Talp reflexológia az ízületi panaszok ellen: tényleg segít?

Talp reflexológia az ízületi panaszok ellen: tényleg segít?

 

Te hallottál már a talp reflexológiáról? Esetleg próbáltad is már? Ha nem, akkor mindenképpen ajánlom, hogy legalább egyszer próbáld ki, ugyanis azon túl, hogy rendkívül kellemes élményben lesz részed, még az ízületi panaszokat is képes lehet enyhíteni. De ahhoz, hogy ezt el tudd képzelni, talán elég annyit mondanom, hogy a talp reflexológiai kezelés során a talp masszírozása zajlik. Azt pedig ki az, aki ne szeretné?

Ezért is döntöttem úgy, hogy ezen a héten a talp reflexológia rejtelmeibe vezetlek be Téged. Én magam ugyanis nagy rajongója vagyok a kezelésnek. Minden egyes alkalom után felfrissültnek és ellazultnak érzem magamat. A napokban pedig mélyebben beleástam magam a témába azzal kapcsolatban, hogy a talp reflexológia hogyan képes segíteni az ízületi fájdalmakon, amit most veled is szeretnék megosztani.

 

Kezdjük azzal, hogy pontosan mi is az a talp reflexológia!

 

A reflexológusok szerint a talpunk az egész szervezetünknek a térképe, amin minden szervünk megtalálható. Ez pedig azért lényeges, mert így a talpunkon található reflexzónákon keresztül mozgósíthatók bármely szervnek, vagy akár a szervezet egészének is az öngyógyító folyamatai. Sőt, a talpunkon található idegvégződések masszírozásával a testünk más területein jelentkező fájdalom is csillapítható, így a talp reflexológia az ízületi panaszokat is képes enyhíteni.

A talpon több mint 70 ezer idegvégződés található, amelyeken keresztül elérhetőek még a legtávolabbi szerveink is. Ugyanis a talpunkban található egyes idegek nem is akármilyenek! Rendkívül hosszúak, még olyan idegszálak is vannak, amelyek közvetlenül egészen az agyunkig futnak. Úgy képzeld el a talpadat, mint egy főkapcsolót, amelytől a vezetékek mindenhova eljutnak és a testünk részei ezen a kapcsolón keresztül irányíthatóvá válnak.

Természetesen ahhoz, hogy az ízületekben megindulhasson a talp reflexológia hatására az öngyógyítás vagy a fájdalomcsökkentés, szaktudásra is szükség van. Így nem elég az, ha otthon megkéred a párodat, hogy masszírozza meg a talpadat. Persze ártani az sem árt, hiszen mindenképpen kellemes érzés.

 

Mi az, amit tud egy reflexológus?

 

A talpon – hasonlóan, mint egy térképen – különböző zónákat tudunk elkülöníteni. A reflexológus pontosan ismeri, hogy melyik zónán keresztül melyik szervrendszert lehet megcélozni. A kezelés elején alaposan kikérdezi az embert a panaszairól, illetve az egyes betegségeiről. Ha Te például térdízületi porckopással fordulsz hozzá, akkor ő pontosan tudni fogja, hogy a talpad melyik zónáját kell masszíroznia ahhoz, hogy enyhüljön a térdedben a fájdalom.

A kezelése során a talpadon a megfelelő pontokat ingerli a masszírozás és a tudatos ujjnyomások kombinációjával. A talpadban a megfelelő idegek ingerlése az idegrendszeren keresztül képes vérbőséget okozni a fájdalmas ízületekben. A reflexológusok szerint emellett a megfelelő zónák és energiacsatornák ingerlésével javul a beteg szerveknek az energiaellátása is, helyreáll a szervezetben az energiaegyensúly, így csökken a gyulladás és megkezdődik a szervezet öngyógyító folyamata is.

Sőt, a szakemberek szerint a talp reflexológia még megelőzésre és korai beavatkozásra is alkalmas lehet, ugyanis a betegségek, így az ízületi problémák is, még a panaszok megjelenése előtt kivetülnek a talpunkra. Ezt pedig a reflexológusok a talp vizsgálata során képesek érzékelni. Így kezelésekkel, a lelki egyensúly helyreállításával és egyéb kiegészítő terápiákkal, például egészséges táplálkozással időben meg lehet előzni a fájdalmak és a komolyabb problémák kialakulását.

 

Talp reflexológiai kezelés ízületi fájdalom ellen

 

Csak az energiák segítenek?

 

Ha nem feltétlenül hiszel az energiákkal való gyógyításban, abban az esetben is hatásos lehet a számodra a talp reflexológia.

Ennek oka nem más, mint hogy a talp masszírozása során fokozódik a vérkeringés a fájó ízületekben. És már önmagában a vérkeringés fokozása is képes javítani az ízületi fájdalmaidon. Annak ellenére is, hogy az ízületi porcokban nincsenek is erek!

Ennek hátterében több folyamat is áll.

Azáltal, hogy az ízületeid környékén fokozódik a vérkeringés, úgynevezett pumpáló hatással több tápanyag jut az ízületekben található ízületi folyadékhoz. Ezzel pedig már érintkeznek a porcaink, így onnan fel tudják venni az értékes tápanyagokat, amire szükségük van ahhoz, hogy regenerálódni tudjanak.

Másrészről a fokozott vérkeringés hatására több ízületi folyadék is termelődik, aminek nem csak a tápanyagok biztosításában van szerepe. Az ízületi folyadékot úgy képzeld el, mint egy sűrű, csúszós anyagot. Ezen a folyadékon kényelmesen tudnak elmozdulni mozgás során az ízületekben található porcok, így sokkal kevésbé lesz fájdalmas a mozgás abban az esetben, ha több áll belőle a porcok rendelkezésére.

 

Azonban a fokozott vérkeringés nem elég!

 

Ha mégis úgy döntenél, hogy kipróbálod a talp reflexológiát, fontos, hogy ne bízd magad kizárólag erre a módszerre. Az igaz, hogy valóban hatásos kiegészítője lehet az ízületi porckopás kezelésének, azonban önmagában még nem elég. Ahhoz, hogy a fokozott vérkeringésből a tápanyagok valóban eljussanak az ízületi folyadékba, onnan pedig a porcokhoz, az ízületi folyadékból pedig több termelődjön, rendszeres testmozgásra is szükséged van. Ahogyan azt már említettem, a porcaidban nincsenek erek, így az onnan származó tápanyagok csak mozgás hatására, úgynevezett pumpafunkcióval tudnak eljutni az ízületi folyadékhoz.

A másik, amivel fontos kiegészítened a talp reflexológiát, az egy jó minőségű porcerősítő napi szedése. Ennek oka, hogy valahogy be kell juttatnod a porcok számára szükséges tápanyagokat a szervezetedbe. Ám ez a táplálkozással nem kivitelezhető a szükséges mennyiségben. Ezért ajánlom, hogy Te is szedj rendszeresen II-es típusú kollagént tartalmazó porcerősítőt, mint amilyen az Artroflex Plus.

Ízületi fájdalmaktól mentes, szép napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.