Gyuri bácsi 5 gyógynövénye az ízületi probléma kezelésére

gyógynövények ízületi probléma kezelésére

Ha figyelemmel követed a blogunkat, akkor bizony már találkozhattál azzal a cikkel, amiben 9 olyan gyógynövény került megemlítésre, amit a “füves Gyuri bácsi”, azaz Szabó Gyuri bácsi ajánl ízületi gyulladásra illetve egyéb ízületi panaszra. Ha nem olvastad volna még el, akkor mindenképp ajánlom a figyelmedbe Gyuri bácsi 9 gyógynövénye az ízületi gyulladás csökkentésére című cikkünket. Már csak azért is, mert ez a két cikk Gyuri bácsi gyógyteáiról szól, és olyan hasznos tippeket találsz benne, melyek nagy segítségedre lesznek a köszvény és a reuma leküzdésében. 

Na de lássuk, mit is ajánl a bükki füvesember ízületi gyulladás esetén!

 

Gyuri bácsi gyógynövényei köszvény, reuma és ízületi problémák ellen

Ebben a cikkben azt az 5, ízületi probléma kezelésére is alkalmas, gyógynövényt fogom röviden bemutatni Neked, amik az előző cikkben nem szerepeltek. Természetesen a felhasználási lehetőségeikről is szó lesz. Ezek a teafüvek kevésbé ismertek az előző négyhez képest, ezért is szerettem volna róluk külön blogcikket írni. De nem csigázlak tovább, lássuk, melyik ez az 5 gyógynövény, amit Gyuri bácsi ajánl többek között a köszvény, a reuma és az ízületi problémák kezelésére!

 

1.    A "roma saláta" - A mezei zsurló - Gyuri bácsi köszvény elleni gyógynövénye

mezei zsurló a reuma és köszvény réme

Gyuri bácsi leírása alapján több mindenre is felhasználható pl.: csontok és körmök erősítésére, veseproblémákra, vérzéscsillapításra és fogyásra is. Merthogy segít oldani a lerakódott zsírokat.

Viszont számunkra amiatt fontos, mert köszvény és reuma esetén is kiválóan alkalmazható. És, mint azt Te is tudod, sajnos ez a két ízületi probléma épp olyan gyakori manapság, mint a porckopás. Sőt, a reuma például, az állandó ízületi gyulladás révén, gyakran vezet kopáshoz. Ezért, mindenképpen fontos tájékozódni, hogyan védekezhetsz az ízületi panaszok ellen!

Gyuri bácsi köszvény és reuma esetén azt ajánlja, hogy napi 1-2 csészével fogyasszunk el a mezei zsurlóból készült gyógyteából. Lehetőleg éhgyomorra és ízesítés nélkül. Ez a köszvény tea több helyen bizonyított és Gyuri bácsi leghatásosabb köszvény teájaként emlegetik. Egy másik felhasználási lehetősége, hogy porrá őröljük a megszárított növényt, és napi 2-3 alkalommal egy mokkáskanálnyit fogyasztunk belőle három héten keresztül. Így erősíthetjük a csontokat. A köszvény így megoldódhat és semmi vesét nagyon leterhelő gyógyszert sem kell fogasztanunk.

FONTOS: Szívbetegeknek ill. szív- és veseelégtelenségből adódó ödémáknál a fogyasztása nem ajánlott! Gyerekek és kismamák (terhesség és szoptatás ideje alatt) ne fogyasszák!

 

2.    A forrasztófű - A fekete nadálytő

fekete nadálytő ízületi gyulladáscsökkentő

A növény gyökeréből készült főzet/tinktúra külsőleg gyulladás csökkentésre használható. Leggyakrabban ízületi fájdalmak enyhítésére, zúzódásokra valamint csontkinövések természetes kezelésére használják fel. A csípő, a térd, a csukló és könyök, de a váll ízületi fájdalmaira egyaránt kiválóan alkalmazható. Segíti a csontenyv képződését, ezért csonttöréseket követően is ajánlott a használata. Illetve egyik nagy előnye, hogy gyorsítja a csontok összeforrását is! Ezért is nevezték népiesen forrasztófűnek.

A fekete nadálytőből roppant egyszerűen készíthetünk tinktúrát mi magunk is. Ehhez csak három összetevőre lesz szükségünk: fekete nadálytő gyökérre, gabona-/gyümölcspálinkára és egy kis türelemre. A gyökereket alaposan meg kell tisztítani, akár konyhai kefe használatával is. Majd apróra fel kell vágni őket, amit aztán lazán elhelyezünk egy tiszta befőttesüvegben. Az üveget felöntjük gabona- vagy gyümölcspálinkával, úgy, hogy lepje el az apróra vágott fekete nadálytő gyökereket. Az üveget ezután zárjuk le, és hagyjuk 2 hétig pihenni. Lehetőség szerint napon, vagy kályha/fűtőtest közelében.

FONTOS: Gyuri bácsi is felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a tinktúrát csak és kizárólag külsőleg alkalmazzuk, és ne tegyük nyílt sebre! Várandósok számára pedig, használata egyenesen tilos!

 

3.    A macik kedvence – Az erdei málna(levél)

erdei málna egy természetes vitaminbomba

Noha több mindenre is remekül alkalmazható ez a növény, azért én laikusként nem értettem meg elsőre igazán, hogy Gyuri bácsi miért javasolja néhány ízületi probléma fennállása esetén a használatát? A növény leírása alapján csak az maradt meg bennem, mint számunkra fontosnak vélhető információ, hogy erősíti a csontokat ez a teafűnek mondható levél. Továbbá, hogy köszvényre gyógynövény alternatíva. Gyuri bácsi köszvény esetén napi egy csészét javasol elfogyasztani belőle, hogy csökkentse a húgysavat. A húgysavat ízületi porckopás esetén is fontos kordában tartani. Ugyanis, ha magas a húgysav szinted, akkor könnyen fellángolhat az ízületi gyulladásod! Ezt jó, ha a reumától (sokízületi gyulladástól) szenvedők is észben tartják!

A málnalevél tele van flavonoidokkal, valamint A, B, C, D, E vitaminokkal, amiknek hiánya hozzájárulhat a különböző ízületi problémák kialakulásához, ezért amolyan antioxidáns bombaként is tekinthetünk rá. Így nézve pedig már érthető miért fontos a fogyasztása artrózis esetén. Persze, ha éppen nincs kéznél erdei málnalevél, akkor más vitaminforrás után kell nézned, erre itt egy remek megoldás az ízületek egészségéért. Hiszen mindketten tudjuk, hogy az antioxidánsoknak jelentős szerepük van az ízületi porckopás elleni harcban. Ezért is van az Artroflex Plusban C vitamin is a többi hatóanyag mellet.

 

4.    A régi sajtok kelléke – A tejoltó galaj

tejoltó galaj az ízületi probléma ellen

Ez a növény arról kapta a nevét, hogy régen a sajtok erjesztésénél alkalmazták nagyanyáink.

Az erdei málnához hasonlóan, ezt a teafüvet is a magas C- vitamin tartalma miatt tartom hasznosnak az artrózis, illetve más egyéb ízületi panasz kezeléseben. Azonban én nem vagyok fitoterapeuta. Ezért, ha a  bükki füvesember ízületi gyulladás kapcsán is javasolja a tejoltó galaj fogyasztását, akkor annak minden bizonnyal alapos oka van!

Noha sok betegségre jó, és még a rákos megbetegedések ellen is felhasználják, mégis el kell mondanom Neked, hogy jómagam, csak Gyuri bácsi oldalán láttam azt kiírva, hogy reumára vagy bármilyen más ízületi megbetegedésre sikeresen alkalmazható lenne. Ő napi egy csészényi tejoltó galaj teát javasol elfogyasztani ízületi gyulladás esetén.

 

5.    Aszpirin helyett – A réti legyezőfű

réti legyezőfű ízületi panaszok réme

Magas szalicilsav tartalma miatt természetes aszpirinként is ismert a népi gyógyászatban. Gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatását is ennek köszönheti első sorban. Neked pedig emiatt érdemes megjegyezni a nevét. Merthogy kiválóan lehet alkalmazni ízületi gyulladás, reumás panaszok és köszvény esetén is.

Teaként vagy tinktúra formájában a legjobb az alkalmazása ízületi probléma kezelése során. Forrázatként 2 óránkét javasolt meginni belőle 1dl. A tinktúrát pedig külsőleg kell alkalmazni, úgy hogy a fájdalmas területre teszünk belőle borogatás formájában.

A tinktúrát az alábbi módon tudod elkészíteni: a növény teljes föld feletti részét összekötöd egy csokorba, amit aztán megszárítasz. Ha teljesen megszáradt, akkor a virágát és a leveleit is bele kell morzsolnod egy befőttesüvegbe. Ezt 96%-os gyógyszertári alkohollal kell felöntened, úgy hogy teljesen ellepje a befőttesüvegbe morzsolt gyógynövényt. 10 napig állni hagyod a készítményt, majd le kell szűrni. Ezt követően máris alkalmazhatod az ízületi problémáid enyhítésére. Azonban a magas alkohol tartalma miatt tényleg csak külsőleg használd!

FONTOS: Szalicilre és/vagy aszpirinre érzékenyek nem használhatják!

Remélem, megtalálod a bemutatott gyógynövények között azt, vagy azokat, amelyek a legjobban segítenek majd Neked csökkenteni az ízületi gyulladást és fájdalmakat. Illetve távol tartják majd tőled a többi ízületi problémát.

Azonban azt is remélem, hogy továbbra is észben tartod, hogy ezeket a gyógynövényeket csak kiegészítő kezelésként lehet és érdemes használni.

 

Hogyan maximalizáld a gyógynövények hatását

 

Bármennyire is szeretnénk, ha már előre haladott artrózissal állunk szemben, akkor sajnos ezek a gyógynövények, amelyeket Gyuri bácsi is ajánl néhány ízületi probléma kezelésének kapcsán, már ”kevesek” ahhoz, hogy önmagukban elegendő legyen az alkalmazásuk. Így nem lehet csak rájuk hagyatkozni. Ugyan sokat tudnak tenni azért, hogy könnyebbek legyenek a mindennapjaink, azonban nem állítják meg a kopást, és főleg nem fordítják vissza azt.

Ezért mellettük továbbra is ajánlott megfelelő étrend kiegészítő fogyasztása. A legjobb, ha olyat fogyasztasz ami együtt működik ezekkel a teafüvekkel. Sőt, kölcsönösen erősítik egymás hatóanyagait, továbbá ki is egészítik egymást.

Az Artroflex Plus tartalmaz C-vitamin valamint kurkumin kivonatot is. Ezek azok a hatóanyagok, amik erősíthetik a Gyuri bácsi által is javasolt gyógynövények hatásait. Más szavakkal, a bükki füvesember ízületi gyulladás kezelésére javasolt gyógynövényeinek és főzeteinek hatékonyságát így erősítheted fel. Hiszen a kurkumin kivonat is gyulladáscsökkentő, akárcsak a C-vitamin. Ráadásul a C-vitamin, még a test természetes kollagén termelődését is beindítja.

Ami azonban még különlegesebbé teszi az Artroflex Plust, hogy 2700 mg II-es tipusú kollagén peptidet is tartalmaz. Ez pedig fontos kiegészítője mindegyik artrózis kezelésnek. Elvégre ennek köszönhetően előbb lassul, majd megáll és végül akár újra is képződhet a már elkopott porc.

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

Felmerült kérdések:

  • Gyuri bácsi köszvény elleni teája hatásos? Igen, rendkívül sok visszajelzés érkezett és bizonyítottan hatásos a köszvény ellen a Gyuri bácsi által javasolt köszvény tea.
  • Gyuri bácsi sarkantyú ellen milyen teát javasol? (csontkinövés) Fekete nadálytő gélt javasolja.
  • Sarkantyú kezelését hogy javasolt csinálni otthon? A sarkantyú (más néven plantáris fasciitis) kezelésére gyakran ajánlott gyógynövények és természetes terápiák közé tartozhatnak: Gyulladáscsökkentő gyógynövények: Olyan gyógynövények, mint az árnika, kurkuma, vagy gyömbér, amelyek természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Melegítő és vérkeringést serkentő kenőcsök: Cayenne-borsot (kapszaicint) tartalmazó kenőcsök, melyek javíthatják a vérkeringést és enyhíthetik a fájdalmat. Borogatások: Gyógynövényes borogatások, például kamilla vagy levendula, amelyek segíthetnek a gyulladás és a fájdalom csökkentésében. Masszázs: A láb rendszeres masszírozása, különösen a sarkantyú érintett területén, segíthet enyhíteni a feszültséget és fájdalmat. Gyógynövényes fürdők: Meleg lábfürdők gyógynövény hozzáadásával, mint például rozmaring vagy menta, ami segíthet a relaxációban és a fájdalom enyhítésében.
  • Szabó Gyuri bácsi depanten krémet javasol használatra? Gyuri bácsi csak gyógynövényes megoldásokat ajánl a problémák megoldására.
  • Gyuri bácsi fekete nadálytő készítményei melyek? Tea, gél, alkoholos oldat.

Ízületi gyulladásoktól és fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.