Így okozhat ízületi fájdalmakat a lelki állapotod

Így okozhat ízületi fájdalmakat a lelki állapotod

Gondoltad volna, hogy milyen nagy mértékben tudja befolyásolni az ízületi fájdalmakat az, hogy milyen lelki állapotban vagy? És itt most nem arra gondolok, amikor éppen bal lábbal kelsz fel az ágyból, de egyébként a hétköznapokban jó kedvű és nyugodt vagy. Hanem arra, amikor hetekig, hónapokig vagy akár évekig is gyötör ott legbelül valami súlyos probléma, ami miatt bizony ez a hosszantartó lelki állapot is okozhat olyan elváltozásokat, ami az ízületi fájdalmakhoz vezet.

Sajnos ma az orvostudomány egyre kevésbé veszi számításba a betegségek során a lelki folyamatokat, és a legtöbb orvos csupán a testi tüneteket próbálja meg kezelni. Ami természetesen szintén fontos, ugyanakkor sokkal hatásosabb lenne, ha a betegségek mögött meghúzódó lelki okokkal is foglalkoznának.

Nincs ez másként az ízületi porckopás esetén sem. A lelki állapotod nemcsak, hogy befolyásolhatja a kezelés hatásosságát, hanem bizony állhat az ízületi fájdalmak kialakulásának vagy fokozódásának a hátterében is. Emiatt érdemes Neked is kicsit mélyebben beleásnod magadat az aktuális lelki állapotodat meghatározó problémákba, és megérteni, hogy miért is állhatnak összefüggésben az ízületi fájdalmaiddal.

Ne aggódj, nem kell földöntúli, misztikus dolgokra gondolnod, ha úgy érzed, hogy ez tőled nagyon távol áll. Teljes mértékben fizikai síkon megmagyarázható összefüggéseket hoztam el most a számodra azzal kapcsolatban, hogy hol találkozik egymással a lelki állapot és az ízületi fájdalom.

 

Az örökös feszültség az ízületi porckopás legnagyobb átka

 

Talán semmi sem rosszabb annál, mint örökös feszültségben élni. Amikor az embernek folyamatosan kötélen táncolnak az idegei, nem jön ki a környezetében élőkkel, vagy állandóan kapkod valami miatt, ezért nyomasztó késésben érzi magát a hét minden napján.

Ez a folytonos feszültség sajnos nemcsak a lelki állapotunkat határozza meg, hanem bizony az ízületi fájdalmakban is visszaköszön.

Nem csoda, hiszen aki a nap nagy részét ebben az állandó stresszben tölti, annak bizony az izmai is görcsösen befeszülnek. Olyannyira, hogy ez már-már természetessé is válik, emiatt szinte észre sem veszi az ember. A görcsös izmok pedig egy idő után fájdalmakat, merevséget és rossz testtartást eredményeznek. A helytelen testtartás levét pedig megint csak az ízületek isszák meg.

Ugyanis, ha valaki szinte minden egyes nap görcsösen és emiatt helytelenül tartja magát, jobban megterhelheti az egyes porcait is. Nagyon gyakori például a feszültségben élőknél a vállaknak a görcsös felhúzása. Ez pedig egy idő után rettentően kikezdi az ember vállízületeit és megindul a porckopás, ami mindennapos fájdalmakat fog okozni.

Ha Te is hajlamos vagy feszültségben élni az életedet, akkor az első és legfontosabb lépés, hogy tárd fel ennek az okát. A legjobb, ha ezen tudsz változtatni, legyen szó akár tisztázatlan problémákról, mérgező kapcsolatokról, állandó stresszt okozó munkahelyről, túlhajszolásról vagy a felesleges kapkodásról.

Gondold végig, hogy van-e olyan dolog az életedben, amit másokkal meg kellene beszélned? Gyakran nem is gondolná az ember, hogy mennyivel könnyebbé válik minden, miután kimondja a gondolatait. Mérlegeld, hogy tényleg olyan fontos-e mindenen idegeskedni és állandóan rohanni, vagy ez már inkább egyfajta szokássá vált az életedben?

 

Az örökös feszültés negatívan hat az ízületi porcokra

 

Amivel a stressz kéz a kézben jár

 

Az állandó feszültséggel és stresszel teli lelki állapot azonban nemcsak az ízületi fájdalmak fokozódásához vezethet. Az ember szervezetében folyton jelen lévő stressz bizonyítottan képes fokozni a gyulladásokat is.

De hol alakulhat ki ez a gyulladás?

Természetesen bárhol, de a leggyakoribb, hogy azokon a helyeken bukkan elő, ami már amúgy is károsodott valamilyen mértékben. Így van ez az ízületek esetén is. Ha porckopás miatti ízületi fájdalmakkal küzdesz akár a lelki állapotod miatt, akár más okokból, akkor sajnos nagyobb esélyed van arra, hogy a gyulladás is belobbanjon ezen a területen.

Ez pedig mondanom se kell, hogy még nagyobb fájdalmakkal jár, mint a porckopás okozta panaszok.

Ráadásul a stressz még a regenerációs folyamatokat is lelassítja, így a porcaid sem tudnak megfelelően regenerálódni, hiába jársz esetleg kezelésekre.

Láthatod, hogy milyen roppant fontos, hogy próbáld meg megszüntetni vagy csökkenteni a stresszt kiváltó okokat az életedben!

Azonban azt is megértem, ha ez valamilyen okból nem megy. Hiszen vannak dolgok, amelyeken, ha akarunk sem tudunk változtatni. Ebben az esetben más módszerekhez kell folyamodnod. Szerencsére számos olyan lehetőség van, amivel tudod kezelni a stresszt a hétköznapok során.

A legalkalmasabb és legegyszerűbb módszer erre a sportolás, hiszen közben köztudottan boldogsághormon termelődik és ellazítja az embert mentálisan. Ráadásul a rendszeres mozgással még az ízületeidet is támogathatod, hiszen sportolás által a porcaid több tápanyaghoz képesek jutni.

Természetesen bármi más hobbi alkalmas a stresszt csökkenteni a szervezetedben, ami Téged kikapcsol. Ilyen lehet például az olvasás, a főzés, a kertészkedés, a kötés, a kirándulás, a zenehallgatás vagy a háziállatokkal való időtöltés. Lényeg, hogy találj valamit, amit élvezettel csinálsz. Hiszen a lelki állapotod nemcsak az ízületi fájdalmaidra van hatással, hanem az egész éltedet meghatározhatja!

 

Lazíts, hogy enyhüljenek az ízületi fájdalmaid

 

A lelki állapot és az ízületi fájdalmak más szemszögből...

 

Az ember a leginkább talán a kiszolgáltatottságot viseli nehezen. Amikor a fájdalmai miatt más emberek segítségére van utalva. Ráadásul ott van az a nyomasztó érzés is, hogy már nem tudja azokat a dolgokat megtenni, amelyeket korábban.

Emiatt az ízületi fájdalmak olyan lelki állapothoz vezethetnek, ami miatt mindenki hajlamos a befelé fordulásra.

Az ízületi fájdalmak és az abból adódó lelki állapot miatt pedig kevesebb időt tölt az ember a szabadban és nem mozgatja az ízületeit, hiszen a sportolást is elhanyagolja.

A táplálkozásról pedig nem is beszélve, amihez gyakran semmi kedve az embernek ilyenkor. Nem, hogy még arra is odafigyeljen, hogy mit eszik!

Ha Te is szoktad magad hasonlóan érezni, azt teljesen meg tudom érteni.

Mégis arra biztatlak, hogy próbálj meg nyitni apró lépésekben a változtatás felé!

Hiszen az ízületeidnek szükségük van mind a napfényre a D-vitamin miatt, mind pedig a rendszeres sportolásra és a helyes táplálkozásra.

 

Komplexen kezeld a problémát!

 

Láthatod, hogy milyen fontos a lelki állapotoddal is foglalkoznod, ha ízületi fájdalmakkal küzdesz.

Azonban arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy csupán azzal, ha feltárod és kezeled a lelki hátterét a porckopásodnak, még nem fog önmagától megoldódni a probléma. Ugyanis a kialakult porckopás sajnos már jelen van, a lelki állapotod kezelésével csupán enyhíteni fogod tudni az ízületi fájdalmakat, illetve megállítani a folyamatot.

Azonban a már elkopott porcaidat is támogatnod kell tápanyagokkal, hogy azok regenerálódni tudjanak. A tápanyagok bejuttatásának a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, ha beszerzel egy minőségi porcerősítőt. Így a lelki állapotod feltárása és kezelése mellett jelentősen javulhatnak majd az ízületi fájdalmaid!

Stresszmentes vidám napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.