Így vesd be a párologtatót az ízületi fájdalmak ellen!

Így vesd be a párologtatót az ízületi fájdalmak ellen!

 

Kevesen tudják, hogy az otthoni párologtatók nemcsak a légzőrendszerünkre lehetnek nagyon jó hatással, hanem bizony az ízületi problémákra is. A párologtató készülékek főként azok számára nyújtanak hatalmas segítséget, akik hajlamosak a fájdalmas duzzanattal és lángolással járó ízületi gyulladásra. Ha tudod magadról, hogy időnként szoktak fájni az ízületeid, esetleg porckopással küzdesz, akkor ajánlom a párologtató használatát a gyulladás megelőzése érdekében.

Sok beteg számolt már be különböző kutatásokban olyan tapasztalatokról, hogy a páratartalomnak, illetve a hőmérsékletnek a változása jelentősen befolyásolja az ízületeik állapotát. Nem hiába hallani gyakran, hogy az ízületi problémákkal élők valósággal képesek megjósolni az időjárás változásait. Az ízületek ugyanis valóban rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre! A jelenség hátterében nagyon gyakran nem is a hőmérséklet csökkenése áll, hanem a páratartalom megváltozása. Nem beszélve arról, hogy a hidegebb hónapok beköszöntével a fűtési szezon is kezdetét veszi, ami hatalmas szárazságot tud okozni az otthonokban. A páratartalom csökkenése pedig az ízületek egyik legnagyobb ellensége.

Szerencsére egy otthoni párologtató rengeteget tud segíteni ezen a problémán. Sőt, egyéb jótékony hatásai is vannak, amelyek szintén összefüggésben állnak az ízületi panaszokkal. Ám nem mindegy, hogy hogyan használod a párologtatót, mert akár ártani is tudsz vele. Ebben a cikkben most alaposan körüljárjuk a témát!

 

Miért fokozza a száraz levegő az ízületi gyulladást?

 

Ahhoz, hogy megérthesd, miért képes a száraz levegő belobbantani az ízületi gyulladást, bele kell mélyednünk egy kissé a fizika rejtelmeibe. De ne aggódj, nem foglak a száraz tudománnyal fárasztani. Csupán a leglényegesebb dolgokat szedtem össze, azt is teljesen érthető módon.

A páratartalom alapvetően azt jelzi, hogy mennyi nedvességgőz található adott pillanatban a levegőben. Amennyiben ez alacsony, akkor beszélünk száraz páratartalomról. De ez miért is olyan rossz az ízületek számára? A száraz levegőnek jóval nagyobb a légnyomása, mint a nedves páratartalommal bíró közegnek. Tehát nem a szárazsággal van kifejezetten a probléma, hanem a megnőtt nyomással, ami úgymond „az ízületekre nehezedik”. Ez pedig fájdalmakat és gyulladást tud okozni. Ráadásul amikor kialakul a gyulladás, akkor még nagyobb lesz a nyomás az ízületi tok belsejében, így a fájdalmak tovább fokozódnak.

 

Párologtatóval emelhetjük a levegő nedvességét és csökkenthetjük a nyomást!

 

A ma már egyre elterjedtebbnek számító párologtatót szerencsére szinte bárhonnan beszerezheted, így jelentősen javíthatod az ízületi panaszaidat.

Többféle típus is kapható a boltokban. Ahhoz, hogy valóban használjon, érdemes kissé komolyabb készülékre beruházni. Vannak olyan párologtatók is, amelyek célja csupán a belecsepegtetett illóolajok aromájának közvetítése, de jelentősen nem párásítják a levegőt. Ehhez valamivel nagyobb készülékre van szükséged.

 

A párologtató még az ízületi problémák ellen is jó.

 

Így segít még a párásító

 

A párologtató a légzőrendszer és az ízületek támogatásán túl segíthet a stressz oldásában és a kiegyensúlyozottabb lelki béke elérésében. Méghozzá különböző nyugtató hatású illóolajoknak köszönhetően.

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én a mai világban már szinte nem is ismerek olyan embert, aki ne stresszelne egy héten legalább többször valamin. Akár valami apróságon is, ami persze teljesen érthető módon abban a pillanatban sosem tűnik annak!

Pedig a stressz nemcsak a mindennapjainkat határozza meg, hanem az ízületek állapotát is jelentősen károsíthatja.

Most adhatnám azt tanácsként, hogy ne legyél stresszes, de valljuk be, hogy ez azért nem ilyen egyszerű. Stressz van és lesz is mindig az életünkben. Az a fontos, hogy tudjuk kezelni! A stressz levezetésére persze számos technikai létezik, többek között a rendszeres testmozgás, ami nem utolsósorban az ízületek állapotán is sokat javít.

Azonban, ha már amúgy is beszerzünk egy párologtatót a légköri nyomás csökkentése céljából, érdemes kihasználni és különböző illóolajokat is csepegtetni a vizébe. Az illóolajoknak nem csak az illatuk finom, de rendkívül hatásosan nyugtatják a lelkünket.

De milyen illóolajokat érdemes tenni a párologtatóba? Szerencsére többféle közül is válogathatsz, így biztosan nem fogod megunni őket.

 

Íme néhány népszerű, nyugtató hatással bíró illóolaj

 

Az alábbi illóolajok nagy részét biztos vagyok benne, hogy Te is ismered. Vannak köztük nyáriasabb, illetve télies, ünnepi hangulatot árasztó illatok is. Bátran cserélgesd őket kedved szerint!

  • Gyömbér illóolaja
  • Levendula illóolaja
  • Rózsa illóolaja
  • Narancs illóolaja
  • Eukaliptusz illóolaja
  • Kamilla illóolaja
  • Jázmin illóolaja
  • Bergamott illóolaj

 

Az otthoni párologtatók nemcsak a légzőrendszerünkre lehetnek nagyon jó hatással, hanem az ízületi problémákra is.

 

Erre figyelj a párásító használatánál, hogy ne okozz kárt!

 

Az ízületek ugyan nem szeretik a száraz levegőt, ám a nyirkos idő sem tesz jót nekik. De ezt valószínűleg nem kell neked mondanom. Hiszen amikor bejön az őszi, esős idő, szinte minden ízületi problémával élő fájlalni kezdi az ízületeit.

Emiatt fontos, hogy ne vidd túlzásba se a párologtató használatát! A levegő páratartalmát 30 és 50% között javasolt tartani, ugyanis 60% felett már nemcsak az ízületeink károsodhatnak, de akár a gombák is megjelenhetnek a házunkban. Szerencsére már kaphatók olyan párologtató készülékek, amelyek a levegő páratartalmát is kijelzik.

 

Ne feledkezz meg a porcok erősítéséről sem!

 

Ahhoz, hogy tartósan javuljanak a panaszaid, fontos, hogy a párologtató használata mellett a probléma gyökerét is kezeld. A sérült, kopott porcok regenerációjához egy jó minőségű porcerősítőre lesz szükséged. Jó szívvel ajánlom az Artroflex Plus porcerősítőt!

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

Ízületi fájdalomtól mentes szép napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.