Így lesz ízületi fájdalmaktól mentes a Karácsony

Így lesz ízületi fájdalmaktól mentes a Karácsony

Az év legszebb és legvártabb ünnepe a Karácsony. De talán a legmegterhelőbb is egyben mind fizikailag, mind lelkileg. Ez pedig felerősítheti az ízületi fájdalmakat. Sokan már november végén készülődni kezdenek. Ajándékok után keresgélnek. Tervezik az ünnepi menüt, a lakás díszítést és a nagy takarítást. De vannak olyanok is, akik egyedül töltik az ünnepeket, és ez lelkileg megviselő tud lenni, ami akár depresszióhoz is vezethet.

A mai cikkben ötleteket adok arra, hogyan kerülheted el a kínzó ízületi fájdalmakat, hogy önfeledten ünnepelhess.

 

Próbálj meg lazítani

 

Tudom, nagyon stresszes időszak tud lenni a Karácsony. A legtöbben kötelességüknek érzik, hogy ajándékok után vadászanak. Azokat becsomagolják. Fenyőfát vegyenek és feldíszítsék azt is meg a lakást is. Süssenek-főzzenek. Vendégeket várjanak vagy épp vendégségbe menjenek.

De vajon mi történik, ha mindezt kihagyod?

Erősen kétlem, hogy összedőlne a világ, csak mert idén nem sütöd meg a karácsonyi bejglit. Vagy mert a megvett ajándékot nem csomagolod be.

Egyben azonban biztos vagyok. Ha ilyesmiken stresszelsz, akkor jó eséllyel felloban nálad az ízületi fájdalom.

Kutatások szerint ugyanis a stressz hozzájárul az ízületi fájdalmak kialakulásához és felerősödéséhez.

Éppen ezért azt javaslom, hogy próbálj meg lazán hozzáállni a karácsonyi készülődéshez. Semmi jó nem származik abból, ha stresszelsz és Karácsonyra idegroncsként, illetve kínzó fájdalmak közepette ülsz le a fa mellé.

 

Figyelj a depresszió jeleire

 

Feltűnt már, hogy Karácsony környéken sokkal többen küzdenek depresszióval? Különösen igaz ez az egyedül élőkre. Nos ez egyáltalán nem véletlen. A szeretet ünnepe közeledtével az egyedül élőkre gyakran rátör a magány. Ettől pedig egyre rosszabb lesz a kedélyállapotuk, ami akár depresszióig is fajulhat. Ez alapjáraton is probléma. Azonban, ha ízületi fájdalom kínoz, akkor kétszer nagyobb gonddal állsz szemben.

A depresszió és az elviselhetetlen ízületi fájdalom ugyanis kéz a kézben jár. Kutatások szerint az ízületi fájdalom hozzájárulhat a depresszió kialakulásához. A depresszió pedig felerősítheti a fájdalmat.

Éppen ezért amennyire csak tudod kerüld el a karácsonyi depressziót!

Például hallgass kellemes, nyugtató zenét. Esetleg menj ki a levegőre sétálni egy kicsit. Kerüld a negatív híreket. Olvass egy jó regényt. Beszélgess másokkal, akik megértik mit élsz át, és segítenek megőrizni a jó kedvedet.

 

Ügyelj az egészséges étkezésre

 

A karácsonyi ünnepek alatt a legtöbben megfelejtkezünk magunkról, és nem figyelünk az egészséges táplálkozásra. A bejglitől kezdve mindenféle sütit megeszünk egyiket a másik után. Ez különösen nagy probléma akkor, ha nem cukormentes sütiket eszel. Ugyanis a sok cukor ízületi gyulladáshoz vezethet, ez pedig fájdalomhoz is.

Ráadásul a karácsonyi nagy evés-ivás közepette plusz kilók is felszaladnak az emberre. Kutatások szerint már akár 5 kg súlyfelesleg is 36%-al növelheti a térdízületi porckopás kialakulását. Ha pedig már kialakult, akkor tovább romlik az állapot.

Éppen ezért az ünnepek alatt is ügyelj arra, hogy csak annyit egyél, amennyire valóban szükséged van. Kerüld a cukros ételek és italok túlzott fogyasztását. Egyél gyümölcsöket és persze a porcerősítő fogyasztásáról se feledkezz meg!

 

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

 

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kíván neked az Artroflex Plus porcerősítő mögött álló teljes csapat!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.