Így segíthet a shiatsu masszázs az ízületi problémákban!

Így segíthet a shiatsu masszázs az ízületi problémákban!

Igen kevesen ismerik itthon a shiatsu (ejtsd: siacu) masszázst, pedig nem is gondolnád, hogy milyen sok jótékony hatása van! Többek között például hatékony kiegészítő módszer lehet az ízületi panaszok kezelésében is! Ma már szerencsére Magyarországon is széles körben elérhető, így Te is könnyen próbát tehetsz ezzel a fantasztikus kezelő, és egyben egészségmegőrző masszázzsal.

 

De mi is az a shiatsu masszázs?

 

A shiatsu masszázs a hagyományos kínai orvoslásra épülő modern japán egészségmegőrző és gyógyító módszer. A japán shiatsu masszázs több szempontból is hasonlít az akupresszúrához, illetve a masszázshoz. A szó jelentése alapvetően ujjnyomás, ugyanis a kezelések során nyomásos technikát alkalmaznak a gyógyítók. A masszázs célja az, hogy a test energiavezetékeire (meridiánjaira) gyakorolt nyomással élénkítsék az energia áramlását és megszüntessék azokat az akadályozó gátakat, amelyek végső soron a betegségeket okozzák.

A holisztikus szemlélet alapján a modern shiatsu mesterei az emberrel teljes egészében foglalkoznak: egyszerre törődnek a lelkünkkel, a szellemünkkel és a testünkkel is. A gyógyítók szerint nem csak a testi tüneteink szüntethetők meg, hanem belső lelki változásokat és testi-lelki harmóniát élhetünk meg. Így a kezelés végére úgy fogjuk érezni magunkat, mintha újjászülettünk volna!

 

Miért lehet ez jó Neked?

 

A shiatsu masszázs minden életkorban ajánlott, idősebbek számára is! Főként betegségmegelőző hatással bír, de rendkívül jól alkalmazható kiegészítő terápiaként is a különböző panaszok enyhítésére. Mozgásszervi problémák esetén különösen ajánlják a szakemberek, mint például az ízületi fájdalmak könnyítésére. A kezelésben ugyanis szerepet kapnak a különböző ízületi forgatások, nyújtások és feszítések is. Ezek a gyakorlatok segítenek abban, hogy Te is mozgékonyabbnak és lazábbnak érezhesd magad, valamint megerősítik és ellenállóbbá teszik az ízületeidet.

 

Nem csak az ízületekre jó!

 

Az ízületi panaszokon kívül számos mozgásszervi probléma enyhítésére is alkalmas a kezelés, mint

  • a vállfájdalom,
  • a nyakfájdalom,
  • a háti fájdalom,
  • a derékfájdalom,
  • a gerincferdülés és a gerincsérv,
  • az ülő munkából adódó tartáshibák,
  • vagy a csigolya- és medence-eltolódás.

Nem csak egyes testtájak fájdalmát képes enyhíteni, hanem összességében javítja az ellenálló- és az állóképességedet, illetve erősíti az immunrendszeredet. Így Te is sokkal erősebbnek, mozgékonyabbnak és lazábbnak fogod érezni magadat a kezelés után!

 

De ez még nem minden!

 

Te is tapasztalsz magadon bélrendszeri panaszokat? Mint puffadás, hasi tompa, illetve görcsös fájdalom, székrekedés vagy hasmenés? Idősebb életkorban sajnos már az emésztőrendszerünk csökkent működésével is számolnunk kell. Ennek következtében pedig csökken az ízületek működésében és regenerálódásában résztvevő tápanyagoknak a felszívódása is. Szerencsére a shiatsu masszázs a bélrendszered működésének a javítására is szolgál!

Jótékony hatással van továbbá a vérkeringésed működésére is, így több oxigén tud eljutni az ízületeidhez, amely kiemelkedően támogatja a regenerálódást.

 

A shiatsu masszázs segíthet az artrózis elleni harcban.

 

Még a mély alvásban is segít!

 

Te is gyakran szoktál rágódni vagy idegeskedni valamin egy kiadós alvás helyett? Pedig a mély alvás segíti a szervezeted regenerálódását, így az ízületeid javulásához is jelentősen hozzájárul. A masszázs során alkalmazott nyomás ellazítja az izmaidat és csökkenti a szervezetedben lévő feszültséget, hogy éjszaka jobban tudj majd aludni!

 

Milyen esetben nem való Neked a shiatsu masszázs?

 

A kezelés csak kevés esetben nem ajánlott ugyan, de ettől függetlenül mindenképpen egyeztess a masszázs kipróbálása előtt a háziorvosoddal!

Vannak esetek, amikor azonban semmiképpen nem ajánlott a kezelés, mint

  • amikor épp gyulladásban vannak az ízületek,
  • illetve súlyos csontritkulás és csonttörés esetén,
  • magas lázzal járó állapotokban,
  • nyílt sérülések esetén,
  • daganatos megbetegedésekben, ahol csontáttét van,
  • súlyos pszichés zavarok,
  • és koponyasérülés esetén.

 

Hogyan működik a shiatsu kezelés?

 

A University of Leeds által készített tanulmány eredményei alapján tudományosan is igazolt a shiatsu masszázs hatékonysága! A panaszok enyhítésére, illetve a betegség kiújulásának megelőzésére már akár havonta egy-két kezelés is rendkívül hatékony tud lenni! Heti rendszerességgel pedig már kimagaslóan javíthatja az ízületi panaszaidat!

A shiatsu masszázs során a gyógyítók rendkívül figyelmesek és megértően kezelik a különböző kéréseket és igényeket. A terápiában a módszerek teljesen fájdalommentesek, így a kezelés egy roppant kellemes élményt nyújthat a számodra. Ellazult, kényelmes állapotba kerülhetsz tőle, amely segít regenerálni az idegrendszeredet és mentálisan is megnyugodni.

A terápián alapvetően az akupresszúrás pontokat és azokat összekötő energiapályákat (meridiánokat) kezelik. Az energiák egyensúlyba hozása mellett kiemelt jelentőséget fordítanak a panaszos területek kezelésének is. A masszázst különböző tornagyakorlatokkal egészítik ki, mint az ízületek nyújtása és lazítása.

A kezelés és a tornagyakorlatok összességében segítik az ízületeid regenerálódását. A masszázs javítja a vér oxigén szállítását, illetve csökkenti a stressz hatását, ezzel szintén hozzájárul az ízületeid javulásához! Az izmok teljesítőképességét is fokozza, amelyek segítenek tehermentesíteni a fájó ízületeidet. A feszültség oldása pedig jobb alvást biztosít, amely szintén hozzájárul az ízületeid rehabilitációjához.

 

Hogyan képzeld el a kezelést?

 

A shiatsu a hagyományos masszázzsal ellentétben ruhában történik, így akkor sem kell aggódnod, ha nem szereted, amikor idegenek érintik közvetlenül a bőrödet. A gyógyítók partnerként nevezik a vendégeiket, amivel jelzik, hogy a gyógyítás közös feladat és felelősség. A kezelés éppen ezért egy beszélgetéssel kezdődik, amely nem úgy zajlik, mint általában az orvosi rendelőkben. Ugyanis itt nem csak a testi tüneteidre kérdeznek rá, hanem megbeszélitek az aktuális lelki állapotodat is, ha szeretnéd. Ezzel a masszőrök igyekeznek minden kezelést egyedivé tenni és az aktuális igényeidhez, illetve állapotodhoz igazítani. Így minden masszázs olyan élmény lehet a számodra, amilyenre akkor éppen szükséged van!

A masszázs maga egy földre terített kényelmes matracon, nyugodt körülmények között, csendben zajlik. Közben nem beszél a gyógyító és nem szól zene sem. Az érintések lágyak és finomak, ugyanakkor határozottak. A nyomás eléréséhez a gyógyító nem csak az ujjait, hanem a könyökét, a talpát vagy a térdét is használhatja a partner egész testén. Ezeken felül kiegészíti a terápiát a már említett Do-in mozgásgyakorlatokkal, amelyeket otthoni gyakorlásra is megtanít Neked. Emellé gyakran ad életmódbeli és táplálkozási tanácsokat, amely az egészség megtartásának és javításának valóban elengedhetetlen része!

 

A shiatsu enyhíthet az ízületi fájdalmon.

 

Jó tanácsok az első kezelés előtt

 

Ahogyan már azt említettük, mielőtt kipróbálnád a masszázst, egyeztess a háziorvosoddal, hogy nincs-e valami olyan egészségügyi problémád, ami miatt nem ajánlja a kezelést.

A kezelésre mindenképpen kényelmes ruhában menj, célszerű egy laza melegítő nadrágot, hosszú ujjú pólót melegítő felsővel, és az ízületek melegen tartására meleg zoknit felvenned. Lehetőség szerint ne teli gyomorral érkezz a masszázsra, előtte 2 órával már ne egyél! Ha ez nem megoldható, akkor valami könnyebb ételt, például zöldséget, gyümölcsöt vagy natúr joghurtot vegyél csak magadhoz!

A shiatsu masszázsról elmondható tehát, hogy eredményesen hozzájárul az ízületi fájdalmak enyhítéséhez. Ha kedvet kaptál a masszázshoz és szeretnéd magadat energikusabbnak érezni, mindenképpen érdemes egy próbát tenned vele!

De arról se feledkezz meg, hogy ellásd a megfelelő tápanyagokkal a porcaidat! Mindenképpen javasolt ízületi porckopás esetén minőségi porcerősítő étrend kiegészítőt fogyasztanod. Jó választás lehet erre az Artroflex Plus.

Ízületi fájdalmaktól mentes szép napot kívánok!

Felmerült kérdések:

  • Milyen gyorsan jelentkezik a shiatsu masszázs hatása? A masszázsok hatása alapvetően azonnal jelentkezik és gyorsan enyhíthet a fájdalmakon valamint egészségmegőrző hatása is van.
  • Mennyi ideig tart egy shiatsu kezelés (siacu masszázs)? Mint a legtöbb masszázs esetében sokféle időtartam közül lehet választani a gyors, rövid és a teljes hosszabb kezeléseken át.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.