3+1 hatékony gyakorlat csípőízületi fájdalom ellen

csipo-emeles

Nagyon örülök, hogy érdekel, milyen otthon végezhető gyakorlatokkal tudod hatékonyan csökkenteni a derék és csípőízületi fájdalmaidat. Mielőtt azonban megosztanám Veled a gyakorlatokat, szeretném ismét kihangsúlyozni, hogy a helyes testtartás rendkívül fontos! És csupán ennek elsajátításával is sokat tehetünk azért, hogy megakadályozzuk a fájdalom kialakulását, vagy megléte esetén enyhítsük azt.

 

Lusta emberek módszere

 

Őszinte leszek Veled, és bevallom Neked, hogy elég lusta tudok ám lenni. Ezért mindig azon gondolkodom, hol tudnék rövidíteni egy-egy folyamaton. Így jöttem rá arra, hogy tulajdonképpen ébredést követően, még az ágyban fekve el tudok végezni több olyan gyakorlatot is, ami enyhíteni tudja a derék és csípőízületi fájdalmaimat. Persze, ha a párod még az ágyban van, akkor kénytelen leszel felkelni és egy jóga matracon végezni a gyakorlatokat. Így nem zavarod meg álmában a párodat, és Te is helyesen tud elvégezni a mozdulatsorokat.

A gyakorlatok miatt azt javasolnám Neked, hogy fél órával korábban ébredj, mint szoktál. Azonban, ha nem tudsz időt szakítani erre a kis tornára reggel, akkor nyugodtan végezd el bármikor máskor a nap folyamán.

 

torzscsavar

1. Csavard jobbra, csavard balra

 

Nem olyan vészes ez, mint amilyennek elsőre hallatszik. És nem is úgy kell elképzelni, mintha ruhát csavarnál ki kézzel.

Hogy elvégezd a gyakorlatot, háton kell feküdnöd. A két talpad legyen teljesen a talajon/ágyon, csípőszéles távolságban egymástól. A két karodat is nyújtsd ki, hogy derékszöget alkosson a törzseddel. A derekadat próbáld meg leszorítani a talajra/ágyra, közben húzd be a hasadat és próbálj meg lazítani. Majd nagyon lassan döntsd mindkét térdedet jobbra. Ügyelj arra, hogy deréktől felfele a tested ne mozduljon el. Addig döntsd a térdeidet, ameddig azt fájdalom nélkül tudod végezni. Ideális esetben a jobb térded éri a talajt/ágyat. Majd nagyon lassan húzd vissza a térdeidet kiindulópontba. És kezd el dönteni őket a másik irányba, azaz most balra. Ezt ismételd meg nyolcszor mindegyik irányba.

Azért szeretem ezt a gyakorlatot, mert tulajdonképpen még a munkahelyeden is el tudod végezni egy kis változtatással.

 

+1 Bónusz gyakorlat

 

Húzd ki magad a székben, amiben ülsz. A lábaidat csípőszéles távolságban tedd le a talajra, úgy hogy a talpad teljes felülete érje azt. Nyújtsd ki oldalt a két karodat, majd nagyon lassan csavard el a törzsedet előbb jobb, majd baloldalra. Természetesen csak addig csavard a törzsedet, amíg az nem jár fájdalommal.

 

csipo-emeles

2. Álhíd

 

Talán még Te is emlékszel az iskolai tornaórák alkalmával végezett ”híd” gyakorlatra. Azonban az általam javasolt mozdulatsor jóval egyszerűbb annál!

Egész egyszerűen maradj fekve a hátadon, és húzd fel a térdeidet, mint ahogy azt az előbbi gyakorlatnál is tetted. A két talpad legyen a talajon/ágyon, és figyelj arra, hogy a két lábad csípőszéles terpeszben legyen. A két karod pedig a tested mellett legyen egyenesen, tenyérrel lefelé.

Feszítsd meg a farizmaidat, és húzd be kicsit a hasadat. Aztán szép lassan emeld el a csípődet a talajtól/ágytól. Számolj el 5-ig, majd szép lassan ereszd vissza a csípődet a talajra/ágyra. Bármilyen furán is hangzik, azért elmondanám, hogy a gyakorlat alatt is nyugodtan kell lélegezned. Épp úgy, mint máskor.

Ismételd meg a gyakorlatot legalább nyolcszor.

 

gyermekpoz

3. Gyermekpóz

 

Egy másik kedvenc gyakorlatom az úgy nevezett gyermekpóz nyújtás. Ahogy a neve is sugallja ez egy olyan egyszerű gyakorlat, amit alapvetően mindenki képes játszi könnyedséggel elvégezni.

Fordulj át kérlek a hasadra, és ülj fel sarokülésbe. Ügyelj arra, hogy a térdek legyenek széttárva, amíg a lábujjak összeérnek. Aztán tedd le a térdek elé a tenyeredet, és kezdj el szép lassan előre lépkedni a tenyereiddel. Közben figyelj arra, hogy a hátgerinced egyenes maradjon, miközben egyre közelebb kerül a talajhoz/ágyhoz. Amikor már nem tudsz tovább nyújtózkodni, akkor tartsd meg ezt a pozíciót legalább 5 másodpercig, vagy amíg jól esik. Utána szép lassan told fel a mellkasodat, ugyanolyan lassú tenyér léptekben, mint ahogy leengedted magad.

 

Ezzel a néhány egyszerű gyakorlattal megelőzheted és/vagy enyhítheted a derék és csípőízületi fájdalmaidat. Azonban, ha hatékonyabb és hosszan tartó megoldásra vágysz, akkor azt javaslom, hogy mindenképpen fogyassz olyan étrend kiegészítőt, ami megfelelően tudja támogatni az ízületeidet és a porcok regenerálódását. Ilyen étrend kiegészítő például az Artroflex Plus.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?
Artroflex Plus

Sose maradj le a legfrissebb blog bejegyzéseinkről! Engedélyezd az Artroflex Plus értesítőjét, és elsőkként értesülsz a legújabb híreinkről!

IGEN, Kérem az értesítőt!

* Az értesítőre való felíratkozáshoz nem kell megadni semilyen adatodat, csak kattints az "IGEN, Kérem az értesítőt!" gombra. Feliratkozásod az Adatkezelési Tájékoztató-ban foglaltaknak megfeleően kezeljük.

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.