3 Smoothie recept az egészséges ízületekért – 3. rész

3 smoothie recept az egészséges ízületekért

Az elmúlt hetekben olyan cikkeket osztottam meg veled, amelyek célja, hogy támogassanak Téged az életmódváltásban. Számtalan dolgot átbeszéltünk, és remélem, hogy már ráléptél az életmódváltás útjára, ami az egészséges ízületek felé vezető út is egyben.

Az Így könnyíts az ízületeidre nehezedő terheken című cikkben meghirdettem a Hozd magad formába 21 napos kihívást. Ezt, a mai cikkel ezennel lezárom. Azonban még mielőtt elengedném a kezedet, és hagynám, hogy egyedül folytasd tovább a kihívás keretein belül megjelent cikkek révén tanultakat, bónuszként megosztanák veled további 3 smoothie receptet az egészséges ízületekért!

Ez a 3 smoothie recept az egészséges ízületekért, olyan tökéletes kiegészítői az eddig tanultaknak, amelyeket igazán könnyedén be tudsz építeni a mindennapjaidba. Arról nem is beszélve, hogy remekül hozzá tudnak járulni az ízületeid egészségének megőrzéshez és/vagy visszanyeréséhez. Hiszen tele vannak vitaminokkal, valamint antioxidánsokkal, amelyek távol tartják tőled az ízületi gyulladást.

spenotos-epres-smoothie recept

1.Tavaszi mámor – spenótos-almás epres smoothie recept az egészséges ízületekért

 

A Facebook oldalunkon, talán már találkoztál korábban azzal a bejegyzésünkkel, amiben elmondom miért is olyan fontos ízületi porckopás esetén az eper fogyasztása? Abban a bejegyzésben az eper gyulladáscsökkentő hatását emeltem ki. Ugyanakkor emellett nagy mennyiségben tartalmaz mangánt is, amire szintén szüksége van a szervezetednek az egészséges ízületek megőrzése szempontjából.

És ha esetleg megpróbálnál leadni néhány felesleges kilót, vagy ha azon dolgozol, hogy megtartsd a jelenlegi testsúlyodat, akkor jó, ha tudod, hogy az eper még ebben is a segítségedre lehet! Ez azért lehetséges, mert segít a vércukorszinted szabályozásában azzal, hogy lassítja az emésztést. A benne levő rostok miatt pedig hosszabb ideig érzel jóllakotságot.

Az elkészítéséhez szükséged lesz a turmixgépedre is, illetve az alábbi hozzávalókra:

  1. 30 g bébispenót
  2. 1 Fuji vagy Gála alma
  3. 200 g tisztított eper
  4. 1 érett banán
  5. 5 ek natúr joghurt

Az eredeti smoothie recept szerint, a spenótból, valamint az almából levet kellene készíteni gyümölcscentrifugával vagy gyümölcspréssel. A cikksorozat előző részében már elmondtam, hogy mi erről a véleményem. Ha érdekel, akkor ide kattintva olvashatod a 3 smoothie recept az egészséges ízületekért cikksorozat első részét.

Tehát, ha az én megoldásomat követed, akkor minden hozzávalót beleöntesz a turmixgépbe, és egyszerre turmixolod össze őket, amíg sima állagú nem lesz a turmix. A melegre való tekintettel, egy marék jeget is adhatsz a hozzávalókhoz, amit összeturmixolsz az alapanyagokkal. Persze, ha mondjuk le volt hűtve az eper, akkor erre már semmi szükség sincs.

sargabarack-utifumaghej-smoothie

2. Az életelixír – sárgabarack- útifűmaghéj smoothie recept az egészséges ízületekért

 

Őshazájában, Kínában olyan régi népi, illetve mitológiai történetek ismertek, amelyekben a barack úgy jelenik meg, mint a halhatatlanság és élet gyümölcse. Aki megkóstolja ezt a különleges gyümölcsöt, a barackot, az halhatatlanná válik.

Természetesen, gondolom mondanom sem, kell, hogy ez nincs így!

Mindazonáltal, nem teljesen alaptalanok ezek a történetek. Elég, ha csak a Hindukus-hegységben élő hunza népcsoport tagjaira gondolunk, akik rengeteg sárgabarackot fogyasztanak, és szinte minden részét felhasználják orvoslásra. Ők bizony jó egészségben megélnek matuzsálemi életkort is.

A sárgabarackról még érdemes lesz azt is megjegyezned, hogy tele van antioxidánsokkal, amikről már jól tudod, hogy szükségesek az ízületek egészségének megőrzése szempontjából. Sok benne a C-vitamin is, ami, mint azt talán Te is tudod, egyfelől segíti a kollagén beépülést az ízületekbe valamint a porcokba, másfelől pedig beindítja a szervezetünk természetes kollagéntermelését is. Mindezek tudatában azt hiszem már Te is érted, hogy miért is tettünk az Artroflex Plus porcerősítő kapszuláinkba C-vitamin t is a II-es típusú kollagénpeptid mellett, ami nem mellesleg kifejezetten az ízületekben és a porcokban hasznosuló kollagén részecske.

Továbbá azt is megemlíteném a barack kapcsán, hogy, ha esetleg diétáznál, vagy csak meg szeretnéd őrizni a testsúlyodat, akkor is kiváló csemege! Ugyanis 85%-a víz és kalóriatartalma is alacsony (100 g kb 44-51 kcal tartalmaz).

Testsúly optimalizálás pedig azért fontos, mert már 5 kg súlyfelesleg is 36%-al növelheti az térdízületi porckopás kialkulásának az esélyeit.

Azonban térjünk vissza ehhez a smoothie recepthez az egészséges ízületekért. Ami kelleni fog az elkészítéséhez:

  1. 2 db Fuji vagy Gála alma
  2. 5 sárgabarack
  3. ¼ ananász
  4. ¼ uborka
  5. ¼ lime meghámozva
  6. 4 ek mandulatej (lehet más tej is)
  7. 1 tk útifűmaghéjpor

Ha az eredeti receptet akarod követni, akkor az almákból, a sárgabarackokból, az ananászból és az uborkából, valamint a lime-ból levet készítesz gyümölcspréssel vagy gyümölcscentrifugával. Az így kinyert levet öntöd a turmixgépbe, majd hozzáadod a többi alapanyagot és simára turmixolod az egészet.

Ha Te se szeretsz levet készíteni, akkor nyugodtan dobálj a turmixgépbe mindent, és így turmixold simára az alapanyagokat.

avokados-afonya-smoothie

3. Ízületek edzője – avokádós- áfonya smoothie recept az egészséges ízületekért, macaporral

 

A smoothie fő összetevőiről már többször beszéltem Neked, ezért nem is részletezném, hogy melyik miért hasznos az ízületeknek. Csak nagyvonalakban említeném meg, hogy az avokádó az Omega-3 zsírsav tartalma miatt fontos, az áfonya tele van antioxidánsokkal, és nem mellesleg javítja a motoros készségeket, míg a macapor a benne levő aminosavak miatt emelendő ki.

Ami kelleni fog a smoothie elkészítéséhez:

  1. 300 g kék áfonya
  2. 2 Fuji vagy Gála alma
  3. ½ érett banán
  4. ¼ avokádó (meghámozva és kimagvalva)
  5. 1 tsk macapor
  6. 350 ml kókusztej

Az alapanyagokat öntsd a turmixgépbe, és turmixold simára őket.

 

Mindegyik smoothie receptet kiegészítheted jégkockával, hogy hűs italt kapj. Illetve ízlés szerint további fűszerekkel is megbolondíthatod őket, mint például fahéjjal, ami szintén jót tesz az ízületkenek.

Úgy vélem, hogy a fent említett 3 smoothie recept az egészséges ízületekért, jelentős mértékben javíthatja az életminőségedet. Persze csak amennyiben rendszeresen fogyasztod őket. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezned, hogy ezek a smoothiek bár kitűnően támogatják az ízületeidet, nem járulnak hozzá a porcok regenerálódásához. Ahhoz, hogy a porcok újraképződhessenek javasolt minőségi porcerősítő étrend kiegészítőt is fogyasztanod! Erre adhat megoldást számodra is az Artroflex Plus!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.