A narancssárga fájdalomcsillapító

kurkuma-kivonat-olaj

Valószínűleg nem most olvasol először erről a csodálatos narancssárgás gyógy- és fűszernövényről. Hiszen amennyiben ízületi porckopással küzd valaki, úgy ma már szinte teljességgel elképzelhetetlen, hogy még ne találkozott volna a kurkumával.

Az indiai és kínai tradicionális gyógyászatban már évezredek óta alkalmazzák. És hála a tudománynak, ma már itt, nyugaton is ismerjük jótékony hatásait, melyekre később részletesebben is kitérek.

Ezen jótékony hatásai pedig első sorban a kurkumin nevű hatóanyagának köszönhetők. 

Emlékszel? Az Artroflex Plus-ban is megtalálható ez a hatóanyag.

 

Tudod, miben rejlik a kurkuma ereje?

 

A kurkuma kivonat, a gyömbér kivonathoz hasonlóan kiváló gyulladáscsökkentő és rengeteg antioxidánst tartalmaz.

Ez több okból kifolyólag is fontos számunkra!

Egyfelől a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően hozzájárul a gyulladások természetes csökkentéséhez, másrészt védőburkot képez a sejtek körül. Ez azt jelenti, hogy képes megvédeni a sejteket a károsodásoktól. (Ezért még a rákellenes kutatásokban is egyre kiemelkedőbb szerepet kap.) Gondolom sejted már, hogy ez azt is jelenti, hogy amennyiben már kialakult nálad a porckopás, úgy a kurkuma kivonat magas antioxidáns tartalmának köszönhetően képes késleltetni a további kopást.

Ugyanakkor, a kurkuma kivonat képes támogatni az immunrendszered helyes működését is, ami pedig végső soron hozzájárul ahhoz is, hogy beindítsa a szervezet öngyógyító és védekező mechanizmusát. Ezzel is késleltetve, és megakadályozva az artrózis kialakulását, valamint lefolyását.

Mindez annak tudható be, hogy a kurkuma esszenciális olaj, a kurkumin mellett további közel 300 hatóanyagot tartalmaz, melyek különböző módon támogatják és erősítik a szervezetünket, illetve védenek minket a különböző fertőzésektől.

 

Mint az ibuprofen, csak ez természetes

 

Tanulmányok bizonyítják, hogy a kurkuma esszenciális olajban található kurkumin, valamint a többi hatóanyag együttese van olyan hatékony gyulladáscsökkentő, illetve ízületi fájdalomcsillapító, mint a laboratóriumilag előállított gyógyszerek.

Egy 2012-es tanulmány olyan kísérletről számol be, amelyikben rheumatoid arthritis-el küzdő páciensek vettek részt. A kísérlet végén azt állapították meg a kutatók, hogy azok a páciensek mutattak jelentősebb egészségügyi javulást, akiket kurkuma kivonattal kezeltek. Ezen kísérleti alanyok körében jelentősebben csökkentek az ízületi gyulladások és fájdalmak, mint azok körében, akiket valamilyen laboratóriumilag előállított készítményekkel kezeltek.

Fontosnak tartom azt is kiemelni, hogy ugyanezen tanulmány azt is kihangsúlyozza, hogy a kurkuma esszenciális olajjal kezelt páciensek körében nem tapasztaltak mellékhatást.

Egy másik tanulmány pedig egyenes kijelentette, hogy a kurkuma kivonat, a kurkumin hatóanyag miatt, van olyan hatékony, mint az ibuprofen. Emiatt pedig kiválóan alkalmazható artrózis és reuma okozta ízületi problémák kezelésére is.

 

Bónusz

 

Végezetül adok Neked egy tippet arra vonatkozóan, hogyan tudod otthon a leghatékonyabban felhasználni a kurkuma esszenciális olajt, hogy enyhítsd a kínzó fájdalmaidat.

Tipp: 3-5 csepp kurkuma esszenciális olajt keverj össze 1 evőkanál moringaolajjal (szintén ismert gyulladáscsökkentő hatásáról). Az így kapott masszázsolajjal kend be a kezelendő felületet, és masszírozd be alaposan az ízületeidbe.

Persze, ha egy gyorsabb megoldásra vágysz, és nem szeretnéd Te magad kikeverni a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő masszázsolajodat, akkor keress olyan, már előre elkészített balzsamokat és krémeket, amelyek tartalmaznak kurkuma kivonatot, ilyen pl. az Artrofreeze balzsam. (Jövőre kerül ki a polcainkra. Már rendelhető! :D) Az artrofreeze balzsam vélemények olvasása után megbizonyosodhatunk a hatásosságáról.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.