A tojás ami legyőzi az artrózist!

a tojás, ami legyőzi az artrózist

Húsvétnál nem is lehetne jobb alkalmam arra, hogy bemutassam neked azt a tojást, ami legyőzi az artrózist. Azt azért már most megsúgom, hogy nem a húsvéti piros tojás lesz a fókuszban!

Mielőtt azonban rátérnék az ízületi porckopásra jótékonyan ható tojásra, szeretném ismét felhívni a figyelmedet arra, hogy bizonyos ételeket-italokot jobb kerülni artrózis esetén. Persze ilyenkor ez nagyon nehéz. Ha nem is mész el locsolkodni, akkor is biztos vagyok benne, hogy a te konyhádban is akad majd egy-két olyan hagyományos húsvéti eledel, amelyek nagyobb mennyiségű fogyasztása felerősítheti az ízületi fájdalmaidat. Sőt, az ízületi gyulladás fellobbanásához is hozzájárulhat.

Arról már nem is beszélve, hogy amennyiben még tartod a hagyományokat, és elmész locsolkodni, úgy bizony egy kisebb terülj terülj asztalkámmal kell megküzdened minden egyes háznál, amit meglátogatsz. És hát sokunk számára jelent nehézséget visszautasítani a házigazdák jóindulatú kínálgatásait.

Ugyanakkor, ha nem te mész locsolkodni, hanem te várod a locsolókat, akkor is fennáll ez a probléma. Hiszen házigazdaként te is roskadásig teríted meg a húsvéti asztalt a vendégeid számár. Amit egész nap látsz és kerülgetsz. Bevallom, számomra ez is óriási kihívást jelentene.

Ott van előttem a finomabbnál finomabb húsvéti csemege, és nem ehetek belőle kedvem szerint, mert az ízületeimnek árthatok vele. Nehéz helyzet!

 

3+1 tipp a húsvéti lakoma okozta problémák kijátszására

 

  1. Amennyiben teheted, úgy gluténmentes lisztből készítsd el a húsvéti süteményeidet. Illetve, ha látogatóba mész, akkor gluténmentes húsvéti pogácsából fogyassz. Ma már sajnos egyre gyakoribb a gluténérzékenység. Így előfordulhat, hogy a vendéglátód ilyen, gluténmentes, finomsággal is készül.
  1. Ahogy azt valószínűleg te is tudod, a cukor az egyik legnagyobb és legveszélyesebb ellensége az ízületeknek és porcoknak. Ha teheted, akkor cukormentes süteményeket készíts/fogyassz. Használj helyettük édesítőszert, mint a xilit például.
  1. Kerüld a rossz zsírokat! A vörös húsok többnyire ilyen telített zsírsavakat tartalmaznak. Ezekkel az a gond, hogy hozzájárulnak az ízületi gyulladás fellángolásához. Ezért, bár én magam is nagyon szeretek sonkát enni, és a húsvét egy igen jó indok erre, nem szabad túlzásba esni! Ellenkező esetben a következő néhány napban eléggé fájnak majd az ízületeid. (Legalábbis én így jártam a mértéktelenségem miatt.)

Zöldségek ízületi gyulladás ellen

+1. A Húsvét arra is utal, hogy itt a tavasz. Ez pedig azt jelenti, hogy végre ismét megfizethető áron lehet beszerezni friss zöldségeket. Olyanokat, amelyek hozzájárulnak a szervezetünk méregtelenítéséhez. Ez pedig a maga rendje és módja szerint segít csökkenteni az ízületi gyulladást!

Így, tavasszal, az alábbi zöldségeket ajánlanám a figyelmedbe az ízületeid egészsége végett:

  1. spenót
  2. retkek
  3. zöldbab
  4. zeller
  5. friss koriander

Ugyanakkor azt is kihangsúlyoznám, hogy szinte minden zöldségről és gyümölcsről vagy magvakról, elmondható, hogy jótékonyan hatnak az ízületi fájdalomra és gyulladásra. Érdemes tehát zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrendet követni!

 

Az ital, ami ízületi gyulladást okozhat

 

Noha nem csak Húsvét alkalmából lehet fogyasztani ezt az italt, ilyenkor valahogy mégis többet iszik belőle a magyar ember, mint általában. És hangsúlyozom, a gond nem azzal van, hogy megiszunk belőle egy pohárral, hanem azzal, hogy többet iszunk belőle a kelleténél.

Ez az ízületekre meglehetősen veszélyes ital nem mást, mint a sör.

Szinte látom a meglepett és felháborodott arcodat.

Tudod, a sörrel az a probléma, hogy a benne levő magas purin szint miatt megugrik a szervezet húgysavszintje. A húgysavról azt kell tudnod, hogy szilánkok, illetve kristályok formájában rakódik le az ízületeidben. Ez pedig szinte állandósult ízületi gyulladáshoz vezet. A legrosszabb ebben az egészben azonban az, hogy folyamatosan karcolja az ízületeidet, ami, gondolom mondanom sem kell, fájdalmas. Szerintem erre igazán semmi szükséged nincsen.

Ezen felül azonban más problémát is okozhat az alkohol ízületi porckopás során.

Feltételezem, hogy valahol azért te is tisztában vagy azzal, hogy az alkohol kedvezőtlenül befolyásolja a gyógyszerek és étrend kiegészítők hatását. Az még hagyján, hogy az alkohol hatására nehezebben vagy sehogy nem tudnak hatni rád a porcerősítő készítmények, de rosszabb esetben még életveszélybe is kerülhetsz, ha mondjuk fájdalomcsillapító mellett (is) fogyasztasz alkoholt.

Ezért kérlek, a saját magad egészségének érdekében ne fogyassz alkoholt gyógyszer mellett!

 

Válaszd a tojást, ami legyőzi az ízületi porckopást

 

A jó és a gonosz tojás esete az ízületi porckopással

 

Na és végre lassan rátérek a (húsvéti) tojásra, ami legyőzi az artrózist!

Ugye te is azok közé tartozol, akik Húsvét környékén akár egy hétig is ”csak” főtt tojáson élnek? Húsvéti főtt pirostojást eszel a sonkához, vagy csak úgy magában. Kaszinótojást készítesz belőlük, esetleg rakott krumplit. És ki tudja, hogy még milyen felhasználási ötleted támad! Lehet azért, mert valóban szereted a főtt tojást, de az is lehet, hogy csak azért eszed egy hétig, mert nem akarsz pocsékolni, és fáj a szíved kidobni a maradék tojást.

Azonban akárhogy is nézzük ilyenkor több főtt tojást eszünk nagyon rövid időn belül, mint kellene. Ez pedig azért baj, mert a tojássárgája Omega-6 zsírsavat tartalmat. Lehet, hogy te is tudod már, ez pont nem az a zsírsav, ami az ízületekre jótékonyan hatna. Éppen ellenkezőleg! Az Omega-6 támogatja a gyulladások, így az ízületi gyulladás kialakulását is. Ezért nem ajánlott nagy mennyiségben fogyasztani!

 

Ugyanakkor van egy jó hírem is a számodra!

Létezik egy bizonyos ”tojás”, ami kedvezően hat az ízületi porckopásra!

 

Ez a tojás nem tyúktól, nem kacsától, nem fürjtől, és még csak nem is strucctól származik. Bár azt meg kell hagyni, hogy ez is hatalmas tojás. Mi jut eszedbe, ha azt mondom, hogy olyasmi tojásról van szó, mint a Kinder tojás? Remélem, nem csoki és nem játék jut eszedbe.

Valójában az Artroflex Plus-ról beszélek!

Lássuk be, a csomagolása meglehetősen hasonlít egy tojásra. Vagy csak nekem tűnik úgy?

És ahogy a Kinder tojást szét lehet nyitni, amibe ajándék van rejtve, úgy az Artroflex Plus-t is szét lehet nyitni. Itt azonban az ajándék jóval nagyobb, mint a Kinder tojás esetében. Az Artroflex Plus tojás ugyanis az ízületi porckopás legyőzéséhez szükséges hatóanyagokat rejti magában. Azokat, amelyek révén visszaszerezhető a fájdalommentes boldog élet!

Persze, ha te már kipróbáltad ezt a porcerősítő étrend kiegészítőt, akkor teljes mértékig tudatában vagy annak, hogy ez a készítmény VALÓBAN segít felülkerekedni az artrózison.

Ha azonban még nem próbáltad volna, akkor, javaslom, tekintsd meg a vevővéleményes videókat.

Kellemes és ízületi gyulladástól-fájdalomtól mentes Húsvétot kívánok!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.