Így szünteti meg a gyömbér az ízületi gyulladást és fájdalmat

A gyömbér megszünteti az ízületi gyulladást és fájdalmat

Talán hallottad már, hogy a gyömbér immunerősítő. Azonban azt tudod, hogy képes megszüntetni az ízületi gyulladást és fájdalmat is? Bizony, egy sokoldalú és kitűnő természetes segítség lehet a számodra a gyömbér használata. Ugyanis a gyömbér ízületi gyulladásra is bevethető. A gyömbér tea ízületi gyulladásra például kiválóan alkalmazható! A gyömbér pakolás ízületre helyezve is jótékony hatással bír.

 

A gyömbér gyógyító ereje

 

A gyömbér igazán gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb hatóanyagokban. A kutatások szerint egész pontosan 115 különféle hatóanyagot tartalmaz. Többek között megtalálható benne, az ízületek szempontjából is nagyon fontos C-vitamin, magnézium és cink is! Ugyanakkor rengeteg antioxidáns is kimutatható benne, és egyéb olyan hatóanyagok, amelyek révén a gyömbér hatékonyan tudja megszüntetni az ízületi gyulladást és fájdalmat. Emellett az izomgörcsöket is csökkenti.

Azonban, ami igazán különlegessé teszi még a tudósok szemében is, az a tulajdonsága, ami révén képes megvédeni a sejteket a károsodásoktól. Természetesen ezt a tulajdonságát a hatóanyagainak köszönheti. Azok ugyanis egyfajta védőburokkal ölelik körbe a sejteket. Így akadályozza meg a gyömbér a sejtek bármilyen nemű károsodását.

Tehát a gyömbér amolyan természetes pajzsként véd minket a betegségektől, legyen az ízületi porckopás okozta ízületi gyulladás és fájdalom, influenza vagy akár rák.

 

Bizonyíték, nem ígéret

 

Több kutatás, illetve kísérlet is vizsgálta már a gyömbér hatását az ízületi gyulladásra és fájdalomra. Ezekből szeretnék kettőt kiemelni, és röviden ismertetni Veled.

Először is ott van a 2005 novemberében, az Irániai Gyógyászati folyóiratban megjelent tanulmány. Ezt PhD Masoud Haghighi és társai publikálták. Ebben a tanulmányban elmondják azon kísérletük eredményét, amely során három csoportba osztották az artrózis okozta ízületi porckopástól szenvedő kísérleti alanyaikat. Az egyik csoport tagjai placebót (hatóany agnélküli készítmény) kaptak. A másik két csoport pedig gyömbérkivonatot illetve ibuprofent szedett a kísérlet során. Az ibuprofen a diklofenákhoz hasonlóan egy közepesen erős (bár igazság szerint ez attól is függ, hogy hány mg-nyit veszel be belőle) vegyileg előállított fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítmény. A legtöbb, általunk is használt fájdalomcsillapító tabletták többségében megtalálható ez a hatóanyag.

A kísérletet követően az alábbi fölöttébb megdöbbentő és különleges következtetésre jutottak:

 

A gyömbérkivonat van olyan hatékony, mint az ibuprofen!

 

A másik kutatási eredmény, amit ki szeretnék emelni, és bemutatni Neked, még a fentinél is sokkolóbban hatott rám.

Ezt a világhírű és elismert Dr. Krishna C. Srivastava, a Dániai Odense Egyetem kutatója publikálta egy tanulmányában. Ő egyenesen kijelentette, hogy a kutatásai során azt a hihetetlennek tűnő eredményt kapta miszerint

A gyömbér hatékonyabb (ízületi) fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, mint a laboratóriumilag előállított nem-szteroid gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók!

Továbbá az is kiderült Dr. Krishna C. Srivastava kutatásából, hogy a gyömbér nem csak az ízületi gyulladást és fájdalmat képes hatékonyan csökkenteni, de még a megduzzadt ízületekkel is ”csodát” tesz. Ugyanis elősegíti a duzzanatok mihamarabbi megszűnését.

 

Igazság szerint a gyömbér ezen tulajdonságát már évezredek óta ismerik Kínában. Ott ugyanis már rég bevált módszer volt az, hogy ha valaki utazás során kificamította a bokáját (ez duzzanattal is jár ugyebár), akkor elsősegélyként összetört gyömbérpakolást tettek a lábára, hogy mihamarabb lemenjen a duzzanat. És ez a gyömbér pakolás ízületre ma is igen népszerű megoldás a hegyekben!

És bár a kínai tradicionális gyógyászatban azóta is sikeresen alkalmazzák a gyömbért, a fenti kutatásokra mégis óriási szükség volt. Hiszen a tudomány és technika fejlődésének köszönhetően, ezek a korábban még népgyógyászati módszereknek számító gyömbéres gyógyítások ma már igazolt és bebizonyított tények.

 

Így használd a gyömbért, hogy megszüntesd az ízületi gyulladást és fájdalmat!

 

A fentieket olvasva, úgy gondolom, hogy most már Te is érted, hogy miért olyan fontos, hogy rendszeresen, akár naponta többször is fogyassz egy kis gyömbért. Merthogy igen, a gyömbért nem csak gyömbér pakolásként alkalmazhatod az ízületi duzzanatok enyhítése kapcsán!

A gyömbért mindenkinek érdemes fogyasztani. Kiváltképpen, ha már kialakult nálad térdízületi porckopás, vagy csípőízületi porckopás. És még akkor is javasolt a fogyasztása, ha esetleg reumával küzdenél.

A gyömbért többféleképpen is tudod fogyasztani. Az én jól bevált módszereim a következők:

  1. Naponta megiszom 2-3 bögre gyömbéres vizet. Ez valójában nem más, mint egy egyszerű gyömbér tea ízületi gyulladásra, vagy csak szimplán immunerősítésre. Ezt a gyömbér teát, úgy szoktam elkészíteni, hogy a friss gyömbérből mindig levágok 3-4 karikát, amit leöblítek vízzel, majd a bögrémbe helyezem és leforrázom vízzel. Olyan 20-30 perc elteltével pedig már fogyaszthatom is a gyömbérvizemet. Neked is erősen javaslom hogy próbáld ki ezt a gyömbér teát ízületi gyulladásra és fájdalomra.

 

  1. A másik megoldás, amit gyakran szoktam használni, hogy az ételeimet apróra vágott gyömbérrel ízesítem. Ez is egy roppan kényelmes megoldás arra, hogy a gyömbér ízületi gyulladásra való alkalmazását akár napi szinten alkalmazni tud.

 

  1. Egy új felfedezésem szerint pedig, a gyömbér akár savanyúságként is elkészíthető, és elfogyasztható. Ázsiai élelmiszerüzletekben lehet vásárolni késztermékként, de otthon is elkészíthető. Azonban nem ajánlanám az otthoni elkészítést, mert nagyon vékonyra kell szeletelni. Ehhez éles késre és biztos, erős kézre van szükség, hogy nehogy sérülést okoz magadban. Vagyis, ha kipróbálnád a gyömbér savanyúságot, akkor a saját testi (kezed/ujjaid) épsége érdekében inkább válaszd az élelmiszerboltok polcairól megvásárolható készterméket.

gyömbér savanyúság ízületi gyulladás és fájdalom ellen

 

Persze a gyömbért nem csak szájon át fogyasztva alkalmazható ízületi gyulladás és fájdalom csillapítására. Külsőleg is bevetheted! Itt is két fő lehetőség közül választhatsz:

  1. úgy döntesz, hogy magad készíted el a gyömbéres ízületi pakolásodat (Ebben az esetben be kell szerezned minden alapanyagot, hiszen ezek a krémek nem csak gyömbért tartalmaznak!)
  2. megvásárolsz egy készterméket, és azzal dörzsölöd be a sajgó ízületeidet

Ha Te is a kényelmesebb megoldásokat szereted, akkor valószínűleg inkább a kész gyömbéres ízületi gyulladást és fájdalmat csökkentő krémet választod. Hiszen ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás az alkalmazására, mint a házi készítésű gyömbér pakolás ízületre. Ráadásul még abban is biztos lehetsz, hogy a megvásárolt balzsam valóban hatékony. Hiszen ellenkező esetben már rég nem lenne forgalomban. Sőt, forgalomba se kerülhetett volna, ha nem lenne jó az összetétele!

Amennyiben úgy döntenél, hogy megvásárolnál egy kiváló gyömbérkivonatos fájdalomcsillapító balzsamot, akkor figyelmedbe ajánlanám az Artrofreeze-t. A gyömbérkivonat mellett ugyanis további 6 gyógynövénykivonat is megtalálható az összetételében, arról már nem is beszélve, hogy folyékony kollagént is tartalmaz. Mindez pedig biztosítja a hatékonyságát.

 

FONTOS

Noha a gyömbér immáron tudományosan igazoltan segít megszüntetni az ízületi gyulladást és fájdalmat természetesen, azért mégis fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy nem varázsszer. Tehát hosszabb-rövidebb időre (az állapotodtól és a fájdalomküszöbödtől függően) van szüksége, amíg meghozza a várt eredményt. Ugyanakkor azt is ki kell hangsúlyoznom, hogy a gyömbér nem tudja visszafordítani az ízületi porckopást.

Ezért, amennyiben nem csak az artrózis okozta kellemetlen tüneteket (ízületi gyulladás és fájdalom) szeretnéd kezelni, hanem magát a probléma gyökerét is, úgy mindenképpen javasolt minőségi porcerősítő étrend kiegészítő szedése is. Erre lehet egy jó választás az Artroflex Plus például. Hiszen a benne található II-es típusú kollagén peptid mennyisége fedezi a napi kollagén szükségletedet. Továbbá bizonyítottan képes akár lassítani, megállítani, sőt akár vissza is fordítani az ízületi porckopást. De minderről többet is megtudhatsz, ha meglátogatod az Artroflex Plus oldalát.

Azonban, akárhogy is, a gyömbért érdelmes bevezetned az életedbe! A gyömbér tea ízületi gyulladásra kiváló természetesen ellenszer, és a gyömbér pakolás ízületre való bevetése is hasznos lehet mindig!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.