Antioxidánssal az ízületek védelmére

antioxidánsok

Ma az antioxidánsok kerülnek középpontba. Mégpedig azért, mert sok egyéb jó tulajdonságuk mellett képesek hatékonyan felvenni a harcot a gyulladásokkal. Így az ízületi gyulladással szemben is kiváló védelmet nyújtanak. A gyulladáscsökkentő hatásuk pedig azzal jár, hogy az ízületi porckopás kialakulása is lelassul. És természetesen mindemellett az ízületi fájdalom is enyhül.

 

Mi az antioxidáns?

 

Ha esetleg nem tudnád, hogy mi az, hogy antioxidáns, akkor itt egy rövid összefoglaló:

Az antioxidánsok oxidációt gátló vagy késleltető vegyületek. Ezek lehetnek természetes és mesterséges vegyületek is. Ahogy a vas és egyéb fémek is oxidálódnak az évek során, és emiatt berozsdásodnak, majd használhatatlanná válnak, ugyanúgy az emberi szervezet is ”berozsdásodhat” idővel. Ezt késleltetik az antioxidánsok azzal, hogy egyfajta védőburkot képeznek a sejtjeink körül.

Tehát jelentős szereppel bírnak, ami az egészségünket és optimális működési képességünket illeti!

Azzal talán nem leplek meg, hogy több olyan vitamin is van, ami antioxidánsként működik. Az A-, C- és E-vitamin is rendelkezik antioxidáns képességgel. Ezekről, már talán hallottál a korábbi cikkeinkből.

A vitaminok mellett azonban bizonyos ásványi anyagok is rendelkeznek antioxidáns hatással. Ilyen ásványi anyag például a mangán, a szelén, a cink és a réz is.

 

Töltődj fel antioxidánssal

 

Az antioxidánsok létfontosságúak az egészségünk megőrzése szempontjából. Számos rákelleni és egyéb daganatos elváltozást kutató tudós is azon a véleményen van, hogy az antioxidánsok még ezeken a súlyos betegségeken is tudnak segíteni. Sőt, a szabadgyökök legyőzésével illetve kordában tartásával (ebben is részt vesznek az antioxidánsok) számos betegség megelőzhető illetve kezelhető.

Persze a mi szempontunkból azért olyan fontosak az antioxidánsok, mert azok képesek semlegesíteni azokat az enzimeket, amelyek aztán ízületi gyulladást idéznének elő.

Nagyon fontos tehát, hogy folyamatosan gondoskodjunk az antioxidáns ellátásunkról. Különösen igaz ez az alábbi esetekben:

1. betegség esetén (ilyenkor a szervezetünk antioxidáns szükséglete megnő)

2. dohányzás és vagy túlzott alkoholfogyasztás esetén (nagyobb mennyiségű antioxidánsra van szüksége a szervezetnek, hogy ugyanazt az eredményt elérje, mint egy olyan szervezetben, ami nincs kitéve a dohányzás vagy az alkohol okozta esetleges károsodásoknak)

3. stressz esetén (ebben az esetben megnő a szabadgyökök száma, ezért az átlagostól nagyobb mennyiségű antioxidánsra van szükségünk)

4. sugárzások esetén (pl. röntgen sugárzás vagy betegségek kezelése során alkalmazott sugárzások esetén)

5. rossz környezeti hatások esetén (pl. ha szmogos környezetben élünk)

Hiszen az antioxidánsok mindenhol hasznosulnak a szervezetünkben, és ha rendkívül stresszes életet élünk, esetleg dohányzunk és/vagy más betegségekkel is küzdünk, úgy nem biztos, hogy kellő mennyiségű antioxidáns jut el az ízületeinkhez, hogy védje azokat a gyulladások kialakulásától.

gyumolcs-zoldségkosár

Szerencsére azonban bizonyos ételek fogyasztásával természetes úton is támogathatjuk a szervezetünk antioxidáns felvételét. Ilyen ételek például:

1. répa

2. spenót

3. zeller

4. alma

5. diófélék

6. keresztes zöldségek (pl.: brokkoli, káposzta, karfiol)

7. bogyós gyümölcsök (pl.: áfonya, ribizli)

8. barnarizs

9. vörös bab

10. sütőtök

11. édesburgonya

12. avokádó

13. padlizsán

14. hagymafélék

15. citrusfélék

 

Van, hogy kell plusz segítség

 

A Journal of American Medical Association (JAMA) 2002. júniusában közétett egy felmérést, ami alapján az alábbi következtetésre jutottak: az emberek többsége, kizárólag étkezéssel, egyszerűen képtelen optimális mennyiségben vitamint magához venni. És ez igaz az ásványi anyagokra és egyéb, a sejtjeinket tápláló tápanyagokra is.

Mindezek alapján pedig, azt javasolja a JAMA, hogy fogyasszunk táplálék kiegészítőket, amelyek így biztosíthatják a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok optimális mennyiségét a szervezetünkben.

Ízületi porckopás kezelése alkalmával jó választás lehet az Artroflex Plus. Ami antioxidánsként is funkcionáló C-vitamint is tartalmaz. Még pedig azért C-vitamint, mert ez nem csak segít leküzdeni az ízületi gyulladást, de beindítja a szervezet természetes kollagén termelését is. Sőt, segíti az Artroflex Plus szedése során bevitt II-es típusú kollagén gyorsabb beépülését és hasznosulását az ízületekben és a porcban.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.