Porcvédő grillezést kívánok

Grillezés

Porcvédő grillezést kívánok

Ugye már te is alig vártad a perzselő napsütést? Végre össze lehet hívni az egész családot és kimenni együtt a kertbe. A gyerekek és unokák pancsolhatnak a medencében, a felnőttek pedig a napernyő alól kikukucskálva nézhetik őket. Elérkezett a vízicsaták ideje.

De egy ilyen kerti partiról egy valami még hiányzik. Még mindig üres a hasunk. Mit is lehet ilyenkor tenni? Összecsapunk gyorsan egy jeges limonádét és kinyitjuk a grillt.

A grillezés okkal lett az egyik legkedveltebb nyári elfoglaltság világszerte. Összehozza a családot, ahogy mindenki a grillfelelőst nyaggatja, hogy mikor lehet már enni. Az ételeket gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni és az égő szénnek köszönhetően lesz egy isteni, enyhén füstös ízviláguk is.

De ha már így összecsődült az egész család és mindenki enni akar, miért ne próbálhatnál ki valami újat? Válassz olyan egészséges különlegességeket, amik nem csak finomak, de még az ízületeknek is jót tesznek.

Gyümölcsök a rácson

Érdemes a grillt nem csak húsokkal megpakolni ilyenkor, hanem pár gyümölcsnek is szoríts helyet. Ezek a csodás édességek pár perc alatt készen vannak és a cukortartalmuk miatt enyhén karamellizálódnak is.

Így néhány kiegészítő hozzáadásával igazán különleges desszertet lehet belőlük készíteni. A pláne pedig, hogy magas vitamin tartalmuk miatt roppant egészségesek. A vitaminok és ásványok támogatják a kollagénképzést és erősítik az ízületeket.

Egy igazán mediterrán hangulatú gyümölcs a füge. Ennek az édességnek már teljes mértékben megfelel a hazai klíma is, így egyre több kertben jelenik meg. Az érett fügéből egy kicsit meggrillezve, natúr vagy görög jughurttal, esetleg egy kis fagylalttal, egy görögös, mediterrán ízvilágú csemegét kapunk. Az ízélmény egy kevés méz és dió hozzáadásával még fokozódik.

A sárgabarack, bár megszenvedi a kora tavaszi fagyokat, de így is a nyár legikonikusabb gyümölcse. Krémlevesek, piték és piskóták elengedhetetlen kelléke, és akár a grillre is fel lehet dobni. Csak helyezd el grilltálcára a gyümölcsöt, és hagyd, hogy egy kicsit karamellizálódjon 2-3 percig. Ha elkészült a barackokat rendezd el egy tálon és tegyél rájuk vagy melléjük mézes-citromos ricottát vagy túrókrémet.

Grillezés

Grillezett halak a tányéron

Mivel a vörös húsok és zsírok nem nagyon tesznek jót sem az ízületeknek, sem az egész szervezetnek, gyakran ajánlják, hogy helyettesítsd őket halakkal. Hozzáteszem, mivel a grillezett hal nálunk nem is olyan gyakori, ezért garantáltan mindenki meg akarja majd kóstolni. Akkor meg miért is ne lepd meg őket?

A hal könnyen és gyorsan átsül, de hajlamos a szétesésre. Jó ötlet ezért nyársra húzni már nyersen, felkockázva. A lazacot például nem kell túlságosan fűszerezni és a szálkák miatt sem kell aggódni. Csak kockázás után só, bors, meg egykis citromlé és már mehet is a grillre. Ízlés szerint lehet használni még hozzá koriandert vagy gyömbért és akár a nyársra tűzni mellé paprikát is. 5-6 perc alatt kész is a csemege.

De ha egész halat szeretnél inkább készíteni az is könnyen megoldható. A megtisztított halat fűszerezd be ízlés szerint, akár fokhagymát és citromkarikát is használhatsz, de úgy hallottam néhány tengeri halnak a chili is jól áll. Locsold meg egy kis olajjal és csomagold be alufóliába. Így rakd a rácsra, majd szépen forgatva süsd meg. A tányérra rakva már csak ki kell bontani és jó étvágyat!

Grillezés

Jó tudni!

Így, hogy már tele van a hasad és az egészséges ételek miatt tiszta a lelkiismereted, itt az ideje, hogy komolyabb lépéseket is tegyél a porcaid érdekében. Ugyanis, sajnálatos módon, ezektől a finom ételektől nem fognak teljesen rendbe jönni az ízületeid. Ezekhez kell még valami plusz, hogy teljes legyen a hatás.

Ezért jó döntés körülnézni a porcerősítők között. Viszont ezekből rengeteget találni a piacon, ráadásul felük sem működik annyira, mint ahogy azt ígérik a reklámok. Ez többnyire azért van, mert nem tartalmaznak elég kollagént ahhoz, hogy az a kellő mértékben be tudjon épülni a porcaidba és javítani tudjon az állapotukon. Az Artroflex Plus ezzel szemben 2700 mg kollagént tartalmaz, ami már teljesen biztos, hogy hasznosul és észrevehető javulást fog elérni az ízületeid állapotában. Itt tudhatsz meg róla többet.

Összefoglalva, így dobd fel egészségesen a grillezést

A grillezés okkal lett az egyik legkedveltebb nyári elfoglaltság világszerte. Az ételeket gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni és az égő szénnek köszönhetően lesz egy isteni, enyhén füstös ízviláguk is.

De ha már így összecsődült az egyész család és mindenki enni akar, válassz olyan egészséges különlegességeket, amik nem csak finomak, de még az ízületeknek is jót tesznek.

Érdemes a grillt nem csak húsokkal megpakolni ilyenkor, hanem pár gyümölcsnek is szoríts helyet. Ezek a csodás édességek pár perc alatt készen vannak és a cukortartalmuk miatt enyhén karamellizálódnak is.

Így néhány kiegészítő hozzáadásával igazán különleges desszertet lehet belőlük készíteni. A pláne pedig, hogy magas vitamin tartalmuk miatt roppant egészségesek. A vitaminok és ásványok támogatják a kollagénképzést és erősítik az ízületeket.

Mivel a vörös húsok és zsírok nem nagyon tesznek jót sem az ízületeknek, sem az egész szervezetnek, gyakran ajánlják, hogy helyettesítsd őket halakkal. Hozzáteszem, mivel a grillezett hal nálunk nem is olyan gyakori, ezért garantáltan mindenki meg akarja majd kóstolni.

A hal könnyen és gyorsan átsül, de hajlamos a szétesésre. Jó ötlet ezért nyársra húzni már nyersen, felkockázva vagy egészben sütni alufóliába tekerve.

Sajnálatos módon, a finom ételektől nem fognak teljesen rendbe jönni az ízületeid. Ezért jó döntés körülnézni a porcerősítők között. Ezek többnyire nem tartalmaznak elég kollagént ahhoz, hogy az a kellő mértékben be tudjon épülni a porcaidba és javítani tudjon az állapotukon. Az Artroflex Plus ezzel szemben 2700 mg kollagént tartalmaz, ami már teljesen biztos, hogy hasznosul. Itt tudhatsz meg róla többet.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.