A fájdalommentes Új év 4 titka

A fájdalommentes Új év 4 titka 2022-re

Így, év végéhez közeledve gyakran átértékelem az elmúlt hónapokat, és azon gondolkodom, hogyan tehetném jobbá az előttem álló időszakot. Persze ilyenkor mindig felmerül bennem az a kérdés is, hogyan segíthetnék még több embert az ízületi fájdalommentes élethez? Éppen ezért most megosztom veled, hogy mi a fájdalommentes Új év 4 titka.

 

1. A víz a fájdalommentes élet alappillére

 

Az emberi test 60-80%-a vízből áll. Ez korunk előrehaladtával egyre csökken. Talán a leglátványosabban a bőrünkön látszik meg. Előbb vízhiányos lesz a bőr, aztán egyre szárazabb. Víz hiányában a bőr a rugalmasságából is veszít, megjelennek a ráncok és az sem ritka, hogy valaki szinte teljesen összeaszalódik 80-90 éves kor felett.

Azonban a víznek rendkívül fontos szerepe van az ízületi porcok egészségének szempontjából is!

Egyrészt a porcok is tartalmaznak vizet. Azonban az idő előrehaladtával a porcok víztartalma is csökkenni kezd. Ez pedig növeli a porcok sérülékenységét, és hozzájárul a porckopáshoz.

Másrészt, a porcokat nem hálózza be érrendszer, így ők nem a vérből jutnak tápanyaghoz, hanem az úgynevezett ízületek közti folyadékből. Ehhez a speciális folyadékhoz pedig nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan gondoskodjunk a vízfogyasztásunkról.

Éppen ezért azt javaslom, hogy amennyiben fájdalommentes Új évre vágysz, úgy mindenképpen gondoskodj arról, hogy napi szinten elfogyassz kb. 2 l tiszta vizet. (Ez a magasságod és testtömeged, a napi étrended, a kinti hőmérséklet és a napi tevékenységed/testmozgásod függvényében lehet több vagy valamivel kevesebb, de azért napi 1,5 l alá nem javasolt menni.)

 

2. A cukor a legnagyobb ellenséged

 

Vannak kutatók, akik a cukrot legális drogként tartják számon. Ennek az az oka, hogy olyan hormonális folyamatokat vált ki az emberből a cukor, ami alapján boldogabbnak és nyugodtabbnak érzi magát. Emiatt pedig rá is szokunk, és gyakran függőségig fajul a cukor, cukros ételek és italok fogyasztása. Ráadásul, akik elhagyják a cukrot, az első hetekben a droghoz és alkoholhoz hasonló elvonási tüneteket tapasztalnak.

Manapság alig találni olyan kész vagy feldolgozott élelmiszert, amiben ne lenne cukor. Az üdítőitalok és a sütemények, rágcsák között is rendkívül népszerűek a cukrot tartalmazók. És az ember szinte nem tud betelni velük. Na ez pont amiatt van, mert a cukor a drogokhoz hasonlóan függőséget okoz.

Ha a túlzott cukorfogyasztás nem lenne egészségtelen, akkor talán nem is lenne akkora probléma, hogy az ember nem tud, vagy csak nagyon nehezen tud lemondani róla.

Azonban kutatások alapján elmondható, hogy a túlzott cukorfogasztás nem csak diabéteszhez vezethet, vagy ekcémához, esetleg elhízáshoz, de ráadásul még az ízületi gyulladás kialakulásában is szerepet játszik!

Éppen ezért azt javaslom, hogy amennyire tudod kerüld a cukorfogyasztást, de legalábbis csökkentsd a mértékét. Ha így teszel, akkor az ízületi gyulladást is könnyebben elkerülheted jövőre, és fájdalommentes Új év elé nézhetsz.

 

Az ízületeid egészségének érdekében válassz inkább cukormentes bejglit.

 

3. Figyelj a jelekre és ha kell hagyd el a glutént

 

A testünk csodálatos alkotás! Ha odafigyelünk rá, akkor gyakran felfedezhetjük, hogy jelez számunkra. Jelzi, hogy mire van szükségünk, vagy hogy mit kellene elkerülnünk. Azonban nagyon gyakran elkönyveljük ezeket a jeleket, mint szimpla emésztési zavar, ami esetleg haspuffadással székrekedéssel vagy épp ellenkezőleg hasmenéssel jár. Pedig lehet, hogy az a „szimpla emésztési zavar” az ízületi porcok egészségére is kihat.

Tudod, hogy számos ember küzd rejtett gluténérzékenységgel? Ez azt jelenti, hogy az ő esetükben a gluténérzékenység tünetei annyira enyhék és nem egyértelműen beazonosíthatok, hogy fel sem merül bennük a kérdés, hogy esetleg gluténérzékenységgel küzdenének.

Itt fontos megemlíteni, hogy a gluténérzékenység sok esetben gyulladáshoz vezet. És bizony ez az ízületeket is érintheti.

Nekünk is volt már olyan fogyasztónk, akiről kiderült, hogy rejtett gluténérzékenységgel küzd. Jelezte felénk, hogy nem érzi az Artroflex Plus porcerősítő jótékony hatását. Ezt követően alaposan átbeszéltünk mindent és a figyelmébe ajánlottuk a gluténról szóló cikkünket is. Megbeszéltük vele, hogy leteszteljük tapasztal-e pozitív változást azután, hogy elhagyja a glutént. 1-2 héten belül boldogan újságolta, hogy valóban, mióta nem fogyaszt glutént tartalmazó élelmiszert, azóta már ő is érzi az Artroflex Plus hatását.

Nos ez nem csak annak tudható be, hogy a glutén kizárásával természetesen csökkentette az ízületi gyulladás kialakulásának esélyt. A gluténérzékenység sajnos megviseli a bélrendszert és tönkreteszi, de legalábbis nagyon negatívan hat a tápanyagok felszívódására. A glutén elhagyásával javult a tápanyagok, így a porcerősítőnk felszívódásának képessége is. Ezzel pedig jóval több II-es típusú kollagén peptid tudott eljutni a porcokhoz, hogy csökkentse az artrózist és kellemetlen tüneteit.

De nem csak a glutén válthat ki gyulladást a szervezetben, vagy nehezítheti meg a tápanyagok felszívódását. Rengeteg más ételintolerancia van a világon, illetve a „lyukas”/áteresztő bélszindróma is kihathat az ízületek egészségére is nem csak az emésztésre.

Éppen ezért érdemes figyelned a tested jelzéseire, vagy ha van rá lehetőséged vizsgáltasd ki magad ilyen szempontból is. Így nagyobb eséllyel lehet fájdalommentes Új évben részed.

 

4. Ami/aki él annak mozogni is kell

 

Csak az élettelen tárgynak nincs szüksége mozgásra. Az emberek azonban élnek és úgy lettek megalkotva, hogy mindennapi életük része legyen a mozgás. Ha huzamosabb ideig nem mozog az ember, akkor nemcsak hízni kezd, de sorvadni kezdenek az izmai is, és az ízületi porckopás folyamtához is hozzájárul a mozgáshiány élet.

Mint azt fentebb is említettem, az ízületi porcok nem a vérből jutnak tápanyaghoz, hanem az ízületek közti folyadékból. Ez azonban csak abban az esetben tudja megfelelően ellátni feladatát és eljuttatni a táplálékot a porcokhoz, ha rendszeresen átmozgatjuk az ízületeinket.

Persze, teljesen megértem, hogy amikor minden porcikája fáj az embernek és örül, ha meg sem kell mozdulnia, mert legalább akkor nyugta van, esze ágában sincs mozogni.

Azonban a mozgás és az ízületi fájdalom egy ördögi körben van összekapcsolva. Ugyanis, minél kevesebbet és ritkábban mozogsz annál jobban fájnak a porcikáid és annál gyorsabb lesz a kopás folyamata.

Ennek oka egyfelől az, hogy mozgás hiányában az ízületek közti folyadék nem tud tápanyagot szállítani a porcokhoz. Másfelől mozgáshiány miatt a porcok körüli izmok is meggyengülnek, nem tudnak stabilitást kölcsönözni a porcoknak és így terhet sem tudnak levenni a vállukról. Harmadrészt pedig felszaladnak ránk plusz kilók, amik extra terhet jelentenek a már megroppant porcok számára.

Éppen ezért a fájdalommentes Új év elengedhetetlen része kell legyen a rendszeres, ám ugyanakkor kíméletes testmozgás!

Ha megfogadod fent említett 4 tippet, máris közelebb kerültél a fájdalommentes élethez. Azonban, ha gyorsabb eredményre vágysz, akkor ezek mellett a tippek követése mellett is szedj II-es típusú kollagén peptidben gazdag porcerősítőt, ami valóban táplálja az ízületi porcot. Jó választás lehet erre az Artroflex Plus.

 

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

 

Jó egészséget és fájdalommentes boldog új évet kíván neked az Artroflex Plus mögött álló teljes csapat!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.