Rántsuk le a leplet a porcerősítő kollagén peptidről!

kollagen-molekula

Amennyiben rendszeres olvasónk vagy, úgy lehetséges, hogy már találkoztál néhány olyan cikkünkkel, amelyekben említést tettünk a II-es típusú kollagén peptid ízületekre gyakorolt jótékony hatásáról. Azonban ez egy annyira komplex téma, hogy fontosnak találtam egy külön cikkben is beszélni a kollagénről.

 

Testünk ragasztója

 

A kollagén görög eredetű szó, ami a ”kólla” kifejezésből ered. Magának ennek a szónak az a jelentése, hogy ragasztó. És tekintve, hogy a kollagénnek milyen szerepe van a testünkben, ennél találóbb megnevezést nem is kaphatott volna! Hiszen a kollagén, olyan sejtek közötti térkiegészítő, ami tulajdonképpen összeköti, és egyben tartja azokat.

A kollagénről azt is fontos tudnod, hogy egy óriás fehérjemolekula, ami, ha külső forrásból kerül a szervezetünkbe, akkor nehezen szívódik fel. Éppen ezért javasolt a kollagén óriásmolekulát peptidjeire bontani, és annak megfelelően fogyasztani, hogy az adott kollagén részecske hol hasznosul a testben.

Ugyanis a kutatások bebizonyították, hogy a különböző kollagén peptidek más-más sejteket kötnek és tartanak össze. Éppen ezért az a kollagén molekula (részecske), ami a bőr sejtjeit ”ragasztja” össze és ad neked fiatalos megjelenést azzal, hogy távol tartja tőled a ráncokat, sosem fog az ízületeidben és a porcokban hasznosulni.

A másik érv amellett, hogy miért tanácsos kollagén óriásmolekula helyett kollagén peptidet fogyasztani, az, hogy a peptidek akár 100%-ban képesek felszívódni a szervezetben.

 

A bűvös II-es

 

Igazság szerint, a kémikusok 25 féle kollagénmolekulát különböztetnek meg. Azonban biológiai, egészségügyi szempontból csak az első 5 kollagén peptidről érdemes beszélni. Ennek magyarázata az, hogy a többi részecske, az első 5-el asszociálható. Például a IX, X, XI-es kollagén molekulák a II-sel egyeztethetők, ezek ugyanis mind a porcokban találhatók. A VI-os az I-sel asszociálható, és így tovább.

Tehát ne csodálkozz azon, ha a legtöbb esetben, csak 5 kollagén peptidről írnak!

Éppen ezért, a lenti táblázatban én is csak a közismert 5 kollagén peptidre térek ki. Ebből te is látni fogod, hogy, amennyiben ízületi porckopással küzdesz, úgy valóban csak a II-es típusú kollagén peptid az, amire szükséged van. Ezért sem érdemes olyan porcerősítő készítményt vásárolnod, amiben kollagén óriásmolekula van. Hiszen egyfelől az nem képes felszívódni a szervezetedben, másfelől pedig nem kezeli célzottan az ízületi problémáidat, mint amilyen az artrózis is.

kollagén-táblázat

Javaslom, hogy minden esetben alaposan nézd meg, hogy a megvásárolni kívánt porcerősítő étrend kiegészítő készítmény milyen, és mennyi kollagént tartalmaz? Csak olyat vegyél meg, ami II-es típusú kollagént tartalmaz, és abból is minél nagyobb mennyiséget.

Ugyanis a szervezetnek napi szinten legalább 15.000 mg-nyi II-es típusú kollagén peptidre van szüksége. Ennyi II-es típusú kollagén peptid tudja biztosítani azt, hogy az ízületeid és a porcok ne kopjanak tovább. Sőt, idővel a porcok regenerálódásában is megnyilvánul az, ha napi szinten gondoskodsz a megfelelő mennyiségű II-es típusú kollagén peptid pótlásáról a szervezetedben.

Ebben lehet segítségedre az Artroflex Plus étrend kiegészítő, amely kapszulánként 2.700 mg II-es típusú kollagén peptidet tartalmaz. Ebből a készítményből naponta kétszer három kapszulát kell elfogyasztani. Ez így bőven fedezi a napi II-es típusú kollagén peptid szükségletet.

Azonban, ha bármelyik másik, a piacon található, porcerősítő készítmény közül választanál, akkor is mindig figyelj oda, hogy a lehető legtöbb II-es típusú kollagén peptidet tartalmazó kapszulák közül vásárolj meg egyet!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?


Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.