Hogy kezeld az ujjízületi fájdalmat?

Ujjtorna

Hogy kezeld az ujjízületi fájdalmat?

Ízületi gyulladás és porckopás nem csak a térd és a csípő ízületeinél fordul elő. A leggyakrabban használt ízületeid ugyanis a kéz, de főleg a kézfej ízületei. Ezekre az apró porcokra is oda kell figyelni, hiszen, ha elkopnak a porcaid, az is megtörténhet, hogy elvesztik a mozgékonyságukat, és a kéz használhatatlanná válik.

Az ujjak nagyon védtelenek és könnyen meg tudnak sérülni, ha az embernek olyan foglalkozása vagy hobbija van, amiben sokat használja a kezét. De persze mivel porckopásról van szó, ezért a porckopást kiváltó bármelyik tényező is lehet az okozója.

Az ujj mozgásának korlátozottsága az életminőséget is korlátozni tudja, ezért nagyon fontos, hogy az első jelentkező tünetnél elkezd a kezelést otthon, ezek ugyanis minden ízületi fájdalmon tudnak segíteni.

De mit is tehetsz otthon?

A meleg mindig segít porckopás esetén. A melegítő pakolás segít enyhíteni az ujjak fájdalmát és a merevséget is. Használhatsz ehhez melegítő gélt vagy melegvizes borogatást, amivel betekerheted az ujjaidat. A melegnek köszönhetően felgyorsulnak az anyagcsere folyamatai és felfrissül a vér.

Az ujj porckopás tüneteit tudja enyhíteni egy olyan étrend is, ami magas antioxidáns tartalommal rendelkezik. Ilyenkor javasolt a több zöldség és gyümölcs fogyasztása, valamint az olajos magvak, mint a dió és a halak beiktatása az étrendbe. Ezeknek köszönhetően több omega-3 zsírsav jut a szervezetedbe, ami csökkenti a gyulladást.

Ha ez részletesebben érdekel, nézd meg egy korábbi cikkünket ebben a témában.

Ujjtorna

Az ujj porckopása esetén fontos az is, hogy az érintett ujjat rendszeresen mozgasd, de kerüld az olyan tevékenységeket, amik túlzott nyomást vagy megerőltetést jelentenek. Az ujj masszírozására és tornáztatására rengeteg nagyon hasznos gyakorlat létezik. Ezek enyhítik a fájdalmat és a merevséget.

Milyen gyakorlatokat érdemes végezni?

A gyógytorna képes enyhíteni a fájdalmat és bizonyos esetekben akár a gond forrását is meg tudja szüntetni. Az ízületek állapotán sokat tud javítani a csukló vagy kézfókuszos torna.

A fájdalom és merevség esetén az a jellemző, hogy reggel erősebb és a nap folyamán a használat miatt enyhül. Így logikus, hogy fontos a rendszeres és megfelelően kivitelezett mozgás, főleg porckopásos kézfájdalom esetén.

Ha teheted a gyakorlatokat pont ezért reggelre időzítsd, hogy a nap további részében ne legyenek problémáid.

  • Ujjnyújtások: Ez a gyakorlat az ujjak megnyújtását és összeszorítását jelenti. Ezt a gyakorlatot 10-15 alkalommal gyakorold minden ujjal.
  • Egy másik jó gyakorlat, ha összefűzöd az ujjaidat és tenyérrel magad felé a mellkasodhoz emeled. Ezután fordítsd tenyérrel kifelé és nyújtsd előre a kezedet. Ismételd 5 alkalommal.
  • A két csuklódat helyezd össze, majd lassan forgasd körbe egymáson, hogy a tenyered egyszer kifelé, egyszer befelé nézzen. Ezt is nagyjából 5-ször ismételd meg.

A mozgás tehát mindenképp szükséges a rehabilitációhoz, de sajnos magában már nem mindig elég, ahhoz, hogy teljesen felépüljenek az ízületeid. Sokszor a porc anyaga már annyira megkopott, hogy mindenképp pótolni kell a javulás érdekében. Erre találtuk ki az Artroflex Plus kapszulát. Ezzel be tudod vinni azt a kollagén mennyiséget, ami segít a porcaidnak az újra épülésben. Itt tudhatsz meg róla többet.

Ujjtorna

Összefoglalva, mit tegyél a porckopással az ujjadban

Ízületi gyulladás, porckopás nem csak a térd és a csípő ízületeinél fordul elő. A leggyakrabban használt ízületeid a kézfej ízületei. Az ujj mozgásának korlátozottsága az életminőséget is korlátozni tudja, ezért nagyon fontos, hogy az első jelentkező tünetnél elkezd a kezelést otthon, ezek ugyanis minden ízületi fájdalmon tudnak segíteni.

A melegítő pakolás segít enyhíteni az ujjak fájdalmát és a merevséget is. A melegnek köszönhetően felgyorsulnak az anyagcsere folyamatai és felfrissül a vér.

Az ujj porckopás tüneteit tudja enyhíteni egy olyan étrend is, ami magas antioxidáns tartalommal rendelkezik. Ilyenkor több omega-3 zsírsav jut a szervezetedbe, ami pedig csökkenti a gyulladást.

Az ujj porckopása esetén fontos az is, hogy az érintett ujjat rendszeresen mozgasd, de kerüld az olyan tevékenységeket, amik túlzott nyomást vagy megerőltetést jelentenek. Az ujj masszírozására és tornáztatására rengeteg nagyon hasznos gyakorlat létezik. Ezek enyhítik a fájdalmat és a merevséget.

A fájdalom és merevség esetén az a jellemző, hogy reggel erősebb és a nap folyamán a használat miatt enyhül. Így, ha teheted a gyakorlatokat pont ezért reggelre időzítsd, hogy a nap további részében ne legyenek problémásak.

A mozgás tehát mindenképp szükséges, de sajnos magában már nem elég, hogy teljesen felépüljenek az ízületeid. Sokszor a porc már annyira megkopott, hogy mindenképp pótolni kell az anyagát. Erre találtuk ki az Artroflex Plus kapszulát. Ezzel be tudod vinni azt a kollagén mennyiséget, ami segít a porcaidnak az újra épülésben. Itt tudhatsz meg róla többet.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.