Mit tehetsz a porcaidért, ha sokat viselsz magassarkút?

Magassarkú viselése

Mit tehetsz a porcaidért, ha sokat viselsz magassarkút?

A porckopással és ízületi gyulladással járó fájdalom nagyban megnehezíti a mindennapokat és a munkavégzést. Különféle gyógyszerek és gyógymódok tudnak segíteni abban, hogy könnyebben élhesd az életed. De mitől alakulhat ki artrózis?

Az első és legfontosabb tényező az ízületek egyenetlen terhelése. Ennek legfőbb oka a magassarkú rendszeres viselése. A magassarkú cipő hatalmas megerőltetést és stresszt tud okozni a lábadnak.

Magassarkúban megváltozik a megszokott járásod, a súlyelosztásod, előbbre kerül a középpontod és sokkal több teher jut az ízületeidre. A túlzott stressz gyulladást vált ki az ízületekben, amitől nehéz lesz a járás és megdagadhat a lábad.

Egyszerű megoldás a porckopásra magassarkú mellett

Ha nem szeretnéd teljesen feladni a magassarkú cipőt, ne aggódj. Nem kell kidobni egyből az összeset. A lényeg az egyensúly megtartása.

Ha többet használsz lapos talpú cipőt, mint magasat, az jó kompenzálás lehet hosszútávon. Hiszen hagyod kipihenni a lábad a következő megerőltetés előtt. Több tanulmány is beszámolt arról, hogy a lapos talpú cipő hordása jól csillapítja az ízületi gyulladás tüneteit. Ez azért van, mert ezáltal nem nehezedik annyi teher a már úgyis fájdalmas ízületekre.

Egy másik remek módszer a mezítláb járás. Van egy hagyomány a szomszédságban miszerint a kertbe csak mezítláb lehet belépni. Egyszer megkérdeztem miért.

  • Azért, mert a lábad egyes pontjai megfelelnek egyes szerveiddel. És amint megnyom egy kavics annak jót fog tenni.

És ez valóban így van. A tudósok szerint ez nagyjából megegyezik azzal, mintha egy természetes masszázst kapna a talpad, ami kihat a szervezetedre. Ezért határozottan porc erősítő hatású. A legjobban úgy tudod az érzékeny, úgynevezett akupresszúrás pontokat megdolgoztatni a talpadon, ha nem csak a lakásban járkálsz. Hanem a kertben is teszel időnként egy-egy kört.

Kínai harcművészet a porcok védelmére

A tai chi is megfelelő módszer a magassarkú okozta károk ellensúlyozására. A tai chi hatékony módszer porckopás ellen. Képes csillapítani a gyulladás fájdalmas tüneteit. Emellett könnyítenek a merevségen, és segít az eredeti mozgástartományod visszaszerzésében. Ráadásul felfrissülnek tőle az izmaid a tested minden területén.

Jó tudni!

Az alvás minőségére is jó hatással van. És tudjuk, hogy az alvás a legjobb gyógyszer. Az alvás nagyon jó hatással van a porckopásra. Napi 8 óra nyugodt alvás segíti a porcok regenerációját, hiszen az alvás közben termelődő növekedési hormonok segítik a kollagénképzést. Így gyorsítva a porcok helyreállását.

Jóga és magassarkú viselése

Milyen jógagyakorlatokat végezz, ha porckopásod van?

A jógagyakorlatok, úgy, mint a tai chi, segítenek visszanyerni az ízületeid rugalmasságát és mozgásterét. Jógánál figyelj oda, hogy az ízületeidet körbevevő izomzat egyenletesen edzed. Az izmok így elegendő támaszt fognak nyújtani az ízületeknek, és nem azzal fogsz nagyrészben támaszkodni. Mivel nem kapnak akkora terhelést, a porcaid nem fognak olyan mértékben fájni és a gyulladás is csökkenni fog.

A felszabadult ízületekhez ráadásul könnyebben jut oxigénnel dús, friss vér, ami segíti a porcok regenerálódását. Íme három egyszerű gyakorlat, amivel segíteni tudod a porcaid munkáját.

  1. A dinamikus nyújtógyakorlatok könnyedén elvégezhetőek akár ülve is. A lényege az, hogy a lassú légzésed ritmusára nyúlsz meg és engeded el magad. Tehát belélegzéskor felemeled a kezed és elnyúlsz felfelé, amikor kifújod a levegőt, akkor pedig ellazulsz.
  2. A kobra pozíció a derékfájdalomra van jó hatással. Helyezkedj el a földön, hason fekve. A tenyereid legyenek a vállad alatt, a karodat tartsd szorosan magad mellett. Belégzéskor nyomd fel magad, úgy, hogy csak a medencéd érjen a földre, kilégzéskor ereszkedj vissza.
  3. A fa pozíció, avagy egylábon állás javítja az egyensúlyodat és a testtartásodat. Egyenesen állva amikor belélegzel, emeld fel a bal lábadat, hogy a talpad a jobb lábszárad közepét érintse. Tartsd meg amíg jólesik, majd ismételd meg a másik oldalon is.

A megfelelő lábbeli és mozgás mellett használj porcerősítőt is a porcaid regenerálásához. Ez azért fontos, hogy a porcaid megkapják a nekik fontos tápanyagokat, amiből aztán újra tudnak épülni. Próbáld ki az Artroflex Plus-t. Erről bővebben itt tájékozódhatsz.

Összefoglalva, mit tegyél, ha túl sokat hordasz magassarkút?

A porckopást és ízületi fájdalmat okozhatja a magassarkú cipő viselése is. Ez a lábbeli nagyon megterheli a lábaidat és az ízületeidet ezzel stresszt okozva. A stressz pedig gyulladást vált ki az érintett testrészen, így a láb ízületeinél.

De nem kell aggódnod, ha nem akarod feladni a magassarkú viselését. Ha hagyod kipihenni a lábad a következő megerőltetés előtt, akkor nem lehet nagy gond. A lapos talpú cipő hordása jól csillapítja az ízületi gyulladás tüneteit. Egy másik remek módszer a mezítláb járás. Ezzel egy természetes masszázst kap a talpad, ami határozottan porc erősítő hatású.

A tai chi hatékony módszer porckopás ellen. Képes csillapítani a gyulladás fájdalmas tüneteit. Ráadásul felfrissülnek tőle az izmaid a tested minden területén.

A jógagyakorlatok segítenek visszanyerni az ízületeid rugalmasságát és mozgásterét. A felszabadult ízületekhez könnyebben jut oxigénnel dús, friss vér, ami segíti a porcok regenerálódását.

A megfelelő lábbeli és mozgás mellett használj porcerősítőt is a porcaid regenerálásához. Ez azért fontos, hogy a porcaid megkapják a nekik fontos tápanyagokat, amiből aztán újra tudnak épülni. Próbáld ki az Artroflex Plus-t. Erről bővebben itt tájékozódhatsz.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.