Ez lehet a legjobb vitamin?

B vitamin

Ez lehet a legjobb vitamin?

Talán a legismertebb vitaminok a B-vitamin család tagjai. Minden egyes fajta az emberi szervezet más-más élettani folyamatára hat. Mindegyik egyenrangúan fontos feladatot lát el, de funkciójuk gyakran átfedik egymást.

Szinte mindegyikük hozzájárul az immunerősítéshez, és az anyagcsere-folyamatok egészséges működéséhez. Továbbá szépségápoló hatást fejtenek ki a hajra, a bőrre és a körömre is. De van amelyik a fájdalomcsillapítás és van amelyik a gyulladáscsökkentés terén jeleskedik.

Valójában az összes B-vitaminra egyenlő mértékben van szükséged az optimális egészség és a megfelelő testi működéshez. Azért kerülnek fókuszba a B-vitaminok, mert bár nagyon kis mennyiségben szükségesek a különböző testi funkciókhoz, nagymértékben megnövekedtek a hiányállapotok a nyugati, modern világban.

Ezért összegyűjtöttem most neked, hogy melyik B-vitamin mire jó és, hogy milyen élelmiszerben találhatod meg.

Tiamin és Riboflavin

A B1-vitamin fő feladata a szénhidrát-anyagcserében résztvevő enzimek működésének segítése. Az idegrendszeri, valamint a szív- és érrendszeri funkciók támogatásában vesz részt, továbbá hasznos a diabéteszes betegségek kiegészítő kezelésében is. B1-vitamint a  sovány sertéshúsból, a teljes kiőrlésű gabonakészítményekből, a gabona- és olajos magvakból valamint a babfélékből tudsz a szervezetedbe juttatni.

B2 vitamin

Az erős antioxidáns-hatással rendelkező B2-vitamin hasznos az immunerősítésben. Emellett számos anyagcsere-folyamatban játszik fontos szerepet, továbbá óvja a haj, a bőr és a köröm épségét és szépségét. Legfőbb forrásai a tejtermékek (tej, sajt, joghurt), a tojás, a marhahús, a máj, a hal és az avokádó.

Niacin

A B3-vitamin feladata az ideg-, a keringési és az emésztőrendszer működésének megőrzése; Továbbá a szénhidrát-, zsír- és fehérjék anyagcseréjéhez szükséges enzimek aktiválása.

Érdemes fogyasztani szürkehályog megelőzésének érdekében vagy rosaceás bőrelváltozások esetén. Az erős migrénes fejfájásra segítséget nyújthat a nagyobb dózisú fogyasztása.

Legfőbb forrásai a sovány húsok (baromfi, pulyka bőre nélkül), a halfélék, a máj, a tojás, a tejtermékek. Ugyanígy megtalálható a dió- és magfélékben, a hüvelyes zöldségekben és a teljes kiőrlésű gabonákban.

 

Pantoténsav

Idegvédő hatása mellett a B5-vitamin segíti a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék jobb hasznosulását. Segítségünkre lehet továbbá a migrén és a krónikus fáradtság esetén, illetve a dohányzás való leszokásban is.

Napi beviteli szükséglet férfiak és nők esetében is 5 mg; de kiemelten stresszes időszakokban akár nagyobb mennyiségben is fogyasztandó. Ilyenkor érdemes beszerezni joghurtot, halat, baromfit, tojássárgáját, májat, élesztőt és brokkolit.

B6 vitamin

Piridoxin

A B6-vitamin a B-komplex egyik legtöbb feladatot ellátó tagja. Részt vesz a vörösvérsejtek képzésében, a szénhidrátok anyagcseréjében, továbbá az ingerületátvivő anyagok és a fehérje szintézisében. Szerotonin-szintetizáló tevékenységével segítséget nyújthat a depresszió tüneteinek enyhítésében, ezen kívül a piridoxin az álmatlanság, és a premenstruációs-szindróma kezelésében is hasznosnak bizonyul. A magnéziummal együttesen szedve stresszcsökkentő hatásáról ismert.

Legfőbb forrásai a halak, a szárnyasok, a csicseriborsó, az avokádó, a burgonya és a banán.

Biotin és Inozitol

A B7-vitamin haj- és körömerősítő tulajdonságával kiemelten fontos szereppel bír a szépségápolásban, kiindulási anyaga a glükóz és a különböző zsírsavak működtetésében részt vevő enzimeknek, valamint segíti a vércukorszabályozást.

A B9-vitamint az öröm vitaminjának is nevezik a szerotonin termelődésében való szerepe miatt. Legfőbb forrásai a belsőségek (máj, vese, szív), a tojássárgája, a tej és a tejtermékek, a sárgarépa, a paprika, a kajszi- és sárgabarack, a sárgadinnye, és az élesztő.

B12 vitamin

Kobalamin

A B12-vitamin számos élettani folyamatban vesz részt, fontos szerepet játszik a vörös vérsejtek termelődésében és az idegrendszer megfelelő működésében. Elengedhetetlen a fehérje- és nitrogéntartalmú vegyületek anyagcseréjéhez. Ezért érdemes húst, halat, tojást, tejet és tejtermékeket fogyasztani.

Jó tudni!

A B1, B6 és B12 hatékony fájdalomcsillapítóként működik a szervezetedben. Ráadásul képes erősíteni a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszerek hatását. A B3, B9 és B12 kiválóan tudja javítani a mozgékonyságodat. A B6 és B9 segít megelőzni és kezelni a porckopásodat és az általa okozott fájdalmakat is.

 

A B-vitamin minden formája megtalálható tehát a tejtermékekben, sertéshúsban és persze a tojásban. Így akár egy jó vitaminbomba lehet a reggeli szalonnástojás tejjel. És ha már pezsegsz a B-vitaminokban érdemes a porcaid egészségére is gondolnod. Hiszen azok nem fogják örökre bírni a megterhelést. Akár elé is mehetsz a problémának, vagy ha már porckopásod van, akkor vissza tudod fordítani a folyamatot. Itt megtalálsz minden infót az Artroflex Plus-ról amit tudnod kell.

Összefoglalva, miért jók a B vitaminok az ízületi gyulladásra

Talán az egyik legismert vitaminok a B-vitamin család tagjai. Minden egyes fajta az emberi szervezet más-más élettani folyamatára hat. Mindegyik egyenrangúan fontos feladatot lát el, de funkciójuk gyakran átfedik egymást. Van amelyik a fájdalomcsillapítás és van amelyik a gyulladáscsökkentés terén uralkodik.

Ezért összegyűjtöttem most neked, hogy melyik B-vitamin mire jó és hogy milyen élelmiszerben találhatod meg.

A B1-vitamin fő feladata a szénhidrát-anyagcserében résztvevő enzimek működésének segítése. Az erős antioxidáns-hatással rendelkező B2-vitamin hasznos az immunerősítésben. A B3-vitamin feladata az ideg-, a keringési és az emésztőrendszer működésének megőrzése. Érdemes fogyasztani szürkehályog megelőzésének érdekében vagy rosaceás bőrelváltozások esetén.

Idegvédő hatása mellett a B5-vitamin segíti a szénhidrátok, a zsírok és fehérjék jobb hasznosulását. A B6-vitamin a B-komplex egyik legtöbb feladatot ellátó tagja. Részt vesz a vörösvérsejtek képzésében, a szénhidrátok anyagcseréjében, segítséget nyújthat a depresszió tüneteinek enyhítésében. A magnéziummal együttesen szedve stresszcsökkentő hatásáról ismert.

A B7-vitamin haj- és körömerősítő tulajdonságával kiemelten fontos szereppel bír a szépségápolásban. A sejtosztódás és a DNS-sejtek létrejöttének támogatása mellett a B9-vitamin hozzájárul a B12-vitamin és bizonyos aminosavak szervezeten belül való megfelelő hasznosulásához is.

A B12-vitamin is számos élettani folyamatban vesz részt, fontos a vörös vérsejtek termelődéséhez és a DNS-képződéshez, továbbá szükséges az idegrendszer megfelelő működésében is. Elengedhetetlen a fehérje- és nitrogéntartalmú vegyületek anyagcseréjéhez. Érdemes tehát húst, halat, tojást, tejet és tejtermékeket fogyasztani.

A B-vitamin minden formája megtalálható tehát a tejtermékekben, sertéshúsban és persze a tojásban. Így akár egy jó vitaminbomba lehet a reggeli szalonnástojás tejjel. És ha már pezsegsz a B-vitaminokban érdemes a porcaid egészségére is gondolnod. Hiszen azok nem fogják örökre bírni a megterhelést. Akár elé is mehetsz a problémának, vagy ha már porckopásod van, akkor vissza tudod fordítani a folyamatot. Itt megtalálsz minden infót az Artroflex Plus-ról amit tudnod kell.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.