Kompressziós zoknival a láb ízületi panaszai ellen

Kompressziós zoknival a láb ízületi panaszai ellen

 

Hallottál már a kompressziós zokniról és harisnyáról? Ha igen, akkor bizonyára Te is csak annyit tudsz, hogy többnyire visszér ellen alkalmazzák, és hogy megakadályozzák a mélyvénás trombózist. Azonban nemcsak erre képes, hanem a láb ízületi panaszai ellen is bevethető. Igen jól olvasod, amennyiben boka vagy térdízületi porckopással küzdesz, úgy a kompressziós zokni is a segítségedre lehet a fájdalom, a duzzanat és a gyulladás leküzdésében. Na de vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan és mikor érdemes ehhez az alternatív kezelési megoldáshoz nyúlni?

 

A kompressziós zokni és harisnya

 

Mindenekelőtt szeretném, ha átvennénk, hogy mi is az a kompressziós zokni és harisnya?

Nem egy egyszerű cérna zoknira vagy nylon harisnyára kell itt gondolni. Ezek speciális, kifejezetten gyógyászati jelleggel készült gumis zoknik és harisnyák. Innen is ered a régi elnevezése, a gumiharisnya.

A kompressziós zoknik és harisnyák lényege, hogy „egyben” és megfelelő nyomás alatt tartsák az ereket. Ezzel szabályozva a vérkeringést. A megfelelő vérkeringés és vérellátás pedig az ízületi fájdalmat is enyhíti.

A kompressziós zokni és harisnya akkor megfelelő, ha az erekre gyakorolt nyomása fokozatos. Ez azt jelenti, hogy a talp és boka körül a legerősebb, és ahogy haladunk feljebb a lábunkon egyre enyhül a nyomás. Ha ez nem így történik, akkor akár több kárt is tehetsz magadban a kompressziós zokni viselésével, mintha egyáltalán nem viselnéd.

 

Így hat a kompressziós zokni

 

Egyrészt megakadályozza a lábszár duzzanatát, illetve csökkenti is azt. Ez akkor is igaz, ha nem visszér miatt dagadt meg a láb, hanem esetleg ízületi porckopás áll a lábszár duzzanata mögött.

Másrészt csökkenti és szabályozza a vénákban uralkodó nyomást. A vérkeringés szabályozásával pedig az ízületi fájdalom is enyhülhet.

Ráadásul a kompressziós zokni segít visszanyerni a lábszárak érzését!

Talán már te is megtapasztaltad, hogy amikor megdagadnak a lábaid, azok nehézzé válnak. Esetleg el is zsibbadnak és kissé merevek lesznek. Emiatt nagyon nehéz járni és megtartani az egyensúlyt járás közben. Ez pedig növeli annak az esélyét, hogy akár el is ess. Éppen ezért olyan fontos, hogy a kompressziós zoknival visszanyerheted az érzést a lábaidban.

A megfelelő eredmény elérésének érdekében rendkívül fontos, hogy szakember írja fel a kompressziós zoknit/harisnyát. A szakemberek ugyanis gépek segítségével pontosan megtudják határozni, hogy milyen erősségű és formájú kompressziós zoknira vagy harisnyára van szükséged. Ha nem tudsz szakorvoshoz fordulni, akkor legalább arra ügyelj, hogy gyógyászati szaküzletben szerezd be, ahol hozzáértőtől tudsz segítséget kérni.

 

Szükséged van kompressziós zoknira?

 

Jelenleg sajnos kevés kutatás szól a kompressziós zokni egészségügyi hatásáról. És még kevesebb helyezi fókuszba annak az ízületekre gyakorolt hatását. Noha kutatások nem támasztják alá egyértelműen a kompressziós zokni ízületi porckopásra gyakorolt jótékony hatását, azonban több artrózistól szenvedő ember is pozitív visszajelzést adott viseléséről. Éppen ezért számodra is érdemes lehet kipróbálni, ha boka vagy térdízületi porckopás kínoz. Azonban azt javaslom, hogy mielőtt még kompressziós zoknit vásárolnál az ízületi gyulladás és duzzanat kezelésének céljából, előbb mindenképpen konzultálj erről az orvosoddal! Kérd ki a szakmai véleményét, hogy szerinte segítene-e neked a kompressziós zokni viselése vagy sem?

 

A lábak duzzanatán segíthet a lábak falhoz támasztása, miközben azokat az égre emeljük.

 

Kompressziós zokni helyett így vidd le a duzzanatot

 

Van egy másik, természetes módszer, amivel kezelheted a lábduzzanatot, és segítheted a vérkeringést. Roppant egyszerű módszer, azonban ezt sajnos többségünk csak este, otthon tudja bevetni. Egész pontosan arról van szó, hogy a hátadra fekszel, majd felemeled a lábaidat. A legjobb, ha úgy végzed ezt a gyakorlatot, hogy közben a falhoz támasztod a lábadat. Maradj így 5-10 percig. Ezt követően akár kicsit meg is rázhatod a lábaidat, utána pedig leteheted. Már az első alkalommal érezni fogod, ahogy a lábaid megkönnyebbülnek és visszaszáll beléjük az élet.

Ezt a gyakorlatot nemcsak boka vagy térdízületi porckopás esetén alkalmazhatod, de visszér ellen is bevetheted.

 

Mindez nem elég segítség

 

A kompressziós zokni is, és az imént bemutatott gyakorlat is a segítségedre lehet, ha megduzzadtak a lábaid, begyulladtak és fájnak. Azonban mindezzel csak tüneti kezelésben tudod részesíteni magad. A probléma gyökerét, az ízületi porckopást, e két módszer közül egyik sem oldja meg.

Vagyis, ha Te nemcsak a tüneteket szeretnéd kezelni, hanem valódi megoldásra vágysz, olyanra, ami a porckopás kialakulásának okát is hatékonyan kezeli, akkor nélkülözhetetlen, hogy minőségi porcerősítővel is támogasd az ízületeidet. Erre lehet jó választás az Artroflex Plus.

 

Miért válaszd az Artroflex Plus-t?

 

Ez a porcerősítő már 2014 óta segít az embereknek megfékezni a porckopást, és visszanyerni a szabad mozgásukat. Mindezt pedig kiváló hatóanyagai révén éri el. A készítmény csak azt a három hatóanyagot tartalmazza, amire valóban szüksége van a megkopott ízületeidnek. Ezek a hatóanyagok:

1. II-es típusú kollagén peptid – csak ez a kollagén fajta képes beépülni és hasznosulni az ízületi porcokban olyannyira, hogy a porckopás jelentős mértékben lassítható általa (némely esetekben pedig vissza is fordíthatja a porckopást)

2. kurkumin kivonat – ezt a kurkuma gyökérből vonják ki, és azt kell tudni róla, hogy ez az hatóanyag, ami lehetővé teszi az ízületi gyulladás és fájdalom csökkentését

3. C-vitamim – egyik fontos szerepe, hogy támogatja a másik két hatóanyag felszívódását és hasznosulását a szervezetben; másik szerepe, hogy beindítja a szervezet kollagéntermelését, valamint antioxidánsként védőburkot von a sejtek köré, ezzel is lassítva azok roncsolódását/kopását a porcsejtek esetében

Remélem, most már Te is látod, hogy miért és hogyan lehet a segítségedre az Artroflex Plus porcerősítő.

 

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

 

Ízületi fájdalmaktól mentes napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.