A keleti orvostudomány kincse a porcoknak

Kurkuma

A keleti orvostudomány kincse a porcoknak

A kurkuma egy indiai fűszer és gyógynövényfaj. Szerves hozzávalója a curry fűszerkeveréknek és a Worcestershire-mártásnak. Külsőre a közönséges gyömbérre emlékeztet, belül viszont narancssárga vagy pirosas. Ez a kurkumin nevű anyagnak köszönhető, amit főleg egyedi aromája és színe miatt használnak. És ezért hívják gyakran sárga gyömbérnek.

De a kurkumát nem csak fűszerezésre lehet használni. A nyugati orvosok folyamatosan vizsgálják a kurkuma számos pozitív hatását. Porckopás esetén is használják gyulladáscsökkentőnek, fájdalomcsillapítónak, ráadásul magas az antioxidánstartalma is.

A kurkuma többek közt tartalmaz béta-karotint, C-vitamint, kálciumot és kurkumint. Ezek mindegyike pozitív hatással van a porckopásodra és segíthetnek enyhíteni a tüneteket. Enyhítik a fájdalmat és a gyulladást az ízületekben.

Ez közös a répában és a kurkumában

A béta-karotin az A-vitamin előanyaga. A szervezeted a karotinből állítja elő az A-vitamint és utána hasznosítja azt a megfelelő területen. A köztudomással ellentétben az A-vitamin nem csak a látást és a bőrt segíti, hiszen az A-vitamin hatékony a legtöbb betegség kezelésében.

Az ismerőseimnek az orvosok mindig ajánlanak A-vitamint ízületi gyulladásra. Ez nem csoda, hiszen antioxidáns tartalma lévén segít a gyulladáscsökkentésben, így az ízületi gyulladás csökkentésében is. Így tud hatékonyan segíteni a fájdalom enyhítésében Emellett az A-vitamin hozzájárul az egészséges csontokhoz és ízületekhez is. Tehát regenerálni tudja a károsult porcokat.

Kurkuma

Ez a vitamin csodát tesz a porcaiddal

A kurkuma nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint. A nagyon magas dózisú C-vitamin bevitel nagy mértékben tudja növelni az ízületek kollagénellátását. A több kollagén a porcokba beépülve jóval meghosszabbítja azok élettartamát. A magas dózis alatt pedig igazán magasat értek. A napi ajánlott bevitel 20 szorosa, ami igazán hasznos. A szomszéddal való beszélgetéseim is mindig ide lyukadnak ki.

  • De értse meg Marika néni, hogy a C-vitamin igenis jó dolog!
  • Lányom, a C-vitamin lerágott csont. Különben is miért lenne jó a térdemnek, ha az immunrendszerem erős?
  • Úgy, hogy nem csak immunerősítő. A C-vitaminnak van egy olyan hatása is, amit a térdében fejt ki. Segíti a kötőszövet kollagéntermelését. Több kollagén jut a csontvégei közé, több jut a porcba, kevésbé fog fájni a térde!

Jó tudni!

Mivel a C-vitamin vízben oldódó vitamin ezért hamar kiürül a szervezetből és nehéz a megfelelő mennyiséget bevinni belőle. Így jobb megoldás, ha úgynevezett liposzómális C-vitamint választasz. A lipszóma egy védőburkot képez a vitamin körül, így egy ideig megakadályozza, hogy felszívódjon. Ezáltal a C-vitamin egyenletesen van adagolva és a bevett mennyiséget tényleg hasznosítani is tudod.

Hegységek és csontok építőanyaga

A kálcium egy létfontosságú felépítőeleme a sejteknek, főleg a csontoknak és a porcoknak. Ez adja az építőanyagot a kötőszöveteknek, így képes a megfelelő mennyiség belőle erősíteni a porcokat. Tehát a kötőszövetek tudnak több kollagént termelni a porcoknak azáltal, hogy elég kálciumot kapnak.

A kálcium beépül a porcokba, megerősítve őket. A napi ajánlott dózis 700-1300 mg, és igazából az ennél nagyobb bevitelnek nincs nagyobb hatása. De ez teljes mértékben fedezhető a tudatos és megfontolt táplálkozással.

De mi az a kurkumin és miért jó a porcoknak?

A kurkumából kivont kurkumin kiváló hatóanyag gyulladás kezelésében, hiszen antioxidáns. Képest a gyulladást kiváltó anyagok semlegesítésére, így gátolja annak kialakulását. Vizsgálatok alapján olyan hatásos, hogy képes három havi adag 3 szorosára növelni azt a távolságot, amit fájdalom nélkül le tudsz sétálni.

Fontos megjegyezni, hogy a kurkuma fogyasztása önmagában nem elég, hogy helyrehozzák a porcaidat. De az Artroflex Pluszban találsz kurkumin kivonatot is gyulladáscsökkentésre. Emellett kollagént a porcok regenerálására és C-vitamint a természetes kollagéntermelésed felgyorsítására. Itt tudod megrendelni.

Kurkuma

Összefoglalva

A kurkuma egy indiai fűszer és gyógyövényfaj. A kurkuma többek közt tartalmaz béta-karotint, C-vitamint, vasat és kurkumint. Ezek mindegyike pozitív hatással van a porckopásodra és segíthetnek enyhíteni a tüneteket.

A szervezeted a karotinből állítja elő és utána hasznosítja az A-vitamint. Antioxidáns tartalma miatt segít a gyulladáscsökkentésben, így az ízületi gyulladás csökkentésében is. Emellett az A-vitamin hozzájárul az egészséges csontokhoz is.

A nagyon magas dózisú C-vitamin bevitel nagy mértékben tudja növelni az ízületek kollagénellátását. A porcokba beépülve jóval meghosszabbítja azok élettartamát.

A kálcium egy létfontosságú felépítőeleme a sejteknek, főleg a csontoknak és a porcoknak. A kálcium beépül a porcokba is megerősítve őket. Ez teljes mértékben fedezhető a tudatos és megfontolt táplálkozással.

A kurkumin kiváló hatóanyag gyulladás kezelésében. Képes a gyulladást kiváltó anyagok semlegesítésére és gátolja annak kialakulását. Képes 3 szorosára növelni azt a képességedet, hogy lesétálj egy távolságot, vagy felmenj a lépcsőn.

Ezért is jó, hogy az Artroflex Pluszban találsz kurkumin kivonatot is gyulladáscsökkentésre. Emellett kollagént a porcok regenerálására és C-vitamint a természetes kollagéntermelésed felgyorsítására. Itt tudod megrendelni.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.