Ásványi sóval az ízületi porckopás ellen

schüssler só

 

Schüssler só ízületi gyulladásra remekül alkalmazható. Lehet, hogy az újdonság erejével hat, amit most mondani fogok Neked, azonban szeretném, ha tudnád, hogy már a XIX. században felfedezték azt, hogy az ásványi sók nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az egészségünkben. A felfedezésből végül kialakult a Schüssler-só féle terápiás módszer, amely ízületi porckopás okozta gyulladás ellen is alkalmazható.

Egész pontosan Jacob Moleschott holland kutató volt az a személy, aki rájött arra, hogy az egészségünket csak úgy lehet megőrizni, ha a sejtjeink életéhez szükséges ásványi anyagok állandóan és a megfelelő mennyiségben illetve arányban rendelkezésünkre állnak. Erre a felismerésére alapozva alkotta meg a német származású Wilhelm Heinrich Schüssler (1755-1843) a ma is használatos Schüssler-só terápiát.

 

A 12-es bűvöletében

 

Schüssler több éven keresztül folytatta tanulmányát és kísérletét. Rengeteg véreredményt értékelt, és bizony még attól sem riadt vissza, hogy a krematóriumokban elégetett holtak hamvait is megvizsgálja.  Így csakhamar arra a következtetésre jutott, hogy az emberi életnedvek, szövetek, csontok és szervek, különböző arányban ugyan, de mind tartalmaznak ásványi sókat.

Ezen belül is kiderült, hogy van 12 ásványi vegyület, ami minden esetben kimutatható volt, attól függetlenül, hogy kinek a vérét vagy hamvait vizsgálta. Ebből az észrevételből született az a következtetés, hogy ez a 12 ásványi vegyület nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Hiányuk betegséget okoz. Azonban, ha pótoljuk ezen esszenciális ásványi sókat a szervezetben, úgy a kialakult betegségek gyógyíthatók!

Természetesen Schüssler ilyen jellegű kísérletet is folytatott. Több ízben, e nélkülözhetetlennek vélt sókkal gyógyította meg pácienseit.

 

Hogyan működik a Schüssler-só?

 

A Schüssler-sók használata kicsit hasonlít a homeopátiában alkalmazott kezelési módszerre. Ugyanis ezeket az ásványi sókat hígított (potenciált) formában kell fogyasztani. Ezzel egyfelől megelőzhető az, hogy az egészséges sejtek működését megzavarja, másrészt, így az ásványi sók azonnal odakerülnek, ahol rájuk szükség van. Így képes hatni az ízületi porckopástól sajgó testrészekben is.

Ezt segíti elő az is, hogy a Schüssler-sók a szájüregben felolvadnak, és azonnal bekerülnek a vérbe, ami pedig elszállítja a megfelelő sejtekhez. (A Schüssler-sókat, nem szabad lenyelni! A szájban, lehetőség szerint a nyelv alatt kell a nyállal feloldani.)

 

Ízületi gyulladásra és Reumára is adhat megoldást

 

Nem akarlak azzal terhelni, hogy felsorolom mind a 12 Schüssler-sót. A kezelések során amúgy is csak 3-4 só egyszerre történő használata ajánlott. Ennél több Schüssler-só egyszerre történő alkalmazása, lassíthatja a gyógyulási folyamatot. Azonban 3-4 jól megválasztott só, felerősíti a többi ásványi só jótékony hatását, és a várt eredmény hamarabb jelentkezik.

Ezért tehát, úgy gondoltam, hogy arról beszélek inkább mely Schüssler-sókat érdemes használnod kiegészítő kezeléskén artrózis okozta ízületi porckopás és gyulladás illetve reumathoid arthritis esetén.

 

Artrózis esetén érdemes a Ferrum phosphoricum-ot, azaz a vasat (Schüssler 3-at) alkalmazni. Azt is D12-es potenciálban kell kérni a gyógyszertárban. Azonban, ha jobb eredményt szeretnél elérni, akkor javasolt, hogy a Natrium phosphoricum-mal (Schüssler 9-es) vagy a Kalium chloratum-mal (Schüssler 4-es) felváltva alkalmazd a Schüssler 3-at. Utóbbi két sót D6-os potenciálban kell fogyasztani.

Tapasztalatból tudom, hogy a gyógyszertárban elég, ha annyit mondasz: Schüssler 3-ast szeretnék kérni D12-ben. Tudni fogják, miről beszélsz.

Az ajánlott alkalmazási forma pedig: naponta felváltva kell szedni a korábban említett ásványi sókat. Két óránként 1 tabletta elszopogatása javasolt.

 

Reumathoid arthritis esetén elsőként ismét a Ferrum phosphoricum-hoz kell nyúlni. Azonban, ha a fájdalom helye gyakran változik, akkor Kalium sulfuricum-ból (Schüssler 6-os) érdemes félóránként 1 tablettát elszopogatni. Továbbá a gyorsabb fájdalomcsillapításért ajánlott az úgynevezett ”forró hetes” fogyasztása.

Ez a ”forró hetes” tulajdonképpen 10 db Magnesium phophoricum (Schüssler 7-es) fél pohár meleg vízben feloldott változata. Ezt kell lassan kortyolgatni az izomgörcsök és egyéb fájdalmak esetén a gyorsabb, természetes fájdalomcsillapítás végett. És ezt a ”forró hetes” megoldást többször is alkalmazhatjuk egymás után szükség esetén.

Megjegyzés: A Schüssler 3 kivételével, amit D12-ben kell használni, minden más megemlített sót D6-ban érdemes kipróbálni.

 

Erre figyelj az alkalmazásuknál!

  • Annak érdekében, hogy a Schüssler-só hatékonyan felszívódhasson a szájnak a nyálkahártyáján keresztül és segíthessen téged az ízületi porckopás elleni harcban, fontos, hogy a bevétele előtt és után legalább 20 percig ne egyél és ne igyál semmit. Ha ezt nem tartod be, akkor a Schüssler-só hatásossága csökkenhet.
  • A Schüssler-só alkalmazása előtt pár órával lehetőleg kerüld a mentolos és eukaliptuszos cukorkákat, rágókat és italokat, illetve a fogmosást se ekkorra időzítsd, ezek ugyanis szintén rontják a hatásosságát.
  • Mindenképpen a patikából szerezd be a Schüssler-sót, mert az, amit ott lehet kapni, biztosan szennyeződéstől mentes és megbízható forrásból származik.
  • A Schüssler-só tabletták tejcukrot tartalmaznak, ezért, amennyiben érzékeny vagy rá, ezt mindenképpen vedd figyelembe!

 

Ásványi sók kívülről is hatnak az ízületi porckopás ellen?

Az ásványi sók nemcsak belülről képesek fellépni az ízületi porckopás okozta fájdalom ellen, hanem kívülről is. Méghozzá egy finom fürdő formájában! Keverj egy csésze keserűsót a fürdővizedbe és élvezd az otthoni wellness élményét! A keserű só vagy másnéven Epsom-só magas magnézium-tartalma képes enyhíteni az ízületi gyulladást és a fájdalmakat, ráadásul még izomlazító hatással is bír.

 

Használd bátran kiegészítésként a Schüssler sókat!

 

Bevallom Neked őszintén, hogy ugyan ízületi porckopás és gyulladás kapcsán még nem használtam a Schüssler-sókat, azonban más problémák kezelésére igen. És személy szerint nekem bevált. A leírtak alapján a schüssler só ízületi gyulladásra is jó, így mindenképpen javasolt kipróbálni.

Persze, attól függően, hogy milyen egészségügyi zavar kapcsán használja az ember, a kezelési idő eltérő. Illetve, csak mert a tünetek (pl. fájdalom/gyulladás) megszűnik, a problémát kiváltó betegség még továbbra is fennállhat.

Ezért, bár bátorítalak arra, hogy próbáld ki a Schüssler-sók használatát, mégis arra kérlek, hogy csak kiegészítő kezelésként gondolj rájuk!

Hiszen önmagában még a Schüssler-só terápia nem fogja megoldani az ízületi porckopás valódi okát, inkább tüneti kezelésre, fájdalomcsillapításra alkalmas. Az ízületi porckopás hátterében ugyanis nem az ásványi sóknak a hiánya áll, hanem a porcok anyagának a fokozatos elvékonyodása, majd eltűnése. Ezért, amennyiben a porckopás valódi okát is kezelni szeretnéd, illetve gyors és hatékony megoldásra vágysz a fájdalmaid ellen, akkor mindenképpen a porcok anyagát kell pótolnod a szervezetedben. Ehhez II-es típusú kollagénre van elsősorban szükséged. Azonban ezt a táplálkozásoddal nem igazán fogod tudni bevinni, emiatt érdemes minőségi porcerősítőt alkalmaznod, mint amilyen az Artroflex Plus.

Ízületi fájdalmaktól mentes napokat kívánok és találkozunk jövő héten ugyanitt, ugyanekkor!

Felmerült kérdések:

  • Schüssler só izületi gyulladásra is alkalmazható? Igen, remekül alkalmazható a schüssler só az ízületi gyulladás kezelésére.
  • Az orto só használható izületi gyulladásra? Ez a cikk csak a schüssler sóval kapcsolatban íródott.
  • Használható a schüssler só vagy az orto só a köszvény ellen? A köszvény és az ízületi porckopás két más betegség, mi most a schüssler sóval kapcsolatban osztottunk meg gondolatokat a porckopás ellen.

Hogyan gyógyulj ki a porckopásból?

artroflex plus ingyenes videó
Szeretnéd tudni, hogyan gyógyulhatsz ki a porckopásból, és szabadulhatsz meg a fájdalmaktól, kevesebb mint 47 nap alatt?

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!


Ajándék

Tanulmány a fájdalommentes ízületekhez

artrozis kezeles

Hogyan szabadulhatsz meg az ízületi fájdalmaktól?

- gyógyulást segítő, új videó -

artroflex plus ingyenes video

Nézd meg ezt az INGYENES videót és gyógyulj ki a porckopásból!

Az Artrózis Kezelés 5 Fő bűne

Ingyenes e-book tanulmány

A porckopással küzdők 99%-a emiatt az 5 hiba miatt nem gyógyul ki soha a betegségéből. Ha te elkerülöd ezeket a hibákat, akkor:

  • MEGSZABADULHATSZ a reggeli kínzó DERÉKMEREVSÉGTŐL
  • CSÖKKENNI FOG az ízületeidet kínzó FÁJDALOM*
  • Végérvényesen ELKERÜLHETED a PROTÉZIS MŰTÉTET
  • JAVULNI FOG az ízületeid mozgástartománya, és a RUGALMASSÁGA*

KÉREM AZ INGYENES TANULMÁNYT

artrózis kezelés

* Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.