Így hat a túrázás a porckopásodra

Séta a természetben

Így hat a túrázás a porckopásodra

Több tanulmány is kiemeli és rendszeresen foglalkoznak tudósok is a mozgás fontosságával. Az általánosan elfogadott tény, hogy ahhoz, hogy az ember egészséges életet tudjon élni, rendszeresen kell mozognia.

De mi a helyzet azokkal, akiknek porckopásuk van?

Ugyanis kevés olyan porckopásos van, aki úgy gondolja, hogy ha fáj, akkor elmegy sétálni és majd jó lesz. Pedig ez egy igenis működő megoldás.

Először is az elmédnek is egy hatalmas felszabadító érzés, hogy a hosszú tél után kiszabadulhat a négy fal közül. Ha pedig az elméd boldog, akkor olyan hormonokat termel, amik segítenek a szervezetednek a fájdalomcsillapításban és a gyógyulásban.

Másodszor pedig a friss levegő a testedre is jótékony hatással van, főleg az ízületeidre. A mozgás erősíti a porcaidat és javítja az állapotukat.

A porcot képzeld el úgy, mint egy szivacsot. A szivacs is csak akkor őrzi meg az állapotát, ha rendszeresen van használva. Ezért van az, hogy ha nem mozgatod az ízületeidet és használod a porcaidat, akkor az sokkal hamarabb fognak leépülni, mintha használnád is őket.

Mire jó a túrázás, ha porckopásod van?

A mozgás maga rengeteget segít javítani az állóképességeden, és ha fokozatosan merülsz bele, nem is fáraszt ki. A túrázás jó hatással van az ízületekre, késelteti az öregedésüket.

Már egy pár órás séta a természetben az előnyödre válik, nem kell maratont futni.

Ráadásul a friss levegőn való séta oxigénnel dúsítja a véred. Ez amellett, hogy segíti a sejtjeid regenerációját, még az általad érzett ízületi fájdalmakat is csökkenti. Tehát minél többet sétálsz, annál kevésbé fognak jelentkezni a fájdalmaid.

De lássuk milyen szép helyeket tudsz meglátogatni a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon.

Tisza-tó

Tisza-tó

A Tisza-tó az utóbbi években egyre felkapottabb a kirándulók körében. Ez egyáltalán nem nagy meglepetés, hiszen rengeteg természeti csoda várja az idelátogatókat.

A tó mellett megtalálható egy centrum is, ami bemutatja annak változatos állat- és növényvilágát. Ez színes és interaktív módon ismerteti a környék kincseit, így egy családi program alatt a gyerekek sem fognak unatkozni.

Egy másik remek program a vízi sétány, ami bevisz egészen a tó kellős közepére. A fapallóból készült sétányról testközelben is megfigyelhető az, amit a centrum bemutat.

Jó tudni!

A tó körül biztonságosan kiépített kerékpárutat is találsz. Több pihenőhelyet is kialakítottak, így bármikor meg lehet állni és megcsodálni hazánk egyik legnagyobb tavát. Ha egy másik fajta mozgásra vágysz, ez is egy nagyon jó programlehetőség.

Hortobágy

Hortobágyi Nemzeti Park

A Hortobágy a magyar turizmus egyik fellegvára. A tipikus magyar puszta, ami mindenkinek a fejében megjelenik, ha az Alföld kerül szóba. Szűrös csikósok, szürkemarha gulyák és ménesek, na meg persze a perzselő napsütés.

De mivel sík, ezért porckopással is könnyű a felfedezése és a tavaszi időben még nincs olyan elviselhetetlenül meleg sem.

Van nekem egy szomszédom, aki a kákán is mindig csomót keres. Mikor elment a családjával az Alföldre nyaralni, panaszkodott nekem.

  • Mit fogunk megnézni és csinálni ott?

Így ajánlottam neki pár helyet, ami téged is érdekelhet.

  • A leghíresebb kirándulóhely, amit mindenképp érdemes megnézni, az a Kilenclyukú híd. Ha augusztus 20-án látogatsz el ide, még a Hídivásárt is meg tudod látogatni

A hídon kívül még rengeteg tanösvényt és vadasparkot is meg tudsz nézni. De nem érdemes kihagyni a Hortobágyi Lovasnapoknak otthont adó Mátai Ménest vagy a Látogatóközpontot.

Csodarét

Kiskunsági Nemzeti Park

Szeged közelében találod az Ásotthalmi-láprétet. Ennek a rétnek van egy másik, sokkal beszédesebb neve is: Csodarét. Ezt azért kapta, mert ez a Duna-Tisza köze egyik legértékesebb területe.

251 növényfajt találni itt, ebből 19 védett és 3 fokozottan védett. A márciusban kezdődő egyhajúvirág virágzás rózsaszínre színezi az egész rétet. Egy itt lesétálható túra hossza nagyjából 8 km.

A piros túrajelzést követve magad is könnyedén megtalálod a helyet, de táblákon is ki van írva a helyes útirány.

A sétálás önmagában sajnos nem tudja visszaadni a porcaidat. A porcaidnak kollagénre és vitaminra van szüksége a felépüléshez, ezeket pedig legegyszerűbben egy olyan porcerősítővel tudod bevinni, amiben mindkettő megvan. Ilyen gyógymód az Artroflex Plus, amit direkt neked fejlesztettünk ki, hogy minél hamarabb visszatérhess az eddigi kerékvágásba. Itt rendelheted meg.

Összefoglalva, a Tiszántúl nevezetességei

A friss levegő a lelkedre, a testedre és főleg az ízületeidre is jó hatással van.

Ez a fajta mozgás jó hatással van az ízületekre, késelteti az öregedésüket és nagyon jót tesz a porckopásnak, ha mozogsz. A friss levegőn való séta csökkenti az általad érzett ízületi fájdalmakat és felfrissíti a porcaidat.

A Tisza-tó az utóbbi években egyre felkapottabb a kirándulók körében. Egy remek program a vízi sétány, ami bevisz egészen a tó kellős közepére. A fapallóból készült sétányról testközelben is megfigyelhető az, amit a látogatócentrum bemutat.

A Hortobágy az a tipikus magyar puszta, ami mindenkinek a fejében megjelenik, ha az Alföld kerül szóba. Mivel sík, ezért nem megerőltető a felfedezés és a tavaszi időben még nincs olyan elviselhetetlenül meleg sem.

Szeged közelében találod a Csodarétet. Ezt a nevet azért kapta, mert ez a Duna-Tisza köze egyik legértékesebb területe. A márciusban kezdődő egyhajúvirág virágzás rózsaszínre színezi az egész rétet.

A mozgás mellett viszont más is kell a porcaidnak, hogy teljesen felépüljenek. Kollagénre és vitaminra van szükségük, ezeket pedig legegyszerűbben úgy tudod bevinni, ha választasz egy olyan porcerősítőt, amiben mindkettő megvan. Ilyen jó választás az Artroflex Plus, amit direkt neked fejlesztettünk ki, hogy minél hamarabb visszatérhess az eddigi kerékvágásba. Itt rendelheted meg.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.