Csipkebogyó, a természet ízületvédő ajándéka

csipkebogyó, a természet ízületvédő ajándéka

Egy korábbi cikkben felhívtam a figyelmedet arra, hogy ősszel, felerősödhetnek az ízületi porckopásból származó fájdalmaid és egyéb panaszaid is. Ez az egyre nyirkosabb és hűvösebb időjárási viszonyok miatt van. Jó hír azonban, hogy az ősz nem csak rosszat tartogathat az artrózissal küzdők számára, de megoldást is ad a problémára, a csipkebogyó ugyanis a természet ízületvédő ajándéka ilyenkor ősszel.

 

Ezért jó ízületvédő a csipkebogyó

 

Ma is emlékszem, amikor kisgyerekkoromban keresztanyámmal és unokatestvéreimmel minden ősszel kimentünk hecsedlit szedni. Mi csak így, a népies nevén ismertük akkor még ezt a csodabogyót. Persze azóta már tudom, hogy a becsületes neve csipkebogyó.

Sőt, azóta már azt is tudom, hogy nem csak az immunrendszer megerősítésére alkalmas a csipkebogyó. Annál sokkal több mindenre képes! Nem is csoda hát, hogy újabban kutatások és tanulmányok is azt igazolják, hogy a csipkebogyó bizony a természet ízületvédő ajándékai közül az egyik legjobb! Ezért, ha Te (is) ízületi panaszokkal küzdesz, akkor nagyon figyelj!

A hecsedli ízületekre gyakorolt jótékony hatását első sorban a kiemelkedően magas C-vitamin tartalmának köszönhetjük. A C-vitaminnak kettős szerepe is van, amikor artrózisról beszélünk. Egyrészt, talán már hallottad Te magad is, hogy a C-vitamin támogatja a szervezetet a természetes kollagén termelésben. Ugyanakkor hozzájárul ahhoz is, hogy a külsőleg, azaz mondjuk étrend kiegészítőkön keresztül bevitt kollagént, gyorsabban be tudjuk építeni a szervezetünkbe. Tehát egyrészt a kollagén hasznosítása miatt fontos számunkra a C-vitamin, másrészt pedig azért, mert antioxidánsként tökéletesen képes felvenni a harcot a szabadgyökökkel és a gyulladásokkal (ízületi gyulladással is). Ezért is ügyeltünk arra, hogy az Artroflex Plus mindenképpen tartalmazzon C-vitamint.

Azonban, amennyiben azt hinnéd, hogy csupán C-vitamint tartalmaz nagy mennyiségben a hecsedli, ki kell, hogy ábrándítsalak. Ugyanis a csipkebogyóban rengeteg A-vitamint is van! Talán még emlékszel egy korábbi cikkünkre, amiben arról beszéltem, hogy mely vitaminok nem hiányozhatnak a szervezetünkből, ha egészséges ízületeket szeretnénk. És igen, ezen vitaminok között ott van az A-vitamin is! Ez a vitamin, akárcsak a C, antioxidánsként működik. Vagyis segít leküzdeni az artrózis okozta kellemetlen ízületi gyulladásokat.

 

Ízületvédő vitaminok

 

Ezen kívül B- és K-vitamin is van a hecsedliben. És ezek a vitaminok is sem hiányozhatnak, ha el szeretnéd kerülni az ízületi porckopást, és annak kellemetlen tüneteit.

Ha tudni szeretnéd, hogy mely vitaminok hiánya járulhat hozzá az artrózis kialakulásához és rosszabbodásához, akkor javaslom, hogy olvasd el a Vitaminbomba az egészséges ízületekért című cikkünket. (Ehhez csak kattints a cikk címére!)

 

És még egy nagyon fontos információ a csipkebogyóval kapcsolatosan!

 

A csipkehús remekül szabályozza a vércukorszintet. Vagyis kedvezően hat a cukorbetegekre. És ha esetleg olvastad volna a Tudtad, hogy kapcsolat van az artrózis és a diabétesz között cikkünket, akkor bizonyára Te is jól tudod, hogy miért kell mindenképpen odafigyelned a vércukorszintedre, különösen akkor, ha ízületi porckopással küzdesz. Ha még nem olvastad volna a cikket, akkor ajánlom figyelmedbe!

 

Nem csak néphiedelem, de laboratóriumi tény is

 

Mondhatnánk, hogy csak mende-monda az, hogy a csipkebogyó rendkívül kedvezően befolyásolja az ízületi porckopást. Ez azonban ma már bizonyított tény!

Dán kutatók által végzet kísérletek során ugyanis, tudományosan is igazolt tény lett, hogy a csipkebogyónak különleges képességei vannak! Pontosabban nyilvánvalóvá vált, hogy kiváló fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Sőt, a magjából, valamint a héjából kézült por védi a sejteket, továbbá kedvezően befolyásolja a porcszövetek felépítését is.

 

Így használd ki a jótékony hatását

 

A csipkebogyóból teát, gyümölcsbort, szörpöt, lekvárt, mártást és még levest is lehet készíteni. Tehát jóformán csak a fantáziádon múlik, hogy hogyan fogyasztod el és juttatod a szervezetedbe azt a rengeteg vitamint és hatóanyagot, ami aztán megvédi a porcszöveteidet és erősíti az immunrendszeredet.

Azonban, mert bizonyára hallottad már Te is, hogy hő hatására a C-vitamin elpárolog, ezért nagyon nem mindegy, hogyan készíted el a csipkebogyót, ahhoz, hogy a lehető legtöbb C-vitaminhoz juthass. Csak halkan megsúgom Neked, hogy egy szem csipkebogyó több C-vitamint tartalmaz, mint egy egész citrom.

 

A legjobb megoldások, hogy kihasználd a csipkebogyó természetes ízületvédő hatását:

  1. Éjszakára áztass be 2-3 gramm összetört csipkebogyóhúst. Majd ezt szűrd le reggel, és melegítsd meg kicsit az így kapott lét. De vigyázz, véletlenül se forrald fel! Sőt, ha lehet, akkor ne is engedd, hogy meghaladja az 50 C fokot. Így tudod a legjobban biztosítani azt, hogy a legtöbb C-vitamint megőrizze a csipkebogyó teád, és az valóban kifejthesse természetes ízületvédő hatását.

 

  1. Készíthetsz lekvárt is belőle. Bár véleményem szerint a lekvárt elég macerás elkészíteni. Ezért, és mert szeretem a kényelmesebb megoldásokat, inkább azt javaslom, hogy keress fel olyan ”kistermelőket”, akik otthon, nagyobb mennyiségben készítenek csipkebogyó lekvárt, és így eladásra is jut belőle. Így máris valószínűbb, hogy valóban hecsedlilekvárt veszel és nem valamit, amibe belekevertek 1-2 gramm csipkebogyót, de alapvetően alig tartalmazza azt.

 

Csipkebogyó lekvár és tea

 

  1. Készíts belőle őrleményt, amit később megehetsz vagy felhasználhatsz házi készítésű természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő pakolásokban. (Gyulladáscsökkentő pakolások, krémek itt!) Az őrleményt több lépésben tudod elkészíteni:

 

  • a csipkebogyókat gépidaráló segítségével összetörőd
  • az így kapott apróbb csipkebogyó darabkákat megszárítod
  • szárítást követően ismét átdarálod az őrleményt
  • ezt követően egy szitán keresztül átszűröd
  • lezárható tiszta üveg tégelyben (befőttesüvegben) tárold

 

  1. Ugyanakkor, ha nincs lehetősséged, vagy kedved kimenni csipkebogyót gyűjteni, utána pedig feldolgozni azt, akkor azt javaslom, hogy keress fel bio boltokat vagy gyógyteákat forgalmazó boltokat. Ezekben az üzletekben lehetőséged lesz megvásárolni a már feldolgozott csipkebogyót.

 

 

Persze, van egy még kényelmesebb megoldás is, hogy azonnal felhasználd a természet ezen ízületvédő ajándékát. Ugyanis, ha nem szeretnél a csipkebogyós ízületi krém otthoni készítésével vesződni (csak az előkészületek több napot is igénybe vehetnek), akkor van egy jó hírem a számodra! Az Artrofreeze természetes fájdalomcsillapító krémben ugyanis a 7 gyógynövénykivonat közül az egyik éppen a csipkebogyó! Tehát, ha csipkebogyós krémet keresnél az ízületi fájdalmaid enyhítésére, akkor mindenképpen érdemes lehet fontolóra venned az Artrofreezet.

Azonban azt a tényt is el kell ismernünk, hogy bár az Artrofreeze képes akár azonnal enyhíteni az ízületi fájdalmakat, nem fogja végérvényesen megoldani a problémádat, az artózist. Ha a probléma gyökerét is kezelni szeretnéd, nem csak a tüneteket, akkor nélkülözhetetlen lesz hatékony és minőségi porcerősítő étrend kiegészítő szedése is. Ebben segítségedre lehet az Artroflex Plus.

De akárhogy is döntenél, tartsd észben kérlek, hogy a csipkebogyó a természet egyik legjobb ízületvédő ajándéka, ami még az immunrendszeredet is erősíti. Ezért, ha csak teheted fogyaszd bátran!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.