3 Smoothie recept az egészséges ízületkért 2.-rész

3 tavaszi smoothie recept az egészséges ízületekért

Tudom, a cím miatt úgy tűnhet, mintha megszakítanám az Így könnyíts az ízületeidre nehezedő terheken cikksorozatot, azonban a látszat csal!

Ugyanis a most bemutatásra kerülő 3 smoothie az egészséges ízületekért lett megalkotva! Nem csupán finomak, de ráadásul még táplálják is az egész testedet, és közben védik az ízületeidet a károsodástól! Ezeket a turmixokat nyugodtan választhatod a reggelidnek, így tökéletesen beépítheted a napi ötszöri étkezésedbe. (Tudod, amiről szó esett az Így könnyíts az ízületeidre nehezedő terheken cikksorozatban is.)

 

Cseresznyés áfonyaturmix smoothie recept az egészséges ízületekért

1. Az a vörös-lila finomság – Cseresznyés áfonyaturmix smoothie az egészséges ízületkért

 

Ha figyelemmel követed a Facebook oldalunkat, akkor bizony már tudod, hogy a cseresznye segít az ízületi problémák legyőzésében. Kiváló gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van. Az áfonyáról pedig mindenki tudja, hogy gazdag antioxidánsokban, és mint tudod ízületi porckopás legyőzése szempontjából is fontos tényező ez.

És akkor mondom a receptet a smoothie elkészítéséhez:

  1. 150 g kék áfonya
  2. 115 g kimagozott cseresznye
  3. 225 ml aszaltszilvalé
  4. 115 g áfonya ízű görög joghurt vagy natúr joghurt
  5. 1 ek instant vagy gyorsan oldódó zabpehely
  6. ½ tk vanília kivonat

Tegyél minden hozzávalót a turmixgépbe, és alaposan turmixold össze az alapanyagokat, amíg sima, krémes állagú nem lesz az egész.

 

Csokoládés-spenótos smoothie recept az egészséges ízületekért

2. Az egészséges zöld csoki – csokoládés-spenótos energiaturmix smoothie az egészséges ízületekért

 

A spenótot sokan nem szeretik (gyerekként én se akartam megenni), pedig mind amellett, hogy gazdag vasban, ami képes helyreállítani az energiaszintünket, és növelni a vitalitásunkat, jó mangán, magnézium, folsav, valamint A, B2, C és K-vitamin forrás is. És persze már szinte az unalomig hallhattad tőlem, hogy ezek mind szükségesek az egészséges ízületek megőrzéséhez. De fel is frissítheted az emlékeidet újra olvasva a Vitaminbomba az egészséges ízületekért című blogcikkünket.

Mindezek alapján pedig azt hiszem, hogy vitatni sem lehet, hogy ez aztán tényleg smoothie az egészséges ízületkért a javából!

Amit azonban talán kevesebben tudnak a spenótról, hogy a benne található sok klorofil, és az egészséget támogató karotinoidoknak köszönhetően a spenót gyulladáscsökkentőként is hat.

A turmixunk ugyan talán bizarr látvány lesz elsőre a zöld színe miatt, azért ez ne vegye el a kedvedet. Ugyanis teljesen csokoládéízű lesz a turmix!

Az elkészítéséhez szükséged lesz:

  1. 350 ml kókusztejre (helyettesítheted is, de a turmix íze így picit változhat)
  2. 30 g bébispenót
  3. ½ érett banán
  4. 1 ek kakaópor (karobpor ha a kakaóra allergiás vagy)
  5. 2 tk zöld szuperélelmiszer-por (bio boltok polcain találhatsz, de akár ki is hagyhatod)
  6. 1 csipet reszelt csoki

A reszelt csoki kivételével mindent dobj bele a turmixgépbe, és magas fokozaton turmixold simára az alapanyagokat. A csipet csokit díszítésként javaslom felhasználni az ízület-barát smoothienk tetejére.

 

Banános-bogyós smoothie recept az egészséges ízülekért

3. Tavaszi bogyós találkozó – banános-bogyós gyümölcsös smoothie az egészséges ízületekért

 

Ebben a smoothieban három bogyós gyümölcs találkozik: a már Facebook oldalunkon is emlegetett eper, a jótékony hatásairól közismert kék áfonya, valamint a málna. Ezek mindegyike bővelkedik antioxidánsokban, ami az ízületeket is védi a porckopástól. Ezért is az elnevezés, hogy smoothie az egészséges ízületekért.

Ráadásul még a fogyáshoz is hozzájárul ez a smoothie. Merthogy a kék áfonyában van egy olyan speciális kémiai anyag, ami képes aktiválni a zsírsejtekben levő zsírégető géneket, ez pedig támogatja a fogyást.

Na és akkor most jöjjön a smoothie elkészítésének a receptje:

  1. 2 Fuji vagy Gála alma
  2. 225 g kimagozott cseresznye
  3. 1 érett banán
  4. 70 g megtisztított eper
  5. 50 g kék áfonya
  6. 40 g málna
  7. 350 ml kókusztej (ha az én receptemet követed és nem az eredetit)

Az eredeti recept szerint az almákból, valamint a cseresznyékből levet kellene készíteni gyümölcscentrifugával. Bevallom Neked őszintén, hogy a gyümölcscentrifugákkal az a bajom, hogy szerintem ”pocsékolnak”. A levet ugyan kifacsarják a gyümölcsökből, illetve a zöldségekből, azonban sokszor úgy gondolom, hogy maga a gyümölcs és a zöldség megmaradt ”tetemét” nem felhasználni elég nagy kár.

Éppen ezért az almákat én nem teszem gyümölcscentrifugába, hanem felkockázva dobom bele a turmixgépbe. Emiatt valóban kicsit tovább kell turmixolni az alapanyagokat, hogy kellően sima legyen, de szerintem megéri.

Tehát, ha az eredeti receptet követed, akkor előbb levet készítesz az almákból és cseresznyékből, amit beleöntesz a turmixgépbe, és utána adod hozzá a többi alapanyagot.

Ha az én verziómat követed, akkor kicsit sűrűbb állagú turmixot kapsz, illetve tovább is kell turmixolnod a hozzávalókat. Egy azonban biztos, még pedig az, hogy nem pocsékolsz! Arról nem is beszélve, hogy kevesebbet kell mosogatnod is. :D

Ugyanakkor az is tény, hogy akármelyik megoldást is választod, a végső eredmény nem marad el. Egészséges, vitamindús reggeliben lesz részed, ami a következő három óráig kitart, amikor is a bébi üzemmód szerint  ismét enni kellene.

Ez a három smoothie az egészséges ízületekért hozzájárul majd a fájdalommentes könnyebb mozgásodhoz. Azonban csak rájuk hagyatkozni nem lehet! Hiszen nem képesek beindítani a porcok regenerálódását. Ahhoz mindenképpen szükséged lesz II-es típusú kollagén peptidre is. Elvégre ez egy rendkívül fontos alapanyaga a porcoknak.

Ezért mindenképpen azt javaslom, hogy mindamellett, hogy a smoothiek révén gondoskodsz az ízületeid egészségéről azzal, hogy koncentrált mennyiségben juttatsz vitamint a szervezetedbe, olyan minőségi porcerősítő étrend kiegészítőt is fogyassz, ami nagyobb mennyiségben tartalmaz II-es típusú kollagén peptidet. Erre lehet egy jó megoldás az Artroflex Plus például.

Megéri továbbra is figyelemmel követned a cikkeket, hiszen igyekszünk rengeteg hasznos információt megosztani Veled. Olyanokat, amelyek valóban hozzásegíthetnek a fájdalommentes napokhoz!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.