Kövezd ki az ízületi problémáktól mentes napok felé vezető utadat!

crystal-healing, gyógyító kövek

 

Gyűjtsd a köveket, mert segíthetnek az ízületi porckopás kezelésében!

Megnyugtatásodra mondom, hogy nem vesekőre vagy epekőre gondoltam. De nem is az út mentén található kisebb-nagyobb kavicsokra.

Féldrága-, drágakövekről van szó, amiknek gyógyító hatásuk van. Vagy legalábbis gyógyító hatást tulajdonítanak nekik.

Michael Giengert a kristálygyógyászat úttörője és egyik legelkötelezettebb kutatója, közel 30 évet szánt az életéből arra, hogy bizonyítsa a kövek gyógyító hatását. Számos könyve is megjelent ezzel kapcsolatosan, melyek közül néhányat megtalálhatsz az itthoni könyvesboltok polcain is.

A mai fejlett technológia révén kiderült, hogy ezek a kövek nyomás vagy hő (akár testhőmérséklet) hatására is képesek megváltoztatni a polaritásukat. A pólusok felcserélése pedig energia kibocsájtással jár. Ezért lehet a természetgyógyászatban felhasználni a kristályokat, mint kiegészítő kezelést nyújtó eszközöket.

Ami számomra még meglepő volt és ezért mindenképpen szeretném elmondani Neked, az az, hogy többféle képen alkalmazhatók ezek a gyógyító kövek.

 1. Van az az eset, amikor ékszerként (karkötő, nyaklánc, fülbevaló, gyűrű) hordja az ember ezeket a kristályokat és úgy fejtik ki a hatásukat.
 2. Van az az eset, amikor ha lehet, akkor specifikusan a problémás területre helyezik ezeket a köveket.
  1. Ilyen lehet, mondjuk olyan térdvédő, ami a térd ízületi fájdalom és/vagy gyulladásának csökkentésére alkalmas kristály(oka)t tartalmaz, és azt viseli valaki állandóan.
  2. Vagy van az a megoldás, amikor egy ilyen kristályterápia ideje alatt, a szakavatott természetgyógyász a megfelelő köveket/kristályokat a problémás helyekre helyezi fel és csak a kezelés ideig vannak ”használatban” a kristályok. Tehát nem viseled állandóan magadon.
 3. Hihetetlen, de állítólag még akkor is használnak egyes gyógyító kövek, ha a fürdővizünkbe tesszük őket és abban áztatjuk magunkat néhány percig.

 

6 artrózist gyógyító kő / ásványok izületi gyulladásra

 

 

 1. Levendula jáde

levendula-jade

Segít újrarendezni az ízülteket és enyhíti az ízületi gyulladást is. Akut ízületi gyulladás fellángolás esetén is alkalmazható, de a krónikus ízületi gyulladásos fájdalom szempontjából hasznos lehet a használata. Nem csak a gyulladás csökkentésére alkalmazható, de fájdalomcsillapításra is.

 

 1. Kék apatit

kek-apatit

Segít megerősíteni a csontozatot és felgyorsítja a csontokkal, ízületekkel kapcsolatos betegségekből való gyógyulását. Kifejezetten ajánlott artrózis, csontritkulás vagy angolkór esetén a használata vagy viselése.

 

Azért ne felejtsd el!

 

Lehet egy féldrága-, drágakő bármennyire szép. És lehet annak bármilyen gyógyhatása, csak ráhagyatkozni nagy butaság lenne.

Márcsak azért is, mert ezek a gyógyító kövek csak gyulladás és fájdalom csökkentést tudnak ígérni. Ennek persze lehet hinni és örülni. De azért még is azt javasolnám, hogy segítsük a kövek eredményességét. Mondjuk egy minőségi táplálékkiegészítővel, mint az Artroflex Plus.

 

 1. Sárga apatit

sarga-apatit

Kutatások szerint a sárga apatit is alkalmas arra, hogy enyhítse a csont-, a porc és az ízületi panaszokat.

 1. Zöld apatit

zold-apatit

Támogatja a csont és porcképződést, úgyhogy ízületi porckopás esetén a zöld apatit viselete is kiváló kiegészítő kezelési formája lehet az artrózis kezelésének.

 

 1. Aragonit

aragonit

A fehér aragonit és a szalagos aragonit-kalcit is alkalmazható a porckorongok megerősítésére valamint csont, izom és ízületi panaszok kezelésére. A szalagos aragonit-kalcit különösen jó a térdízületi bántalmak enyhítésére.

 

 1. Zöld aventurin

zold-aventurin

Csökkenti a gyulladásokat és fájdalmakat, beleértve az ízületi gyulladásokat és fájdalmakat is. Szintén kiemelten ajánlott használata vagy viselete mind ízületi porckopás, mind pedig reumatóid artritisz esetén.

 

Ezt nézd meg! Gyógyító kövek a youtube-on

 

A leírtakhoz kiegészítésként megtekintheted az alábbi Youtube videót is. Egy régebbi, közel nyolc évvel ezelőtt készült felvételről van szó, ahol Dr. Ada González mutat be néhány általam itt említett féldrágakövet. Illetve olyat is bemutat, amit én most kihagytam. Pluszban ő még megemlít olyan esetet is, amikor az általa kezelt páciensek egyik vagy másik követ használták. És a kövek csökkentették az ízületi fájdalmaikat/ gyulladásukat vagy elősegítették a gyorsabb felépülést.

A videó angol nyelvű, de egy másik blog bejegyzés alkalmával szívesen leírom a tartalmát magyarul és megosztom újra a videót, hogy ne kelljen visszakeresned.

FONTOS azonban észben tartanod, hogy ezek a féldrága-, drágakövek és kristályok önmagukban mit sem érnek, amennyiben ízületi porckopással küzdesz.

Ezeket csak és kizárólag kiegészítő kezelésként lehet és érdemes alkalmazni!

Noha többen is beszámoltak arról, hogy bizonyos kövek viselete valóban enyhítette ízületi fájdalmaikat és/vagy csökkentette az ízületi gyulladásukat, akkor sem szabad csak erre hagyatkoznod.

Mindenképpen ajánlott a rendszeres orvosi vizsgálat, a gyógyszerek és táplálékkiegészítők szedése.

Persze oda kell figyelned, hogy milyen táplálékkiegészítőt szedsz. Vannak, ugyanis amik csak elfedik a tüneteket, de ezt már biztos, hogy Te is tudod és tapasztaltad.

És vannak, amik hatóanyagukat illetően VALÓBAN hozzájárulnak az újbóli ízületi porc képzéshez. Ha szeretnél erről többet megtudni, akkor csak kattints erre a bekezdésre és máris megismerkedhetsz az Artroflex Plussal.

Ha figyelemmel követed a blogunkat, és miért ne tennéd, amikor fontos és érdekes információt olvashatsz az ízületi porckopással és annak kezelésével kapcsolatosan, akkor bizonyára emlékszel rá, hogy néhány héttel ezelőtt bevezettelek a kristályok világába. Olyan gyógyító kövekről beszéltem Neked, amelyek gyulladás és/vagy fájdalomcsökkentő hatással rendelkeznek. És amelyeket remekül lehet kiegészítő kezelésként használni ízületi problémák esetén.

A cikk második részében, ígéretemnek megfelelően további 9 olyan gyógyító követ mutatok be, melyeket érdemes lehet beszerezned, ahhoz, hogy felgyorsítsd az ízületi porckopásod kezelési és gyógyulási folyamatát. Ezek a gyulladáscsökkentő ásványok nagyszerű kiegészítései lehetnek az artrózis kezelésének.

Lássuk melyek, ezek a kövek, ásványi kövek!

1) Zöld disztén

zold-diszten

Enyhíti a savasodást, a reumát és a köszvényt is. Ugyanakkor fokozza a mozgékonyságot és fejleszti a mozgásszervek működését és a kézügyességet.

2) Zöld fluorit

zold-fluorit

Kiválóan alkalmazható ízületi gyulladásra, reumára és köszvényre is. Valamint hozzájárul a méregtelenítéshez és gombás fertőzések kezeléséhez is.

3) Fuchsit-disztén

fuchsit-diszten

Segít a vándorló fájdalmakon és csillapítja a gyulladásokat. Leginkább marokkő formájában tudod beszerezni.

4) Gabbronit

gabbronit

Javítja a regenerációs képességet és segít beindítani az öngyógyító folyamatokat. Ebből a tulajdonságából kifolyólag hozzájárulhat ahhoz, hogy az Artroflex Plusban található II-es típusú kollagén peptid gyorsabban beépüljön a porcokba és beindítsa azok újraképződését.

5) Galenit

galenit

Segít a méregtelenítésben és oldja az ízületi lerakódásokat. De a legjobb benne, hogy segít az ízületi merevségen és mozgékonyabbá tesz.

6) Gránát

granat

Összesen 14 féle gránátot különböztethetünk meg ásványtanilag, de mindegyik segíthet Neked ízületi porckopás esetén. Van köztük több is, ami enyhíti az ízületi gyulladást és a fájdalmat. Pl.: grosszulár, tsavorit, uvarovit. Ugyanakkor van köztük több, ami serkenti a vérkeringést és anyagcserét, salaktalanítást. Ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy a felhalmozott káros anyagokat minél hamarabb kivezessék a szervezetedből, és hogy az értékes tápanyagokat és ásványi anyagokat minél hamarabb eljuttassák a megfelelő szervhez, így az ízületekhez is.

7) Kalcedon

kalcedon

Gyulladásgátló hatással bír és sokféle ízületi probléma kiegészítő kezelésére alkalmas. Kalcedonból is többféle létezik ásványi felépítésüket tekintve. Amiket érdemes kipróbálnod az a krómkalcedon és a rézkalcedon.

8) Pirit (nappirit)

pirit

Fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, ami különösen használ a hát és egyéb ízületi fájdalmak csillapítására.

9) Vezuvián

vezuvian

Ebből a kristályból is kétféle van ásványi felépítésüket tekintve. De megnyugtatásodra mondom, hogy mind a kettő gyulladáscsökkentő és serkenti a regenerálódást. Tehát bármelyiket is tudod megvásárolni ásványboltokban, biztos lehetsz benne, hogy olyat szereztél be, ami használni fog Neked.

 

FONTOS

 

Noha azt első részben is elmondtam már, de még egyszer felhívnám a figyelmedet arra, hogy a kristálygyógyászatot csak és kizárólag kiegészítő kezelésként szabad és érdemes alkalmaznod. Csak erre támaszkodni olyan lenne, mint azt várni, hogy a sült galamb a szádba repül.

Bármennyire is szeretnénk, a kristályok sajnos önmagukban kevesek ahhoz, hogy gyors és tartós eredményt érjünk el az ízületi problémák kezelése során.

Tehát három dolgot javasolok Neked:

 1. Próbáld ki a kristálygyógyászatot, mint kiegészítő kezelését az ízületi porckopásodnak (van, akinek tényleg nagyban hozzájárult állapota javulásához)
 2. A rendszeres orvosi szakvizsgálat kötelező!
 3. Továbbra is folytasd a hagyományosabb kezeléseket: terápiás, gyógyszeres és megfelelő étrend-kiegészítők szedését

Ha hűséges olvasója vagy a blogunknak, akkor Neked már külön nem kell bemutatnom az Artroflex  Plust és hogy mire képes.

Ha azonban új vagy az oldalon, akkor ajánlom figyelmedbe az előbb említett táplálék kiegészítőt, ami orvosilag igazoltan, VALÓBAN segít akár visszaépíteni is a már elkopott ízületi porcokat.

Ha szeretnél többet megtudni az Artroflex Plusról, akkor csak kattints erre a sorra.

 

 

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

 • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
 • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
 • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
 • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.