Így lehet ízületi fájdalommentes az új év

Így lehet ízületi fájdalommentes az újév

 

Ismét eljött egy újabb év. Ezúton is szeretnék Nagyon Boldog Új Évet kívánni Neked!

Talán Te is olyan ember vagy, aki minden Újév alkalmával megfogad bizonyos dolgokat. Elhatározod, hogy változtatsz ezen is és azon is... Sőt, annyira beleéled magadat az egész dologba, hogy hirtelen mindenen változtatnál és fenekestül fel akarod borítani az egész életedet. Ezt teljesen meg tudom érteni, én is szeretem Újévkor megfogadni, hogy minden rossz szokásomon változtatni fogok. Így volt ez annak idején is, amikor elhatároztam, hogy én bizony egyszer s mindenkorra fellépek az ízületi fájdalmak ellen!

Aztán hamar jött a csalódás. Ugyanis rájöttem, hogy egyik pillanatról a másikra nem tudok változtatni mindenen.

Ezt a hibát hozzám hasonlóan sajnos sokan elkövetik. Túl nagy léptékben akarnak fordítani a dolgokon, amit az esetek nagy részében nem sikerül véghez vinni. A kudarc miatt pedig a legtöbb ember fel is adja az újévi céljait, amiket az ízületi fájdalmak ellen tűzött ki magának.

Most szeretnék segíteni neked abban, hogy Te ne ess bele ebbe a hibába, és valóban sikeresen tudj változtatni a panaszokat fokozó szokásaidon annak érdekében, hogy tartósan felléphess az ízületi fájdalmak ellen. Legyen 2023 egy olyan év, amikor Te nyersz az ízületi porckopással szemben!

 

Kezdd valami könnyebbel!

 

Minden ember más, így nem fogom tudni neked megmondani, hogy melyik olyan rossz szokásod megváltoztatásával érdemes kezdened az új évet, ami segít fellépni az ízületi fájdalmak ellen. Van, aki a táplálkozásán tud könnyebben módosítani, van, aki pedig előbb építi be a rendszeres mozgást a mindennapjaiba.

Gondold végig, hogy számodra mi okozna kisebb nehézséget!

Nehezen vagy könnyen mondasz le egyes ételekről? Szeretsz új ízeket kipróbálni? Mennyire esne nehezedre, ha egy korty alkoholt sem ihatnál? Szívesen mozogsz vagy inkább a fotelben ülő típus vagy?

Fontos, hogy olyan területen kezdj el először változásokat bevezetni az életedbe, amivel tudod, hogy könnyebben megbirkózol. Így az első akadályok sikeres leküzdése után sokkal nagyobb elszántsággal állhatsz a következő kitűzött cél elé, ami segít fellépni az ízületi fájdalmak ellen. Hiszen, ha egyszer már sikerült, tudni fogod magadról, hogy másodszor is megcsinálod!

 

Ne akard tökéletesen csinálni!

 

A másik gyakori hiba, amit sokan el szoktak követni az az, hogy minden változtatást hibátlanul akarnak véghezvinni. Emiatt, amikor becsúszik egy kis baki, azon nyomban lelkiismeret-furdalásuk támad és megint jön a csalódás, hogy nem sikerült a kitűzött célt elérni és tartani.

Pedig egy kis hibával még nem rontasz el semmit! Hiszen a tartós életmódváltáson van a hangsúly, ha hosszú távon akarsz fellépni az ízületi fájdalmak ellen.

 

Így kezdj el mozogni!

 

A rendszeres mozgás az ízületi fájdalmak elleni harc egyik alappillére. Hiszen mozgás hiányában nem képesek elegendő tápanyaghoz jutni a porcaid, így azok még inkább elkophatnak.

A sportolásnál az a legfontosabb, hogy azt élvezettel tedd! Éppen ezért egy olyan ízületbarát mozgásformát kell találnod magadnak az ízületi fájdalmak ellen, amit szívesen csinálsz majd. Különben minden alkalommal újra és újra erőt kell venned magadon, hogy nekikezdj a mozgásnak.

Gondold végig, hogy milyen formában sportolnál szívesen!

 

Nem szeretsz kimozdulni otthonról, ezért inkább otthon végeznél valamilyen tornagyakorlatot?

 

Ez ilyenkor télen teljesen érthető is, hiszen hideg hatására sokunknak erősödnek az ízületi fájdalmai. Ez esetben érdemes otthoni gyakorlatokat beiktatni a mindennapjaidba! Persze az elején, nem feltétlen kell ezeket minden egyes nap elvégezned. Hiszen, ha eddig nem mozogtál semmit, akkor ez roppant furcsa és idegen érzés lesz számodra. A lényeg a rendszerességen van! Kezdetben jó lehet, ha minden héten ugyanazon a két napon, ugyanabban az órában végezd a gyakorlatokat. Ez segít a mozgás szokását az életedben. És innen tovább is tudsz majd lépni, hogy szinte napi szinten áttornáztasd az ízületeidet.

 

vizi-torna

 

Szívesebben mozognál társaságban?

 

A legtöbb ember nem szeret egyedül sportolni. Hiszen sokat segít a többiek társasága a motiváció fenntartásában. Nem beszélve arról, hogy a közös sportolás remek szórakozási lehetőség, és új barátságokat is lehet kötni!

Ha ezzel Te is így vagy, akkor keress magadnak valami társaságban végezhető sportot. Ez lehet például szervezett túrázás, csoportos szárazföldi vagy vízi torna, de akár tánc is.

 

Szeretsz időt tölteni a szabadban?

 

Ha Te inkább a szabad levegőn szeretsz sportolni, akkor hatalmas szerencséd van, hiszen több mozgásforma közül is válogathatsz! Ráadásul napsütéses időben még a D-vitamint is növelheted a szervezetedben, amely szintén segítségedre lehet az ízületi fájdalmak ellen.

A legjobb ízületbarát mozgásforma a biciklizés és a nordic walking. Azonban választhatod a sima mezei kirándulást is, ha inkább ahhoz van kedved. Akár az otthoni tornagyakorlatokat is végezheted jó időben a szabad levegőn a kertben vagy egy közeli parkban!

 

Mit tegyél, ha semmihez nincsen kedved?

 

Ha úgy érzed, hogy tőled nagyon távol áll így hirtelen egy sportba belevágni, akkor első lépésként kezdd el a mindennapjaidba bevezetni a mozgást.

Például mostantól lift helyett használd a lépcsőt! Ha nagyon magasra kell másznod, akkor először csak pár emeletet tegyél meg, majd ezt hetente emeld meg eggyel. Felfele a lépcsőzés a térdízületet kíméli és még a szívnek is jót tesz. Azonban, a lépcsőzés lefele, már kicsit megviseli a térdeket. Ezért ilyenkor nagyon figyelj, hogyan lépsz!

Ezen kívül sétálj minél többet! Amikor rövidebb távolságokra mész csak el, hagyd otthon az autót és ne használd a tömegközlekedést, hanem tedd meg gyalog a távolságot. Csinálhatod azt is, hogy amikor bevásárolni mész, akkor odafelé sétálsz, majd a nehéz csomagokkal felszállsz egy járműre.

Ha pedig messzebbre mész, akkor is szállj le egy-két megállóval előbb, hogy legyen egy kis séta is a napodban.

Ezekkel az apró lépésekkel fokozatosan hozzászoksz a mozgáshoz, így könnyebb lesz majd valami sportot is elkezdeni.

 

A lépcsőzés felfel kiváló edzés az ízületi porckopással küzdők számára is

 

Így változtass a táplálkozásodon lépésről lépésre az ízületi fájdalmak ellen!

 

A porcerősítő étrendet tartani elsőre nem egyszerű. Éppen ezért, amennyiben nagyon távol áll tőled, először apró lépéseket tegyél csak a cél érdekében, majd fokozatosan változtathatsz egyre több mindenen.

 

  1. Egyél zöldséget minden étkezésedhez

A testsúly optimalizálásban és az ízületek számára szükséges vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok bevitele szempontjából a legfontosabbak a zöldségek! Éppen ezért próbáld azzal kezdeni a változtatást, hogy minden étkezésedhez eszel valamilyen zöldséget.

Fogyassz mindig a reggelihez és a vacsorához például egy-egy darab lila hagymát, paprikát vagy paradicsomot. Az ebéded pedig mindig tartalmazzon valami zöldséges levest, főzeléket vagy salátát.

 

  1. Cseréld le az édességeket gyümölcsökre!

Tudom, hogy elsőre ez nehéznek tűnik, de a cukros ételek elhagyása az egyik legfontosabb pontja az ízületi fájdalmak elleni harcnak. Az édességek iránti vágyat pedig remekül tudod csillapítani gyümölcsökkel, amelyek C-vitamin- és antioxidáns tartalma segíti az ízületi gyulladás leküzdését is.

 

  1. Használj jó zsírokat!

Szintén egy apró lépés, ha lecseréled a háztartásban található zsírokat egészséges növényi olajokra, mint az olívaolaj, a repceolaj vagy a lenmagolaj. Ezek az állati zsírokkal szemben nem fokozzák a gyulladást, sőt a bennük található omega-3 és omega-9 zsírsavak még az ízületi fájdalmak elleni harcban is segítenek.

 

Figyelj a lelki világodra is!

 

Sokan nem is gondolnák, hogy a táplálkozás megváltoztatásán és a mozgáson kívül mennyit számít a lelki egyensúly megtalálása is. Ha szeretnéd mélyebben beleásni magadat ebbe a témába, akkor ajánlom a számodra egy korábbi cikkemet!

 

Kezeld a porckopás okát is!

 

Ne feledkezz meg a porckopás kezeléséről sem. Az apró változtatások mellett folyamatosan szedj olyan jó minőségű porcerősítőt is, mint az Artroflex Plus, hogy a leghatékonyabban tudj fellépni az ízületi fájdalmak ellen.

Ízületi fájdalmaktól mentes és sikeres Új Évet kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.