Csípőkopás alternatív kezelése: így kerülheted el a műtétet!

Csípőkopás kezelése gyógyszerek nélkül.

 

Csípőkopás esetén kezdetben még csak a hosszabb ülés utáni felállás okoz gondot, majd a fájdalom állandósul a csípőben és egyre nehezebben megy a járás. Ez szépen lassan erőteljes sántításhoz és folyamatos fájdalomhoz vezet. Sajnos a csípőkopás idővel odáig tud fajulni, hogy megoldásként az orvosok a műtétet javasolják.

Való igaz, hogy az előrehaladott csípőkopás egyik legelterjedtebb kezelési módszere a műtét, amely során csípőprotézist ültetnek be az orvosok a kopott ízületi felszín helyére. Azonban Neked nem feltétlen kell egyből a legrosszabbra gondolnod! Hiszen a csípőízületi porckopás több módszerrel is kezelhető. Így nem a műtét jelenti az egyetlen megoldást a számodra. Főként, ha időben elkezdesz foglalkozni a problémával!

Amennyiben még időben felfedezésre kerül nálad a csípőkopás, több alternatív gyógymód is a rendelkezésedre áll, amivel megállíthatod, lassíthatod vagy akár kezelheted is a porckopás folyamatát. Ha már előrehaladottabb a csípődben a porckopás mértéke, abban az esetben is érdemes egy próbát tenned az alternatív módszerekkel, mielőtt a csípőprotézis műtét mellett döntenél.

 

Ennek oka, hogy a csípőprotézis sem nyújt feltétlenül végleges megoldást!

 

Sokan úgy gondolják, hogy a műtét után pár nappal újra szép és jó lesz minden. Végre fájdalommentes lesz a mozgás, a kertészkedés, a főzőcskézés vagy a játék az unokákkal.

Ám ez nem ilyen egyszerű! A csípőízületi protézis beültetése több veszéllyel is jár, az utána következő regenerációs idő pedig igen hosszú, akár 1 év is lehet. Ebben az időben a fájdalom mellett akár a mozgás is korlátozottabb lehet, mint a műtét előtt. Ráadásul a beavatkozás utáni panaszok miatt az ember hajlamos arra, hogy a másik oldali ízületeket terhelje jobban. Emiatt mire felépülne az ember, gyakran a csípő másik oldalán is megjelenik a porckopás. És kezdődik elölről a folyamat…

Tehát mindenképpen azt ajánlom Neked, hogy a műtét előtt próbáld ki a hatásos alternatív gyógymódokat is, mert ezek nagyon sok embernek segítettek már.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem számodra a legeredményesebb módszereket, amiket be tudsz vetni a csípőkopás ellen.

 

Rendszeres gyógytornával tehetsz a csípőkopás okozta panaszok enyhüléséért.

 

Gyógytorna

 

A gyógytorna az egyik leghatékonyabb fegyver a csípőprotézis műtét megelőzésében. Ha időben felismerésre került Nálad a csípőkopás, abban az esetben a szinte biztosan hatásos lesz a gyógytorna. De előrehaladott állapotban is érdemes próbálkozni vele, mert meglepően hatékony tud lenni!

A csípőkopás hátterében nagyon gyakran a helytelen testtartás áll, ami miatt az egyik oldali csípőízületre fokozott teher nehezedik, és itt a porcok hamarabb elkopnak. A gyógytorna segítségével ez a helytelen testtartás helyreállítható, így tehermentesíthetők a csípőkopásban érintett ízületi porcok.

A gyógytorna nemcsak a rossz testtartás helyreállítására fókuszál, hanem az ízület körül található izmok erősítésére is. Ez amiatt fontos, mert az erős izmok jelentős terhet tudnak átvenni a csípőízületektől, ami a tartást illeti. Így a porckopás mértéke is lassítható vagy megállítható.

A gyógytorna főként úgynevezett funkcionális gyakorlatokkal fejleszti az izomzatot és a mozgás technikáját. A feladatok során megtanulja az ember, hogy a hétköznapok során hogyan tartsa magát helyesen, hogyan sétáljon, üljön vagy éppen lépcsőzzön. Ne aggódj, erre nem kell majd a nap 24 órájában odafigyelned! A gyakorlatok rendszeres végzésével ez ugyanis automatikussá válik. Persze kezdetben a dolog mindenképpen tudatosságot igényel. A gyógytorna azt is megtanítja számodra, hogy hogyan figyelj oda tudatosan a testedre.

Ezen túl a gyógytornász segít a már kialakult ízületi merevség csökkentésében is. Rendszeres gyógytornával ugyanis jelentősen javítható a csípőízület mozgékonysága. Így a magasabb lépcsők megmászása sem fog gondot okozni!

 

Trigger pontok kezelése

 

Trigger pontoknak azokat a kis csomócskákat nevezzük, amelyek az izmokban bújhatnak meg. Ezek a rejtélyes csomók számos fájdalom hátterében állhatnak. Joggal kérdezheted azt, hogy mi köze a csípőkopáshoz az izmoknak?

A trigger pontok kialakulásának hátterében több minden is állhat, leggyakrabban valamilyen erőfeszítés, stressz, baleset vagy nagyobb terhelés. A csípőkopás okozta fájdalom jelentősen megváltoztatja az ember tartását és terhelését. Elég, ha csak belegondolsz abba, hogy mennyivel többet sántikálsz mióta megjelentek a csípődben a panaszok! A ferde terhelés az izmaidat is jelentősen megerőlteti, hiszen egy olyan tartásra kényszeríti őket, ami eddig nem volt jellemző. De az is előfordulhat, hogy a trigger pontok már a csípőkopás tüneteinek megjelenése előtt kialakultak.

Lényeg, hogy amennyiben nálad is fennállnak, abban az esteben a csípőkopás fájdalmát jelentősen tudják fokozni. Már pedig az emberek nagy részénél megtalálhatók a csomók! Emiatt fontos ezeket a trigger pontokat felfedezni és kezelni!

Leghatékonyabb módszer a trigger pontok okozta fájdalmak csökkentésére a masszázs, amivel sok gyógytornász is foglalkozik. A trigger pont kezelése során a szakemberek a csomókat feloldják és az izom normál tónusát állítják helyre. Semmi bonyolult módszerre nem kell gondolnod! A kezelés főként nyújtásokból és nyomástechnikákból áll. Bár nem feltétlenül fájdalommentes, de hosszú távon mindenképpen megéri egy-két ilyen kezelés!

 

Az elektroterápia egy jó módja lehet a csípőkopás kezelésének.

 

Elektroterápia

 

Szintén hatékonyan és mellékhatásoktól mentesen képes enyhíteni a csípőkopás okozta tüneteket az elektroterápia. Az eljárás elsőre ijesztőnek hangozhat, ugyanis egy készülék különböző frekvenciás impulzusokat állít elő, amelyek bőrön át, öntapadó elektródák segítségével jutnak el a testünkhöz. Ezeket nem közvetlenül a fájdalmas területre, hanem mindig körbe kell felhelyezni. A készülék nemcsak jelentősen, de gyorsan is csökkenti a fájdalmakat.

Az eljárás az emberi test saját, fájdalmat elnyomó mechanizmusait aktiválja. Gátolja a fájdalom idegi jelzéseit, így azok nem jutnak el az agyba. Ezen kívül a fájdalomcsillapító hatású endorfin termelődését fokozza.

A módszer teljesen fájdalommentes, csupán bizsergő érzést kelt. Habár a csípőkopás alapvető problémáját az elektroterápia nem oldja meg, de egy hatékony fájdalomcsillapító módszer, amely segít elkerülni a fájdalomcsillapító gyógyszerek használatát.

 

Kineziológiai tapasz

 

Biztosan Te is találkoztál már azzal a sok színes tapasszal, amelyet főként sportolókon lehet látni. Pedig nem csak számukra hatékony! Ugyanis ezek az úgynevezett kineziológiai tapaszok hatékonyan képesek enyhíteni a csípőkopás okozta fájdalmakat is. Szintén mellékhatások nélkül!

A szakember által felhelyezett tapaszok hatására nő az izmok stabilitása, ezáltal csökken a csípőízületre nehezedő teher. Javítják a nyirokfolyadék áramlását és a vérkeringést is, illetve mérséklik az ízületekre és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomást. Sőt, csökkentik a csípőkopás mellett gyakran kialakuló gyulladások kockázatát is!

A kineziológiai tapaszokról egy korábbi cikkemben írtam részletesebben. Ha érdekel bővebben a téma, akkor minden hasznos információt megtalálsz benne!

 

Kezeld a csípőkopás valódi okát is!

 

Az eddig említett módszerek többsége csupán a csípőkopás okozta fájdalmakat képes enyhíteni. Ami persze fontos! De mellette nem szabad megfeledkezned a csípőkopás valódi okáról sem. Ez pedig a csípőízületi porcok anyagának a csökkenése.

Ahhoz, hogy a csípőkopás gyökerét kezelni tudd és elkerülhesd a műtétet, elsődlegesen jó minőségű porcerősítőre van szükséged. Amit fontos gyógytornával kiegészítened! Fájdalmak esetén pedig bátran nyúlhatsz a többi technikához is. Figyelj arra, hogy a választott porcerősítő mindenképpen II-es típusú kollagén peptidet tartalmazzon, mert az ízületi porcok csak ezt tudják hasznosítani. Jó szívvel ajánlom az Artroflex Plust, ami ezt a fajta kollagén peptidet tartalmazza.

Tudj meg többet az Artroflex Plus-ról és kattints ide!

Ízületi fájdalmaktól mentes szép napot kívánok!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.