Ragaszd össze a széthulló ízületeidet

kinesiotape

Ezeknek a színes ragasztószalagok, leveszik a terhelést az ízületekről és izmokról. Ezzel pedig csökkentik az ízületek és izmok fájdalomérzetét.

 

Hallottad már a kineziológiai tapasz kifejezést?

 

Ha még nem, akkor ép ideje volt annak, hogy megismerkedj ezzel a kifejezéssel.

A kineziológiai tapasz, vagy elterjedt angol nevén kinesio tape, egy alternatív gyógyászati segédeszköz. Tulajdonképpen egy rugalmas pamutalapú ragtapaszról van szó. Régebben leginkább csak sportolók használták, mint például Novak Djokovic vagy Serena Williams. Ami jobban meggondolva nem is olyan furcsa. Hiszen tudjuk, hogy a teniszezők rendszeresen és alaposan igénybeveszik a térdüket, csípőjüket és a könyöküket is. Vagyis nem csoda, ha ezeken a területeken hamar kialakul az ízületi porckopás.

Ma már azonban egyre elterjedtebb alternatív kezelési forma a kinezió tapasz használata és már az utcán is látni lehet egy – két viselőt, akik nem sportolók.

 

Mikor és hogyan használd ezt a megoldást?

 

Természetesen sportsérülések esetén (húzódás, ficam esetén), gerincferdülés, de ízületi gyulladás és mindenféle mozgásszervi sérülés esetén kitűnően használható.

Persze attől függően, hogy mit akarsz általa kezelni: a térd ízületeidet vagy ép a könyök ízületedet, más – más technikát kell alkalmazni a ragasztásra. Illetve amit még fontos tudni, hogy ezeken a különböző szakszerű ragasztási módszereken keresztül erősítő, korrigáló vagy ép regeneráló hatást lehet elérni.

 

Hogyan is hat ez az ízületekre?

 

Az egész úgy hat, hogy a felragasztott tapasz által a bőr és a szövetek fellazulnak.  A nyirokfolyadék áramlása felgyorsul és a vérkeringés is javul. De ami számunkra a legjobb ebben az egész folyamatban, az az, hogy a fájdalom is csökken. A kinezió tapasz stabilizálja az ízületeket és az izmokat is. Segít megakadályozni az izomgörcsök kialakulását és csökkenti a gyulladások kialakulásának az esélyét is.

Egy 2017 januárjában megjelent tanulmány alapján, amit Mutlu és társai végeztek az Isztambuli Egyetemen, kiderült, hogy bizony a kinezió tapasznak pozitív hatása van a térdízületi porckopás kezelésében.

És tudod mi derült még ki ebből a kisérletből? Egyrészt az, hogy bizony azok, akik szakszerű kinezió tapasz ragasztásban részesültek, fájdalomcsökkenésről számoltak be. Jobban teljesítettek a mozgást és azon belül is a sétálást vizsgáló teszteken. Másrészt pedig az, hogy akik nem szakszerű ragasztásban részesültek azok sem számoltak be semmilyen kedvezőtlen változásról az állapotukat illetően.

kinesiotaping

Mindenképpen szakemberrel ragasztass

 

Bevallom Neked, hogy én magam is kipróbáltam a kinezió tapaszt. Még pedig úgy, hogy mindenféle képzés nélkül saját magamnak ragasztottam fel. Gondolom mondanom sem kell, hogy ebből akadtak is kisebb problémáim. Márcsak ezért is javasolnám, hogy keress fel szakembert az első néhány ragasztás miatt, mert mindamellett, hogy ő szakszerűen teszi fel a tapaszt, másban is tud neked segíteni.

Például elmondhatja, hogy milyen higiéniai követelményekre kell odafigyelned amíg rajtad vana  a tapasz. De azt könnyen kideríthetitek, hogy esetleg allergiás vagy-e valamilyen hatóanyagra, ami a tapadásért felelős vagy sem. Merthogy tudnod kell, hogy többféle kinezió tapasz létezik. A működési elvük azonos, de van különbség az összetételekben.

Lehet hogy elsőre ezek nem tűnnek fontosnak, pedig azok. Én például a mai napig nem tudom, hogy mi okozta a felhólyagosodást. Talán allergiás voltam a ragasztóra? Vagy kerülnöm kellett volna a vizet azon a területen?

Egy másik érv, ami miatt jó ha szakemberhez fordulsz, az, hogy ők még a színterápiát is be tudják vonni a tapaszok ragasztása során. Ugyanis állítólag a különböző színű tapaszok más- más hatással bírnak.

 

Próbáld ki, de ésszel

 

Nyugodtan kipróbálhatod, én sem bántam meg, hogy összeragasztottam a fájó térdemet, bár ma már inkább egy szakemberre bíznám. Ártani biztos nem fogsz vele magadnak, főleg ha megfogadod a tanácsomat és szakemberhez mész. Az is lehet, hogy Te is azon szerencsések közé fogsz tartozni, akinek enyhíteti az ízületi fájdalmait és ízületi gyulladását. Lehet Neked is megkönnyíti majd a mozgásodat és leveszi a terhet a térdedről.

Viszont ne feledkezz meg arról sem, hogy a kinezió tapasz nem fogja megoldani az ízületi porckopásodat.

A porcok nem fognak újraképződni tőle, csak a tüneteket tudod kordában tartani vele. Ahhoz, hogy a porc újraképződés beinduljon még továbbra szükséged lesz életviteli és étkezési változtatásokra, no meg persze nagy valószínűséggel táplálékkiegészítőkre is. Táplálékkiegésztő esetén, az Artroflex Plust ajánlanám a figyelmedbe.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.