Így segíthetsz az ízületeiden pihenés közben

Borogatás

Így segíthetsz az ízületeiden pihenés közben

Valószínűleg téged is kicsalt a gyönyörű tavaszi idő, és ez bár nagyon jót tesz a porcaid egészségének, de mégiscsak elfáradnak az ízületeid. A fáradt ízületeket pedig pihentetni kell a gyorsabb regenerálódás érdekében.

Tehát, amikor a nagy rohanás és természetjárás közepette megállsz egy kicsit, gondolj arra, hogy minden porcikádnak jól esik, ha kikapcsolsz. Jó ötlet, ha valami pihentető elfoglaltság közepette borogatással segíted az ízületeidet a regenerációban.

Hallhattál már többször a borogatás pozitív hatásairól. Ha az interneten is utána néztél már, akkor lehet, hogy belekavarodtál a sokféle információba, ezért hadd segítsek neked kibogozni a szálakat.

A legnagyobb dilemma, az általában az, hogy mégis hideg vagy meleg borogatást válassz. Nos ez teljes mértékben attól függ, hogy milyen jellegű a probléma, amire használni szeretnéd. A fájdalom okától függ, hogy lassítani szeretnéd a folyamatokat, vagy gyorsítani.

Így hat a fagyott borsó az ízületekre

Jeges borogatást akkor kell használni, amikor a fájdalom oka valamilyen sérülés vagy ízületi gyulladás. Ilyenkor hatékony fájdalomcsillapítóként hat a hideg a bőrödön.

A hideg hatására az erek összeszűkülnek és lelassulnak az anyagcsere folyamatai. Ahhoz lehetne hasonlítani, mint amikor télen kesztyű nélkül szinte lefagynak az ujjaid. A hideg miatt tompul az idegek működése, így csökken a fájdalom.

A borogatott területen minden anyagcsere folyamat akadályozva van. A vérkeringés, a nyirokkeringés, de még a bőr regenerációja is. Ezt fontos észben tartani, hiszen ha túl sokáig van rajta a hideg, vagy túl hideget raksz a bőrödre, akkor még nagyobb fájdalmat tud okozni a hirtelen hőváltozás, amikor leveszed a borogatást.

Ezt azzal védheted ki, ha a jeget vagy fagyasztott zöldséget valamiféle ruhaanyagba tekered és úgy helyezed a fájó területre, ezután pedig nem tartod magadon 30 percnél tovább. Ezzel a módszerrel a borogatást naponta többször is nyugodtan ismételd meg.

Miért jó a meleg a porcoknak?

A porckopás egy teljesen más körülményt teremt. Ilyenkor érezheted is, hogy a hideg egyáltalán nem tesz jót, sőt mintha a csontjaidig hatolna. Ebben az esetben a meleg borogatáshoz kell fordulni.

Meleg hatására kitágulnak az erek és felgyorsul a keringés. A felgyorsult anyagcserének köszönhetően a vér oxigéndússá válik és több hasznos anyagot tud gyorsabban eljuttatni az ízületeknek. Az oxigén és a friss anyagok hatására alábbhagy a fájdalom és megkezdődik a regeneráció.

Jó tudni!

Meleg borogatást valószínűleg ritkábban készítesz, viszont ez sem egy nagy ördöngősség. Legyen a borogatás kellemesen meleg, nagyjából 36-39 fok körül. Ez a kellemesen meleg hőmérséklet emberenként teljesen változó, de az a lényeg, hogy ne égesse meg a bőrödet.

Ha megturbózod a borogatás pozitív hatásait valamilyen gyógynövénnyel is, akkor nem csak a fájdalom múlik el, hanem a gyulladás és a duzzanat is visszahúzódhat.

Káposzta

Gyulladáscsökkentő van a tányérodon

A káposzta a hagyományos magyar étrend szerves része. Viszont, sajnálatos módon sokszor nem részesül a neki járó megbecsülésben.

Egyesek szuperélelmiszerként is emlegetik hiszen rengeteg olyan összetevője van, ami segít megőrizni a szervezetünk egészségét. A káposzta többek között gazdag C-, E-, és K-vitaminban, valamint magas a kálium, a kálcium és a vas tartalma is. Emellett a levelei tartalmaznak antioxidánsokat, karotint, magnéziumot, A- és B-vitamint.

Ennek a rengeteg vitaminnak és ásványi anyagnak köszönhető, hogy a káposzta nem csak tápláló, hanem külsőleg is használható, még ízületi problémák esetén is. A népi gyógyászatban ugyanis évszázadok óta használják gyulladások kezelésére, így egy természetes és pénztárcakímélő borogatást lehet belőle készíteni. Mutatom hogyan!

  1. Vásárolj egy nagyobb káposztát.
  2. Válassz le egy nagy, ép levelet és mosd meg alaposan.
  3. Szárítsd meg a levelet, majd egy késsel vágd ki a kemény törzset.
  4. Tedd a levelet egy asztalra, majd vegyél egy üveget vagy egy sodrófát és erősen nyomva gurítsd rajta végig, hogy felszínre jöjjön a káposzta leve.
  5. Helyezd a káposztalevelet a problémás ízületre vagy testrészre.
  6. Egy kötéssel rögzítsd a levelet, és polcold fel az érintett területet.
  7. Tartsd a borogatást a területen kb. 1 órán át. A folyamatot bármikor megismételheted egy újabb levéllel naponta 2-3 alkalommal.

Hideg borogatáshoz tedd a levelet a hűtőbe, ha meleget szeretnél, akkor tedd a mikróba kb. 20 másodpercre.

A borogatással csak annyi gond van, hogy nyugodtan kell lenni addig, amíg a bőrödön van. Ez egy jó kiegészítő megoldás, viszont sajnos a porcaidat nem tudja visszaadni. Ehhez használj olyan porcerősítőt, ami természetes alapanyagokból készül és nem csak a porcaidat erősíti, hanem csökkenti a fájdalmat és a gyulladást is. Ha érdekel, itt nézheted meg az Artroflex Plus-t, mert ez egy ilyen egyszerű megoldással szolgál.

Így pihentesd az ízületeidet

A fáradt ízületeket pihentetni kell a gyorsabb regenerálódás érdekében. Jó ötlet, ha valami kikapcsoló elfoglaltság közepette borogatással segíted az ízületeidet a regenerációban.

A legnagyobb dilemma, az az, hogy mégis hideg vagy meleg borogatást válassz. Nos ez teljes mértékben attól függ, hogy milyen jellegű a probléma, amire használni szeretnéd.

Jeges borogatást akkor kell használni, amikor a fájdalom oka valamilyen sérülés vagy ízületi gyulladás. Ilyenkor ez hatékony fájdalomcsillapítóként működik.

A hideg hatására az erek összeszűkülnek és lelassulnak az anyagcsere folyamatai. Viszont ezzel vigyázni kell, mert ha nem helyesen használod, akkor még több fájdalmat okozhat. Ezt azzal védheted ki, ha a jeget vagy fagyasztott zöldséget valamiféle ruhaanyagba tekered és úgy helyezed az ízületre, ezután pedig nem tartod magadon 30 percnél tovább.

A porckopás esetén a meleg jelent megoldást.

Meleg hatására kitágulnak az erek és felgyorsul a keringés. A felgyorsult anyagcserének köszönhetően a vér oxigéndússá válik, az oxigén és az odaszállított friss anyagok hatására alábbhagy a fájdalom és megkezdődik a regeneráció.

A káposztát egyesek szuperélelmiszerként is emlegetik hiszen több olyan összetevője van, ami segít megőrizni a szervezetünk egészségét. A benne lévő rengeteg vitaminnak és ásványi anyagnak köszönhető, hogy külsőleg is használható, még ízületi problémák esetén is. A népi gyógyászatban ugyanis évszázadok óta használják gyulladások kezelésére, így egy természetes és pénztárcakímélő borogatást lehet belőle készíteni.

A borogatás egy nagyon jó kiegészítő megoldás, viszont sajnos a porcaidat nem tudja visszaadni. Ehhez használj olyan porcerősítőt, ami nem csak a porcaidat erősíti, hanem csökkenti a fájdalmat és a gyulladást is. A mi porcerősítőnk olyan összetevőket tartalmaz, ami segít mindezeknek az elérésében. Ha érdekel, itt nézheted meg az Artroflex Plus-t.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.