Ismerd meg új kedvenc orvosodat!

doktor-kiss-zsolt

Nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom Neked Dr. Kiss Zsolt aneszteziológus, háziorvost. Bár, az is lehet, hogy már találkoztál vele az Artroflex Plus oldalán található videón keresztül.

A doktor úr nem régiben döntött úgy, hogy csatlakozik kis csapatunkhoz, hogy minél több embernek segítsen legyőzni az őket kínzó ízületi problémákat. Tehát ezentúl, rendszeresen olvashattok majd olyan blog cikkeket illetve Facebook bejegyzéseket, amelyeket a doktor úr írt. Érdemes lesz fokozott figyelemmel követned a bejegyzéseinket, hogy véletlenül se maradj le Dr. Kiss Zsolt hasznos tanácsairól!

De ki is az a Dr. Kiss Zsolt? És miért lesz Ő a kedvenc orvosod?

Kiderül, ha elolvasod a vele készített interjúnkat!

Artroflex Plus: Doktor úr, remélem, nem veszi sértésnek, de amint látom, már Ön sem fiatal róka. Megkérdezhetem, hogy mióta dolgozik orvosként?

Dr. Kiss Zsolt: Bevallom, hogy lélekben még ma is fiatalembernek tartom magamat. Azonban az évek nem hazudnak. És bizony idén már 35 éve lesz, hogy letettem a Hippokratészi esküt. Valóban rohan az idő! (Némi zavart kacagás hallatszott.)

ARTROFLEX PLUS: Minden elismerésem! 35 évet szentelni mások gyógyítására, nem kevés idő! És kívánom, hogy még hosszú éveken át így legyen! Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy csak abban esetben tud valaki ilyen hosszú időn keresztül törődni másokkal, ha azt valóban hivatásként, és nem munkaként teszi.

Mikor döntött úgy, hogy az orvosi hivatást választja?

Dr. Kiss Zsolt: Az iskolában az egyik kedvenc tantárgyam a biológia volt. És amikor az emberi testről kezdtünk el tanulni, akkor értettem meg igazán, hogy milyen találó elnevezés is a biológia! Talán tudja, hogy görög eredetű szó, ami a ”bios” és a ”logos” szavak összetételéből született. Előbbi jelentése élő, utóbbié pedig tudomány.

Sokan nem is hinnék, hogy milyen elképesztően logikusan épül fel az emberi test. Például a térdízület tökéletes élő mása egy mechanikai csiga emelőnek. Kinézetük, feladatuk és még a sorsuk is hasonlatos. Idővel, a sok használat következtében ugyanis mindkettő ”elromolhat”, és ezért szükségük van karbantartásra.

Attól a gondolattól pedig, hogy szerepet vállalhatok abban, hogy helyreálljon egy emberi szervezet egészsége, egészen izgatott lettem. Úgy éreztem, mindenképpen orvossá kell válnom!

ARTROFLEX PLUS: Elképesztő, hogy már gyerekkorában elhatározta, hogy mások gyógyításának fog élni! Bizonyára nem volt teljesen zökkenőmentes a karrierje. Megosztaná velünk szakmai tapasztalatait?

Dr. Kiss Zsolt: Sosem gondoltam úgy, hogy akadályokba ütköztem volna a karrierem során. Minden váratlan eseményt kihívásnak tekintettem. Egy életre szóló tanításnak, ami hozzájárult a szakmai fejlődésemhez. És ami lehetővé tette, hogy tudásommal és tapasztalatommal minél több emberen segítsek. Ezért büszkén szoktam mesélni mindenkinek, hogy az egyetem elvégzését követően az Országos Mentőszolgálatnál helyezkedtem el. Több éven keresztül mentő-helikopteren szolgáltam, majd rohamorvosként. Nehéz, de kitűnő iskola volt a mentőszolgálatnál lenni!

Amikor úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy más területen is tapasztalatot szerezzek, akkor előbb az aneszteziológiát választottam. 7 éven át voltam altatóorvos, mialatt tovább mélyítettem a szaktudásomat. Majd pedig miután befejeztem az orvos továbbképzőt, úgy gondoltam, hogy háziorvosként tudok a lehető legtöbb embernek segíteni abban, hogy megőrizze és visszaszerezze az egészségét. Így évtizedek óta háziorvosként valamint üzemorvosként tevékenykedem.

De mert hiszek abban, hogy az embernek, egy életen át, folyamatosan tanulnia, képeznie kell magát, különösen igaz ez az orvosokra vonatkozóan, ezért sosem tétlenkedem. És a közelmúltban sikeresen letettem az akupunktúra szakvizsgát is!

ARTROFLEX PLUS: Gratulálok Önnek! Igazán lenyűgöző a szakmai múltja. Feltételezem ezalatt a hosszú 35 év alatt rengeteg érdekes esettel találkozott. Ezek közül melyik volt a legemlékezetesebb az Ön számára?

Dr. Kiss Zsolt: Hát, az igazat megvallva, több ilyen eset is eszembe jut. Azonban a legemlékezetesebb talán mind közül az volt, amikor annyira belefeledkeztem egy beteg ellátásába, hogy, kis híján én is az életemet vesztettem. Tudja, éppen egy súlyos autóbalesethez hívtak ki minket. Miután kiértünk a helyszínre azonnal észrevettem egy sérültet, aki eszméletlenül feküdt, a lángoló autó mellett. Az igazat megvallva nem nagyon volt időm gondolkodni, odarohantam hozzá, és elkezdtem ellátni a sérüléseit. Miután stabilizáltam az állapotát, betoltuk a mentőbe és már roboghatott is a kórház felé.
Csak később mesélték a kollégáim, hogy igazán nagy szerencsém volt, hiszen mindketten odaveszhettünk volna. Ugyanis, mint kiderült, a mellettünk lángoló autó benzintankja robbanás közeli állapotban volt. És bár így utólag, eléggé félelmetesen hangzik, hogy akár meg is halhattam volna, de, hát néha kell egy kis izgalom az ember életébe, hogy érezze, hogy él! (Megint egy kis zavart nevetés követte a szavakat.)

ARTROFLEX PLUS: Erre valóban büszke lehet! Nem mindennapi, hogy valaki tényleg maga elé helyezze egy számára idegen ember sorsát. Mit gondol, ettől az eseménytől, más lett? Miben különbözik Ön a többi orvostól?

Dr. Kiss Zsolt: Nem tartom magam különb orvosnak, mint a kollégáim. Mindannyian a betegeinkért vagyunk. Értük képezzük magunkat folyamatosan tovább. Nekik, és rajtuk szeretnénk segíteni legjobb tudásunk és képességünk szerint. Szerintem ebben minden orvos egyforma.

ARTROFLEX PLUS: Kedves Zsolt, Ön nagyon szerény! Ezek hallatán kíváncsi lettem, hogy mi lehet az Ön orvosi hitvallása (ars poetica)?

Dr. Kiss Zsolt: Szívesen elárulom. Bár hozzá kell tennem, hogy az emberek többsége meglepődik rajta. És igazság szerint nem is mindig értik meg elsőre. Az a szemléletem és a meggyőződésem, hogy nem a kezelt páciensnek kell hálásnak lennie az orvosnak, amikor kigyógyul egy betegségből. Hanem az orvosnak kell hálásnak lennie, amiért az egykori páciense lehetőséget adott neki arra, hogy segítsen neki leküzdeni a betegséget. Ez ugyanis egyfelől hozzájárult ahhoz, hogy az orvos elmélyítse tudását illetve, hogy bővítse azt. Másfelől, gondoljon csak bele, hány ember életét teheti jobbá az orvos azzal, hogy meggyógyított egy beteget? Hiszen az a meggyógyított ember is a társadalom egy értékes tagja. Adott szituációban ő is segíthet máson, aki később egy harmadik emberen segít és így tovább.

A Dr. Kiss Zsolt Zsolttal készült interjúnk folytatását, a jövő héten megjelenő blog cikkben közöljük majd le.

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan néz ki egy átlagos nap a doktor úr számára a rendelőben? Hogy mi a véleménye az alternatív gyógymódokról? És, hogyan tud Neked segíteni, leküzdeni az ízületi porckopást és az egyéb ízületi panaszokat, akkor mindenképpen tarts velünk, és olvasd el a jövő heti cikkünket is!

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.