7 egyszerű tipp a hátfájdalom kezelésére

7 egyszerű tipp a fátfájdalom kezelésére

Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek fájhat a háta, és ehhez még csak artrózis sem kell! Azonban azt szeretném, hogy idén minél kevesebb ember szenvedjen hátfájdalomtól. Tehát itt ez a 7 egyszerű tipp a hátfájdalom kezelésére! Olvasd el figyelmesen a cikket, mert ha megfogadod a benne leírtakat, akkor bizony az idei év nem a kellemetlen hátfájásról fog szólni.

 

1. Távolodj el a képernyőtől!

 

Bizony sokan ülünk görnyedt háttal a TV vagy a számítógép előtt. Illetve az okostelefonunkat böngészve. Ez azonban megterhelő tud lenni a hátgerinc számára. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy megtanuljuk úgy kezelni ezeket az eszközöket, hogy közben ügyelünk a helyes testtartásunkra is.

Tehát legközelebb vedd ki a fejed a képernyőből, és egyenes háttal ülve/állva nézd a TV-t vagy dolgozz a számítógépeden. És persze legalább óránként tarts egy kis szünetet. Állj fel. Egyenesítsd ki a hátgerincedet, és mozgasd át kicsit az ízületeidet.

 

2. Állítsd be a munkaeszközeidet

 

Az ébren töltött időnk nagy részét munkában és munkával töltjük. Ezért nagyon fontos, hogy a munkaeszközöket úgy állítsuk be, hogy azok kedvezzenek testünk egészségi állapotának.

Tehát lehetőség szerint olyan széket válassz, ami állítható. Olyan magasra állítsd be a széket, hogy a talpaid teljes egészében lent legyenek a talajon. A legjobb, ha a derekadat is megtámasztod a széken ülve. Ha pedig a teljes hátgerincedet, beleértve a nyakadat is támasztja a szék annál jobb!

Ezenkívül az asztalod magassága is fontos. Az sem jó, ha túl alacsony, hiszen akkor görnyednek kell fölötte. De az sem jó, ha túl magas, mert akkor nyújtózkodnod kell, hogy hozzáférj mindenhez az asztalon. Egyik esetben sincs természetes, helyes testtartásban a hátgerinced. Emiatt pedig felléphet hátfajdalom.

Ha többet szeretnél megtudni a helyes testtartásról munkavégzés közben, akkor kattints ide, és olvasd el egy korábbi cikkünket, ami erről szól.

 

Egyszerű gyakorlatok rendszeres végézésével is fogyhatsz és kezelheted a hátfájdalmat.

 

3. Könnyíts a testsúlyodon

 

A félreértés elkerülése véget, már most szólok, hogy nem szeretnélek éheztetni. Nem kell szigorú fogyókúrába fognod. Anélkül is le tudsz adni néhány felesleges kilót. Ráadásul, ha már 3-5 kilóval kevesebb a súlyod, azzal is jelentősen csökkentetted a hátfájdalom kialakulásának az esélyét.

Gondolj csak bele. Ha felveszel a hátadra egy 5-10 kilogrammos hátizsákot, nem terheled meg még jobban a hátgerincedet, mint alap esetben? Dehogynem! Mihelyt leteszed a súlyos hátizsákot, szinte máris fellélegzik a hátgerinced és megkönnyebbülsz. Valami ehhez hasonló történik akkor is, amikor leadsz néhány felesleges kilót.

 

4. Tornázz kicsit

 

Nyugalom, nem kell itt szörnyen megerőltető mozgásformákra gondolni. Már roppant egyszerű gyakorlatok végzése is képes szinte csodát tenni a hátfájással.

Norvégiai kutatók 11 éven keresztül követték figyelemmel 30000 férfi és nő életét. Megfigyelték, hogy azoknál, akik rendszeresen végeztek valamilyen könnyebb mozgásformát ritkábban és enyhébben jelentkezett hátfájdalom.

A hátfájdalom megelőzésére, illetve kezelésére javasolt úszni, jógázni vagy tájcsizni (tai chi).

 

5. Aludj okosan

 

Korábban már írtam arról, hogy milyen fontos alvás során is megőrizni a helyes testtartást. Ebben persze szerepet játszik a matracod is, és az is, hogy milyen és hány darab párnát teszel a fejed alá. Igazság szerint a hátgerinc szempontjából az a legjobb, ha a matracod nem süpped be. És, ha lehet, akkor csak egy kis vékony párnát tegyél a fejed alá.

Egyes vizsgálatok szerint az ideális alvás pozíció az, amikor az egyik oldaladon fekszel amolyan magzati testtartásban. Azaz a lábaidat magadhoz húzva. A fejed alá helyezz egy kis vékony párnát. A lábaid közé is tegyél egyet. Ezzel meg tudod előzni azt, hogy alvás közben elcsúszanak a lábaid egymáson, és emiatt a csípőd elcsavarodjon.

 

6. Alkalmazz természetes fájdalomcsillapítókat

 

A hátfájdalom csillapítására bevethetsz néhány természetes fájdalomcsillapító módszert is.

 

Vess be alternatív, természetes módszereket, mint az aromaterápia a hátfájdalom kezelésére.

 

7. Relaxálj

 

Amennyire csak tudsz próbálj meg ellazulni, és felülkerekedni a stresszen. Tudom, könnyebb mondani, mint megtenni. Azonban a lazulásra is van néhány tippem!

  • Nézz meg egy jó kis vígjátékot, és nevess nagyokat.
  • Hallgasd a kedvenc zenédet. Bár ennek kapcsán megjegyezném, hogy vannak kifejezetten relaxálást támogató zenei alkotások is.
  • Olvass valami szórakoztató regényt.
  • Próbálj meg meditálni. Kutatások szerint a meditáció képes csökkenteni a stresszt és az ebből eredendő fizikai fájdalmat is.

 

Bónusz tipp

 

Optimalizálj néhány apróságot a mindennapjaid során.

  • hajlítsd be a térdeidet, amikor valami nehezet akarsz felemelni a földről
  • ne terheld túl a táskádat, bevásárló szatyrodat
  • a terhelést egyenletesen oszd szét, tehát a hátizsákodat mindkét válladon viseld, és bevásárlás során mindkét kezedben kb. ugyanolyan nehéz szatyor legyen

Ha megfogadod ezen tanácsaimat, akkor jelentősen csökkentetted a hátfájdalom kialakulásának az esélyét.

Ugyanakkor, ha neked ízületi porckopás miatt van problémád a hátfájdalommal, akkor a minőségi porcerősítő szedéséről sem szabad megfelejtkezned. Olyan porcerősítő étrend kiegészítőt érdemes választani, ami bővelkedik II-es típusú kollagén peptidben. Ugyanis ma már bizonyított tény, hogy csak ez a kollagén típus képes valóban beépülni az ízületi porcokba. Rendszeres fogyasztásával pedig nemcsak hatékonyan kezelhető a porckopás, de még akár vissza is fordítható! Éppen ezért került az Artroflex Plus porcerősítőbe is II-es típusú kollagén peptid. Ráadásul nem is kevés! A napi adag 2700 mg II-es típusú kollagén peptidet tartalmaz.

Ha tehát olyan porcerősítőt keresel, ami a Te ízületi porckopásodon is segít, akkor mindenképpen adj egy esélyt az Artroflex Plusnak!

 

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

 

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.