Így méregteleníts az ízületeid egészségére!

Így méregteleníts az ízületeid egészségére

Így az ünnepek után, mindannyiunknak szüksége van egy alapos méregtelenítésre. Jól tudom, hogy bármennyire is próbál ügyelni az ember, azért mégis csak össze eszik-iszik ezt-azt. Sajnos olyasmiket is, amik nem tesznek jót az ízületeknek. Mielőtt belevágnál, javaslok Neked egy hatásos módszert, ami amelett, hogy segít az ünnepek utáni méregtelenítésben még az ízületeidnek is jót tesz!

 

Ezért kell méregteleníteni!

 

Mielőtt még részletesen bemutatnám Neked azokat a tippeket, amelyeket én magam is alkalmazok a méregtelenítés céljából, szeretném, ha tisztáznánk, hogy miért is olyan fontos, hogy méregteleníts az ízületeid egészségének érdekében.

Kutatások bizonyítják, hogy az ízületi panaszokkal küzdők (artrózis, rheumatoid arthritis stb.) szervezete rendkívül jól reagál a méregtelenítésre. Ennek oka az, hogy ilyenkor a szervezet megnyitja, illetve beindítja a test kiválasztó-méregtelenítő csatornáit, így mindenféle salakanyag, káros lerakódás és méreganyag biztonságosan ki tud ürülni a szervezetből. Ugyanakkor helyreállítja a test kémiai egyensúlyát is. Ami azért nagyszerű hír a mi szempontunkból (akik ízületi problémákkal élünk), mert ez egyben azt is jelenti, hogy nem engedi a szervezetünket elsavasodni, vagyis gyulladásba jönni. (A test túlzott elsavasodása ízületi fájdalomhoz és duzzanathoz vezet.)

A méregtelenítés célja valójában tehát az, hogy segítse a szervezetet kémiai egyensúlyba hozni azzal, hogy lúgosítjuk. Ez pedig a maga rendje és módja szerint segít csökkenteni az ízületi gyulladást!

 

Készítsd fel a szervezetedet a méregtelenítésre!

 

Talán tisztában vagy vele, hogy a méregtelenítésnek kisebb-nagyobb” mellékhatásai” is lehetnek. Itt tulajdonképpen arra gondolok, hogy a méregtelenítés következtében fejfájás, szédülés és esetleg hasmenés is jelentkezhet. Ez mind azért van, mert a szervezet turbó üzemmódba kapcsolva kezdte meg kipucolni mindazt azt a salak- és méreganyagot, ami a testedben felhalmozódott. Ezek a kellemetlen” mellékhatások” leginkább abban az esetben fordulhatnak elő, ha nagyon ritkán (vagy soha eddig még) nem méregtelenítetted a szervezetedet. Ugyanis, amennyiben rendszeresen végzel méregtelenítést, úgy minden egyes alkalommal kevesebb és kevesebb káros anyagot kell kivezetni a szervezetedből. Ezért nem is viseli meg annyira a testet egy idő után a méregtelenítés. Kicsit olyan ez, mint amikor mondjuk 2 hónap után először mosod fel a padlód. Hihetetlenül koszos lesz a víz tőle, és sokat is kell kínlódni, amíg minden koszt és pecsétet sikerül felmosni. Azonban, ha sűrűbben mosol fel, akkor a víz bár piszkos lesz, sosem lesz olyan sötét fekete, mint ha csak 2 havonta mosnál fel.

Ugyanakkor, ha már kb. 1 héttel a méregtelenítés előtt felkészíted a szervezetedet arra, hogy itt bizony nagytakarítás lesz, akkor jó eséllyel elkerülheted egyes ”mellékhatások” jelentkezését, mint amilyen az erős fejfájás is lenne.

Ehhez az kell, hogy már néhány nappal a méregtelenítés előtt elhagyd a kávéfogyasztást (ideális esetben a dohányzást is, vagy legalábbis csökkentsd a szokott napi fogyasztásodat), mérsékeld a cukorfogyasztásod (vagy ha tudod, akkor teljesen hagyd el), ne igyál alkoholt, és bőségesen fogyassz tiszta vizet!

 

Méregteleníts alvással

 

Így méregteleníts az ízületeid egészsége érdekében

 

Ha rendszeresen olvasod a cikkeinket, akkor már jól tudod, hogy nem vagyok sem az extrém diéták, sem az extrém mozgás híve. És biztosíthatlak, hogy az extrém méregtelenítést sem szeretem! Ezt is lehet okosan és mérsékelten végezni, úgy, hogy közben azért valóban támogassa az ízületeid egészségét.

Az én 9 tippem az ésszerű méregtelenítésre:

  1. Meghatározom, hogy melyik hétvégén szeretném a méregtelenítést elvégezni. Általában azért időzítem ezt hétvégére, mert akkor megengedhetem magamnak, hogy 1-2 napig ne mozduljak ki az otthonomból. Így bármikor, amikor szükségét érzem a mosdó használatának, annak semmi akadálya nincs. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor sokat alhatok, ami szintén hozzájárul a test méregtelenítéséhez.

 

  1. Már hétfőtől elhagyom a kávé és a cukor fogyasztást, valamint a glutén fogyasztást is mérséklem. Még annál is kevesebbet fogyasztok ilyenkor, mint általában.

 

  1. Minden reggel megiszok egy pohár langyos-meleg vizet. Pro tipp! Ha a vizedbe útifűmaghéjat is teszel, az a vízzel keveredve egyfajta zselés gélt képez, ami végigvonul a bélrendszereden. Ez pedig megtisztítja a bélfalakat a rájuk rakódott salakanyagoktól és egyéb káros bélbaktériumoktól, gombáktól. Olyan ez, mintha a beleket egy speciális” üvegmosókefével” takarítanánk le.

 

  1. Napközben rengeteg vizet iszok, és ez általában mindig langyos-meleg víz. Ez ugyanis nagyon gyorsan végig mossa a szervezetet. Persze ez azt is jelenti, hogy sűrűbben kell ”folyóügyeket” intézni a mosdóban. De korántsem probléma, hiszen ez legalább segít átmosni a veséket, amik, mint tudod, igen fontos szerepet játszanak a szervezetünk természetes méregtelenítésében.

 

  1. Általában teszek citromot és/vagy uborkát is a vizembe. Ebből szinte bármennyit meg lehet inni.

 

méregtelenítő gyömbéres citromos és uborkás víz

 

  1. Naponta elfogyasztok 1-2 csésze zöldteát (cukrozatlanul). Zöldtea helyett más lúgosító és/vagy méregtelenítő teát is fogyaszthatsz. Ebben az esetben a máriatövis teát ajánlanám a figyelmedbe. Bár azért hozzátenném, hogy amennyiben nem vagy hozzászokva ezekhez a teákhoz, úgy mindenképpen várd meg a hétvégét a fogyasztásukkal!

 

  1. Ezekben a napokban nem eszem sem húst, sem sültet, és persze édességet sem (péksütemény, csoki, sütemények). Azonban annál több zöldséget fogyasztok! Természetesen gyümölcsöt is eszek, azonban azzal csínján kell bánni, mert egyik-másik gyümölcs természetes cukortartalma meglehetősen magas.

 

  1. Mindennap eszek ilyenkor almát, és ha tehetem akkor ananászt is. Utóbbit azért is ajánlom a figyelmedbe, mert van benne egy olyan különleges enzim (bromélián), amiről kutatások bebizonyították, hogy enyhíti az artrózis okozta tüneteket. Ráadásul rendkívül kiváló gyulladáscsökkentő is.

 

  1. Izzadásig mozgok ezekben a napokban, hogy még gyorsabb legyen a méregtelenítés. Persze ez nem jelenti azt, hogy meg kellene erőltetned magad, vagy hogy túlzásba kellene vinned az edzést/tornázást. Igazság szerint már egy alapos lakás takarítás is felér egy teljes testmozgással, és abban is remekül le lehet izzadni. :D

 

Amint látod valóban nem végzek olyan extrém méregtelenítéseket, mint amilyenekről néha hallani. (Lékúra és társai.) A tippeimet követve tehát, úgy méregteleníthetsz az ízületeid egészségére, hogy közben az nem is okoz jelentősebb kihívást és/vagy megerőltetést a számodra. Ugyanakkor felhívnám a figyelmedet arra, hogy méregtelenítés alatt és után is fontos gondoskodni a vitaminok és ásványi anyagok, valamint a többi értékes tápanyag visszapótlásáról a szervezetben. Tehát ebben az időszakban is javasolt étrend kiegészítők szedése, mint amilyenek a multivitaminok például és a porcerősítők is.

Ha bevállalod, hogy hozzám hasonlóan Te is méregtelenítesz az ízületeid egészségére, akkor Neked is módodban áll majd megtapasztalni azt, hogy a méregtelenítést követően a porcerősítő készítményed is sokkal hatékonyabban tudja kifejteni majd a hatását. Ez azért is lehetséges, mert a salakanyagok kiürítését követően a tápanyagok gyorsabban és jobban fel tudnak szívódni a bélfalakon keresztül.

A méregtelenítés így nem csak önmagában tesz nagy szívességet az ízületeidnek ízületi fájdalom és gyulladás esetén, de még a porcerősítő étrend kiegészítők hatékonyságát is növeli!

Ha a legjobb eredményt szeretnéd elérni az ízületi porckopásod kezelése esetén, akkor méregteleníts és használj minőségi porcerősítőt is, mint amilyen az Artroflex Plus is!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.