A természet ízületvédő ajándéka

csipkebogyo

Az előző cikkben arra hívtam fel a figyelmedet, hogy az ősz sajnos a maga nyirkos és hűvös időjárásával előhozhatja az ízületi porckopásból származó ízületi problémáidat és a fájdalmakat. Azonban minden rosszban van valami jó is, ahogy azt a Ying-Yang elméletből már talán Te is tudod. Így az ősz nem csak rosszat tartogat az artrózissal küzdők számára, de megoldást is ad a problémára.

 

A soknevű vörös bogyó- csipkebogyó

Ma is emlékszem, amikor kisgyerekkoromban keresztanyámmal és unokatestvéreimmel minden ősszel kimentünk hecsedlit szedni. Mi csak így, a népies nevén ismertük akkor még ezt a csodabogyót. Persze azóta már tudom, hogy a becsületes neve csipkebogyó.

Sőt, azóta már azt is tudom, hogy nem csak az immunrendszer megerősítésére alkalmas a csipkebogyó, de még az ízületeket is védi!

Ezt első sorban a nagyon magas C-vitamin tartalmának köszönhetjük. És bizonyára Te magad is tudod, hogy a C-vitamin egyfelől segíti a szervezetet a természetes kollagén termelésben. Másrészt hozzájárul ahhoz, hogy a külsőleg, azaz étrend kiegészítőkön keresztül bevitt kollagén, gyorsabban beépüljön és hasznosuljon az szervezetedben. Ezért is tartalmaz az Artroflex Plus is C-vitamint.

De a C-vitamin mellett tartalmaz továbbá A-vitamint is. És ha emlékszel még, akkor tudod, hogy ez a vitamin is antioxidánsként működik, és ezért szintén lényeges vitaminnak számít az artrózisban szenvedők körében. De van benne B- és K-vitamin is, amelyek hiánya megint csak hozzájárulhat az ízületi porckopás kialakulásához. Erről a Vitaminbomba az egészséges ízületekért cikkben bővebben is olvashatsz, csak kattints a cikk címére.

És még egy nagyon fontos információ a csipkebogyóval kapcsolatosan, hogy a csipkehús remekül szabályozza a vércukorszintet. Vagyis kedvezően hat a cukorbetegekre. És ha olvastad már a Tudtad, hogy kapcsolat van az artrózis és a diabétesz között cikkünket, akkor bizony jól tudod, hogy miért kell mindenképpen odafigyelned a vércukorszintedre, ha ízületi porckopással küzdesz. Ha pedig még nem olvastad volna a cikket, akkor ajánlom figyelmedbe! Hogy azonnal olvashasd, csak kattints erre a sorra vagy a cikk címére.

 

Nem csak néphiedelem, de laboratóriumi tény is

Mondhatnánk, hogy csak mende-monda az, hogy a csipkebogyó rendkívülien kedvezően befolyásolja az ízületi porckopást. De ez valóság!

Dán kutatók által végzet kísérletek során ugyanis, tudományosan is bebizonyosodott, hogy a hecsedlinek különleges képességei vannak. Így pedig kiváló fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Sőt, a magjából és héjából kézült por védi a sejteket és kedvezően befolyásolja a porcszövetek felépítését is.

 

Így használd ki a jótékony hatását

A csipkebogyóból teát, gyümölcsbort, szörpöt, lekvárt, mártást és még levest is lehet készíteni. Tehát jóformán csak a fantáziádon múlik, hogy hogyan fogyasztod el és juttatod a szervezetedbe azt a rengeteg vitamint és hatóanyagot, ami aztán megvédi a porcszöveteidet és erősíti az immunrendszeredet.

Azonban, mert bizonyára hallottad már Te is, hogy hő hatására a C-vitamin elpárolog, ezért nagyon nem mindegy, hogyan készíted el a hecsedli teát, ahhoz, hogy a lehető legtöbb C-vitaminhoz juthass. Csak halkan megsúgom Neked, hogy egy darab csipkebogyó több C-vitamint tartalmaz, mint egy egész citrom.

Tehát a legjobb eredményért, így készítsd el a teádat: éjszakára áztass be 2-3 gramm összetört csipkebogyóhúst. Majd ezt szűrd le reggel és melegítsd meg kicsit az így kapott lét. De vigyázz, véletlenül se forrald fel! Sőt ha lehet, akkor ne is engedd, hogy meghaladja az 50 C fokot. Így tudod a legjobban biztosítani azt, hogy a legtöbb C-vitamint megőrizze a hecsedli teád.

A lekvárt elég macerás elkészíteni, ezért inkább azt javaslom, hogy keress fel olyan ”kistermelőket”, akik otthon nagyobb mennyiségben készítenek hecsedlilekvárt és így eladásra is jut belőle. Így máris valószínűbb, hogy valóban hecsedlilekvárt veszel és nem valamit, amibe belekeverték 1-2 gramm csipkebogyót, de alapvetően alig tartalmaz azt.

És ha nincs kedved kimenni csipkebogyót gyűjteni és feldolgozni azt, akkor javaslom, hogy keress fel bioboltokat vagy gyógyteákat forgalmazó boltokat és vásárold meg ott a már feldolgozott hecsedlit.

És ha az ízületeid egészsége miatt kezdesz csipkebogyót fogyasztani, akkor mellé, kiegészítésként ajánlom az Artroflex Plust. Hiszen ebben az étrend kiegészítőben kifejezetten olyan kollagén peptidet találsz, ami az ízületi porcok regenerálásához szükséges. A C-vitaminnal együttműködve pedig többszörösére nő a készítmény hatása a szervezetedben.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?


Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.