Ízület-gyógyító nyári programok

szecheny-furdo-sakk

Az iskolák bezárták kapuikat és kezdetét vette az idei nyári szünet.

Ha Neked is van kisunokád, akkor valószínűleg rád is számít a család, hogy majd foglalkozol a gyerekkel/gyerekekkel a szünet ideje alatt. A következőkben ehhez szeretnék tippeket adni. Egész pontosan bemutatok Neked néhány olyan lehetőséget, amit Te is, és a kisunokád is tud élvezni. Együtt töltitek az időt, sok kellemes közös emlékkel gazdagodtok és közben még az ízületeidet is gyógyíthatod!

De ha nem is lenne kisgyerek a családodban, akivel foglalkoznod kéne, akkor is hasznos nyári kikapcsolódási tippekhez juthatsz, ha tovább olvasol!

 

Jaj, úgy élvezem én a strandot..

 

Biztos Te is emlékszel még a nótára és tudnád folytatni. De a mai gyerekek lehet még sose hallották ezt a dalt. És biztosan azt se tudják elképzelni hogyan, lehetne meginni Bambit? De Te most bevezetheted az igazságba a kisunokádat, ha van! Miközben Ő élvezi a vizet és a vízben való pancsolást, Te megtaníthatod Neki a dalt, mialatt hagyod, hogy a víz gyógyítsa a megviselt ízületeidet.

Ugyanis választhattok olyan strandolásra, vízben pancsolásra alkalmas helyett, ami a gyerek számára szórakoztató, számodra pedig gyógyító!

 

NaCl ami nem naci, de gyógyít

 

Tudtad, hogy bizonyos ásványokban való fürdőzés gyógyhatással van különböző betegségeinkre? Így természetesen az ízületi problémák kezelésére is vannak alkalmas gyógyvizek. Kis hazánkban pedig több ilyen gyógyfürdő is fellelhető.

Amikor strandot vagy gyógyfürdőt választasz, akkor érdemes előtte utána olvasnod, hogy a kiszemelt fürdőben a víz, milyen ásványi elemeket tartalmaz. Felsorolom Neked, hogy milyen ásványok kedveznek az ízületeidnek, amennyiben porckopásod vagy reumád lenne.

FIGYELEM!!!

Gyulladásban levő ízületekkel kerüld a meleg gyógyfürdőket, akárcsak visszér esetén!

Tehát az olyan gyógyfürdőket keresd, amelyek:

 1. Brómos-jódosak
 2. Földes-meszesek (kalcium-magnézium hidrogén-karbonát)
 3. Kénesek
 4. Kloridosak (konyhasós, melynek kémiai vegyjele NaCl)
 5. Szénsavas
 6. Radonos

Ezeket az ásványokat tartalmazó gyógyvizeket, mind ízületbarátnak nevezzük. Olyan vizek melyekben 1-2 órás megmártózást követően is felfrissülnek az ízületek és enyhülnek az ízületi fájdalmak.

aquapark-hajduszoboszlo-gyerekcsuszda

Az egészség szórakoztató

 

Az ízületi problémák kezelése igenis lehet élvezetes és szórakoztató a család apraja-nagyjának!

Tudtad pl., hogy a hajdúszoboszlói fürdővíz brómos-jódos és kloridos? Vagyis ez nem egy egyszerű strandoló hely csúszdákkal, hanem gyógyhely is egyben. De nem az az unalmas és talán még büdösnek is elképzelt gyógyhely, ahova senki se jár szívesen. Ez olyan hely, ahova még határon túlról is képesek az emberek lekocsikázni, hogy élményfürdőzhessenek és gyógyuljanak egyszerre. Tényleg az egész család tudja élvezni az itt töltött időt.

De ott van a zalakarosi termálfürdő is. A gyerekeknek ott az élményfürdőzés lehetősége, mi pedig kiélvezhetjük a kénes víz ízületeinkre gyakorolt jótékony hatását.

Vagy ott van a szegedi Anna gyógyfürdő is, ahol szintén van élménymedence is. És melynek gyógyvízét szintén alkalmazzák ízületi porckopás kezelésére is.

Biztosra veszem, hogy a Te közeledben is akad legalább egy olyan fürdő, ahol Te is és a kisunokád is megtalálja a számításait.

 

Mindegy csak víz legyen

 

Nem régiben elmentem a Lukács fürdőbe az egyik barátnőmmel, aki magával hozta 8 év körüli kisunokáját is. Személy szerint nagyon szeretem a Lukács fürdőt, de nem mondanám élményfürdőnek. És mégis, az élményfürdőnek kinevezett egyetlen medencéből, alig bírtuk kicsalogatni a gyereket, amikor hazaindultunk volna.

Ezért arra jöttem rá, hogy egy bizonyos korig biztosan mindegy a gyereknek, hogy hova mentek strandolni. Számára a lényeg csak az lesz, hogy vizet lásson, és legyen hol pancsoljon anélkül, hogy közben valaki azért szólná meg, hogy minden tiszta víz lesz, eláztatod a szomszédokat!

Neked azonban nem mindegy milyen vízben áztatod magad. Mert ha a sima víz nem is árt, de nem is használ az ízületeidnek. Ellenben egy olyan gyógyvízzel, ami ízületbarát. Hiszen az még ahhoz is hozzájárul, hogy felvedd a harcot az ízületi porckopással vagy egyéb ízületi problémáiddal.

Persze ahhoz, hogy elmenj a gyógyfürdőbe magad vagy a kisunokáddal, nem árt, ha valóban el tudsz menni odáig. Ezért az első lépésért talán érdemes lenne valami hatásos étrendkiegészítőt szedned, ami megolajozza az ízületeidet és útnak enged. Az Artroflex Plus tudja ezt és még többet is, de nem akarlak vele untatni, ha már ismered ezt a táplálék kiegészítőt. Ha pedig még nem ismernéd, akkor kérlek KATTINTS IDE és átvezetlek arra az oldalra, ahol megismerkedhetsz az Artroflex Plussal.

tordai-sobanya

Ha már nem bírnád a kinti hőséget (amire úgy látszik kicsit még várni kell), akkor van egy ötletem, hogy hol tudnád átvészelni a kánikulát. És persze közben még az ízületi problémáidat is kezelheted ezen a helyen.

Bizonyára nem most először hallasz majd erről a helyről, de a legtöbben azt hiszik, hogy csak asztma, tüdő és egyéb légúti betegség kezelésére alkalmas. Azonban ez egy nagy tévhit!

Mint kiderült bizony más betegségek és problémák kiegészítő kezelésére is alkalmas, így többek között az ízületi problémákra is jótékony hatással van.

 

A fiúk a bányában dolgoznak

 

Nem csigázlak tovább, bár már lehet kitaláltad, hogy a sóbányákról és sóbarlangokról beszélek.

A só ugyanis a szervezetünk számára fontos ásványi elemeket, jódot, káliumot, magnéziumot, kalciumot, szelént és egyéb más hasznos anyagot tartalmaz. Ezen anyagok belélegzése, kúraszerű fogyasztása és/vagy a sóborogatások hozzájárulnak az ízületi és egyéb mozgászervi panaszok enyhítéséhez is.

Sajnos nem mindenki teheti meg, hogy természetes sóbarlangokat látogasson és ott gyógyuljon. De ma már szinte minden nagyobb városban van legalább egy mesterségesen létrehozott sóbarlang. A legtöbb esetben ezeket Himalaya sóval töltik fel. Merthogy a világon a Himalya só a legtisztább só, és persze így a szervezetre gyakorolt pozitív hatása is nagyobb. A tiszta sókristályok ugyanis 84 féle aásványi anyagot is tartalmaznak. Ilyen tiszta sókristály a Himalaya-i is.

De amiért Neked mindenképpen ajánlott a Himalaya sóval feltöltött sóbarlangok és sószobák látogatása, az azért van, mert hogy ennek a sónak közismert a gyulladás és fájdalomcsökkentő hatása.

És, ha esetleg nem tudnád, ezen mesterséges barlangok átlag hőmérséklete szabályozva van és nem haladja meg a 22 Celsius fokot. A kinti 30+ fokhoz képest pedig ez kellemesen hűs lesz. Sőt talán még fázni is fogsz, mire elhagyod a barlangot. Ezért a nyári hőségben jó kánikula átvészelő hely.

sobarlang-jatek

Természetes vagy mesterséges

 

Mindkettőnek megvan a maga varázsa és persze mindkettő egyformán alkalmas kiegészítő kezelésekre.

Ha nem teheted meg, hogy kilométereket utazz, hogy egy természetes sóbarlang gyógyhatásait élvezhesd, akkor kiváló megoldás a néhány sarokkal arrébb nyílt mesterséges sóbarlang. És ezt kúraszerűen látogathatod magad vagy a kisunokáddal is, ha esetleg lenne. Ugyanis garantáltan élvezetes lesz az ott eltöltött idő. Nagyon sok sóbarlang szervez programokat, hogy szórakoztassa a látogatóit és a gyereksarok, a sóhomokozóval egyikből sem hiányzik. A sóbarlangok látogatása pedig nem csak betegségek kezelésére alkalmas, de megelőzésére is. Tehát, ha van kisunokád, aki remélhetőleg egészséges, akkor is látogathatja a sóbarlangot veled, hogy erősítse az immunrendszerét.

Persze azért, ha teheted akkor mindenképpen látogass el egy természetes sóbarlangba a családoddal. Igazán, feledhetetlen élmény! Én a mai napig emlékszem arra, amikor több mint 20 évvel ezelőtt először látogattam meg a Parajdi sóbányát, ami akkor még közel sem volt olyan turista-barátként felszerelve és berendezve, mint most. De a Tordai sóbánya (nyitókép) is nagyon tetszett, ahol még csónakázni is lehet a benti tavon. És nem régiben volt szerencsém Lengyelországban is meglátogatni egy sóbányát, az is nagyon szép volt.

 

A sóbarlanghoz vezető út

 

Valószínűleg idén nyáron már nem utazol sehova, ahol természetes sóbányát látogathatnál meg. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a közeledben nyílt mesterséges sóbarlangot ne látogathatnád meg!

Ha a Google keresőbe beírod, hogy sóbarlang és a várost ahol élsz, akkor máris válogathatsz a sóbarlangok és az általuk kínált programok között. Budapesten több kerületben is van lehetőséged sóbarlangot látogatni:  III.,  VI., XIV., XVI. Amikről én tudok és még ki tudja hány van. De tudom biztosan azt is, hogy Miskolcon és Nyíregyházán is van lehetőség sóbarlang látogatásra. Ezért szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy a Te közeledben is van egy! Találd meg és látogasd meg!

Persze ahhoz, hogy egyáltalán eljuss a legközelebbi sóbarlanghoz, szükséges az, hogy bírj járni. Tehát javaslom, hogy olvasd el az alábbi cikket, amiben három olyan gyakorlatot mutattam be, amelyek csökkentik az ízületi fájdalmaidat és hozzájárulnak azok gyógyulásához. A cikk olvasásához KATTINTS IDE! És, hogy felgyorsítsd a gyógyulási folyamatot javaslom, hogy válassz egy megfelelő étrendkiegészítőt is, ami valóban táplálja az ízületeidet és segít nekik regenerálódni. Ezért érdemes fontolóra venned az Artroflex Plust, amiről többet is megtudhatsz erre a sorra kattintva.

nordic-walking

Ha már unod a gyógyfürdőkben való pancsolást és a sóbarlangban való lazulást, akkor itt egy mozgalmasabb családi-baráti program a nyárra.  Ez a program garantáltan átmozgatja majd az ízületeidet, de még sem fognak fájni. Sőt, minthogy a mozgás lévén több táplálékhoz jutnak az ízületeid, így az ízületi fájdalom is elmúlik, de legalábbis alább hagy.  Különösen igaz ez, ha helyes végzed az alábbi programot.

 

Tehermentesítő sétabot

 

Hallottál már a Nordic Walking-ról? Azt mondod, hogy nem?

De biztosan találkoztál már olyan emberrel, aki ezt végezte! Biztos vagyok benne, hogy láttál már embereket, akik jobb és bal kezében is volt egy-egy bot, aminek a segítségével jártak. Ha azt hitted, hogy ezen emberek mindegyike valamilyen ízületi vagy egyéb mozgásszervi problémától szenved, akkor tévedtél! Ugyanis ez nyugaton, de főleg a skandináv országokban egy elég népszerű sportágnak számít és bizony már itthon is egyre többen gyakorolják. A Normafán több embert is láttam, aki így barangolta be a területet, de már parkokban is találkoztam egy-két északi járást járóval.

Népszerűsége abban rejlik, hogy a Nordic Walking (magyarul északi járásnak is nevezik) a maga két ”sétabotjával” tehermentesíti az ízületeket, megkönnyíti a sétálást és mégis átmozgatja szinte az összes izmodat.

 

Az északi járás csodája

 

Szerintem a Nordic Walking az egyik legjobb sport, amit végezhetsz ízületi porckopás esetén. Ezt pedig azért merem állítani, mert:

 1. kutatások szerint 30%-kal tehermentesíti a térd és csípőízületeket a normál sétához képest
 2. a testünk közel 90%-át igénybe veszi és így csaknem 660 izmot mozgat meg, amennyiben helyesen végezzük a mozdulatokat
 3. oldja az izomfeszültséget és a görcsöket
 4. hajlékonyabb ízületeket ad és megnöveli a csípőízület mozgástartományát is
 5. segít az ideális testsúly elérésben, hiszen 20%-kal több kalóriát égetünk el Nordic Walking közben, mint az egyszerű sétálás alkalmával (a súlyvesztés pedig megint csak hozzájárul az ízületek tehermentesítéséhez, ami fájdalommentességet is jelent)
 6. javítja az oxigénellátást és a vérkeringést
 7. javítja a közérzetedet és visszaadja az önbecsülésedet, hiszen kimozdít a szobádból és visszaadja Neked a mozgás örömét

 

Így járd az egészséges ízületek útját

 

Ahhoz, hogy a Nordic Walking valóban meghozza azokat a pozitív élettani hatásokat, amiket fent említettem nagyon fontos, hogy elsajátítsd a helyes technikákat. Tudtommal 25 technika van amit el kell elsajátítanod. Ezeket erősen javasolt tapasztalt és hozzáértő edzőtől megtanulni. Elvégre csak így tudod ténylegesen biztosítani azt, hogy nem okozol magadnak további fájdalmat, esetleg sérülést. Hanem épp ellenkezőleg, valóban javítasz az ízületi problémáidon és persze az egészségeden és állóképességeden úgy általában. Jó hír azonban, hogy miután már elsajátítottad a technikákat egyedül is vagy a barátaiddal együtt nyugodtan tudod napi szinten gyakorolni az északi járást.

Képzeld csak el, milyen nagyszerű lesz kimozdulni a szobádat körbevevő négy fal közül és ismét túrázni a családoddal vagy a barátaiddal! Az Artroflex Plus étrendkiegészítő fogyasztása pedig felgyorsítaná ezt a folyamatot és még hamarabb élvezhetnéd a szabadban való kirándulást a családoddal és barátaiddal.

Sőt, ha most együtt iratkoznátok be Nordic Walking tanfolyamra, akkor már most nyáron is együtt kirándulhatnátok, mialatt megtanuljátok a helyes technikákat. Ha pedig magad iratkoznál be egy ilyen északi járás tanfolyamra, akkor biztos vagyok benne, hogy rengeteg új barátra tennél szert, akikkel később együtt kirándulhattok és gyakorolhatjátok a Nordic Walking-ot.

 

A nyári síelés

 

A Nordic Walking rengeteg olyan mozdulatot és technikát tartalmaz, amit sífutásnál alkalmaznak. Igazság szerint úgy született meg az északi járás, hogy a hivatásos sífutóknak találtak ki egy olyan edzésformát, amit hó hiányában is tudtak végezni és segített nekik felkészülni a téli edzésre és a versenyekre. Később ez a gyakorlatsorozat lett tovább fejlesztve, különösen nagy hangsúlyt fektetve az ízületekre és izomzatra.

Ezért akik tudnak síelni, hamar elsajátítják a helyes Nordic Walking technikákat is. És persze akik ismerik a Nordic Walking-ot, azok is hamar megtanulnak síelni. Vagyis, ha esetleg lenne kisunokád, akit megtanítanátok síelni, érdemes lehet előbb Nordic Walking-ra megtanítani.

Praktikus embernek tartom magamat és azt mondom ezzel a megfontolással nem két, hanem több legyet ütnél vagy ütne a családod egy csapással:

 1. hozzájárul az ízületeid egészségének visszaszerzéséhez
 2. a gyerek is sportolna valamit, ami erősíti az ízületeit/izmait és egészségesen tartja
 3. amíg veled van a Nordic Walking-on, addig biztos, hogy vigyáznak és figyelnek rá a nyári szünetben
 4. közös élményekkel gazdagodtok, amikre jó lesz visszaemlékezni
 5. szinte biztos vagyok benne, hogy mindenhol van családi kedvezmény Nordic Walking tanfolyamon és így még akár spórolhattok is

 

A hegycsúcsot hagyd későbbre

 

Ahogy a mondás is tartja: Róma sem egy nap alatt épült fel! Vagyis bármennyire is ízületbarát a Nordic Walking és bármennyire is tehermentesíti az ízületeket, akkor sem szabad túlzásba esned! Apránként haladj és mindig csak annyit teljesíts amennyire valóban képes vagy. Rendszeres gyakorlással sikerül majd megnövelned a távolságot is, amit képes leszel megtenni. Addig is figyelj arra, hogy megtanuld a helyes technikákat és kerüld a figyelmetlenségből adódó sérüléseket. A kezdetekkor fáradtabbnak érezheted magad és izomlázad is lehet, főleg ha már rég nem mozogtál. Ezért, hogy csökkentsd a hirtelen intenzívebb mozgásból adódó ízületi kellemetlenségeket javaslom, hogy vedd fontolóra az Artroflex Plus szedését is. Ez majd megvéd attól, hogy fellángoljon az ízületi gyulladás és a fájdalmat is kezeli.

senior-fozotanfolyam

Lehet, hogy meglepődsz majd azon, amit most készülők javasolni Neked, de hidd el nekem kérlek, abszolút nem bánod majd meg, hogy végig olvasod a mai cikket. És ha meg is fogadod a tippemet, akkor ezzel a nyári programmal egy egész életre szóló befektetést tettél, ami majd az ízületeid egészségén fog meglátszani.

 

Életet adó élelem

 

Már több ízben is beszéltem Neked arról, hogy milyen fontos szerepe van a helyes táplálkozásnak az ízületeid egészségének megőrzése szempontjából. Itt felsorolom Neked azokat a cikkeket, amelyek ezzel kapcsolatosak. A cikkek címére kattintva pedig, máris olvashatod őket:

 1. Így könnyíts az ízületeidre nehezedő terheken
 2. Edd egészségesre az ízületeidet;
 3. Vitaminbomba az egészséges ízületekért;
 4. Tudtad, hogy a glutén árthat az ízületeidnek;
 5. Porcerősítő étrend
 6. Kérsz egy kis reggeli mérget;
 7. A zsírok a barátaid vagy az ellenségeid;
 8. Eszel egy kis reggeli mérget?

Ezért is gondoltam arra, hogy idén nyáron elvégezhetnél egy főzőtanfolyamot.

Tudom, ha nő vagy, akkor azt mondod minek a tanfolyam? Tudsz Te főzni. Ha férfi vagy, akkor pedig arra gondolhatsz, hogy szükségtelen Neked főzőtanfolyamra járni, mert hát főznek rád és amúgy is jobb, ha az asszony van a konyhában.

De amikor ezekre gondolsz, tudod-e, hogy a világ 10 legjobb szakácsa férfi? Hogy a világon a leghíresebb és elismertebb chef-ek többsége,  80-90%-a férfi?

És ha tudsz főzni, az valóban olyan étel, ami ízületbarát és közben finom is? Vagy finom ugyan, de nem tesz jót az ízületeidnek? Esetleg fordítva: gyógyítja az ízületeidet, de se íze, se bűze az ételnek?

 

Keverem, kavarom

 

Sokan, köztük én is, nagyon sokáig azt hittem, hogy az egészséges ételek nem lehetnek finomak.  Aztán megtapasztaltam, hogy ez koránt sincs így. Igenis lehetnek ízletesek, sőt felidézhetik a nagyi főztjének az ízvilágát is, amit úgy megszoktunk és szeretünk. Persze ez csak abban az esetben lehetséges, ha valaki pontosan tudja, hogyan kell felhasználni az egészséges, ízületbarát alapanyagokat megfelelően. Ha tudja, hogyan kell ízesíteni a hozzávalókat és van még a tarsolyában egy-két trükk, amit a rengeteg próbálkozásnak köszönhetően ismert fel.

Ma is emlékszem, hogy amikor először ettem quinoát (ejtsd kínoa, egy gluténmentes gabonaféle, aminek a fogyasztását Neked is ajánlanám az ízületeid érdekében) étteremben, nagyon ízlet az étel, amiben volt. És tekintve, hogy milyen egészségbombának számít a quinoa (erről majd később írok egy külön cikket, szóval kövesd figyelemmel a blogunkat), gondoltam kipróbálom otthon én is. A kísérlet kudarcba fulladt. Egy ízetlen furcsaság került az asztalra, hogy finoman fejezzem ki magamat. De megettem, hiszen egészséges és gyulladáscsökkentő hatása is van. Viszont a család többi tagja kérte a hagyományos konyha ételeit. És azóta is retteg az ”egészséges” főztömtől.

 

Lépj át egy új világba

 

Saját tapasztalatomból kifolyólag, szeretném, ha megspórolnád magadnak és a családod többi tagjának azt a kellemetlenséget és traumát, hogy egészséges, de ízetlen ételt teszel az asztalra. Ezért arra bíztatlak, hogy keress a közeledben egy főzőtanfolyamot, ahol megtanulhatod finoman elkészíteni ezeket az ízületbarát ételeket. Többféle tanfolyamot is kinézhetsz, rengeteg van belőle: gluténmentes konyha, minden mentes konyha, vegakonyha stb. Egy teljesen új világ fog megnyílni előtted és az ízületeid is hálásak lesznek. Az ízületi gyulladás végleg a múlttá válhat és a porckopást is megállíthatod vagy legalábbis lassíthatod a helyes táplálkozás révén. De ha ezzel nem érnéd be, akkor még mindig fogyaszthatod az egészséges, ízületbarát ételek mellett az Artroflex Plus étrendkiegészítőt is, ami a maga 15 000 mg-nyi; II-es típusú kollagén peptid tartalmával hozzájárul az ízületi porcok gyors regenerálódásához. Így a siker nem maradhat el!

És persze egy-egy ilyen főzőtanfolyam alkalmával rengeteg hasznos információhoz jutsz az ételek vitamintartalmát illetően is. Az új ismeretek közben pedig még új barátokra is szert tehetsz!

Tehát ragad meg a fakanalat és változtass az életeden idén nyáron!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

 • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
 • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
 • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
 • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.