akkor tudnak érvényesülni, ha jó minőségű kávét fogyasztasz. Sajnos ma már tömérdek rossz minőségű kávét lehet kapni a piacon. Ezeknek a kávéknak nemcsak az ízük és az aromájuk rossz, de a bennük lévő hatóanyagok mennyisége is jóval kevesebb.

Sok minden meghatározza egy kávé minőségét, mint az, hogy a

  • szállítás során védve vannak-e a kávészemek az időjárás viszontagságaitól,
  • a kávét megfelelően bélelt csomagolóanyagban szállítják-e,
  • géppel vagy kézzel szüretelik a kávébabot,
  • milyen alapossággal válogatják szét a kávészemeket, és a csomagolásba csak az érett, vagy esetleg az éretlen szemek is nagy arányba belekerülnek-e.

Ezek a tényezők mind-mind befolyásolják a kávé ízületekre gyakorolt hatását is!

 

A kollagénes kávé fogyasztása támogathatja a porcerősítők hatékonyságát.

 

Azonban a jó minőségű, de átlagos kávék sem ajánlottak porckopás esetén

 

Ami a porckopást illeti, az átlagos kávék sajnos akár károsak is lehetnek. Ugyanis a kávénak – legyen akármilyen jó minőségű - alapvetően erős vízhajtó hatása van. Ez porckopás esetén nem túl előnyös, ugyanis elvonja az ízületi résből és a porcokból a vizet, ami csökkenti az ízületek rugalmasságát és mozgékonyságát. Másfelől a kávé csökkentheti a porcok számára értékes tápanyagok felszívódását, amelyek szükségesek lennének a porcok regenerálódásához.

Emiatt az átlagos kávék fogyasztását nem ajánlom számodra porckopás esetén. Azon túl, hogy elvonják a vizet és a tápanyagokat a porcoktól, nincsenek olyan nagy arányú értékes összetevőik, amelyek segítenének a porcok újjáépítésében.

Ezzel szemben a kollagénes kávéban található kollagén képes kompenzálni a kávénak a negatív hatását. Ugyanis a jó minőségű kollagénes kávéban található kollagén rendkívül gyorsan képes felszívódni és hasznosulni a szervezetben. Így nemcsak, hogy kompenzálja a kávé vízelvonó és tápanyagfelszívódást csökkentő hatását, hanem kifejezetten hasznos porckopás esetén. Egy dologra kell csupán figyelned: mindig fogyassz mellé 1-2 pohár vizet is, hogy pótold a folyadékot a szervezetedben!

 

A kollagénes kávé hatékonyan csökkenti az ízületi gyulladást

 

A kollagénes kávéban is megtalálható bioaktív komponensek, a csersav és klorogénsav hatékonyan képesek enyhíteni a porckopáshoz gyakran társuló, fájdalmas ízületi gyulladást. Huang Xiaojian és munkatársai vizsgálták ezen komponensek hatását az ízületekre nézve. Arra jutottak, hogy ezek a hatóanyagok olyan gyulladásos faktort képesek gátolni a szervezetben, amely az ízületi fájdalmak és a porckopás legfőbb okozója. Ez a bizonyos faktor ugyanis nemcsak a gyulladást váltja ki az ízületekben, hanem a porcépítés folyamatát is gátolja. Emiatt ennek a faktornak a gátlásával a rendszeres kollagénes kávé fogyasztása nem csak, hogy a gyulladást képes mérsékelni, de porcerősítő rendszeres szedése mellett a porcépítés folyamatát is segíti. Sőt, a porcépítés támogatásával együtt a kollagénes kávé a porcbontást is képes gátolni. Ugyanis a benne található koffeinsav olyan enzimek működését nyomja el, amelyek nagy részben felelősek a porcok fő anyagának, a kollagénnek, illetve a szintén fontos szerepet betöltő proteoglikánnak és aggrekánnak a bontásáért.

 

A szervezetben található kollagén mennyisége növelhető kollagénes kávé fogyasztásával.

 

Nem mindegy az sem, hogy mivel iszod a kávéd!

 

Hiába a kollagénes kávé, ha abba minden nap több teáskanálnyi cukrot pakolsz. Sajnos a cukor nagy mennyiségű és rendszeres fogyasztása pont, hogy erőteljes gyulladáskeltő hatású. Tehát amit nyersz az értékes kávéval a réven, azt elveszíted a vele együtt bevitt cukormennyiséggel a vámon.

Tehát fontos, hogy kerüld a kávé cukrozását! Tudom, ez nem egyszerű, főleg, ha kifejezetten édesszájú vagy. Ebben az esetben azt ajánlom neked, hogy használj valamilyen természetes édesítőszert, mint például a sztevia. Jó trükk az is, ha cukormentes rizstejet teszel a kávédhoz, amelynek enyhe édeskés íze van.

 

Fontos: a kollagénes kávé önmagában még nem elég!

 

Arra azonban szeretném felhívni a figyelmed, hogy a kollagénes kávé rendszeres fogyasztása önmagában még nem elég. Nem tudnak a gyártók akkora mennyiségű kollagén peptidet beletenni, amennyi porckopás esetén a porcok újjáépítéséhez szükséges lenne. Ehhez ugyanis 2800 mg-nyi mennyiségre van szükségünk naponta.

Tehát a kollagénes kávé abban tud a segítségedre lenni, hogy csökkenti a gyulladást, támogatja a porcépítő enzimek munkáját, illetve gátolja azokat a faktorokat, amik a porcok lebontásáért felelnek. Ezen kívül a kollagéntartalmával képes kiegészíteni a porcerősítők munkáját, amelyek a porcépítéshez szükséges tápanyagokat biztosítják.

Azonban ahhoz, hogy a kollagénes kávé valóban hatékony legyen az ízületi fájdalmak csökkentésében, az sem mindegy, hogy milyen porcerősítőt szedsz mellette. Ahogyan a kávénál, úgy a porcerősítőnél is fontos, hogy a készítmény II-es típusú kollagén peptidet tartalmazzon, amit a porcok képesek hasznosítani. Ilyen porcerősítő az Artroflex Plus.

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

Ízületi fájdalmaktól mentes vidám napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.