A tojás ami legyőzi az artrózist!

artroflex-nyuszi

Így Húsvét közeledtével azt hiszem egy újabb nagy kihívás elé nézzünk. Hiszen az ünnepek alkalmával, főleg ha még tartjuk a népszokásokat is, akkor bizony nagyon nehéz elkerülni azon ételek fogyasztását (esetleg alkohol), amik bizony hozzájárulnak az ízületi gyulladás fellángolásához és fájdalmához.

Már számos esetben elmondtam Neked, hogy milyen ételeket kell nagyon kerülni ízületi porckopás esetén. Ilyenek a glutént tartalmazó ételek, a cukor és a rossz zsírok is. Ha elfejtetted volna, hogy melyik miért ártalmas artrózis esetén, akkor a szavakra kattintva máris felfrissítheted az emlékeidet.

Azt viszont elismerem, hogy ünnepek alatt, főleg ilyen család- barát látogatásos ünnepek ideje alatt szinte lehetetlen betartani azon szigorú étkezési szabályokat, amiket viszont ajánlatos lenne minden artrózisban szenvedő embernek követni.

Szerencsénkre azonban a Húsvét azt is jelenti, hogy jön a tavasz. A tavasz pedig azt feltételezi, hogy kedvezőbb áron tudunk végre hozzájutni friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz is. Ez pedig segít majd nekünk méregteleníteni a szervezetünket. Néhány ilyen méregtelenítéssel kapcsolatos tippet már adtam Neked a Karácsonyi Ünnepek ideje alatt is. Azonban tavasz révén még több lehetőséged van a megfizethető méregtelenítésre, hiszen hamarosan itt a új spenót szezon. A különböző retkeket is olcsóbban vásárolhatod meg. De jön a zöldbab is és az új zeller, na meg a friss koriander is.

És ha eddig nem is tudtad volna, de ezek mind, mind segítenek kipucolni a szervezetünket.

Ez pedig azért fontos, mert így csökkenthetjük az ízületi gyulladás fellángolását és erősségét!

Azonban szinte általánosságban elmondható, hogy a zöldségek, gyümölcsök és magok mind hozzásegítenek minket ahhoz, hogy csökkentsük a vércukorszintünket és egyéb olyan anyagokat, amik felhalmozása a szervezetünkön belül gyulladáshoz vezethetnek.

gyumolcs-zoldsegkosar

Az alkohol kerüléséről még nem beszéltem külön Neked. Ezért nagyon röviden kitérnék arra, hogy miért nem ajánlott az alkohol fogyasztása artrózis esetén.

Az alkohol fogyasztása, különösen igaz ez a sörfogyasztásra, hozzájárulhat az ízületi gyulladás fellángolásához a benne levő magas purin szint miatt. Ez lefordítva azt jelenti, hogy megugrik a szervezet húgysavszintje. Ha ne adj Isten még köszvényed is van, akkor biztos, hogy tisztában vagy azzal, hogy mit jelent a magas húgysavszint az ízületi gyulladásra vonatkozóan. Úgyhogy semmi képen sem fogsz alkoholt fogyasztani se a locsolóid kedvéért, se azért mert esetleg Te bandukoltál át a szomszédasszonyt meglocsolni és ő meg nagy szeretettel kínálná a ”kis” alkoholt ”belső locsolás” céljából.

És ugyan még nem mondtam, de gondolom tisztában vagy vele, hogy az alkohol kedvezőtlenül tudja befolyásolni az artrózis kapcsán fogyasztott gyógyszerek és táplálék kiegészítők hatását. Sőt némely esetben (attól függően, hogy milyen fájdalomcsillapítót szedsz) akár kifejezetten életveszélyes is lehet a kettő összekeverése.

És persze Húsvét alkalmával nem feledkezhetünk meg a húsvéti piros tojásról sem. Bár már minden féle színben készítjük, a lényeg azért mégis a tojáson van!

Húsvétkor akár egy hétig is szinte minden nap főtt tojást eszünk. Főtt tojást eszünk magában, esetleg a húsvéti sonkához. Ha már önmagában unjuk, akkor jönnek a variációk. Mi legyen kaszinótojás vagy rakott krumpli? Egyiket sem mondanám feltétlenül ajánlottnak ízületi porckopás esetén. De hát, mi magyarok nem szeretünk pocsékolni, úgyhogy a már meglévő főtt tojásokat el ”kell” fogyasztani alapon, mind a kaszinótojást, mind pedig a rakott krumplit elkészítjük.

A nagy gond ott van, hogy a tojássárgája Omega-6 zsírsavat tartalmaz. És ahogy azt már Te is tudod ez pont nem az a zsírsav, amire a szervezetednek szüksége lenne. Sőt! Épp ellenkezőleg ezt kell nagyon elkerülni, hogy ne lángoljon fel az ízületi gyulladásunk.

De hát Húsvétkor sokan annyi piros tojást fogyasztunk, hogy néhány nap alatt jelentősen megemeljük az Omega-6 bevitelünket és aztán értetlenül nézzünk ki a fejünkből, amikor néhány napos csúszással az ágyban szenvedünk ízületi gyulladástól és fájdalomtól.

Persze, persze nem csak a tojás a bűnös ilyenkor. Ott van még a húsvéti sonka és egyéb vörös húsok, amiket az ünnep alkalmából fogyasztottunk a bűnösök listáján. De a süteményekről sem szabad megfeledkezni, amit ha nem is Te készítettél, de egy gondoskodó jót akaró szomszédod átvitt Neked. Nem is tudja (remélem), hogy valójában mérgez Téged és megbetegít.

Viszont a jó hírem az, hogy létezik egy ”tojás” ami viszont legyőzheti az artrózist!

Ezért ha nem is sikerül elkerülnöd minden ”bűnös” ételt és italt az ünnepek alkalmával, nem kell nagyon elkeseredned. Mert nem fogsz napokig ízületi gyulladással és fájdalommal küzdeni Húsvét után, ha ezt a ”tojást” is szeded.

Gondolom már rájöttél, hogy az Artroflex Plus étrend kiegészítőről beszélek. Hiszen a csomagolása eléggé tojásra hasonlító. Mondhatni egy felnőtt ”Kinder tojás”. Amiben az ajándék nem egy kis játék, hanem az egészséges ízületekhez vezető út.

Ha már szedtél Artroflex Plus tablettát, akkor tudod, hogy ez VALÓBAN segít legyőzni az ízületi porckopást és visszanyerni a egészséges ízületeidet. Éppen ezért, hiszem azt, hogy bátran ajánlod az ismerőseidnek, akik esetleg artrózissal küzdenek.

Ha pedig még nem próbáltad volna ki, akkor bátorítalak arra, hogy mihamarabb tedd meg. Hogy mihamarabb magad mögött tudhasd az ízületi porckopás okozta fájdalmakat és kellemetlenségeket. A lenti képre kattintva többet is megtudhatsz az Artroflex Plusról és megnézhetsz olyan videókat is, amikben olyan emberek mondják el őszintén a véleményüket, akik kipróbálták ezt az étrend-kiegészítőt.

artroflex-nyuszi

A következő cikk megjelenése egy hét múlva, kedden várható. Látogasd meg addig is a Facebook oldalunkat és kövess minket, ha még nem tennéd. Így biztosabb, hogy nem fogsz lemaradni az új cikkeinkről sem.

És ne felejtsd el megírni Facebook kommentben, hogy mit gondolsz a cikkről!

De annak is örülünk, ha megosztod másokkal is ezt az információt!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Forrás: https://www.healthline.com/health/osteoarthritis/foods-to-avoid#sugar

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?


Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.