Az ízületi fájdalomcsillapítás kellemesen

aromaterapia

Ma egy olyan új fájdalomcsillapítási módszerről beszélek Neked, ami valójában cseppet sem új keletű. Már ősidők óta használja az emberiség ezt a módszert. Bár a nyugati orvoslás fejlődésével ez a módszer is, mint megannyi másik a feledésbe merült. Aztán az utóbbi évek folyamán megkezdődött egy fajta gyógyászati reneszánsz hullám. És a rég elfeledett gyógyítási módszereket újra felfedezték.  Ilyen módszer az aromaterápia is. Az aromaterápia és a gyulladáscsökkentő illóolajak használata hatékony lehet.

Az aromaterápia elnevezés René-Maurice Gattafossé francia vegyésztől származik, aki a II. Világháború előtt fedezte fel az illóolajok jótékony hatását. Munkásságát később dr. Jean Valnet folytatta. Ő II. Világháborúban megsebesült katonák sebeit gyógyította illóolajokkal. Aztán jött Marguerite Maury. A kitűnő biokémikusnő felismerte, hogy az illóolajok felszívódnak a bőrön át és szétoszlanak a szervezetben. Így szinte teljesen mindegy a test melyik felületén kerül bedörzsölésre az illóolaj, mert a bőrön át felszívódik a szervezetben és a vérbe kerülve átjárja az egész testünket. Persze a gyorsabb eredmény eléréséért mégis csak ajánlott a kezelni kívánt területen alkalmazni az illóolajokat. Marguerite Maury  azt is észrevette, hogy míg egészséges személyben az illóolajok belső felszívódásához 2-6 órára van szükség, addig a mérgezett vagy legyengült szervezetben ez kétszer annyi időt vesz igénybe.

Ez magyarázhatja azt, hogy miért érzi valaki magát jobban egy aromaterápiás kezelést követően szinte azonnal, míg mások csak másnap éreznek valami javulást.

A fájdalomcsillapító illóolajak használata régen és mostanában igen kedvelt.

Fontos azért észben tartanod, hogy az aromaterápia csak kiegészítő kezelés. Ettől még nem fognak újra képződni a már elkopott ízületi porcok, de még csak meg sem állítja a kopást. Csupán a fájdalmat nyomja el. Ezért továbbra is ajánlott jó minőségű táplálékkiegészítő szedése! Erről többet is megtudhatsz erre a bekezdésre kattintva.

Most pedig bemutatok Neked 5 olyan illóolajat, amelyek hozzájárulhatnak az ízületi fájdalmaid és gyulladásod csökkentéséhez.

 

1. Levendula illóolaj - gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító illóolaj

gyulladáscsökkentő levendula illóolaj

A levendulának gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása van az izmokra. Ricinusolajjal vagy kókuszolajjal érdemes összekeverni és a fájdalmas testrészbe bele masszírozni a gyorsabb hatás elérése végett. De a fürdővízbe is lehet tenni pár csepp levendula illóolajat.

2. Germán kamilla illóolaj - gyulladáscsökkentő olaj

germán kamilla illóolaj

A kamillának közismert a gyulladáscsökkentő hatása, így nem meglepő, hogy a belőle készített illóolaj is rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Sőt a matricaria chamomilla, azaz az orvosi székfű vagy a népnyelvén csak kamillának nevezett növényből kivont illóolaj kiváló fájdalomcsillapító is, ami remekül lazítja az izmokat és enyhíti az ízületi fájdalmat is.

3. Eukaliptusz illóolaj

eukaliptusz illóolaj, fájdalomcsillapító olaj

Az eukaliptusz szintén kiváló gyulladáscsökkentő illóolajat tud biztosítani számunkra. A gyulladáscsökkentő hatása révén pedig hozzájárul az ízületi fájdalom csökkentéséhez is. Minthogy nagyon erős illóolajról van szó, ezért hacsak nem rovarcsípés fertőtlenítésére használjuk javasolt higított formában bedörzsölni a kezelendő felületbe. Ajánlott erre a célra a kókuszolaj.

4. Rozmaring illóolaj, a fájdalomcsillapító olaj

rozmaring illóolaj

Sok mindenre használható a rozmaring és a belőle készített illóolaj is, de kifejezetten remek reuma kezelésére! A rozmaring is gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatóanyagokban gazdag fűszernövény. Érdemes kipróbálni a fájó ízületeken és zsibbadó izmokon. A várt hatás nem fog elmaradni!

5. Boróka illóolaj

boróka illóolaj

A boróka illóolajat ülő/fürdővízbe csepegtetve aranyérkezelésére is lehet használni ugyan, de van egy kevésbé ismert hatása is. Külsőleg alkalmazva, a bőrbe bedörzsölve kiváló kiegészítő kezelése lehet a reumás tűneteknek. Szerintem egy próbát mindenképpen megér!

FONTOS

Az illóolajokat minden esetben ki kell próbálnod magadon higított állapotukban. Ez azért fontos, hogy elkerüld az esetleges súlyos allergiás reakciókat vagy egyéb bőrirritációt. De ha véletlenül allergiás lennél az egyik illóolajra, attól még nem biztos, hogy egy másikra is az vagy. Ezért érdemes kísérletezned velük, amíg megtalálod a számodra legjobbat.

Nem szabad heteken keresztül megszakítás nélkül használnod ugyanazt az illóolajat, mert irritációt válthat ki benned. De az is meglehet, hogy olyan anyagokat halmozol fel a szervezetedben a túlzott illóolaj fogyasztás végett, amelyek nagy mennyiségben károsak a szervezetedre nézve.

Nem gondolnám, hogy belsőleg is használnád az illóolajok bármelyikét is, de azért inkább tisztázzuk le. Ne használd belsőleg őket!

Végezetül pedig megint csak felhívnám rá a figyelmedet, hogy az illóolajok felhasználása vagyis az aromaterápia csak és kizárólag kiegészítő kezelése lehet az ízületi porckopásod kezelésének. Nem szabad csak erre a megoldásra hagyatkoznod. Szakorvost továbbra is látogatnod kell és továbbra is javasolt gyógyszerek és minőségi táplálékkiegészítők szedése. Természetesen oda kell figyelned az étrendedre is, így kerülnöd kell a cukrot, glutént, gyorsételeket, rossz zsírokat és fontos, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyassz. De a testmozgásról sem szabad megfeledkezned.

Azonban ahogy azzal minden bizonnyal már tisztában vagy Te is, mindez csak megállítja, de legalábbis lassítja az ízületi porckopásod folyamatát.

Viszont ma már lehetséges az artózis visszafordítása is.

A II.-es tipusú kollagén peptid ugyanis orvosilag bizonyítottan elősegíti a porc képződést. Erről még többet is megtudhatsz ha utánaolvasol az Artroflex Plusnak. Ezt erre a részre kattintva azonnal meg is teheted.

A következő cikk megjelenése egy hét múlva, kedden várható. Látogasd meg addig is a Facebook oldalunkat és kövess minket, ha még nem tennéd. Így biztosabb, hogy nem fogsz lemaradni az új cikkeinkről sem.

És ne felejtsd el megírni Facebook kommentben, hogy mit gondolsz a cikkről!

De annak is örülünk, ha megosztod másokkal is ezt az információt!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Felmerült kérdések:

  • A gyulladáscsökkentő illóolaj használata nem árt a porcoknak? Nem, az illóolajak használatának nincs negatív hatása a porcok egészségére.
  • Több gyulladáscsökkentő olaj egyidejű használata okozhat problémát? Nem, sőt vannak direkt illóolaj keverékek is, amik fokozni tudják egymás hatását.
  • Illóolaj izületi gyulladásra minden esetben használ? Az illóolajok segíthetnek, de nem oldják meg az eredeti, kiváltó okot.
  • Fájdalomcsillapító olaj használata lehetséges tablettás fájdalomcsillapítók mellett? Igen, kiegészítő kezelésnek alkalmazható.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.