Ezért jobb a porcerősítő, mint a hialuronsav injekció

Ezért jobb a porcerősítő, mint a hialuronsav injekció.

 

Ebben a cikkben két igen népszerű porckopás ellen alkalmazott módszert fogunk boncolgatni. Méghozzá a hialuronsav injekció és a minőségi porcerősítő hatását. Megbeszéljük azt is, hogy melyik módszer milyen elven működik és miként segítheti a porckopás kezelését. Hiszen csak ennek a tudásnak a birtokában fogod tudni mérlegelni és eldönteni, hogy melyik módszerhez érdemes inkább nyúlni annak érdekében, hogy az ízületi fájdalmaid végre csökkenjenek.

 

Először is fontos elkülöníteni porckopás esetén a tüneti és az oki kezelést!

 

A tüneti kezelésről egyből mindenkinek a fájdalom – és gyulladásgátló gyógyszerek, esetleg természetes praktikák jutnak eszébe. Pedig ide sorolhatunk minden olyan porckopás és gyulladás ellen alkalmazott kezelést, ami a kiváltó okot nem tudja megoldani, csupán a fájdalmakat, a gyulladást és az ízületi merevséget enyhíti.

Ezzel szemben az oki kezelés úgy csökkenti a fájdalmakat, hogy magát a porckopásnak az okát oldja meg. Persze emellett még szükség van a gyulladás és a fájdalom csökkentésének segítésére is, ám ez az oki kezelés mellett már hatásosan enyhíthető természetes módon is és nem szükséges számtalan mellékhatást okozó gyógyszerhez vagy szteroidos injekcióhoz nyúlni.

 

De mi is pontosan az ok, ami a porckopást okozza?

 

Elsősorban a tápanyagoknak a hiánya, ami nagyrészt felépíti a porcokat. Ezt a tápanyagot fiatal korunkban még a szervezetünk bőven termeli, ám ahogyan idősödünk, egyre kevesebbet gyárt le belőle. Ezzel szemben sajnos a kor előrehaladtával fokozódik a porcok lebontásának a mértéke, így a felépítés és a bontás közti egyensúly hamar felbomlik.

Tehát egyértelmű, hogy a valódi oki kezelés a porcok tápanyagának a biztosítása és azoknak a porcokba való beépítése.

 

Hialuronsav injekciót vagy porcerősítőt válassz ízületi porckopára?

 

Ezzel szemben a hialuronsavas injekció csak a porcok felületét teszi síkossá

 

A hialuronsav injekció rövid távon egy remek tüneti kezelést nyújtó módszer. Lényege, hogy az orvos egy injekció formájában bejuttatja a porcok közé a hialuronsav nevű sikamlós anyagot, ami a kopott, érdes porcok felületét teszi csúszóssá. Így a porcok mozgás során sokkal könnyebben tudnak elmozdulni egymáson, emiatt pedig a porckopás okozta fájdalom is csökken.

Sajnos azonban egy ilyen kezelés már önmagában is igen drága, 15-20 ezer forint körül mozog. Igen ám, de ebből nem elég egy kezelés! Mivel nem oldja meg magát a kiváltó okot, amint a hialuronsav hatása csökken, újabb adag injekcióra van szükség a fájdalommentes élethez. Egy hialuronsav injekció körülbelül 2-3 hét alatt szívódik fel, ezután már nem csökkenti a fájdalmakat.

 

Megéri azért az árát?

 

Én azt gondolom, hogy állandóan orvoshoz és injekciós kúrákra járni nem kis stresszt jelent az ember számára. Főként egy olyan kezelésért, ami csak ideig-óráig segít a problémán.

 

Egy porcerősítő fényévekkel megelőzi a hialuronsav injekció hatását!

 

Válaszd inkább azt a módszert, ami a kiváltó okot is megszünteti!

 

Innen már nem nehéz kitalálni, hogy miért sokkal jobb választás egy jó minőségű porcerősítő, ami a porckopás okát is megszüntetni, mint a hialuronsav injekció.

Ám azért a helyzet nem ilyen egyszerű. Ugyanis nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú porcerősítőt választasz és amellett milyen életmódot folytatsz.

A porcok ugyanis csak egyféle kollagén peptidet tudnak hasznosítani, méghozzá a II-es típusú kollagén peptidet. Tehát a boltok polcaitól roskadozó I-es típussal sajnos nem sokra mész, ahogyan a különböző szépségápolási termékekben található kollagénnel sem.

Mindig meg kell nézni, hogy egy adott porcerősítőben melyik típusú kollagén peptid van!

 

Emellett segíteni kell a tápanyagok porcokba való beépülését is!

 

Sajnos az önmagában nem mindig elég, hogy az ember mindennap beviszi a szükséges mennyiségű II-es típusú kollagén peptidet. Ugyanis a porcok egy olyan hátrányos helyzetben vannak, hogy nincsenek bennük erek, amelyek a tápanyagokat továbbítanák számukra.

Emiatt a porcsejtek csak közvetett módon, az ízületi folyadék közvetítésével jutnak hozzá a szükséges tápanyagokhoz. Ez az ízületi folyadék a porcok közötti térben található, amely pihenés hatására visszahúzódik, mozgásra pedig bőségesen áramlik. Ennek oka, hogy a tápanyagellátás mellett a hialuronsav injekcióhoz hasonló működési elven csúszóssá teszi a porcok felületét, emiatt a porcok könnyebben tudnak elmozdulni egymáson.

Emellett a környező erekből felveszi a tápanyagokat, majd mozgás hatására a porcok közé jutva átadja nekik a szükséges mennyiségben.

Ám rendszeres testmozgás nélkül az ízületi folyadék ezt a feladatot jóval kisebb hatékonysággal tudja betölteni. Tehát a minőségi, II-es típusú kollagén peptidet tartalmazó porcerősítő mellett roppant fontos a mozgás is.

Nem kell feltétlenül hatalmas sportokra gondolnod, sokat számít az is, ha legalább óránként kicsit átmozgatod magad, illetve otthoni tornát végzel. Próbáld meg minél többször a gyaloglást választani autó vagy tömegközlekedés helyett. Természetesen, ha van kedved hozzá, akkor érdemes kipróbálni egy ízületbarát sportot is.

 

A rendszeres mozgás segíti az ízületi folyadék keringetését és a tápanyagok eljutását a porcokhoz.

 

A rendszeres mozgás nemcsak az ízületi folyadék keringetését és a tápanyagok eljutását segíti a porcokhoz, hanem az ízület körül található izmokat is erősíti. Ennek köszönhetően hamar csökkenhetnek az ízületi fájdalmaid, mert az izmok hatalmas terhet tudnak átvenni az ízületektől.

Tehát a mozgás és a II-es típusú kollagén peptidet tartalmazó porcerősítő egyszerre nyújt tüneti és oki kezelést, szemben a hialuronsav injekcióval, ami csak egy rövid időre csillapítja a fájdalmakat. Ha jó minőségű porcerősítőt szeretnél, akkor jó szívvel ajánlom az Artroflex Plus porcerősítőt!

 

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

 

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.