3 akupresszúrás pont a csípőfájdalmai ellen

3 akupresszúrás pont, a csípőfájdalmai ellen

Orvosként vallom, hogyha valamilyen betegsége vagy fájdalma van az embernek, akkor ott bizony le kell ásni a probléma okának a legmélyebb gyökeréig. Így van ez a csípőízületi fájdalommal is. A legtöbb ember beleesik abba a hibába, hogy csupán a tüneteket szeretné enyhíteni, ha valamilyen panasszal küzd. Ez persze teljesen normális emberi reakció. Hiszen ki az, aki el szeretné viselni a fájdalmakat, ha nem muszáj? Manapság ráadásul olyan modern gyógyszeres tüneti kezelések vannak, amelyek könnyedén elérhetők bárki számára. Én azonban orvosi feladatomnak tartom, hogy felderítsük a csípőízületi fájdalom okait, azokat pedig kezeljük, illetve a lehető legtermészetesebb tüneti kezeléseket válasszuk. Így jutottam el odáig, hogy ma a csípőfájdalom akupresszúrás kezeléséről írjak Önnek.

Sok évvel ezelőtt, amikor tanultam a hagyományos kínai orvoslást, még inkább megbizonyosodtam arról, hogy nem csak egy adott panaszt szükséges kezelni. Hanem sokkal inkább az emberi szervezet egészét. Hiszen az emberi test egy igazán összetett biológiai rendszer. Nem is gondolná mennyire!

Például az, ha fáj a csípője, rengeteg mindennel összefüggésben lehet. Ennek megértéséhez elég Önnek is csak belegondolnia: mióta fáj a csípője, azóta Ön is nehezebben tud járni, igaz? Nem csoda, hiszen a csípőnk függeszti a gerincünkhöz a lábainkat. Éppen ezért, ha a csípőnk fáj, akkor az nagy valószínűséggel a lábunkra is kihat. Ez pedig előbb vagy utóbb éles lábfájdalmakhoz (leggyakrabban térdfájdalomhoz) is vezethet.

Azonban az is meglehet, hogy csípőízületi porckopás esetén a térdfájdalom előbb jelentkezik, mint maga a csípőpanasz.

Sőt, akár fordítva is igaz lehet! Ha Önnek volt korábban egy lábsérülése, ami miatt egy ideig féloldalasan járt, akkor bőven lehet, hogy a csípőjében elkoptak a porcok azon az oldalon, amelyet az időszakos sántasága miatt jobban terhelt. A korábbi sérülés által okozott porckopás fájdalma pedig most jött ki. Még az is előfordulhat, hogy Ön azóta ferdén jár, csak nem vette még észre.

Persze ezeket az összefüggéseket a végtelenségig ragozhatnám még, de térjünk át a csípőfájdalom elleni akupresszúrás pontokra!

Az eddig említetteknél kicsit távolibbnak tűnhet az összefüggés a csípőfájdalom és az akupresszúrás pontok között. Pedig nem is állnak annyira messze egymástól!

A hagyományos kínai orvoslás mindenki által leginkább elsajátítható része az akupresszúra, mikor a megfelelő pontokat nyomva fejtünk ki gyógyító hatást.

A csípőfájdalom elleni akupresszúra egyik fontos eleme, hogy bizonyos pontokat masszírozva a különböző energiapályákon keresztül fokozható a vérkeringés. A vérkeringés fokozásával pedig Önnek enyhülhetnek a csípőízületi fájdalmai. Hiszen ahogyan fokozzuk a vérkeringést, úgy a csípőízületben található ízületi folyadékból is több termelődik. Ez pedig segítheti a csípőjét abban, hogy az egymással találkozó porcok könnyedén, kisebb fájdalommal csusszanhassanak el egymáson.

Ezen kívül a bő ízületi folyadék több tápanyaggal képes ellátni a porcait (Már amennyiben kellő tápanyagot visz be a szervezetébe, de erre még visszatérünk!), ami pedig segíti a csípőízületének a regenerálódását.

Mielőtt megijedne, hogy az akupresszúrás pontok masszírozásához rendszeresen orvoshoz kell majd rohangálnia, szeretném megnyugtatni. Ezeknek a pontoknak a masszírozását Ön saját magának, az otthona kényelmében is el tudja végezni.

Ebben a cikkben 3 csípőfájdalom elleni akupresszúrás pontot fogok bemutatni Önnek, amelyeket képekkel is szemléltetek, hogy könnyen megtalálhassa az adott pontokat.

 

Lássuk ezt a 3 akupresszúrás csípőfájdalom elleni pontot:

 

1. Epehólyag 30 (Eh-30)

Az Eh-30 egy olyan csípőfájdalom elleni akupresszúrás pont, ami a combcsontunk legfelső pontjának a csípőcsonthoz való ízesülésénél található. Megtalálásához nyújtsa ki a kezén a hüvelykujját és a kisujját, a többi ujját pedig hajlítsa be. A hüvelykujját helyezze a csípőcsontjára, a kisujjával pedig mutasson a feneke alsó végének az irányába (átlósan lefelé). Körülbelül ott fogja találni az Eh-30 pontot, ameddig a kisujja ér.

Egyik ujjával tartsa nyomva a pontot közepes erősséggel körülbelül 3 percig. Ahhoz, hogy az akupresszúra valóban hatásos lehessen a csípőfájdalmai ellen, célszerű ezt naponta elvégeznie!

 

Az epehólyag 30 akupresszúrapont segíthet csípőfájdalom ellen.

 

2. Vastagbél 4 (Vab-4)

A Vab-4-et aszpirin akupresszúrás pontnak is nevezik. És valóban, ez a pont a gyógyszerhez hasonlóan általános fájdalomcsillapító hatással bír. Nyomása ugyanis a testben fájdalomcsillapító anyagokat képes felszabadítani. Így az Ön csípőfájdalmait is csillapíthatja, a gyógyszerrel ellentétben azonban teljesen természetes módon.

Hol találja ezt a pontot?

A Vab-4 akupresszúrás pontot egy bármikor könnyen elérhető helyen, a hüvelykujja és a mutató ujja találkozásánál lévő kis mélyedésben találja meg. Ezt a pontot nyomja naponta egyszer legalább egy percig.

 

A vastagbél 4 általános fájdalomcsillapító, ami a csípőn is segíthet.

 

3. Vese 4 (Bef-4)

A Vese 4 szintén egy fájdalomcsillapító hatású pont, amely a bokán található a sípcsont mögött. Ennek az akupresszúrás pontnak a nyomása mindenféle alsóvégtag fájdalom esetén alkalmazható, így a csípőpanaszokat is képes lehet enyhíteni.

Ezt valamivel tovább szükséges nyomnia, mint az előző pontokat. Miután megtalálta a lentebbi kép alapján, nyomja a pontot az ujjbegye segítségével közepes erőséggel 5-10 percig!

 

A vese 4 akupont is enyhítheti a csípőfájdalmát.

 

Ezzel egészítse ki az akupresszúrát a legjobb eredmény érdekében!

A csípőfájdalom elleni akupresszúra valahol félúton helyezkedik el a tüneti és az oki kezelés között. Hiszen ahogyan Ön is láthatta, képes lehet enyhíteni a csípőfájdalmain mindenféle kockázatos beavatkozás nélkül.

Mivel fokozza a vérkeringést, ezáltal pedig az ízületi folyadék termelődését, közvetve kezelheti az akupresszúra a csípőfájdalom gyökerét is.

Hiszen a csípőfájdalmak általában porckopás miatt jelentkeznek. Ez akár kialakulhat a már említett térdben található porcok kopása, de a csípő porcainak az elvékonyodása miatt is. De nagyon gyakori, hogy a kettő egyszerre áll fent, így mind a csípőben, mind pedig a térdben található porcokat el kell látnia Önnek bőven tápanyagokkal.

Hiszen amennyiben a porcok megkapják az ízületi folyadékból a számukra szükséges tápanyagokat, képesek lehetnek újjáépíteni magukat, és szépen lassan regenerálódni.

Éppen ezért a csípőfájdalom elleni akupresszúrát érdemes Önnek is kiegészítenie minőségi porcerősítő szedésével, hiszen ez a kettő kitűnően kiegészíti egymást. Az akupresszúra csökkentheti a csípőfájdalmakat, illetve fokozhatja az ízületi folyadék termelődését. Ön pedig a porcerősítővel bejuttathatja egészen az ízületi folyadékig a porcok újjáépítéséhez szükséges tápanyagokat. Így nem kell szednie sem gyógyszereket, sem pedig műtéti kés alá feküdnie. És mégis kezelheti mind a tüneteket, mind pedig a probléma gyökerét.

Csípőfájdalomtól mentes szép napot kívánok Önnek!

Írta, Dr. Kiss Zsolt

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.