Ízület-gyógyító nyári programok

szecheny-furdo-sakk

Az iskolák bezárták kapuikat és kezdetét vette az idei nyári szünet.

Ha Neked is van kisunokád, akkor valószínűleg rád is számít a család, hogy majd foglalkozol a gyerekkel/gyerekekkel a szünet ideje alatt. A következőkben ehhez szeretnék tippeket adni. Egész pontosan bemutatok Neked néhány olyan lehetőséget, amit Te is, és a kisunokád is tud élvezni. Együtt töltitek az időt, sok kellemes közös emlékkel gazdagodtok és közben még az ízületeidet is gyógyíthatod!

De ha nem is lenne kisgyerek a családodban, akivel foglalkoznod kéne, akkor is hasznos nyári kikapcsolódási tippekhez juthatsz, ha tovább olvasol!

 

Jaj, úgy élvezem én a strandot..

 

Biztos Te is emlékszel még a nótára és tudnád folytatni. De a mai gyerekek lehet még sose hallották ezt a dalt. És biztosan azt se tudják elképzelni hogyan, lehetne meginni Bambit? De Te most bevezetheted az igazságba a kisonokádat, ha van! Miközben Ő élvezi a vizet és a vízben való pancsolást, Te megtaníthatod Neki a dalt, mialatt hagyod, hogy a víz gyógyítsa a megviselt ízületeidet.

Ugyanis választhattok olyan strandolásra, vízben pancsolásra alkalmas helyett, ami a gyerek számára szórakoztató, számodra pedig gyógyító!

 

NaCl ami nem naci, de gyógyít

 

Tudtad, hogy bizonyos ásványokban való fürdőzés gyógyhatással van különböző betegségeinkre? Így természetesen az ízületi problémák kezelésére is vannak alkalmas gyógyvizek. Kis hazánkban pedig több ilyen gyógyfürdő is fellelhető.

Amikor strandot vagy gyógyfürdőt választasz, akkor érdemes előtte utána olvasnod, hogy a kiszemelt fürdőben a víz, milyen ásványi elemeket tartalmaz. Felsorolom Neked, hogy milyen ásványok kedveznek az ízületeidnek, amennyiben porckopásod vagy reumád lenne.

FIGYELEM!!!

Gyulladásban levő ízületekkel kerüld a meleg gyógyfürdőket, akárcsak visszér esetén!

Tehát az olyan gyógyfürdőket keresd, amelyek:

  1. Brómos-jódosak
  2. Földes-meszesek (kalcium-magnézium hidrogén-karbonát)
  3. Kénesek
  4. Kloridosak (konyhasós, melynek kémiai vegyjele NaCl)
  5. Szénsavas
  6. Radonos

Ezeket az ásványokat tartalmazó gyógyvizeket, mind ízületbarátnak nevezzük. Olyan vizek melyekben 1-2 órás megmártózást követően is felfrissülnek az ízületek és enyhülnek az ízületi fájdalmak.

aquapark-hajduszoboszlo-gyerekcsuszda

Az egészség szórakoztató

 

Az ízületi problémák kezelése igenis lehet élvezetes és szórakoztató a család apraja-nagyjának!

Tudtad pl., hogy a hajdúszoboszlói fürdővíz brómos-jódos és kloridos? Vagyis ez nem egy egyszerű strandoló hely csúszdákkal, hanem gyógyhely is egyben. De nem az az unalmas és talán még büdösnek is elképzelt gyógyhely, ahova senki se jár szívesen. Ez olyan hely, ahova még határon túlról is képesek az emberek lekocsikázni, hogy élményfürdőzhessenek és gyógyuljanak egyszerre. Tényleg az egész család tudja élvezni az itt töltött időt.

De ott van a zalakarosi termálfürdő is. A gyerekeknek ott az élményfürdőzés lehetősége, mi pedig kiélvezhetjük a kénes víz ízületeinkre gyakorolt jótékony hatását.

Vagy ott van a szegedi Anna gyógyfürdő is, ahol szintén van élménymedence is. És melynek gyógyvízét szintén alkalmazzák ízületi porckopás kezelésére is.

Biztosra veszem, hogy a Te közeledben is akad legalább egy olyan fürdő, ahol Te is és a kisunokád is megtalálja a számításait.

 

Mindegy csak víz legyen

 

Nem régiben elmentem a Lukács fürdőbe az egyik barátnőmmel, aki magával hozta 8 év körüli kisunokáját is. Személy szerint nagyon szeretem a Lukács fürdőt, de nem mondanám élményfürdőnek. És mégis, az élményfürdőnek kinevezett egyetlen medencéből, alig bírtuk kicsalogatni a gyereket, amikor hazaindultunk volna.

Ezért arra jöttem rá, hogy egy bizonyos korig biztosan mindegy a gyereknek, hogy hova mentek strandolni. Számára a lényeg csak az lesz, hogy vizet lásson, és legyen hol pancsoljon anélkül, hogy közben valaki azért szólná meg, hogy minden tiszta víz lesz, eláztatod a szomszédokat!

Neked azonban nem mindegy milyen vízben áztatod magad. Mert ha a sima víz nem is árt, de nem is használ az ízületeidnek. Ellenben egy olyan gyógyvízzel, ami ízületbarát. Hiszen az még ahhoz is hozzájárul, hogy felvedd a harcot az ízületi porckopással vagy egyéb ízületi problémáiddal.

Persze ahhoz, hogy elmenj a gyógyfürdőbe magad vagy a kisunokáddal, nem árt, ha valóban el tudsz menni odáig. Ezért az első lépésért talán érdemes lenne valami hatásos étrendkiegészítőt szedned, ami megolajozza az ízületeidet és útnak enged. Az Artroflex Plus tudja ezt és még többet is, de nem akarlak vele untatni, ha már ismered ezt a táplálék kiegészítőt. Ha pedig még nem ismernéd, akkor kérlek KATTINTS IDE és átvezetlek arra az oldalra, ahol megismerkedhetsz az Artroflex Plussal.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.