Ízületvédő gabonafélék

glutenmentes-gabonafelek

Biztos emlékszel, hogy az előző blogcikkben (ide kattintva újra olvashatod) megemlítettem a quinoa-t és megígértem Neked, hogy részletesebben is írok róla majd. Most jött el ez a pillanat. De nem csak a quinoa-ról fogok írni, hanem még néhány másik olyan gabonaféléről is, amelyek a quinoa-hoz hasonlóan gluténmentesek. És már csak ezért is érdemes őket fogyasztanod ízületi porckopás esetén. Hogy miért ajánlatos gluténmentesen vagy legalább is csökkentett gluténtartalmú ételeket fogyasztanod artrózis esetén? Kiderül, ha elolvasod a Tudtad, hogy a glutén árthat az ízületeidnek című blogcikkünket.

 

Quinoa az ál gabona

 

A quinoa a mai napig vitatott. Sokan gabonafélének tartják és sokan pedig magként említik. Az azonban biztos, hogy sokoldalú és rendkívül egészséges. Tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, amire a szervezetünknek szüksége van ugyan, de nem képes saját maga előállítani. Ezek az aminosavak pedig valójában a fehérjék építőelemei, amik nem csak segítenek építeni az izomzatot de, regenerálják is azt. Gazdag magnéziumban, vasban, cinkben és káliumban is. Arról nem is beszélve, hogy antioxidánsokat és  flavonoidokat is tartalmaz, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van a szervezetre. Már csak ezért is érdemes elgondolkodnod azon, hogy beépíted az étrendedbe.

De mindezek mellett megtalálható benne B1, B2, B3, B6, B12 és E-vitamin is, valamint réz, mangán, foszfor és folsav is. Továbbá alacsony glikémiás indexe miatt is hozzájárul az ízületeid egészségének a megvédéséhez. Hogy tudj meg többet a glikémiás indexről javaslom, hogy töltsd le és olvasd el INGYENES tanulmányunkat, az Artrózis kezelés 5 főbűne című e-bookot. A jobboldali sávban illetve a lap alján találhatod meg a letöltéshez a gombot.

 

Inkák és aztékok szent magja -  az amaránt

 

Az amaránt egy másik olyan gluténmentes mag, amit a gabonafélék közé sorolnak. Akárcsak a quinoa, az amaránt is bővelkedik fehérjében és több aminosav is megtalálható benne is. Legnagyobb mértékben lizint tartalmaz az aminosavak közül.  Ez az aminosav fontos szerepet játszik a kalcium feszívódásában, segít égetni a zsírt, de ami miatt tényleg fontos artrózis esetén, hogy segít fenntartani a porcok, csontok és inak egészségét.

Magas a magnézium,  kálium, foszfor és kalcium tartalma, de van benne vas, nátrium cink, réz és mangán is.  Ami a vitamin tartalmát illeti, ott is több mindent felsorolhatnánk. De ami egészen különlegessé teszi, az az, hogy az amaránt a gabonafélék között egyedülálló módon tartalmaz C-vitamint is. És bizonyára már Te is nagyon jól tudod, hogy a C-vitaminra igen nagy szüksége van a szervezetednek ízületi problémák leküzdése során is. Ezért is tartalmaz az Artroflex Plus is C-vitamint a hatóanyagai között.

Továbbá gyulladáscsökkentő hatása is van az amarántnak, amiről még az Artrtisz Alapítvány is készített tanulmányt és elismerően nyilatkozott.

 

Lezabálják a zsírt rólad

 

Mind a quinoa, mind az amaránt rendelkezik olyan tulajdonságokkal melynek révén csak úgy lezabálják rólad a felesleges kilókat. És bizonyára emlékszel még az Így könnyíts az ízületeidre nehezedő terheken cikksorozat ötödik részére, amiben az is elhangzik, hogy kutatások szerint már 5 kg súlyfelesleg is 36%-kal növeli a térdízületi porckopás kialakulásának az esélyét.

A quinoa és amaránt a búzával és árpával ellenben azonban nem hízlal tovább, hanem segít optimalizálni a testsúlyodat és a testzsírt. És ez a testsúly optimalizálás nem úgy történik ám, hogy közben hiányt szenved a szervezeted, hiszen, ahogy azt már fennebb említettem mindkét gabonaféle tele van tápláló fehérjékkel, vitaminokkal és aminosavakkal.

Mindezek fényében pedig úgy gondolom, érdemes lenne komolyan fontolóra venned eme két gabonafélének a rendszeres fogyasztását. Az ízületeid biztosan jó néven vennék a gondos táplálást!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.