3 Smoothie recept az egészséges ízületekért

 néhány smoothie recept az egészséges ízületekért

 

Talán hozzám hasonlóan Te sem szívesen fogyasztasz nagy mennyiségben gyümölcsöt, attól függetlenül, hogy tudod, rengeteg vitamin van benne. Éppen ezért, és mert egyre több gyümölcsöt lehet beszerezni az üzletekben, illetve a piacon is, arra gondoltam, hogy megosztok Veled 3 smoothie receptet. Úgy találtam, hogy ez a legjobb módja annak, hogy biztosítsam a napi természetes vitaminpótlást a magam részéről. Ugyanakkor, ebben a melegben kellemesen frissítő lesz majd ezeknek a smoothieknak a fogyasztása. Arról már nem is beszélve, hogy a vitamin tartalmuk miatt hozzájárulnak az ízületeid egészségéhez is!

Tehát akkor nem is csigázlak tovább, hanem megosztom Veled azt a 3 smoothie receptet, amelyek nem csak finomak, de támogatják az ízületeket is!

Remélem, van otthon turmix géped! Ez ugyanis nélkülözhetetlen lesz a smoothiek elkészítse során.

 

papaya élvezet smoothie recept

1.Papaya Élvezet

 

Ez a smoothie recept egy igazi antioxidáns kincs! Hiszen a Papaya Élvezet tele van A, C és E-vitaminokkal melyek, mint az Te is tudod nélkülözhetetlenek az egészséges ízületek megőrzése szempontjából. Ezen vitaminok fontosságának felelevenítéséért olvasd el, kérlek, a Vitaminbomba az egészséges ízületekért című cikkünket.

A Papaya Élvezet érthető módon tartalmazza a papaya papain, valamint kimopapain enzimeit is, amik gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Így ez a smoothie biztos enyhülést hoz majd az ízületeidnek.

Amire szükséged lesz két adag Papaya Élvezet elkészítéséhez:

  • 1 bögre mandulatej
  • 1 bögre felvágott papaya
  • ¾ bögre felvágott mangó
  • 2 ek friss citromlé
  • 2 ek aprított gyömbér (kiváló gyulladáscsökkentő)
  • 1 ek lenmagolaj
  • ¼ ek vanília kivonat
  • 1 kk fahéjpor
  • 5 csepp folyékony stevia vagy egyéb édesítőszer

Az alapanyagok mindegyikét tedd bele a turmixgépbe, és alaposan keverd össze őket, amíg sima, krémes állagot nem kapsz. Persze, az ízlésednek megfelelően ízesítheted. Tehetsz bele több vagy kevesebb fahéjat vagy gyömbért. Ahogy szeretnéd. A fent megosztott smoothie recept valójában csak egy kis útmutató.

 

trópusi gyümölcs curry smoothie recept

2.Trópusi Gyümölcs Curry

 

Elég beszédes ennek a smoothienak a neve. Ezért, gondolom, már rájöttél, hogy ebben a smootie receptben lesz kurkuma is. Ez pedig azt jelenti, hogy magát a kurkimin hatóanyagot is tartalmazni fogja. És persze, ha Artroflex Plus porcerősítőt szedsz (ami szintén tartalmaz kurkimint), vagy rendszeres olvasója vagy a blogunknak, akkor bizonyára már Te magad is tudod, hogy ez egy természetes gyulladáscsökkentő.

Amire szükséged lesz 2 adag Trópusi Gyümölcs Curry smoothie elkészítése folyamán:

  • 2 bögre víz
  • ½ bögre kókusztej
  • 1 bögre felkockázott mangó
  • 1 bögre felkockázott ananász
  • 1 bögre felkockázott barack
  • ½ ek frissen reszelt limehéj
  • ½ ek sárga curry por
  • egy csipet vöröspaprika por
  • egy csipet só
  • egy kis természetes édesítőszer

A teendőd ismét roppant egyszerű. Mindent beleöntesz a turmixgépbe, és legmagasabb fokozaton turmixolod össze az alapanyagokat. Ez kb. 1 percet igényel. A lényeg itt is, hogy sima és krémes állagot kapj. És persze ami az ízesítést illeti, ismét rád van bízva, hogy szeretnél-e még hozzá tenni egyik vagy másik ízesítésre szolgáló alapanyagból.

Ne felejtsd a smoothie recept minden esetben csak egy lehetőség, amitől az ízlésed szerint el lehet térni. Persze csak a fűszerezéssel érdemes, lehet variálni, ha valóban Trópusi Gyümölcs Curry smoothiet szeretnél inni, és nem mást.

 

Maca-banán varázslat smoothi recept

3.Maca (maka) Banán Varázslat

 

Az utolsó smoothie recept, amit ma megosztok Veled, rendkívül különleges. Legalábbis számomra az volt, hiszen csak 2-3 évvel ezelőtt hallottam először a maca porrol, amit a Maca gyökréből készítenek.

A Maca gyökeret az inkák ginzengjének is nevezik. A belőle készült port pedig előszeretettel használják fel sokan smootiek készítésére. Tele van aminosavakkal, kálciummal, vassal és mangánnal is. Tartalmaz C és D-vitamint, de több B-vitamint is. Igazi ”szuperétel”. Ez a turmix felfrissíti, és regenerálja majd az ízületeidet.

A smoothie receptje szerint, 2 adag elkészítéséhez az alábbiakra lesz szükséged:

  • 2 bögre kókuszvíz
  • 1 bögre bébi spenót
  • ¼ nyers mandulavaj vagy kókuszzsír
  • 1 ek chiamag
  • 1 ek maca por
  • ¼ ek fahéjpor
  • 3 közepes banán

Az elkészítési módszer most sem változott. Ahogy az előző két smoothie esetében, úgy most is minden bekerül a turmixgépbe, és a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig kell turmixolnod majd az alapanyagokat.

 

Tipp: Ugyan a smoothie recept nem említette, azonban mindegyik smoothiehoz hozzá lehet adni jégkockát, vagy fagyasztott gyümölcsből is el lehet készíteni azokat. Így biztos, hogy igazán hűsítő italhoz jutsz. És lássuk be, a nyári kánikulában, sokunk számára jól esik a jeges ital.

 

Remélem, valamelyik smoothie recept elnyerte a tetszésedet, és kipróbálod. A smoothie fogyasztás igazán egyszerű megoldása annak, hogy a lehető legtöbb vitamint és aminosavat bevidd a szervezetedbe. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a módszerrel, könnyen és természetesen tudsz hozzájárulni az ízületeid egészségének megőrzéséhez, vagy éppen annak visszanyeréséhez.

Persze legyen akármilyen jó is egy smoothie, azért csak rá nem hagyatkozhatsz. Oda kell figyelned arra, hogy alapvetően mit viszel be a szervezetedbe. A smoothie fogyasztása mellett is javasolt a cukor, a glutén, illetve a vörös húsok kerülése. Vagy legalábbis kisebb adagban való fogyasztása.

A smoothiek remek vitaminforrást jelentenek. Azonban, ha már előre haladt ízületi porckopásod van, akkor az ízületeid és a porcok nagyobb segítségre szorulnak, mint néhány egészséges és finom smoothie receptre. Hiszen a smoothiek hatóanyaguknak köszönhetően hozzájárulnak ugyan az ízületi gyulladásod csökkentéséhez, azonban azok korántsem indítják be a porcok újraképződését.

Ezért a smoothiek mellett érdemes olyan étrend kiegészítő tablettát is fogyasztani, ami tartalmaz II-es típusú kollagén peptidet. Ez ugyanis orvosilag bizonyítottan segít regenerálni a porcokat. Nem véletlen, hogy az Artroflex Plus porcerősítő kapszuláinkban is megtalálható a II-es típusú kollagén peptid.

Tehát összességében azt javaslom, hogy egyfelől próbáld ki a fenti smoothie recepteket, más részről pedig találd meg a számodra megfelelő minőségi porcerősítő készítményt, és gondoskodj az ízületeidről!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.