Ezt teheted nyáron az ízületeidért

Ivás

Ezt teheted nyáron az ízületeidért

A nyári forróság beköszöntével egyre több helyen látjuk és halljuk a felhívást, hogy napi legalább 3 liter folyadékot mindenképp fogyasszunk el. Valóban érdemes erre figyelni, hiszen ez több szempontból is rendkívül fontos a hőségben.

Az emberi test nagyjából 2/3-a vízből áll. Azért fontos, hogy elég folyadékot vigyél be a szervezetedbe, mert ez segít a megfelelő egészségügyi állapot és a jó közérzet fenntartásában. A testfolyadékok alapvető szerepei közé tartozik a tápanyagok szállítása és a testhőmérséklet szabályozása is.

Mi a folyadékok feladata?

A legfontosabb oka annak, hogy sok folyadékot kell inni, az az, hogy nyáron a meleg miatt több izzadságot termel és párologtat el a tested, hogy hűtse magát. Ezt az izzadtságot mind abból állítja elő, ami folyadékot előzőleg megittál. Ha nem iszol eleget, a tested akkor is megpróbál valamit elpárologtatni, hogy lehűtse a testedet. De az elvesztett mennyiséget már nem tudja a megivott folyadékból pótolni, így hamar kiszáradhatsz.

Ahhoz, hogy ezt a tested biztosítani tudja napi 3, de nyáron akár 4 liter vizet is meg kell innod. Ha pedig aktív vagy, tehát kertészkedsz, unokázol vagy sétálsz, még ennél is többre lehet szüksége a szervezetednek.

Julcsi néni a mai napig dolgozik az irodában, ahol még nyáron sincs rekkenő hőség. Egyszer valahogyan az ivásra terelődött a szó.

  • Fontos a megfelelő folyadékpótlás azoknak is, akik esetleg rendszeresen vannak légkondiban, vagy mentális munkát végeznek. Tehát neked is.
  • De nincs meleg, tehát nem használok el annyi vizet, mint mások.
  • Még többet is elhasználsz, ugyanis a folyadékbevitel befolyásolja az agy működését is, nemcsak a testét. Ha nincs megfelelően hidratálva az agyad, akkor nehezebben tud dolgozni. Ennek az az eredménye, hogy csökken a koncentrációs képességed és romlik a memóriád is.
  • Hát akkor lehet jó ötlet, hogy legyen mellettem mindig egy pohár víz.

A folyadék emellett létfontosságú a porcok számára is. Ebből nyerik a rugalmasságukat és főleg ebből épülnek fel. A porcok folyadéktartalma az idő múlásával természetesen is csökken. Ezáltal a porc merevebbé és sérülékenyebbé válhat. Ha minden nap megiszod a szükséges folyadékmennyiséget, akkor a porcaid hidratáltságát jótékonyan tudod befolyásolni.

A megivott folyadék bekerül a véráramba és az így hígabbá vált vér jobban hidratálva tudja tartani a porcokat. Így lesz elég kenőanyag a csontok között is, és nem fognak fájni az ízületeid. Az egészséges porc megfelelő folyadékbevitel mellett tehát viszonylag hajlékony és rugalmas.

Ivás

Mi történik, ha nincs hidratálva a porcod?

Ha a porcokban nincsen pótolva a folyadék, azok gyorsan romlásnak tudnak indulni.

Víz hiányában az ízületek súrlódásának mértéke megnövekszik. És mivel a porc víz nélkül elveszti a rugalmasságát, ezért az el tud deformálódni. Ezáltal porcok felszíne felpuhul és lassan felmorzsolódik.

Idővel ez pedig ízületi és derékfájdalmakhoz vezet. Ez a fájdalom jelzi, hogy a porcok dehidratáltak, vagyis nem jut nekik elég víz.

Ezt persze könnyen tudod kezelni azzal, hogy minden nap megiszod azt a 3 liter ajánlott folyadékmennyiséget.

Ezeket a folyadékokat inkább hanyagold

Vannak olyan italok, amiket nagy ívben érdemes kerülni ilyenkor. Főleg, ha szomjas is vagy. A cukrot tartalmazó italokkal vigyázni kell. Ha ezekkel oltod a szomjadat, az több hátránnyal jár, mint előnnyel.

A szénsavas és a cukros üdítők, szörpök a cukortartalmuk miatt folyamatosan itatják magukat, és a szomjadat sem veszik el. Nem is a céljuk, hiszen abból van a gyártóknak bevételük, ha minél többet iszol. Viszont, ha mindig ilyen italokat választasz, azt a szervezeted nem fogja megköszönni. Ugyanis a bennük lévő cukor gyulladást tud kiváltani az ízületeidben, ami gyakran jár együtt a porckopással, tehát rontja a porcaid állapotát is.

A túl sok cukros ital fogyasztása más hosszútávú következményekkel is járhat. A magas vércukorszint, a túlsúly, és akár a cukorbetegség is szóba jöhet. Nem is beszélve arról, hogy milyen drágák mostanában ezek az üdítők.

A kávéadagodat is próbáld lecsökkenteni a meleg időszakokban. A koffein egyrészt vízhajtó, tehát, ami vizet megittál, azt el tudja venni a szervezetedtől. Másrészt a koffein főleg a keringésre fejti ki a hatását. Ha a keringésed gyorsabb és magasabb a vérnyomásod a kávé miatt, a nagy melegben ez még feljebb tud kúszni. Ez okozhat rosszullétet és ájulást is bizonyos esetekben.

Ivás

Az utolsó dolog, amit érdemes ilyenkor elkerülni az az alkohol. Tudom, hogy minden nyári reklám és sütögetés része, de attól még nem feltétlenül tesz jót. Az alkohol dehidratálja a szervezetet, tehát elvonja a vizet és a hasznos folyadékokat, így csak még többet kell innod. Másik oka az, hogy gyulladást okozhat a szervezetben, ami a porckopás eseténben nem egy szívesen látott jelenség.

Jó tudni!

Annyit érdemes megemlíteni, hogy ha csak és kizárólag vizet iszol innentől, attól nem jönnek rendbe varázslatos módon a porcaid. Bár valóban szükséges lépéseket teszel meg azzal, hogy néhány káros italt kizársz az étrendedből, de sajnos ez önmagában nem elég. Viszont a megfelelő kiegészítők szedésével, mint a kollagén vagy kurkumin, bizony megfordítható a pocok leépülése. Az Artroflex Plusban ezt megtalálod és még többet is. Egy próbát mindenképpen megér. Itt tudod megrendelni.

Összefoglalva, miért életmentő a víz nyáron

A nyári forróság beköszöntével egyre több helyről hallani, hogy napi legalább 3 liter folyadékot mindenképp fogyasszunk el. Az emberi test nagyjából 2/3-a vízből áll. Azért fontos, hogy elég folyadékot vigyél be a szervezetedbe, mert ez segít a megfelelő egészség és a jó közérzet fenntartásában.

A legfontosabb oka annak, hogy sok folyadékot kell inni, az az, hogy nyáron a meleg miatt több izzadságot termel és párologtat el a tested, hogy hűtse magát. Ha nem iszol eleget, a tested akkor is megpróbál valamit elpárologtatni, így hamar kiszáradhatsz.

Fontos a megfelelő folyadékpótlás azoknak is, akik mentális munkát végeznek. Ugyanis a folyadékbevitel befolyásolja az agy működését. Ha nincs megfelelően hidratálva az agyad, akkor csökken a koncentrációs képességed és romlik a memóriád is.

A folyadék létfontosságú a porcok számára is. Ha minden nap megiszod a szükséges folyadékmennyiséget a porcaid hidratáltságát jótékonyan tudod befolyásolni.

Ha a porcokban nincsen pótolva a folyadék, az ízületek súrlódásának mértéke megnövekszik. És mivel a porc víz nélkül elvesztette a rugalmasságát, ezért az el tud deformálódni. Ezáltal porcok felszíne felpuhul és lassan felmorzsolódik. Ez idővel pedig ízületi fájdalmakhoz vezet.

Vannak olyan italok, amiket érdemes kerülni ilyenkor.

A szénsavas és a cukros üdítők, szörpök a cukortartalmuk miatt gyulladást tudnak kiváltani az ízületeidben, tehát rontják a porcaid állapotát is.

A kávéadagodat próbáld lecsökkenteni a meleg időszakokban. A koffein egyrészt vízhajtó, hatású, másrészt a koffein miatt a keringésed gyorsabb és magasabb a vérnyomásod, a nagy melegben ez okozhat rosszullétet és ájulást is.

Az utolsó dolog, amit érdemes ilyenkor mellőzni az az alkohol. Az alkohol dehidratálja a szervezetet, tehát elvonja a vizet és a hasznos folyadékokat, és gyulladást okozhat a szervezetben, ami a porckopás eseténben nem egy szívesen látott jelenség.

Annyit érdemes megemlíteni, hogy ha csak és kizárólag vizet iszol innentől, attól nem jönnek rendbe varázslatos módon a porcaid. Viszont a megfelelő kiegészítők szedésével, mint a kollagén vagy kurkumin, bizony megfordítható a pocok leépülése. Az Artroflex Plusban ezt megtalálod és még többet is. Egy próbát mindenképpen megér. Itt tudod megrendelni.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.