PEMF terápia ízületi porckopás kezelésére is

PEMF terápia

Nem régiben egy igazán különleges alternatív gyógymódról szereztem tudomást. Ezt tőlünk nyugatabbra csak PEMF terápia néven emlegetik. És annyira érdekesnek találtam, hogy úgy döntöttem, ma mindenképpen erről beszélek Neked! Annál is inkább, mert mint kiderült, a PEMF terápia ízületi porckopás kezelésére is hatékonyan használható.

 

A PEMF terápia eredete

 

A PEMF a pulsed electromagnetic field rövidítése. Ezt magyarul pulzáló elektromágnes mezőnek nevezzük. És lényegében, a PEMF terápia nem más, mint egyfajta pulzáló mágnesterápia, ami igyekszik a Föld természetes mágneses mezejét létrehozni. Tudom, ez elég hihetetlennek hangzik, mintha csak egy sci-fi történet lenne. Azonban egyáltalán nincs így!

Maga a NASA fedezte fel és fejlesztette ki ezt a PEMF terápiát, ami azóta egyre népszerűbb világszerte. Az egész onnan eredeteztető, hogy a NASA kutatói felfigyeltek arra, hogy az űrből visszatérő asztronauták különböző egészségügyi problémákkal érkeztek vissza a Földre.

Gondolom, Te is tisztában vagy vele, hogy az asztronautákat igen kemény egészségügyi szűrést követően választják ki. Alig hiszem, hogy akad a világon egészségesebb és fittebb ember náluk. Ezért is volt olyan furcsa, hogy szinte minden makkegészséges asztronauta úgy tért vissza a Földre, hogy az csontveszteséggel, krónikus fáradtsággal, depresszióval, ízületi panaszokkal stb. küzdött. Az egyetlen lehetséges magyarázat az volt, hogy mindez azért történhetett, mert ha rövidebb ideig is, de kikerültek a Föld mágneses mezejéből. Ezért a NASA azon kezdett el kísérletezni, hogy hogyan tudná biztosítani az űrben levő asztronautái számára ezt a, mint kiderült, számunkra létfontosságú elektromágneses mezőt?

A szomorú helyzet azonban az, hogy már nem kell az űrbe mennünk ahhoz, hogy ne érjen bennünket kellő mennyiségben a Föld természetes mágneses mezeje, ami sejtszinten szabályozza a helyes és egészséges működésünket.

Az ipari és technológiai fejlődésnek egy mellékhatásaként ugyanis, az elmúlt kb. 500 évben, közel felére csökkent a Föld természetes mágneses mezeje. Ez úgy lehetséges, hogy rengeteg fát, erdőt kivágtunk, és egyre nagyobb területet betonozunk le. Arról már nem is beszélve, hogy az internet és egyéb vezetéknélküli rádióhullámok is (wifi, bluetooth) körbehálózzák a Föld felületét. És mindez bizony negatívan befolyásolja a Föld természetes mágneses mezejét. Ami sajnos negatívan visszahat az egészségi állapotunkra is. Ma már vannak olyan feltételezések ugyanis, miszerint az immunrendszeri gondok, a szervi elváltozások, az idegrendszeri problémák és még akár az ízületi porckopás kialakulása, azért van egyre inkább elterjedve a világon, mert nem ér bennünket úgy a Föld természetes mágneses mezeje, mint az őseinket.

A Föld mágneses mezeje

 

Hogyan működik a PEMF terápia?

 

Mint azt már korábban említettem, a PEMF terápia révén a Föld természetes mágneses mezejét idézzük meg. Ehhez különböző speciális, kifejezetten erre a célra megalkotott eszközöket használnak. Amivel én találkoztam az a pulzáló mágnesmatrac volt, azaz pulzáló mágneses matrac.

A matrac négy egyforma ”lapból” állt, azért, hogy azt szükség esetén könnyedén össze lehessen hajtogatni. Minden egyes ilyen lap tartalmazott 2 mágneses fonalat. Ezek feleltek a pulzáló mágnesmező létrehozásáért. A matrachoz tartozott még egy vezérlő is, amivel ki/be lehetett kapcsolni, illetve beállítani a kezelési programot. Amint láttam, pofonegyszerű a használata. Még egy gyerek is képes rá!

A matracra egész egyszerűen rá kell feküdni, és kiválasztani a kezelési programot. Majd nincs más teendő, mint relaxálni, és élvezni a kockázat és mellékhatások nélküli kezelést. Mi magunk ugyan szabad szemmel nem fogjuk látni, de ezalatt az idő alatt egy mágneses mező keletkezik majd a testünk körül. Olyasmi, mint amilyen a Földé is. És ez a pulzáló mágneses mező az, ami képes gyógyítólag hatni a testünkre, és kezelni az olyan egészségügyi panaszainkat is, mint amilyen például az ízületi porckopás is.

 

A PEMF terápia már az ókorban is létezett!

 

Biztos vagyok benne, hogy azt gondolod Te is, mert én is ezt gondoltam, hogy amennyiben a NASA fejlesztette ki a PEMF terápiát, akkor az csak valami új kezelési módszer lehet! Azonban kutakodtam a témában, és azt kell, hogy mondjam, ez nincs teljesen így!

Valójában már az ókorban, több ezer évvel ezelőtt is alkalmazták a PEMF terápiát Kínában, Egyiptomban és Indiában is! Aztán később a Római Birodalom is átvette ezt az alternatív gyógyászati megoldást. Persze ekkor még egyáltalán nem PEMF terápiaként volt ismert ez a kezelési forma.

Azonban ősidők óta tisztában volt az emberiség, vagy legalábbis a természetgyógyászatban jártas és neves emberek, azzal a ténnyel, hogy a Földön vannak/voltak olyan helyek, ahol erősebb a Föld természetes mágneses mezeje. Ezért ezeket a helyek gyakran felkeresték a különböző betegségekből gyógyulni vágyó emberek. Így a légúti panaszokkal küzdők, ízületi betegségben szenvedők, és a gyenge immunrendszerrel rendelkező emberek is gyakran hosszabb időt töltöttek terápiájuk részeként ezeken a földrajzi helyeken.

És ha jobban belegondolsz, akkor ez most is így van! Hiszen hányan keresik fel Medjugorjet (olvasd Medzsugorét) a gyógyulás reményében? De Tibetben a Kailash hegy is olyan hely, ami különleges, természetes mágneses mezővel rendelkezik. Illetve az sem véletlen, hogy hova épültek a világ megalitei (pl.: a világszerte megtalálható piramisok, vagy a Stone Hendge).

Mindez arra enged következtetni, hogy bár régen más néven ismerték ezt a terápiás megoldást, azonban egyértelműen a Föld természetes mágnesmezejét alkalmazták PEMF terápiaként tudatosan, vagy tudat alatt.

a PEMF terápia ízületi porckopás kezelésére is alkalmas

A PEMF terápia ízületi porckopás kezelésére is alkalmas!

 

Tudom, hogy a Te szempontodból talán az a legfontosabb most, hogy mivel tudod biztonságosan, ám mégis hatékonyan enyhíteni az ízületi porckopás okozta fájdalmaidat illetve egyéb tüneteidet. Azonban mindenképpen ki szeretném hangsúlyozni azt is, hogy a PEMF terápiával szinte minden más betegséged, egészségügyi panaszod is gyógyítható! (Vérnyomás és/vagy keringési panaszok, vércukor gondok, koleszterin probléma, csontvesztés és/vagy törés csak, hogy néhányat említsek.)

Ez annak köszönhető, hogy a PEMF terápia sejtszinten hat. Így a legkisebb alkotóelemed stimulálásával, annak helyreállításával befolyásolja pozitívan az egészségi állapotodat. Hiszen helyesen működő és ép sejtek esetén minden szövet és szerv egészséges maradhat, vagy azzá válhat.

A PEMF terápia segíti a sejtek regenerálódását. Ez ízületi porckopás kezelése esetén azt jelenti, hogy a megroncsolódott porcsejtjeidet kijavítja, felújítja. Sőt, akár be is indíthatja a porcsejtek újraképződését is!

Továbbá, másik számomra igen tetszetős hatása, hogy támogatja a táplálék illetve a táplálék kiegészítők felszívódását és beépülését a szervezetbe! Magyarán fokozza minden étel és étrend kiegészítőben található hatóanyag hatékonyságát! Így például, ha Te már szedsz valamilyen porcerősítő táplálék kiegészítőt az artrózisod kezelése céljából, mondjuk  Artroflex Plust, akkor a PEMF terápia képes ennek a hatását megsokszorozni. Ez azt jelenti, hogy még gyorsabb lesz a felépülésed, mint amire eredetileg számítani lehetett volna.

Ezenkívül arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy amennyiben ízületi porckopás kezelésére alkalmaznánk a PEMF terápiát, úgy az nem csak az ízületi fájdalmat tudja kitűnően csillapítani, de a gyulladást is! Továbbá izomlazító hatása is van, és serkenti a vérkeringést. Amiről már biztos tudod, hiszen sokszor elmondtam már, hogy a felpezsdült vérkeringés egyfajta természetes fájdalomcsillapító.

 

Előnye vs. hátránya a PEMF terápiának

 

Kezdjük a hátrányával! Jelenleg Magyarországon nem TB támogatott a PEMF terápia. És éppen ezért elég kevés helyen lehet igénybe venni ezt az alternatív kezelési formát. Mert, gondolom, valahol már sejted Te is, nem tartozik a nagyon olcsó terápiák közé.

  1. Előnye azonban, hogy mellékhatások nélkül képes kezelni számos betegséget (a rengeteg gyógyszerről, amit beszedünk ez már kevésbé mondható el).
  2. Fájdalommentes kezelésben részesülünk, ami még a korábban bemutatott rekeszes galván kezelésről illetve a TENS elektroterápiáról sem mondható el
  3. Az alkalmazásához nincs szükség orvosi előírásra és/vagy felügyeletre, akár saját otthonunkban is alkalmazhatjuk a PEMF terápiát ízületi porckopás kezelésére is (pl. pulzáló mágnesmatrac használatával)

 

Végszóként

 

Azt mondanám, hogy amennyiben lehetőséged nyílik arra, hogy kipróbáld a PEMF terápiát ízületi porckopás kezelésére vagy egyéb egészségügyi panasz kapcsán, úgy élj vele!

Hiszen bármennyire is tűnik nevetségesnek és hihetetlennek a pulzáló mágnesterápia, biztos, hogy van benne valami, és használ is! Elvégre a NASA csak úgy nem foglalkozik valamivel! És, ha ők időt, valamint energiát szántak a Föld mágnesesmezejének szervezetünkre gyakorolt hatásának elemzésére, továbbá az ezen kutatás alapján kifejlesztett és tökéletesített PEMF terápiát rendszeresen alkalmazzák a saját asztronautáikon, úgy azt hiszem, joggal feltételezhetjük, hogy a PEMF terápia valóban működik!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.