Így szüntesd meg az ízületi gyulladást és fájdalmat természetesen

gyomber-tea

Talán Te is tudod, hogy a gyömbér immunerősítő. Így már csak ezért is érdemes gyakran fogyasztanod. Azt azonban talán még nem hallottad a gyömbérről, hogy bizony az ízületekre is jótékonyan hat.

 

A gyömbér gyógyító ereje

 

A gyömbér igazán gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb hatóanyagokban. A kutatások szerint egész pontosan 115 különféle hatóanyagot tartalmaz. Többek között van benne, az ízületek szempontjából is nagyon fontos C-vitamin, magnézium és cink is! Ugyanakkor rengeteg antioxidáns található meg benne, és egyéb olyan hatóanyagok, amelyek révén a gyömbér csillapítani tudja a fájdalmat, a gyulladást illetve képes csökkenteni a görcsöket.

Mind ezen felül, még sejtvédő tulajdonsággal is rendelkezik! Ez azt jelenti, hogy a gyömbér, a hatóanyagai révén védőburokként öleli körbe a sejtjeidet, és akadályozza meg azok bármilyen nemű károsodását.

Tehát a gyömbér pajzsként véd a betegségektől, legyen az ízületi porckopás, influenza vagy rák.

 

Bizonyíték, nem ígéret

 

Több kutatás és kísérlet is vizsgálta már a gyömbér hatását az ízületi problémákra. Ezekből szeretnék kettőt kiemelni, és röviden ismertetni Veled.

Ott van a 2005 novemberében, az Irániai Gyógyászati folyóiratban megjelent tanulmány, amit PhD Masoud Haghighi és társai publikált. Egy kísérletük során három csoportba osztották az artrózis okozta ízületi porckopástól szenvedő embereket. Az egyik csoport placebót kapott, vagyis hatóanyag nélküli tablettát. A másik két csoport pedig gyömbérkivonatot illetve ibuprofent szedett a kísérlet során. Az ibuprofen a diklofenákhoz hasonlóan egy közepesen erős (bár igazság szerint ez attól is függ, hogy hány mg-nyit veszel be belőle) vegyileg előállított fájdalomcsillapító. Az általunk is használt fájdalomcsillapítók többségében megtalálható ez a hatóanyag.

A kísérletek során arra a következtetésre jutottak, hogy:

A gyömbérkivonat van olyan hatékony, mint az ibuprofen!

De ami igazán megdöbbentő volt még számomra is, az az eredmény, amit a világhírű és elismert Dr. Krishna C. Srivastava, a Dániai Odense Egyetem kutatója publikált egy tanulmányában. Ő egyenesen kijelentette, hogy kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy:

A gyömbér hatékonyabb fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, mint a laboratóriumilag előállított nem-szteroid gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók.

Továbbá, Dr. Krishna C. Srivastava kutatásából az is kiderült, hogy a gyömbér nem csak a gyulladást képes csökkenteni hatékonyan, illetve a fájdalmat, de még a megduzzadt ízületekkel is ”csodát” tesz. Elősegíti a duzzanatok mihamarabbi megszűnését.

Valójában, a gyömbér e tulajdonságát már évszázadokkal ezelőtt ismerték Kínában. Ott ugyanis már rég bevált módszer volt az, hogy ha valaki utazás során kificamította a bokáját (ez duzzanattal is jár ugyebár), akkor elsősegélyként összetört gyömbérpakolást tettek a lábára, hogy mihamarabb vigye le a duzzanatot.

 

Így fogyaszd!

 

Remélem, most már Te is látod, hogy miért olyan fontos, hogy rendszeresen, akár naponta többször is fogyassz egy kis gyömbért. Kivált képen, ha már kialakult nálad térdízületi porckopás, avgy csípőízületi porckopás, és még akkor is, ha esetleg reumával küzdesz.

Én naponta megiszom 2-3 bögre gyömbéres vizet. Ezt úgy szoktam elkészíteni, hogy a friss gyömbérből mindig levágok 3-4 karikát, amit leöblítek vízzel, majd a bögrémbe helyezem és leforrázom vízzel. Olyan 20-30 perc elteltével pedig már fogyaszthatom is a gyömbérvizemet.

A másik megoldás, amit gyakran szoktam használni, hogy az ételeimet apróra vágott gyömbérrel ízesítem.

Egy új felfedezésem pedig, hogy akár savanyúságként is elkészíthető és elfogyasztható. Ázsiai élelmiszerüzletekben lehet vásárolni késztermékként, de otthon is elkészíthető. Azonban nem ajánlanám az otthoni elkészítést, mert nagyon vékonyra kell szeletelni a gyömbért. Ehhez éles késre és biztos, erős kézre van szükség, hogy nehogy sérülést okoz magadban.

Vagyis, ha kipróbálnád a gyömbér savanyúságot, akkor inkább válaszd a már elkészítettet.

 

Noha a gyömbér igazoltan hatékony fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő, azért mégis fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy nem varázsszer. Tehát némi időre van szüksége, amíg önmagában meghozza a várt eredményt. Ugyanakkor nem tudja visszafordítani az ízületi porckopást.

Ezért, ha gyorsabb eredményt szeretnél, és olyat, ahol az ízületeid regenerálódnak és újraképződnek a már elkopott porcaid, akkor érdemes fontolóra venned az Artroflex Plus étrend kiegészítő fogyasztását is. Hiszen a benne található II-es típusú kollagén peptid mennyiség fedezi a napi kollagén szükségletedet. Továbbá bizonyítottan képes akár vissza is fordítani az ízületi porckopást. De minderről többet is megtudhatsz, ha meglátogatod az Artroflex Plus oldalát.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?


Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.