Kés helyett tű alá feküdj inkább

knee-acupuncture

A mai cikkben szeretnék bemutatni Neked egy régi "alternatív" gyógymodot, amit érdemes lehet Neked is kipróbálni. Bevallom, hogy  én ugyan nem artrózis miatt próbáltam ki, de mert segített elkerülni egy csuklóműtétet, ezért szívesen ajánlom. Lehet, hogy számodra is ez a módszer hozza meg az ízületi fájdalmaktól mentes napokat.

Én már megtapasztaltam az akupunktúra erejét, most rajtad a sor!

 

Honnan származik és mi ez pontosan?

Az akupunktúra és akupresszúra Kínából származó népi, alternatív gyógyászati ág. Mindkettő a kínai energiatan több ezer éves tradicióin alapul. Közel ötezer éves régészeti leletek bizonyítják ezen gyógyászati mód létét. És noha a gyógymód filozófiai alapjai a kulturális fejlődésekkel együtt fejlődött, a módszer alapvetően nem változott.

A magyarul használatos kifejezések latin eredetű összetett szavak, ahol az ”acus” jelentése pont, a ”pungere” pedig szúrást jelent vagyis az akupunktúra pontszúrást jelent. Az akupresszúra pedig ennek megfelelően pontnyomást jelent. A két módszer közti különbség ott van, hogy az akupresszúrát bárki könnyedén elsajátíthatja és kezelheti magát általa, hiszen ebben az esetben a testünk energia folyamát (”csí”) saját ujjaink által kifejtett nyomás révén befolyásoljuk.

Ezzel ellentétben az akupunktúrát Magyarországon kizárólag orvosi végzettséggel rendelkező személyek gyakorolhatják. Jóval nehezebb megtanulni és csak az arra szakavatott gyógyítók használhatják. Az akupunktúra során, arany, ezüst vagy acéltűket szúrnak a 12 meridiánon és 2 vezetéken levő több száz energiapont valemelyikébe vagy azok jól meghatározott kombinációiba.

 

Európába való berobbanása

Európában először 1939-ben, jelent meg olyan könyv, ami bemutatta az akupunktúrát. Sajnos akkoriban, az óriási kultúrális különbségek miatt, ez a gyógyászat nagyon misztikusnak és alaptalan varázslatnak, kóklerkedésnek tűnt, mintsem elismert kezelési gyógymódnak. Hiszen számunkra európaiak számára megfoghatatlan, hogy kézen levő bizonyos pontoknak mi köze lehet a tüdőhüz például.

Később, előbb 1971-ben majd 1972-ben számolatak be arról, hogy akupunktúra segítségével érézéstelenítettek személyeket, akiket így teljes tudatállapotuk ideje alatt műtöttek meg anélkül, hogy azok bármiféle fájdalmat éreztek volna.

Gondolom így már érted Te is, hogy az akupunktúra képes természetesen módon csökkenteni a fájdalom érzetét. Remekül hat az izületi és ideggyulladásra, hátgerinc és izületi fájdalmak esetén, a háti, nyaki és végtag izmok fájdalmára.

 

Valóban hatásos az ízületi fájdalom ellen

2004-ben Dr. Berman elvégzett egy kisérletet, amiben arra kereste a választ, hogy az akupunktúrának van-e valós pozitív hatása az artrózisra és az ízületi fájdalomra. A 26 hét elteltével azt állapították meg, hogy azok a betegek, akik valós akupunktúrás kezelést kaptak, fájdalomcsökkenésről számoltak be és sokkal jobban teljesítettek, mint akiknek álakupunktúrás kezelést adtak.

Egy másik kisérlet alkalmával 10 tanulmányt indítottak, ahol kifejezetten a térdízületi porckopás kezelésére fókuszáltak. Ebben a nagyszabású kisérletben összesen 1456 artrózistól szenvedő személy vett részt.

A 10 tanulmányból 8 esetben azt az eredményt kapták a kutatók, hogy a kisérletben résztvevők fájdalomcsökkenésről számoltak be. Az egyik esetben ráadásul az akupunktúrás kezelés jobb eredményt hozott a gyógyszeres fájdalomcsillapításnál is. 5 tanulmány, olyan végeredményről számolt be, ahol a páciensek jelentős funkciónális javulást is tapasztaltak az ízületi fájdalomcsökkenése mellett.

 

A sikert befolyásoló tényezők

Pesze vannak olyan esetek és tanulmányok, amelyek nem mutatnak egyértelmű pozitív eredményeket. Az eredmény azonban sok mindentől függ:

  1. függ az akupunktúrát végző szakértelmétől (előfordulhat, hogy nem találja el a megfelelő akupontokat),
  2. függ attól, hogy mennyire előrehalodott az ízületi porckopás,
  3. függ a kezelés intenzivitásától,
  4. és persze attól is, hogy a betartja-e az előírásokat a páciens.

A terápia során alapvetően nem szabad fizikailag megerőltetni magunkat, de némely esetben külön előírásokat is be kell tartan. Az én esetemben például kezelés után be kellett kenjem a csukómat fájdalomcsillapító krémmel és jéggel kellett masszíroznom a területet. No meg persze nem volt szabad nehezet emelnem vagy egyéb módon megerőltetni a kezemet.

 

Mire figyelj oda, ha kipróbálod

Ha rászánod magadat, hogy kipróbáld az akupunktúrás kezelést, akkor nem árt előtte alaposan utána érdeklődnöd, hogy a kiszemelt akupunktűr milyen módszert használ.

Vannak ugyanis a hagyományos akupunktúrát gyakorlók, akik “csak” a tűket használják és szükség esetén azt egészítik ki a kínai orvoslás további módszereivel (köpölyözés, moxa).

És vannak olyanok, akik kombinálják a hagyományos akupunktúrát a modern orvoslás lehetőségeivel, amennyiben a betegség azt megkívánja. Így például én nem “csak” a tűket kaptam meg a csukómba, de azokon kersztül elektroterápiában is részesültem, majd lézeres terápiát kaptam és végül egy különleges gyógynövényes “koktél” injekciót.

De, mint azt már említettem én nem ízületi porckopás problémájával voltam kezelve. Azonban mert ezzel a kezeléssel sikeresen elkerültem egy csuklóműtétet, szívesen ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki. A terápiám ideje alatt ugyanis nem egy pácienst láttam, aki alig tudott bemenni a kezelőbe, de néhány kezelést követően úgy mozgott, mintha semmi baja sem let volna.

 

Tartsd észben

Azonban nem árt észben tartanod, hogy az akupunktúrás kezeléssel csak a fájdalomtól szabadulhatsz meg és a mozgékonyságodon javíthat. Az akupunktúrás kezelés ugyanis nem képes megállítani a további ízületi porckopást. És abban sem fog segítni, hogy beinduljon a porc újbóli képződése.

Ha szeretnéd elérni, hogy ne csak a tüneteket kezeld, de be is indítsd a porc újraképződését, akkor fontold meg, hogy kipróbálod az Artroflex Plus táplálékkiegészítőt.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.