Íme a 3 legjobb jógagyakorlat porckorongkopás ellen!

Íme a 3 legjobb jógagyakorlat porckorongkopás ellen!

A jógázás bizonyítottan képes csökkenteni a porckorongkopás okozta hát-, nyak- és derékfájdalmakat. Amennyiben még nem próbáltad ki ezt a nagyszerű sportot, akkor mindenképpen ajánlom számodra, hogy kezdd el még ma! Meglátod majd, milyen fantasztikus hatással bír mind a testi, mind pedig a lelki egészségre.

A York-i egyetemen végeztek egy tanulmányt, amely során a kutatók arra jutottak, hogy azoknak a krónikus hátfájdalommal küzdő betegeknek, akik 12 héten át rendszeresen jógáztak, mind rövid, mind pedig hosszú távon jelentősen javultak a panaszaik.

Ám ha nem szeretnél most azonnal egy csoportos vagy egyéni jógaórára rohanni, akkor akár otthon is kipróbálhatod a jógázást. Most ehhez a legjobb helyen vagy, mert hoztam számodra 3 roppant egyszerű jógagyakorlatot, amelyek kifejezetten előnyösek porckorongkopás esetén.

 

A jógagyakorlatoknak nem kell feltétlenül bonyolultnak lenniük!

 

Aki nincs otthon annyira a jógázás világában, könnyen gondolhatja azt, hogy a jógázás során a kezeket és lábakat mindenféle teljesen rendellenesnek tűnő, nyakatekert pózokba kell helyezni. Azonban erről szó sincs! Sőt, porckorongkopás esetén kifejezetten káros is lenne, ha ilyen gyakorlatokat végeznél.

Számtalan egyszerű jógagyakorlat létezik, amelyeket akár otthon is meg tudsz csinálni. Nem kell rá sok időt szánnod, de mégis rendkívül hatásosan képesek javítani a porckorongkopás állapotán.

 

De miért olyan hatásos a jóga?

 

A csapból is az folyik, hogy a jógázás milyen egészséges. De mégis miért emelkedik ki annyira a többi mozgásforma közül, és miért hatásos a porckorongkopás ellen? A jóga nem csak egy egyszerű sport. Egyszerre mozgatja át a testet és állítja helyre a lélek egyensúlyát is. Nem hiába származik a jóga szó a “Yuj” szóból, ami egyesülést jelent. A jóga során ugyanis úgy tartják a tanítók, hogy az energia, az erő és a szépség kapcsolódik a szellemhez, a testhez, illetve a lélekhez. A jóga valódi értelme pedig nem más, mint az elme elcsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás elérése érdekében.

 

Átmozgatja az egész testet

A jógagyakorlatok rendszeres végzése ellazítja a merevvé vált izmokat, így a testet könnyűvé, hajlékonnyá és rugalmassá teszi. A jóga ezen kívül megerősíti a mélyizmokat is, amelyek jelentős terhet tudnak levenni a fájó gerinccsigolyák válláról. A jógagyakorlatok akár olyan izmokat is aktiválhatnak, amelyek létezéséről eddig nem is tudtál, hiszen sosem használtad őket. A jóga során jelentősen javul a testtudat, így sokkal könnyebben fogod tudni az izmaid segítségével tehermentesíteni a csigolyáidat. Még a vérkeringést és az ízületi folyadék termelődését is fokozza, így segíti a csigolyaközti porcok regenerálódását.

 

Javítja a rossz testtartást

Manapság szinte alig van olyan ember, akinek egészséges lenne a testtartása. Mindenki egész nap görnyed a televízió és a számítógép előtt, miközben belesüpped a fotelba. Az állandó rohanás és stressz miatt felhúzzuk a vállainkat, a fejünket pedig előretoljuk. Ezáltal az izmaink folyamatosan feszesek, az ízületeinket pedig túlterheljük.

Az ülő és stresszes életmód legnagyobb kárát a gerincízületi csigolyák látják, amelyek fokozott tehernek vannak kitéve. Ahogyan idősödünk, úgy az ízületi porcok is hajlamosabbak a kopásra, amit a helytelen testtartás csak még tovább fokoz.

A jóga segít helyreállítani a természetes testtartást is különböző egyensúlyjavító és mély izmokat erősítő gyakorlatok által.

Csökkenti a stresszt
A helyes testtartás és a porckorongkopás egyik legnagyobb ellensége a stressz. Persze a stressz sok más betegség kiváltója is, tehát mindenképpen fontos lenne kezelni.

A jógázás nem csak fizikailag, de lelkileg is jót fog tenni. Főként abban az esetben, ha rád is jellemző, hogy gyakran idegeskedsz valamin. A tudatos mozgás már önmagában is erős stresszoldó hatású, amit a különböző légzésgyakorlatok tesznek teljessé.

A rendszeres jógázás még a nyugodt alvásban is segít! Az alvás pedig a legfontosabb ahhoz, hogy a porckorongkopás regenerálódni tudjon.

 

Jógázz bárhol, bármikor!

 

A jóga egyik legnagyobb előnye, hogy bárhol és bármikor végezhető. Sokan jó időben kimennek a természetbe egy jógaszőnyeggel és ott végzik el a kedvenc gyakorlataikat. Míg mások szívesebben jógáznak otthon egy halk zene társaságában.

A jógázás még csak sok időt sem vesz el az életedből. Körülbelül 8-10 percre lesz szükséged naponta, hogy a lenti 3 jógagyakorlatot elvégezd.

 

Íme 3 egyszerű jógagyakorlat a porckorongkopás ellen!

 

Fontos, hogy mindig pontosan olvasd el a jógagyakorlatok leírását! Rosszul végzett gyakorlatokkal akár többet is árthatsz, mint amennyit használ a jógázás.

 

1.Dinamikus nyújtózkodás

Ezt a gyakorlatot törökülésben és állva is elvégezheted. Azt javaslom, hogy először csináld meg ülve, majd állva is!

  • Ülj törökülésbe és feszítsd meg a hasizmodat.
  • Egy kissé dőlj hátra.
  • A vállaidat és a lapockádat húzd hátra.
  • Emeld ki a mellkasodat és kezdj el nyújtózkodni egészen a farkcsontodtól a fejed búbjáig.
  • Belégzéssel együtt emeld fel mindkét karodat a magasba. A légzésed pontosan addig tartson, amíg a mozdulatod.
  • Tartsd meg 3 másodpercig a helyzetet.
  • Engedd le lassan a karokat és ezzel együtt kezdj el kilélegezni.
  • Végezz 15 ismétlést.

 

A jógagyakorlatok rendszeres végzése ellazítja a merevvé vált izmokat.

 

2.Kéztolás és befelé figyelés

A következő gyakorlat során bőven lesz időd relaxálni.

  • Ülj megint törökülésbe.
  • Húzd ki magad, a mellkasodat told ki.
  • Kezdj el felfele nyújtózkodni csigolyáról csigolyára.
  • A vállaidat semmiképpen se húzd fel.
  • Tedd össze a két tenyeredet a lenti képen látható módon, majd kezdd el tolni őket egymáshoz.
  • Közben maradjon lenn a vállad és közelítsd egymáshoz a lapockáidat.
  • Csukd be a szemed és lélegezz mélyeket.
  • Tartsd meg a jógapózt legalább 3 percig.

 

Az ülő és stresszes életmód legnagyobb kárát a gerincízületi csigolyák látják.

 

3.Egy lábon állás

Most valamivel nehezebb gyakorlat következik, amivel az egyensúlyodat, ezáltal a helyes testtartást is javíthatod.

  • Állj vállszéles terpeszben és nézz előre.
  • Csukd be a szemed és kezdj el mélyeket lélegezni.
  • Emeld meg a mellkasod és nyújtózkodj ki csigolyáról csigolyára.
  • Szépen lassan a belégzéssel egyidőben emeld mindkét karodat oldalra.
  • Érezd azt, hogy mindkét lábadat egyformán terheled.
  • Fújd ki a levegőt, majd a következő belégzéssel az egyik lábadat emeld fel kissé, és a másik lábadon támaszkodj meg talppal a térded magasságában.
  • Tartsd meg ezt a helyzetet legalább 30 másodpercig.
  • Jöhet a másik láb is!

 

A jóga segít helyreállítani a természetes testtartást.

 

Ha rendszeresen végzed ezeket a jógagyakorlatokat, akkor rövidesen javulhatnak a porckorongkopás okozta panaszaid. Természetesen a jóga mellett bátran végezhetsz más ízületbarát sportokat is, amelyek szintén jót fognak tenni. A rendszeres testmozgást pedig egészítsd ki jó minőségű porcerősítővel is, hogy a kopott porcok hozzáférhessenek a megfelelő tápanyaghoz és így regenerálódni tudjanak.

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.