Eszel egy kis reggeli mérget?
Minden bizonnyal Te is nagyon szereted majszolgatni a következő ételeket.
Akár munkába menet, esetleg még otthon a kávéd mellett, vagy a nap folyamán tulajdonképpen bármikor.
Nézzük is akkor milyen ételekre gondolok.
egy szelet vajas kenyér
egy kis pogácsa,a kedvenc látványpékségednél..
a délutáni ropi, pizza szelet
vagy a Nagyon egészségesnek gondolt reggeli zabfalatok…
Ezek gondolom neked is ismerősek.
Szerinted ezek az ételek egészségesek?
Csökkentik az ízületi, reumás gyulladásodat?
A válasz: NEM
Hogy miért?
Azért mert ezekben az ételekben nagyon sok káros anyag van, ami a szervezeted gyulladási szintétjét növeli, és ennek következtében a fájdalmaidat fokozza.
Annak érdekében, hogy ezt a hatást elkerüljük és csökkentsük, nézzük meg, miért is írtam azt, hogy „ezekben az ételekben nagyon sok káros anyag van”.
Ha a felsorolt ételeket, jobban megvizsgáljuk, akkor láthatjuk, hogy van bennük egy közös összetevő.
Ez az összetevő pedig nem más, mint a Margarin.
A helyzet az, hogy a margarint az emberek tévesen egészségesnek gondolják, hiszen növényi olajokból készül.
Viszont azt már nagyon kevesen tudják, hogy a legolcsóbb növényi olajokból például napraforgó olajból készítik, amelyet ráadásul még agyon is vegyszereznek.
Ennek a vegyszerezésnek köszönhető hogy, a folyékony növényi olajokat, szilárd halmazállapotúvá tudják „varázsolni”.
Végeredményként pedig egy olyan természetellenes anyag marad hátra amelyet sokan csak transzzsírként ismernek.
Azért, hogy az olaj ne maradjon folyós állagú, és, hogy ne romoljon meg, félig hidrogénezik és különböző vegyi ízesítőket, színesítőket adnak hozzá, hogy vajhoz hasonlóvá tegyék.
Így készül a sokak állttal szeretett és fogyasztott margarin, illetve a belőle készített ételek.
Lássuk, csak kik is tartoznak ide:
margarin
sós kekszek
gabonapelyhek
cukorkák
pékáruk
sütemények
chipsek
salátaöntetek
készételek ( pl.: pizza, hamburger, instant ételek, kávéporok…)
Ínycsiklandozó ugye?
De vegyük egy kicsit akkor nagyító alá ezeket az ételeket és a bennük található transzzsírokat.
Nos, ezek a transzzsírok normál esetben a szervezetedben nem találhatók meg.
Bár természetes körülmények közt kis mennyiségben előfordulnak például a marha, disznó, és a bárány húsában.
Sajnálatos módon azonban a mindennapi étkezéseddel, hatalmas mennyiségben viszed be a szervezetedbe ezt a káros anyagot.
Hogy ezek a transzzsírok pontosan miért is nem jók számodra?
Azért mert ezek a transzzsírok, igen alattomosak.
Eléggé hasonlítanak az alapvető zsírsavakra ahhoz, hogy a sejtek befogadják őket.
Viszont mivel különböző vegyi eljárásokkal módosították őket nem tudják ugyan azt az élettani funkciót betölteni, mint a természetes zsírsavak.
A helyzet tehát a következő:
Minél több transzzsírt fogyasztasz, annál nagyobb lesz a gyulladási faktor a szervezetedben.
Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, figyeld a címkéken a "hidrogénezett növényi olaj" vagy a részben hidrogénezett növényi olaj/ zsiradék összetevőt.
Figyelj arra, hogy ebből a méregből napi 2 grammnál többet ne vigyél be a szervezetedbe. (Ezt a mennyiséget pedig már sajnos egy vastagon megkent kenyérrel is bőségesen túlléped).
Remélem hasznosnak találtad ezt a cikket is.
Ha igen kérlek, oszd meg másokkal is, mert soha nem tudhatod, hogy ezzel kinek fogsz segíteni.
Tapasztald meg Te is étrendkiegészítőnk hatékonyságát: vedd fel a harcot az artrózis ellen az Artroflexszel!