Folyékony elixír az ízületeknek is!

zold-tea-green-tea

Ebben a hideg, téli időszakban biztosan jól esik Neked is valami meleget inni. A kérdés csak az, hogy mit válassz? Vannak, akik kávét isznak. Ez is jó választás lehet, különösen akkor, ha cukor és állati eredetű tej hozzáadása nélkül issza valaki. Arról nem is beszélve, hogy vannak kollagénnel dúsított kávék is, amelyek kifejezetten hozzájárulhatnak az ízületi fájdalmak és gyulladás csökkentéséhez.

Azonban ma nem kávéról akarok beszélni neked!

Úgy tapasztalom, hogy egyre népszerűbbek a teák. És, mint tea rajongó ezt igazán jó hírnek találom! Már csak azért is, mert ha a megfelelő teát választod, akkor nem csak felmelegszel a hidegben, hanem még az ízületi fájdalmaidat is csökkentheted!

 

3 az egy 1-ben teák

 

Korábban szóbahoztam a Facebook oldalunkon az úgynevezett 3 az 1-ben teákat. És a félreértések elkerülése végett, azt is elárultam Neked, hogy mit is jelent számomra a 3 az 1-ben tea:

1. felmelegít a téli hidegben
2. erősíti az immunrendszeredet, hogy ne fázz meg olyan könnyen
3. még az ízületi gyulladásodat is legyőzi

Eddig két olyan hatóanyagról írtam, amelyek mindegyike kitűnően felhasználható ilyen 3 az 1-ben teaként: csipkebogyó és gyömbér.

Azonban van egy harmadik kedvenc teám is, ami szintén rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal.

És, hogy miért említem meg ma, mint nagyszerű 3 az 1-ben teát? Azért, mert bizony klinikai kutatások eredményei is egyértelműen azt igazolják, hogy ez a tea, jelentősen tudja csökkenteni az artrózis tüneteit.

 

Az egészséges ízületek zöld királynője

 

Lehet, hogy már kitaláltad: a zöld teáról lesz szó a továbbiakban. De nem a megszokott módon, hanem egy kis csavarral. Ugyanis ma elsősorban nem arról fogok írni, hogy milyen hatóanyagokat és vitaminokat tartalmaz, vagy, hogy milyen betegségre alkalmazható még sikeresen.

 

A zöld tea ereje a kutatások fényében

 

Dr-David-ButtleDr. David Buttle, a Sheffield Egyetem egy kutató professzora az alábbiakat mondta a zöld teával kapcsolatosan:

”Laboratóriumi vizsgálataink kimutatták, hogy a zöld teában található EGCG (epigallokatechin-gallát) védi a porcokat a károsodásoktól. Más kollégák munkái pedig arra utalnak, hogy az EGCG hozzájárul az ízületi gyulladások és fájdalmak csökkentéséhez.”

Dr. Buttle állítása korántsem légből kapott. Évtizedek óta folynak a kutatások arról, hogy a zöld tea hogyan, és miért alkalmazható kiegészítő kezelésként az ízületi porckopással küzdő emberek életében.

Chu Chenyu (olvasd Csu Csénjü) és társai 2017-ben arról publikáltak egy tanulmányt, hogy a zöld teában található EGCG kivonatot milyen különböző kezelések során lehet, és érdemes felhasználni. Így bebizonyították, hogy a szervezetben fellépő gyulladásokra (ízületi gyulladásokra is) kiválóan alkalmazható. Mégpedig azért, mert képes semlegesíteni a gyulladások kialakulásáért felelős enzimeket. Ezen felül még arról is beszámolnak a tanulmányukban, hogy az EGCG a kollagének stabilizálásában is szerepet játszhat. Egyes kutatások szerint ugyanis az EGCG komponenssel kezelt kollagének képesek hosszan megőrizni eredeti struktúrájukat. Ami lássuk be nagyon fontos az artrózis kezelésében is, hiszen az ízületi porcoknak kollagénre van szükségük. Az Artroflex Plus napi adagjában is ezért van 2.700 mg II-es típusú kollagén peptid.

A témakörben végzett egyik legrégebbi tanulmánynak, az 1999-ben Dr. Tariq Haqqi által megjelentetett kutatási eredményeket tekinthetjük. És bizony nagyon sok kutató ma is erre alapoz. Ezt tartják a kiindulópontnak.

Kísérletei során, ő egereket vizsgált. Laboratóriumi körülmények között megteremtette a rheumatoid arthritis kialakulásának az esélyét az egerekben. Majd két csoportra osztotta őket. Az egyik csoportnak tiszta vizet adott, míg a másiknak zöld teát. A kísérlet során azt tapasztalta, hogy azon 18 egérből, akik tiszta vizet kaptak, 17-ben megjelentek a rheumatoid arthritis tünetei. Ellenben ott, ahol zöld teával dúsított vizet ittak az egerek, 18-ből csupán 8-nál jelentkeztek ízületi problémák.

 

A kísérleti egereken túl

 

Lehet, hogy nem túl hízelgő a számunkra, hogy egereken végzett kísérletekből indulnak ki sokszor a minket, embereket érintő kezelési megoldások. Azonban, ha az eredmények segíthetnek nekünk leküzdeni a térdízületi porckopásainkat, a csípőízületi kopást, vagy a bárhol máshol jelentkező ízületi gyulladást, akkor szerintem boldogok lehetünk. És persze hálásak a kísérleti egereknek is.

Azonban, ha laboratóriumi kutatásoktól eltávolodunk, és csak a statisztikákat nézzük, akkor is feltűnhet nekünk a zöld tea artrózisra gyakorolt jótékony hatása. Ugyanis egyes országokban, mint India, Kína és Japán is, a népesség kisebb százaléka szenved ízületi gyulladás okozta problémáktól. Ez azzal magyarázható többek között, hogy ezekben az országokban rendszeresen, naponta több csésze zöld teát fogyasztanak a lakosok. Ugyanez nem mondható el rólunk, magyarokról.

 

Végszó

 

A tanulmányok eredményei egyértelműen azt mutatják, hogy a zöld tea kitűnően alkalmazható ízületi panaszok kiegészítő kezeléseként. Az orvosok és kutatók, egyaránt megegyeznek abban, hogy naponta 3-4 csésze zöld teát kellene fogyasztani megelőzés és kezelés céljából.

Azonban az még nem bizonyított, hogy csak a zöld tea fogyasztása elegendő lenne az ízületi porckopás megállításához.

Ezért mindenképpen azt javasolnám, hogy a rendszeres zöld tea fogyasztás mellett továbbra is szedj minőségi és megfelelő étrend kiegészítőt!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.