Top 3 ízület-barát csirke recept az ünnepekre

Top 3 ízület-barát csirke recept az ünnepekre

Itt a top 3 ízület-barát csirke recept ünnepekre, amelyek nemcsak finomak, de még az ízületeid egészségéhez is hozzájárulnak. Ugyanis segítenek távol tartani az ünnepi (sokszor mértéktelen) lakmározás következtében fellángoló kellemetlen ízületi gyulladást és fájdalmat! Javaslom, hogy próbáld ki a recepteket! Biztos vagyok benne, hogy az egész családnak ízleni fog, és még az ízületi gyulladástól sem kell félned majd!

 

Citromos-rozmaringos csirke recept az ünnepekre

 

1. Citromos-rozmaringos csirke

 

Már a receptnév is ígéretesen hangzik, és azt igazolja, hogy ez az étel ízület-barát lesz! Talán már olvastál cikket az oldalunkon a citrommal kapcsolatosan is, és a rozmaringról is. Mindegyik rendelkezik ízületi gyulladást csökkentő képességekkel. A csirkéről pedig csak annyit mondanék, hogy ahogy az ismert, a fehérhúsok közé tartozik, ami az ízületek szempontjából megint csak egy hatalmas piros pont. (A vörös húsokból jobb kevesebbet fogyasztani, mert azok megnövelik a szervezetben a húgysav értéket, ami pedig gyulladáshoz vezet.)

 

De nem is csigázlak tovább, hanem mondom a hozzávalókat 4 főre:

 

  • 2 pár csirkemell
  • 2 teáskanál extra szűz olívalolaj
  • 1 teáskanál citrombors ízesítő
  • 1 teáskanál citrus fűszerkeverék
  • 3 bio citrom (ezeket vékonyra fel kell majd szeletelni)
  • friss rozmaring
  • 1 ¼ bögre csirkelé (a csirkehúslevesből felhasználhatod)
  • ½ evőkanál tört fokhagyma

Elkészítés:

 

Kezdésként melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra. Közben kend meg olívaolajjal a csirkemellek mindkét oldalát, majd szórd meg őket a citromborssal és citrus fűszerkeverékkel. (Ízlés szerint sózhatod is őket.) A tepsiben, csirkemellekként helyezz el 2-3 citromkarikát és rozmaringot. Erre a citromkarikás-rozmaringos ágyra kell fektetni a csirkemelleket, majd a tetejükre megint kell egy réteg citromkarika-rozmaring. Ha ezzel megvagy, akkor 20-25 percre be is teheted sütni a csirkemelleket az előmelegített sütőbe. A sütést célszerű olyan 75 Celsius fokon végezni.

Ha átsült a hús, akkor vedd ki a sütőből és fedd le alumínium fóliával, hogy megőrizze a hőmérsékletét.

Közben elkészítheted hozzá a mártást. Ehhez kanalazd ki a tepsiből a sült rozmaring felét, és minden kisebb megpirult húsfalatkát, ami levált sütés közben a csirkemellekről. Ezt öntsd fel a csirkelével és add hozzá a tört fokhagymát, majd lassú tűzön főzd fel az egészet. Addig főzd, amíg a csirkelé fele el nem párolgott. Ha ezzel kész vagy, akkor botmixerrel dolgozd meg, hogy teljesen sima, krémes mártást kapj.

Az első ízület-barát csirke recept alapján készült ünnepi ételeddel készen is vagy. Már csak tálalnod kell és jó étvággyal elfogyasztanod!

 

Gyulladáscsökkentő spenótos csirke pizza

 

2. Gyulladáscsökkentő spenótos csirke pizza

 

Ugyan a mi kultúránkban a pizzát nem mondhatnánk ünnepi eledelnek, azonban, ahol kisgyerek is van a családban, ott mindenki tudja, hogy a pizza néha minden más étellel szemben előnyt élvez. És mert a Karácsony a családról szól, így szinte biztosra veszem, hogy téged is meglátogat ünnepek alatt legalább egy gyerek. Így ezzel a spenótos csirke pizzával nem foghatsz mellé! Mindenki szeretni fogja, és neked sem kell majd a következő napokban jelentkező kínzó ízületi gyulladás miatt aggódni! Ugyanis, ahogy a recept neve is mutatja, gyulladáscsökkentő pizzát eszel majd. És ez legfőbbként a spenótnak lesz köszönhető.

A spenótról annyi jó hallani/olvasni, hogy nem is mennék hosszú részletezésbe. Csak annyit emelnék ki vele kapcsolatosan, hogy rengeteg benne az antioxidáns, ami kiváló természetes ízületi gyulladáscsökkentő szerré teszi.

 

Na de mondom is a hozzávalókat a 8 szeletes spenótos csirke pizzához:

 

  • 30 cm-es pizzalap (Amennyiben lehetséges, úgy javaslom a gluténmentes változatot. Ugyanis a rejtett gluténérzékenység jele lehet az ízületi gyulladás is.)
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 közepes méretű piros kaliforniai paprika
  • ½ bögre felvágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál darált fokhagyma
  • 2 bögre felvágott bébi spenót
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 bögre felvágott és már előre megfőzött csirkemell
  • ½ bögre főtt bab
  • ízlés szerint reszelt mozzarella sajt

 

Az elkészítés módja

 

Bevallom őszintén, hogy kényelmes ember vagyok, és nem én készítem el a pizzalapot a felhasználáshoz, hanem megveszem azt. Ezért nem kezdődik azzal a történet, hogy meggyúrom a tésztaalapot és kelni hagyom. Tehát feltételezve, hogy már kész pizzalappal dolgozol te is, az alábbiak szerint kell tovább haladnod a spenótos csirke pizza elkészítésével:

Melegítsd elő a sütőt kb. 220 Celsius fokra. És kend le olívaolajjal a pizzalapot. Ezután pirítsd/párold meg a felvágott piros kaliforniai paprikát és a hagymát, amíg ropogós nem lesz. Add hozzá a fokhagymát, az oregánót és a bébi spenótot is. Csak addig főzd az egészet, amíg meg nem fonnyad a spenót. (Ez 1-2 perc általában.) Ha kész, akkor az elkészített spenótos keveréket egyenletesen szórd a pizzalapra, majd helyezd rá a többi hozzávalót is (pl.: felvágott és már megfőtt csirkemellet, babot, sajtot). 8-10 percre tedd be az egészet a sütőbe, vagy amíg a pizzalap (tészta) jó nem lesz.

Máris kész az ízület-barát egészséges spenótos csirke pizzád, amit még a gyerekek is szeretni fognak!

 

Mézes-kurkumás csirke recept az ízületekre

 

3. Ízület-barát mézes-kurkumás csirke recept

 

Valószínűleg már nagyon is tisztában vagy azzal, hogy miért is javasolt artrózis esetén kurkumát fogyasztanod. Azonban annyit hagy mondjak el róla, azok számára, akik lehet, hogy most olvassák először a blogunkat, hogy a kurkumában található kurkumin nevű hatóanyag gyulladáscsökkentő képességekkel rendelkezik. Vagyis fogyasztása segít távol tartani és kezelni az ízületi gyulladást!

 

Amire szükséged lesz:

 

  • 4 csontozott csirkecomb (lehetőség szerint legyen rajtuk bőr is)
  • 2 cikk darált fokhagyma
  • 1 ½ evőkanál méz
  • 1 evőkanál soya (szója) szósz
  • ¾ evőkanál kurkumapor
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olaj

 

Az elkészítés menete az alábbi lesz:

 

Alaposan dörzsöld be a csirkecombokat a száraz és folyékony (méz és soya szósz) hozzávalókkal. Közben közepes lángon melegíts elő egy öntöttvas serpenyőt, majd önts bele az 1 evőkanálnyi olajat. Amikor felmelegedet az olaj, tedd bele a csirkecombokat és üss aranybarnára őket. Ha volt rajtuk bőr, akkor az finom ropogósra kell süljön.

Természetesen, amennyiben nincs öntöttvas serpenyőd, úgy a sütőben is megsütheted a csirkecombokat.

Ennél egyszerűbb és ízletesebb ízület-barát csirke receptet el se tudnék képzelni. Ráadásul még az ünnepek alkalmával is bevetheted, nem fogsz szégyent vallani vele!

 

Ha kipróbálod ezeket a recepteket, akkor biztos vagyok benne, hogy hamarosan te is azt mondod majd a barátaidnak, hogy íme, ez a top 3 ízület-barát csirke recept az ünnepekre, amelyekkel biztosan nem sülsz fel, hiszen mindenkinek ízleni fognak!

És bár ezek a receptek segítenek elkerülni az ízületi gyulladás fellángolását, azért csodát ne várj tőlük. Pusztán ezen ünnepi ételek fogyasztásával még nem oldódik meg teljesen az ízületi porckopás kezelésének kérdése. Annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb gyógyulás közeli állapotba kerülj javasolt a cukor és a glutén fogyasztásának elkerülése, a rendszeres ám kíméletes testmozgás, továbbá jó, ha porcerősítő étrend kiegészítővel is támogatod az ízületeid és a porcok regenerálódását. Ebben segíthet az Artroflex Plus!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.